Tips: Langkung tina 400 paréntah pikeun GNU / Linux anu kedah anjeun terang: D

Kuring parantos mendakan diri kuring di Wiki GUTL daptar lengkep ieu sareng langkung ti 400 paréntah keur Lisénsi / Linux Ubuntu sareng katerangan masing-masing, sareng kuring hoyong ngabagi éta sareng anjeun pikeun pelengkap tulisan anu saé ieu yén batur sapagawean kuring nyerat diajar diajar hirup kalayan konsol.

Sistem Émbaran

  1. bengkokan: nunjukkeun arsitektur mesin (1).
  2. ngahijikeun -m: nunjukkeun arsitektur mesin (2).
  3. -r uname: nunjukkeun vérsi kernel anu dianggo.
  4. dmidecode -q: nunjukkeun komponén (perangkat keras) sistem.
  5. hdparm -i / dev / hda: nunjukkeun ciri-ciri hard disk.
  6. hdparm -tT / dev / sda: ngalaksanakeun maca tés dina hard disk.
  7. ucing / proc / cpuinfo: nunjukkeun inpormasi CPU.
  8. ucing / proc / ngaganggu: nunjukkeun gangguan.
  9. ucing / proc / meminfo: parios panggunaan ingetan.
  10. ucing / proc / swaps: nunjukkeun file swap.
  11. ucing / proc / versi: nunjukkeun versi kernel.
  12. ucing / proc / net / dev: nunjukkeun adaptor jaringan sareng statistik.
  13. ucing / proc / gunung: nunjukkeun dipasang filesystem.
  14. lspci -tv: nembongkeun alat PCI.
  15. lsusb -tv: nunjukkeun alat USB.
  16. kaping: nunjukkeun tanggal sistem.
  17. kal 2011: nunjukkeun almanak 2011.
  18. kal 07 2011: nunjukkeun almanak pikeun bulan Juli 2011.
  19. kaping 041217002011.00: netepkeun (nyatakeun, nyetél) tanggal sareng waktos.
  20. jam -w: simpen tanggal parobahan BIOS.

Pareuman (Sistem Reboot atanapi Log Out)

  1. pareuman -h ayeuna: pareuman sistem (1).
  2. ieu 0: pareuman sistem (2).
  3. teleb 0: pareuman sistem (3).
  4. eureun: pareuman sistem (4).
  5. pareuman -h jam: menit &- Rencanana sistem pareuman.
  6. pareuman -c- Bolaykeun shutdown anu dijadwalkeun pikeun sistem.
  7. pareum-ayeuna: balikan deui (1).
  8. reboot: balikan deui (2).
  9. logout: Kaluar.

File sareng Diréktori

  1. cd / home: lebetkeun diréktori "bumi".
  2. cd ..: balik deui tingkat hiji.
  3. cd ../ ..: balik deui 2 tingkat.
  4. CD: buka diréktori akar.
  5. cd ~ pangguna1: buka diréktori pangguna1.
  6. cd -: buka (balik) kana diréktori sateuacanna.
  7. pwd: nunjukkeun jalur tina diréktori damel.
  8. ls: tingali file dina diréktori.
  9. ls -F: tingali file dina diréktori.
  10. ls -l: nunjukkeun detil file sareng folder dina diréktori.
  11. ls -a: nunjukkeun file anu disumputkeun.
  12. ls * [0-9]*: nunjukkeun file sareng folder anu ngandung nomer.
  13. tangkal: nunjukkeun file sareng folder salaku tangkal mimitian ti akar. (1)
  14. jalan: nunjukkeun file sareng folder salaku tangkal mimitian ti akar. (2)
  15. mkdir dir1: ngadamel folder atanapi diréktori namina 'dir1'.
  16. mkdir dir1 dir2: ngadamel dua folder atanapi diréktori sakaligus (Nyiptakeun dua diréktori sakaligus).
  17. mkdir -p / tmp / dir1 / dir2: ngadamel tangkal diréktori.
  18. file rm -f1: hapus file anu namina 'file1'.
  19. rmdir dir1: hapus folder anu namina 'dir1'.
  20. rm -rf dir1: ngahapus folder anu namina 'dir1' kalayan eusina sacara recursively. (Upami kuring mupus sacara recursively kuring nyarios yén éta eusina).
  21. rm -rf dir1 dir2: mupus dua folder (diréktori) kalayan eusina sacara recursively.
  22. mv dir1 new_dir: ngaganti nami atanapi ngalih file atanapi folder (diréktori).
  23. file cp1: salin file.
  24. file cp1 file2: salin dua file sakaligus.
  25. cp dir / *.: salin sadaya file tina diréktori kana diréktori damel ayeuna.
  26. cp -a / tmp / dir1.: nyalin diréktori dina diréktori damel ayeuna.
  27. cp-dir1: nyalin diréktori.
  28. cp-dir1 dir2: nyalin dua diréktori sakaligus.
  29. ln -s file1 lnk1: ngadamel tautan simbolis kana file atanapi diréktori.
  30. Dina file1 lnk1: nyiptakeun tautan fisik kana file atanapi diréktori.
  31. toél -t 0712250000 file1: ngarobih waktos nyata (waktos nyiptakeun) file atanapi diréktori.
  32. berkas file1: output (dump dina layar) jinis mime tina file téks.
  33. ikonv -l: daptar cipher anu dipikaterang.
  34. iconv -f tiEncoding -t toEncoding inputFile> outputFile: nyiptakeun bentuk anyar file input asumsina éta disandikeun tina fromEncoding sareng ngarobah kana ToEncoding.
  35. manggih. -maxdepth 1 -name * .jpg -print -exec convert "{}" -harga 80 × 60 "jempol / {}" \;: kelompok ngarobih ukuran file dina diréktori ayeuna sareng ngintunkeun ka diréktori dina gambar gambar leutik (peryogi ngarobah tina ImagemagicK).

