Kumaha terang nalika urang masang Linux

Kuring salah sahiji anu nyatet sagala rupa dina kalénder, anu engké kuring bakal nyarioskeun aplikasi anu kuring anggo pikeun daptar hal-hal anu kedah dilakukeun, acara anu bakal datang supados henteu mopohokeunana (sapertos ulang taun indung mertua kuring, atanapi hal-hal sapertos kitu HAHA), sareng ngajaga anu mirip sareng "log" hirup abdi HAHA.

Éta kajadian yén sababaraha waktos ka pengker kuring peryogi kauninga tanggal pasti nalika kuring dipasang sistem kuring, paréntah saderhana nyarios ka kami 😉

ls -lct /etc | tail -1 | awk '{print $6, $7, $8}'

Éta mulihkeun anu kieu ka kuring:

7 Nov 10:33

Anu hartosna éta mah bengkokan Kuring dipasang dina 7 November 😀

Anu dilakukeun nyaéta anu saderhana, tingali dina folder kami / jsb / file anu pangkolotna, sareng nunjukkeun ka kami tanggal na.

Salam sareng ... hayu urang tingali, Iraha anjeun masang sistem anjeun? ????

Maca sateuacanna dina: GnomeTips


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

46 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   vickredshark cenahna

    2011-06-28 12:52

    1.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

      Anjeun dipasang dina 28 Juni 2011, henteu goréng 😀
      Upami kuring henteu ngaco sistem kuring sababaraha minggu ka pengker, kuring bakal gaduh sababaraha bulan sami HAHA.

      Ku jalan kitu, WILUJENG ka situs urang 😉
      Wasalam

  2.   kawani cenahna

    19 Séptémber

    siga ulang taun indung kuring

    Nya anjeun tiasa nyumputkeun wallpaper budak awéwé, moal aya anu kajadian

  3.   elav <° Linux cenahna

    9 Nov 09:44

  4.   Oscar cenahna

    Nov 15 00.32, leres !!! énjing ieu, kuring masang deui KDE, tangtosna dina Debian.

  5.   coklat cenahna

    2011-10-16 21:41 sooo cool data 😉

    1.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

      Asik? HAHA nah, tepat na pasti HAHAHA.

  6.   invisible15 cenahna

    30 Apr 2010
    Ti Feodra 12 dugi ka Fedora 16 ...

    1.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

      Wah di dieu urang juara ... pangpanjangna sistem anu dipasang parantos awét sareng teu kedah dipasang deui, MENANG !!! NGABARAKATAK.

      Wilujeng sumping di situs 🙂

  7.   erunamoJAZZ cenahna

    7 Jan 2011

    😛

  8.   nerjamartin cenahna

    Panasaran ... sareng langkung panasaran nyaéta tanggal anu kuring ningali ngeunaan pamasangan Linux tercinta kuring Mint 10 Julia ... 17 Nov 2010 Maksadna, éta dina 2 dinten mangrupikeun ultah na !!! hehehehe

    1.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

      Naha urang badé rendang kuéh na? HAHA

  9.   hypersayan_x cenahna

    Paréntah henteu leres-leres leres, anjeun nganggap yén file pangkolotna sok aya di jero / jsb, tapi file anu pangkolotna tiasa aya di jero bagian mana waé /, pikeun milarian file anu pangkolotna dipasang dina sistem anjeun anjeun tiasa nganggo paréntah :

    mendakan / -mount -exec stat -c '% z% n' {} \; 2> / dev / null | milah | sirah -1

    Paréntah butuh 1-2 menit kanggo réngsé janten sing sabar.
    Anu anjeun lakukeun nyaéta milari sadaya file sareng folder di jero / partisi, sareng ngan ukur tina / kusabab file anu pangkolotna dina sistem anjeun kedah aya (find / -mount), maka anjeun ngalakukeun stat dina unggal file pikeun milarian terang tanggal file didamel sareng ogé terang naon nami file éta (-exec stat -c '% z% n' {} \;), maka anjeun mesen hasilna tina tanggal pangkolotna dugi ka paling anyar (milah), sareng akhirna anjeun kéngingkeun kaping anu pangkolotna (sirah -1), anu hasilna sapertos kieu:

    2010-12-04 15:43:36.263333335 -0300 /usr/lib/libXdmcp.so

    Anu masihan kuring perkiraan tanggal pamasangan sistem kuring dina 4 Désémber 2010, éta ampir sataun katukang, tapi teu aya jaminan yén ieu bener-bener tanggal dimana kuring dipasang sistem, upami anjeun ningali éta mangrupikeun file anu milik X.org, janten nalika aya édisi énggal sareng file éta diénggalan, éta bakal lirén janten file anu pangkolotna.
    Kamungkinan anu sanés upami aranjeunna henteu biasana ngabersihan sistem sering pisan nyaéta mariksa log / var / log, sigana mah dimana waé tanggal anu aya hubunganana sareng pamasangan bakal disimpen.