Milarian file

  1. panggihan / -nami file1: milarian file sareng diréktori mimitian ti akar sistem.
  2. manggih / -nganggo pangguna1: mendakan file sareng diréktori milik 'user1' pangguna.
  3. panggihan / bumi / pangguna1 -ngaran \ *. bin: milarian file nganggo extension '. bin 'di jero diréktori' / home / user1 '.
  4. panggihan / usr / bin -type f -atime +100: mendakan file binér anu henteu dianggo dina 100 dinten terakhir.
  5. panggihan / usr / bin -type f -mtime -10: milarian file anu didamel atanapi dirobih dina 10 dinten terakhir.
  6. panggihan / -ngaran \ *. rpm -exec chmod 755 '{}' \;: milarian file nganggo extension '.rpm' sareng ngarobih idin.
  7. manggih / -xdev -name \ *. rpm: Milarian file nganggo ekstensi '.rpm' teu malire alat anu tiasa dicabut sapertos cdrom, pen-drive, dll.
  8. milarian \ *. ps: mendakan file nganggo éksténsif '.ps' mimiti dieksekusi ku paréntah 'updatedb'.
  9. dimana halt: nunjukkeun lokasi file binér, pitulung atanapi sumber. Dina hal ieu éta naroskeun dimana paréntah 'lirén'.
  10. anu liren: nunjukkeun jalur lengkep (sakabeh jalur) kana binér / laksana.

Masang sistem file

  1. pasang / dev / hda2 / mnt / hda2: pasang disk anu namina hda2. Pariksa heula ayana diréktori '/ mnt / hda2'; upami henteu, anjeun kedah nyiptakeunana.
  2. umount / dev / hda2: unmount disk anu namina hda2. Kaluar mimiti ti titik '/ mnt / hda2.
  3. fuser -km / mnt / hda2- Maksakeun angkat upami alat sibuk.
  4. jumlahna -n / mnt / hda2: ngajalankeun unmount tanpa maca / jsb / mtab. Mangpaat nalika file ukur dibaca atanapi hard drive pinuh.
  5. pasang / dev / fd0 / mnt / floppy: pasang diskét.
  6. dipasang / dev / cdrom / mnt / cdrom: pasang cdrom / dvdrom.
  7. pasang / dev / hdc / mnt / cdrecorder: pasang cd atanapi dvdrom anu tiasa ditulis deui.
  8. pasang / dev / hdb / mnt / cdrecorder: pasang cd / dvdrom anu tiasa ditulis deui (dvd).
  9. pasang -o loop file.iso / mnt / cdrom: pasang file atanapi gambar iso.
  10. dipasang -t vfat / dev / hda5 / mnt / hda5: pasang sistem file FAT32.
  11. pasang / dev / sda1 / mnt / usbdisk: pasang usb pen-drive atanapi mémori (tanpa netepkeun jinis filesystem).
Tulisan anu aya hubunganana:
4 paréntah pikeun terang data tina HDD atanapi partisi urang

Spasi disk

  1. dF -h: nembongkeun daptar partisi anu dipasang.
  2. ls -lSr | deui: nunjukkeun ukuran file sareng diréktori anu dipesen ku ukuran.
  3. du -sh dir1: Perkirakeun rohangan anu dianggo ku diréktori 'dir1'.
  4. du -sk * | milah -rn: nunjukkeun ukuran file sareng diréktori anu dipesen ku ukuran.
  5. rpm -q -a –qf '% 10 {SIZE} t% {NAME} n' | milah -k1,1n: nunjukkeun rohangan anu dianggo ku bungkus rpm anu dipasang anu diatur ku ukuran (Fedora, Redhat sareng anu sanés).
  6. dpkg-query -W -f = '$ {Dipasang-Ukuran; 10} t $ {Paket} n' | milah -k1,1n: nunjukkeun rohangan anu dianggo ku bungkus dipasang, diatur dumasar ukuran (Ubuntu, Debian sareng anu sanés).

Pangguna sareng Grup

  1. groupadd group_name: ngadamel grup énggal.
  2. groupdel group_name: ngahapus grup.
  3. groupmod -n anyar_group_name old_group_name: ngaganti nami grup.
  4. useradd -c "Nami Ngaran Ngaran" -g admin -d / home / user1 -s / bin / bash user1: Nyiptakeun pangguna anyar anu kagolong kana grup "admin".
  5. useradd pamaké1: nyiptakeun pangguna anyar.
  6. panggunadel-pangguna1: mupus pangguna ('-r' ngaluarkeun diréktori Utama).
  7. usermod -c "Pangguna ftp"-G sistem -d / ftp / user1 -s / bin / nologin user1: ngarobah atribut pangguna.
  8. passwd: gentos kecap konci.
  9. pamaké passwd1: robih kecap akses pangguna (hungkul root).
  10. ngudag -E 2011-12-31 pangguna1: atur istilah pikeun kecap konci pangguna. Dina hal ieu nyatakeun yén konci na kadaluarsana dina 31 Désémber 2011.
  11. pwk: parios sintaksis anu leres format file '/ etc / passwd' sareng ayana pangguna.
  12. grpck: parios sintaksis anu leres sareng format file '/ etc / group' sareng ayana kelompok.
  13. newgrp group_name: Daptar grup anyar pikeun ngarobih grup standar file anu nembé didamel.

Idin dina Payil (Anggo "+" pikeun nempatkeun idin sareng "-" kanggo dipiceun)

  1. LS -lh: Tembongkeun idin.
  2. ls / tmp | pr -T5 -W $ COLUMNS: bagi terminal kana 5 kolom.
  3. chmod ugo + rwx diréktori1: nempatkeun baca ®, nyerat (w) sareng ngaéksekusi (x) idin ka pamilik (u), grup (g) sareng anu sanés (o) dina diréktori 'diréktori1'.
  4. diréktori chmod go-rwx1: miceun ijin kanggo maca ®, nyerat (w) sareng (x) ngaéksekusi ka grup (g) sareng anu sanés (o) dina diréktori 'diréktori1'.
  5. file pamaké1 file1: robih juragan file.
  6. chown -R user1 diréktori1: robih pamilik diréktori sareng sadaya file sareng diréktori anu aya dina.
  7. file chgrp1 file1: ngarobih kelompok file.
  8. chown user1: group1 file1: robih pangguna sareng grup anu gaduh file.
  9. manggih / -perm -u + s: tingali sadaya file dina sistem kalayan SUID ngonpigurasi.
  10. chmod u + s / bin / file1: nempatkeun bit SUID dina file binér. Pangguna anu ngajalankeun file éta kéngingkeun kaistiméwaan anu sami sareng anu bogana.
  11. chmod kami / bin / file1: nganonaktipkeun bit SUID dina file binér.
  12. chmod g + s / bumi / umum: nempatkeun sakedik SGID dina diréktori –sarupa SUID tapi per diréktori.
  13. chmod gs / bumi / umum: nganonaktifkeun sakedik SGID dina diréktori.
  14. chmod o + t / bumi / umum: nempatkeun sakedik STIKY dina diréktori. Ngidinan ngahapus file ngan ukur pikeun anu gaduh sah.
  15. chmod OT / bumi / umum: nganonaktipkeun saeutik STIKY dina diréktori.