    1.    hypersayan_x cenahna

      Ehm ... anu '' mangrupikeun tanda petik tunggal, kuring henteu terang naha wordpress ngagaduhan mania sialan pikeun pormat aranjeunna.

      1.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

        Coba nganggo tag kanggo kode - » "Kodeu" _________________ "/ Kode" 😉

        Ngarobih «pikeun tanda kirang tina naon sareng éta 😀

        1.    hypersayan_x cenahna

          echo 'probando código'

          1.    hypersayan_x cenahna

            Ieu tiasa dianggo 😀

            1.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

              😉


    2.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

      Leres, panginten file anu pangkolotna aya di tempat anu sanés, tapi / jsb / kusabab éta folder alit tiasa di-scan kalayan gancang, éta ogé ngandung file anu cukup penting sareng seuseueurna; aranjeunna ngan jarang beda-beda. Kalayan kecap sanésna, sahenteuna pikeun pendapat kuring cara anu paling dimungkinkeun, naha kusabab kagancangan, sareng kusabab kamungkinan low yén file sapertos / etc / host atanapi / etc / wgetrc bakal bénten-bénten, janten tanggal ieu kedahna tanpa masalah tanggal instalasi sistem 🙂

      Pokokna, leres-leres na tina haté, kami hatur nuhun kana paréntahna, lumayan mang mang mang khususna sabab éta cara séjén pikeun kéngingkeun hasilna 😀

  10.   Holmes cenahna

    11 Pébruari 2011

  11.   arthur molina cenahna

    Kuring dina 2011-07-01 16:24, sabab sababaraha dinten sateuacan kuring niupkeun ubuntu 11.04 kuring, ti dinya kuring ngarobih Unity janten LXDE, langkung dikenal salaku Lubuntu, kuring netelakeun yén sateuacan éta dianut ku kanonik.

    1.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

      HAHA sateuacan diadopsi ku Canonical… HAHAHA, hayu urang ngarepkeun proyék ieu (Lubuntu) aya dina jalur anu leres.

  12.   hawa0 cenahna

    Tip anu saé pisan:

    Nov 5 2010

    hatur nuhun henteu kapake pisan tapi pikaresepeun

  13.   Alf cenahna

    Abdi meunangkeun:

    21 Apr 19:17

    Ieu kusabab nalika kuring masang vérsi LTS, upami kuring atos diupdate tanpa dipasang ti mimiti, éta bakal ti Mei-Juni 2009 sakitar.

    Wasalam

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Ah enya enya yakin 🙂

  14.   critiandk cenahna

    31 Des 2010

  15.   Hugo cenahna

    Kusabab panasaran kuring ngalangkungan paréntah ieu ka sérver Red Hat anu kuring anggo nalika damel sareng kuring ampir teu kedah némpél saprak éta dipasang (2 pangurus jaringan anu kapengker), sareng hasilna ... 2005-11-16 😉

  16.   Hugo cenahna

    Ku margi paréntah alternatip anu disarankeun ku hypersayan_x sigana bakal ngajalankeun langkung gancang kalayan modifikasi ieu:

    find / -mount -type f | xargs stat -c '%z %n' 2> /dev/null | sort | head -1

  17.   Sys cenahna

    { find / -mount -type f | xargs stat -c '%z %n'; } 2> /dev/null | sort | head -1
    Pikeun ngahindarkeun kasalahan sapertos:
    manggih: "/ tmp / kde-kdm": Idin ditolak
    manggih: "/ tmp / ksocket-kdm": Idin ditolak
    manggih: "/ tmp / pulsa-PKdhtXMmr18n": Idin ditolak
    manggih: "/ tmp / ksocket-root": Idin ditolak
    manggih: "/ tmp / kde-root": Idin ditolak

  18.   nobriel cenahna

    31 Des 2011. Ubuntu ningkatkeun ti 11.10 dugi ka 12.04. Tips anu saé. Kuring maca biasa anjeun ti saprak 0, sanaos kuring henteu ngagaduhan sumbangsih dugi ka ayeuna, 3men2 blog.