Atribut khusus dina file (Anggo "+" kanggo nyetél idin sareng "-" kanggo dipiceun)

  1. chattr + kana file1: ngamungkinkeun nyerat ku muka file ngan mode append.
  2. chattr + c file1: ngamungkinkeun file dikomprés / didekompres otomatis.
  3. chattr + d file1: mastikeun yén program henteu malire ngahapus file nalika cadangan.
  4. chattr + i file1: ngajantenkeun file henteu tiasa dirobih, janten teu tiasa dihapus, dirobih, diganti nami, atanapi dikaitkeun.
  5. file chattr + s1: ngamungkinkeun file dihapus sacara aman.
  6. chattr + S file1: mastikeun yén file dirobah, parobihan ditulis dina modeu sinkron sapertos sinkronisasi.
  7. chattr + u file1: ngamungkinkeun anjeun cageur eusi file sanajan dibatalkeun.
  8. lsattr: nunjukkeun atribut khusus.
Tulisan anu aya hubunganana:
Kalayan Terminal: Paréntah Ukuran sareng Spasi

Arsip sareng file anu dikomprés

  1. bunzip2 file1.bz2: unzip file anu namina 'file1.bz2'.
  2. file bzip2: komprésikeun file anu namina 'file1'.
  3. file gunzip1.gz: unzip file anu disebat 'file1.gz'.
  4. file gzip1: komprésikeun file anu namina 'file1'.
  5. gzip -9 file1: komprési sareng komprési maksimum.
  6. rar kana file1.rar test_file: ngadamel file rar anu disebat 'file1.rar'.
  7. rar kana file1.rar file1 file2 dir1: komprési 'file1', 'file2' sareng 'dir1' sakaligus.
  8. rar x file1.rar: unzip file rar.
  9. unrar x file1.rar: unzip file rar.
  10. tar -cvf archive.tar file1: nyiptakeun tarball unzipped.
  11. tar -cvf archive.tar file1 file2 dir1: ngadamel file anu ngandung 'file1', 'file2' sareng 'dir1'.
  12. tar -tf arsip.tar: nembongkeun eusi file.
  13. tar -xvf archive.tar: nimba tarball.
  14. tar -xvf archive.tar -C / tmp: nimba tarball dina / tmp.
  15. tar -cvfj archive.tar.bz2 dir1: ngadamel tarball dikomprés di jero bzip2.
  16. tar -xvfj archive.tar.bz2: ngadekoméntal arsip tar dikomprés dina bzip2
  17. tar -cvfz archive.tar.gz dir1: nyiptakeun tarball gzipped.
  18. tar -xvfz archive.tar.gz- Unzip arsip tar gzipped.
  19. file pos1.zip file1: ngadamel file pos anu dikomprés.
  20. zip -r file1.zip file1 file2 dir1: komprés, dina pos, sababaraha file sareng diréktori sakaligus.
  21. unzip file1.zip: unzip file pos.

Paket RPM (Red Hat, Fedora, sareng anu sami)

  1. pakét rpm -ivh.rpm: pasang paket rpm.
  2. rpm -ivh –nodeep paket.rpm: masang pakét rpm teu malire kana paménta kagumantungan.
  3. rpm -U pakét.rpm: ngapdet paket rpm tanpa ngarobih konfigurasi file.
  4. pakét rpm -F.pm: Anyarkeun paket rpm ngan upami dipasang.
  5. rpm -e package_name.rpm: miceun bungkus rpm.
  6. rpm -qa: nunjukkeun sadayana bungkus rpm dipasang dina sistem.
  7. rpm -qa | grep httpd: nunjukkeun sadaya pakét rpm kalayan nami "httpd".
  8. rpm -qi package_name- Kéngingkeun inpormasi ngeunaan pakét anu dipasang khusus.
  9. rpm -qg "Lingkungan Sistem / Daemons": nunjukkeun bungkusan rpm tina grup perangkat lunak.
  10. rpm -ql package_name: nunjukkeun daptar file anu disayogikeun ku paket rpm anu dipasang.
  11. rpm -qc package_name: nunjukkeun daptar file konfigurasi anu dipasihkeun ku paket rpm anu dipasang.
  12. rpm -q package_name -whatrequires: nunjukkeun daptar katergantungan anu dipénta bungkus rpm.
  13. rpm -q package_name -whatprovides: nunjukkeun kapasitas anu dipasihkeun ku paket rpm.
  14. rpm -q package_name -scripts: nunjukkeun skrip dimimitian nalika dipasang / dipiceun.
  15. rpm -q package_name -changelog: nunjukkeun riwayat révisi paket rpm.
  16. rpm -qf /etc/httpd/conf/httpd.conf: parios pakét rpm mana anu ngagaduhan file anu disayogikeun.
  17. pakét rpm -qp.rpm -l: nunjukkeun daptar file anu dipasihkeun ku paket rpm anu teu acan dipasang.
  18. rpm –import / media / cdrom / RPM-GPG-KEY: impor tanda tangan digital pikeun konci publik.
  19. pakét rpm –checksig.rpm: verifikasi integritas pakét rpm.
  20. rpm -qa gpg-pubkey- Pariksa integritas sadaya paket rpm anu dipasang.
  21. rpm -V rangkep_ ngaran: mariksa ukuran file, lisénsi, jinis, pamilik, grup, cek kasimpulan MD5 sareng modifikasi terakhir.
  22. rpm -Va: parios sadayana bungkus rpm dipasang dina sistem. Anggo kalayan ati-ati.
  23. pakét rpm -Vp.rpm: parios paket rpm teu acan dipasang.
  24. pakét rpm2cpio.rpm | cpio –bebas –maké-diréktori * bin*: ekstrak file laksana tina pakét rpm.
  25. rpm -ivh /usr/src/redhat/RPMS/`arch`/package.rpm: masang paket anu diwangun tina sumber rpm.
  26. rpmbuild –ngawangun bungkus_name.src.rpm: ngawangun paket rpm tina sumber rpm.

Pembaruan Paket YUM (Red Hat, Fedora sareng anu sami)

  1. yeuh masang package_name: unduh sareng pasang paket rpm.
  2. yum localinstall package_name.rpm: ieu bakal masang RPM sareng nyobian pikeun ngabéréskeun sadayana kagumantungan pikeun anjeun, nganggo Repository anjeun.
  3. yum update package_name.rpm: Anyarkeun sadayana bungkus rpm dipasang dina sistem.
  4. yum ngapdét paket_name: modernisasikeun / ngamutahirkeun paket rpm.
  5. yeuh piceun package_name: miceun bungkus rpm.
  6. daptar yeuh: daptar sadayana bungkus dipasang dina sistem.
  7. yeuh milarian pakét_name: Milarian bungkus dina Repository rpm.
  8. bungkus bersih yum: bersihkeun cache rpm ku mupus bungkus anu diunduh.
  9. yeuh headers bersih: miceun sadaya file lulugu anu dianggo sistem pikeun ngabéréskeun kagumantungan.
  10. yeuh bersih sadayana: cabut tina pakét cache sareng file header.

Paket Deb (Debian, Ubuntu sareng turunan)

  1. pakét dpkg -i.deb: masang / ngamutahirkeun paket deb.
  2. dpkg -r package_name: cabut paket deb tina sistem.
  3. dpkg -l: nunjukkeun sadayana paket deb anu dipasang dina sistem.
  4. dpkg -l | grep httpd: nunjukkeun sadayana paket deb anu nganggo nami "httpd"
  5. dpkg -s package_name- Kéngingkeun inpormasi ngeunaan pakét khusus anu dipasang dina sistem.
  6. dpkg -L rangkep_ nami: nunjukkeun daptar file anu dibérékeun ku pakét anu dipasang dina sistem.
  7. dpkg –pakét eusi.deb: nunjukkeun daptar file anu dipasihkeun ku paket anu teu acan dipasang.
  8. dpkg -S / bin / ping: parios pakét mana anu ngagaduhan file anu disayogikeun.

APT Package Updater (Debian, Ubuntu sareng turunan)

  1. apt-meunang masang package_name: masang / ngamutahirkeun paket deb.
  2. apt-cdrom install package_name: masang / ngamutahirkeun paket deb ti cdrom.
  3. update apt-meunang: daptar pakét pembaruan.
  4. pamutahiran apt-meunang: ngamutahirkeun sadayana bungkus dipasang.
  5. apt-get Delete package_name: cabut paket deb tina sistem.
  6. apt-meunang dipariksa: verifikasi resolusi anu leres tina kagumantungan.
  7. apt-beresih: hapus cache tina bungkusan anu diunduh.
  8. apt-cache milarian-paket milarian: mulih daptar bungkus anu saluyu sareng séri "bungkus anu dipilarian".

Ningali eusi file

  1. file ucing1: tingali eusi file mimitian ti baris kahiji.
  2. file tac1: tingali eusi file mimitian ti baris terakhir.
  3. langkung file1: tingali kontén sapanjang file.
  4. kirang file1: sami sareng paréntah 'langkung' tapi ngamungkinkeun nyimpen gerakan dina file ogé gerakan mundur.
  5. sirah -2 file1: tingali dua garis mimiti file.
  6. buntut -2 file1: tingali dua garis pamungkas file.
  7. buntut -f / var / log / pesen: tingali sacara real waktos naon anu parantos ditambihan kana file.