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Nuhun 😀
      «Tina init 0»… HAHAHAHA !!!!! muhun, rerencangan kabagjaan, hatur nuhun parantos nuturkeun kami sareng koméntar 😉

      Wasalam

  19.   Hyuuga_Neji cenahna

    aranjeunna ngalungkeun kuring kahoyong sareng pos tina "Kuring butuh waktos X tanpa kedah masang deui"…. Ieu nomer kuring:

    16 Agustus 12:45

  20.   ChristianBPA cenahna

    Halo, kuring terang ieu mangrupikeun koméntar, tapi paréntah nyarios ka kuring yén kuring dipasang sistem kuring dina tanggal 27 Juni taun ieu. Dinten ayeuna tanggal 30 Séptémber. Nanging kuring ngalakukeun mémori sareng kuring masang sakitar 15 atanapi 22 dinten ka pengker. Kuring henteu terang naha éta hartosna sistem linux anu munggaran dina komputer. Sateuacanna mah, cakra, debian, lengkungan, fedora, ubuntu, solusos sareng lmde. Sajauh ieu kuring gaduh fuduntu sareng kuring parantos ngaformat sadayana. Kuring ngan ukur nyimpen / bumi. Kuring ngaraos pikaresepeun kusabab tanggal éta kedahna langkung anyar teras. Kuring henteu terang naha anjeunna ngarujuk kana tanggal gambarna dileupaskeun, tapi éta dicandak dina April. Kamungkinan dinten saatos énjing kuring ngamutahirkeun sistem kuring. Abdi badé tingali naha éta robih. Ku jalan kitu blog anu saé pisan. Kuring ngabagjakeun anjeun, kuring curiga yén kuring bakal resep ka anjeun.

  21.   Joaquín cenahna

    meureun 7 2012

    éta lengkungan
    Éta janten permata, hiji-hijina hal, kuring nempatkeun waktos utc sareng kuring henteu pernah tiasa ngarobih deui ka lokal deui, saatos éta, éta saé pisan

    1.    Augusto cenahna

      [augusto @ localhost ~] $ ls -lct / | buntut -1 | awk '{nyetak $ 6, $ 7, $ 8}'
      Nov 30 2011

      ArchLinux <3 sareng kde.

  22.   Béladiri del Valle cenahna

    Kuring milarian anu sapertos kitu, kanggo terang iraha pamasangan terakhir kuring …… hatur nuhun.

  23.   lawliet @ debian cenahna

    14 Pébruari 04:33
    Abdi henteu émut deui, éta reuwas ngadadak. Entong hilap yén Debian asalna ti pangadeg Ian sareng kabogohna Debra.

  24.   fakecd cenahna

    Kuring dipasang dina 89

  25.   DwLinuxero cenahna

    Abdi gaduh pamasangan bungsu sadayana
    david @ MacbookUbuntu: ~ $ ls -lct / jsb | buntut -1 | awk '{nyetak $ 6, $ 7, $ 8}'
    28 Méi 14:22
    david @ MacbookUbuntu: ~ $
    Nyaéta, dina kaping 28 bulan ieu bakal janten sasih anu kuring pasang meureun sakedik deui tapi tangtosna kumaha hd masihan kuring masalah, sabab kuring kedah ngainstall deui ka HD Éksternal sareng nyéépkeun ngan ukur pertukaran sareng / boot tapi pikeun vérsi salajengna kuring bakal ngaleungitkeun boot sareng swap tina hd sareng kuring ngan bakal masang pendaptaran grub dina hd utami kusabab éta masihan kuring seueur masalah
    Wasalam

  26.   rogergm70 cenahna

    Ti saprak Désémber 2012

  27.   leodelacruz cenahna

    Tapi éta henteu nyaritakeun taun na!

  28.   anonimo cenahna

    $ ls -lct / jsb | buntut -1 | awk '{nyetak $ 6, $ 7, $ 8}'
    11 Apr 2012

    Di dieu di gentoo kami gaduh utiliti anu sok dianggo, ogé éta anu kuring émut nalika éta, utiliti disebut genlop sareng ku parameter -t éta nyarioskeun nalika anjeun masang ieu atanapi paket éta, janten upami salah nunjuk kana kernel sareng pipa kana paréntah sirah, éta nyaritakeun mana éta kernel munggaran anu anjeun pasang sareng dina dinten naon.
    Ogé émut waktos, menit sareng detik ... hehe

    $ genlop -t gentoo-sumber | sirah -n3
    * sumber sys-kernel / gentoo-sumber
    Wed Apr 11 23:39:02 2012 >>> sys-kernel / gentoo-sumber-3.3.1

    Hal anu sami pikeun pakét anu anjeun anggo atanapi anu parantos dipasang dina gentoo,
    tanpa -ty tanpa pipa éta nunjukkeun daptar unggal vérsi anu anjeun pasang sareng anu ayeuna.
    Paréntah ieu ngaapresiasi kumaha waé sabab éta universal pikeun sadaya distro.

  29.   kevinjhon cenahna

    24 Feb 03:42 Debian Jessie

  30.   ngepung84 cenahna

    openSUSE kuring 13.1
    20 Des 2013

  31.   rengat cenahna

    2 Agustus 2007
    7 Jan 2014
    meureun 12 2014

  32.   Rick72 cenahna

    Debian 7.5 Wheezy
    15 Agustus 2014