Manipulasi téks

  1. file ucing1 file2 .. | paréntah <> file1_in.txt_or_file1_out.txt- Sintaksis umum pikeun ngamanipulasi téks nganggo PIPE, STDIN, sareng STDOUT.
  2. file ucing1 | paréntah (sed, grep, awk, grep, jsb ...)> hasilna.txt: sintaksis umum pikeun ngamanipulasi téks dina file sareng nyerat hasilna dina file anyar.
  3. file ucing1 | paréntah (séd, grep, awk, grep, jsb ...) »hasilna.txt: sintaksis umum pikeun ngamanipulasi téks dina file sareng nambihan hasilna kana file anu aya.
  4. grep Aug / var / log / pesen: milari kecap "Aug" dina file '/ var / log / pesen'.
  5. grep ^ Aug / var / log / pesen: milari kecap dimimitian ku “Aug” dina file '/ var / log / pesen'
  6. grep [0-9] / var / log / pesen: pilih sadaya garis dina file '/ var / log / pesen' anu ngandung nomer.
  7. grep Aug -R / var / log /*: milari senar “Aug” dina diréktori '/ var / log' sareng dihandap.
  8. sed 's / stringa1 / stringa2 / g' conto.txt: mindahkeun "string1" sareng "string2" dina conto.txt
  9. sed '/ ^ $ / d' conto.txt: miceun sadaya garis kosong tina conto.txt
  10. sed '/ * # / d; / ^ $ / d 'conto.txt: ngahapus koméntar sareng garis kosong tina conto.txt
  11. kamandang 'esempio' | tr '[: handap:]' '[: luhur:]': ngarobah aksara leutik jadi hurup gedé.
  12. sed -e '1d' hasilna.txt: cabut garis mimiti conto file.txt
  13. sed -n '/ stringa1 / p': pintonkeun ukur garis anu ngandung kecap "string1".

Atur konversi karakter sareng file

  1. dos2unix filedos.txt fileunix.txt: ngarobah format file téks ti MSDOS kana UNIX.
  2. unix2dos fileunix.txt Filedos.txt: ngarobah format file téks ti UNIX ka MSDOS.
  3. recode..HTML <page.txt> halaman.html: ngarobah file téks kana html.
  4. ngarobih -l | Tambih deui- Tembongkeun sadaya konvérsi format anu sayogi.

Analisis sistem file

  1. badblocks -v / dev / hda1: Pariksa blok goréng dina disk hda1.
  2. fsck / dev / hda1: ngalereskeun / mariksa integritas file sistem Linux dina disk hda1.
  3. fsck.ext2 / dev / hda1: ngalereskeun / mariksa integritas file sistem ext 2 dina disk hda1.
  4. e2fsck / dev / hda1: ngalereskeun / mariksa integritas file sistem ext 2 dina disk hda1.
  5. e2fsck -j / dev / hda1: ngalereskeun / mariksa integritas file sistem ext 3 dina disk hda1.
  6. fsck.ext3 / dev / hda1: ngalereskeun / mariksa integritas file sistem ext 3 dina disk hda1.
  7. fsck.vfat / dev / hda1: ngalereskeun / mariksa integritas file sistem lemak dina disk hda1.
  8. fsck.msdos / dev / hda1: ngalereskeun / mariksa integritas file dina sistem dos dina disk hda1.
  9. dosfsck / dev / hda1: ngalereskeun / mariksa integritas file dina sistem dos dina disk hda1.

Pormat sistem file

  1. mkfs / dev / hda1: ngadamel file sistem sapertos Linux dina partisi hda1.
  2. mke2fs / dev / hda1: ngadamel file sistem tipe ext ext Linux dina hda2.
  3. mke2fs -j / dev / hda1: ngadamel file sistem ext3 Linux (periodik) dina partisi hda1.
  4. mkfs -t vfat 32 -F / dev / hda1: ngadamel file sistem FAT32 dina hda1.
  5. fdformat -n / dev / fd0: pormat disk flooply.
  6. mkswap / dev / hda3: ngadamel file sistem swap.

Abdi damel sareng SWAP

  1. mkswap / dev / hda3: nyiptakeun file sistem swap.
  2. swapon / dev / hda3: ngaktipkeun partisi swap énggal.
  3. swapon / dev / hda2 / dev / hdb3: aktipkeun dua partisi swap.

Salvas (Cadangan)

  1. miceun -0aj -f /tmp/home0.bak / home: ngadamel simpen lengkep diréktori '/ home'.
  2. miceun -1aj -f /tmp/home0.bak / home: ngadamel simpen tambahan tina diréktori '/ home'.
  3. mulangkeun -if /tmp/home0.bak: mulangkeun salvo sacara interaktif.
  4. rsync -rogpav –delete / home / tmp: sinkronisasi antara diréktori.
  5. rsync -rogpav -e ssh –delete / home ip_address: / tmp: rsync ngalangkungan torowongan SSH.
  6. rsync -az -e ssh –delete ip_addr: / home / public / home / local- Nyingkronkeun diréktori lokal sareng diréktori jauh ngalangkungan ssh sareng komprési.
  7. rsync -az -e ssh –delete / home / local ip_addr: / home / public- Nyingkronkeun diréktori jauh sareng diréktori lokal ngalangkungan ssh sareng komprési.
  8. dd bs = 1M upami = / dev / hda | gzip | ssh user @ ip_addr 'dd of = hda.gz': simpen hard drive dina host jauh via ssh.
  9. dd upami = / dev / sda tina = / tmp / file1: simpen eusi hard disk kana file. (Dina hal ieu hard disk nyaéta "sda" sareng file na nyaéta "file1").
  10. tar -Puf cadangan.tar / bumi / pangguna: ngadamel simpen tambahan tina diréktori '/ bumi / pangguna'.
  11. (cd / tmp / lokal / && tar c.) | ssh -C user @ ip_addr 'cd / home / share / && tar x -p': salin eusi diréktori kana diréktori jauh via ssh.
  12. (tar c / bumi) | ssh -C user @ ip_addr 'cd / home / backup-home && tar x -p': nyalin diréktori lokal kana diréktori jauh via ssh.
  13. tar cf -. | (cd / tmp / cadangan; tar xf -): salinan lokal ngajaga lisénsi sareng tautan tina hiji diréktori ka anu sanés.
  14. panggihan / bumi / pangguna1 -ngarana '* .txt' | xargs cp -av –target-diréktori = / bumi / cadangan / –bapa: panggihan sareng salin sadaya file nganggo extension '.txt' tina hiji diréktori kana anu sanés.
  15. panggihan / var / log -name '* .log' | tar cv –files-from = - | bzip2> log.tar.bz2: mendakan sadaya file nganggo extension '.log' sareng ngadamel arsip bzip.
  16. dd upami = / dev / hda tina = / dev / taut0 bs = 512 itung = 1: ngadamel salinan MRB (Master Boot Record) kana floppy disk.
  17. dd upami = / dev / fd0 tina = / dev / hda bs = 512 itung = 1: balikkeun salinan MBR (Master Boot Record) anu disimpen dina floppy.

CD-ROM

  1. cdrecord -v gracetime = 2 dev = / dev / cdrom -eject blank = gancang -force: ngabersihkeun atanapi mupus cd anu tiasa ditulis deui.
  2. mkisofs / dev / cdrom> cd.iso: ngadamel gambar iso tina cdrom on disk.
  3. mkisofs / dev / cdrom | gzip> cd_iso.gz: ngadamel gambar cdrom iso komprési dina disk.
  4. mkisofs -J -allow-ngarah-titik -R -V "Label CD" -iso-level 4 -o ./cd.iso data_cd: ngadamel gambar iso diréktori.
  5. cdrecord -v dev = / dev / cdrom cd.iso: ngaduruk gambar iso.
  6. gzip -dc cd_iso.gz | cdrecord dev = / dev / cdrom -: kaduruk gambar iso dikomprés.
  7. pasang -o loop cd.iso / mnt / iso: pasang gambar iso.
  8. cd-paranoia -B: nyandak lagu tina cd kana file wav.
  9. cd-paranoia - "-3": mindahkeun 3 lagu munggaran tina cd kana file wav.
  10. cdrecord – scanbus: scan bus pikeun ngaidentipikasi saluran scsi.
  11. dd upami = / dev / hdc | md5sum: ngajalankeun md5sum dina alat, sapertos CD.

Abdi damel sareng NETWORK ( LAN sareng Wi-Fi)

  1. ifconfig ét0: nunjukkeun konfigurasi kartu jaringan Ethernet.
  2. ifup ét0: aktipkeun interface 'eth0'.
  3. ifdown ét0: nganonaktipkeun interface 'eth0'.
  4. ifconfig eth0 192.168.1.1 netmask 255.255.255.0: ngonpigurasikeun alamat IP.
  5. ifconfig eth0 promisc: ngonpigurasikeun 'eth0' dina modeu umum pikeun kéngingkeun bungkus (nguseup).
  6. étnis dh0lién: aktipkeun interface 'eth0' dina modeu dhcp.
  7. rute -n: nunjukkeun méja wisata.
  8. rute nambihan -net 0/0 gw IP_Gateway: set input standar.
  9. rute nambihan -net 192.168.0.0 netmask 255.255.0.0 gw 192.168.1.1: ngonpigurasikeun rute statik pikeun milarian jaringan '192.168.0.0/16'.
  10. rute del 0/0 gw IP_gateway: miceun rute statis.
  11. kamandang "1"> / proc / sys / net / ipv4 / ip_forward: aktipkeun ip wisata.
  12. hostname: nembongkeun nami host tina sistem.
  13. nu boga imah www.example.com: mendakan nami host pikeun ngarengsekeun nami kana alamat ip (1).
  14. nslookup www.example.com: mendakan nami host pikeun ngarengsekeun nami kana alamat ip sareng sabalikna (2).
  15. ip link acara: nunjukkeun status tautan sadaya panganteur.
  16. mii-alat ét0: nunjukkeun status tautan 'eth0'.
  17. étotool ét0: nunjukkeun statistik kartu jaringan 'eth0'.
  18. netstat -tup- Tembongkeun sadaya koneksi jaringan aktip sareng PIDs na.
  19. netstat -tupl- Tembongkeun sadaya pamirsa jaringan dina sistem sareng PIDs na.
  20. tcpdump tcp port 80: nunjukkeun sadayana patalimarga HTTP.
  21. scanner iwlist: nunjukkeun jaringan nirkabel.
  22. iwconfig ét1: nunjukkeun konfigurasi kartu jaringan nirkabel.
  23. whois www.example.com: milarian database Whois.

Microsoft Windows Networks (SAMBA)

  1. nbtscan ip_addr: resolusi nami jaringan bios.
  2. nmblookup -A ip_addr: resolusi nami jaringan bios.
  3. smbclient -L ip_addr / hostname: nunjukkeun tindakan jauh tina host dina windows.

Tabél IP (Seuneu)

  1. iptables -t saringan -L: nunjukkeun sadaya senar dina tabel filter.
  2. iptables -t nat -L: nunjukkeun sadaya senar tina tabel nat.
  3. iptables -t saringan -F: mupus sadaya aturan tina tabel filter.
  4. iptables -t nat -F: mupus sadaya aturan tina tabel nat.
  5. iptables -t tapis -X: mupus string naon waé anu didamel ku pangguna.
  6. iptables -t saringan -A INPUT -p tcp -dport telnet -j TERIMA: ngamungkinkeun sambungan telnet lebet.
  7. iptables -t filter -A OUTPUT -p tcp –portport http -j DROP: sambungan blok HTTP pikeun kaluar.
  8. iptables -t tapis -A NUJU -p tcp –port pop3 -j Nampi: ngamungkinkeun sambungan POP kana ranté payun.
  9. iptables -t filter -A INPUT -j LOG –log-awalan “DROP INPUT”: ngadaptar string input.
  10. iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth0 -j MASQUERADE: ngonpigurasikeun PAT (Alamat Tarjamahan Tarjamahan) dina eth0, nyumputkeun paket anu kaluar tina gaya.
  11. iptables -t nat -A PREROUTING -d 192.168.0.1 -p tcp -m tcp –dport 22 -j DNAT –to-tujuan 10.0.0.2:22: bungkus alihan anu diarahkeun tina hiji host kana anu sanés.

Ngawaskeun sareng debugging

  1. puncak: nunjukkeun tugas linux nganggo paling CPU.
  2. ps - ewh: nembongkeun tugas Linux.
  3. ps -e -o pid, args –forest- Nampilkeun tugas Linux dina modeu hirarkis.
  4. pstree: nunjukkeun tangkal sistem prosés.
  5. maehan -9 Proses_ID- Maksakeun nutup prosés sareng ngeureunkeunana.
  6. maehan -1 Proses_ID: maksakeun prosés pikeun ngamuat konfigurasi.
  7. lsof -p $$: nunjukkeun daptar file anu dibuka ku prosés.
  8. lsof / home / user1: nembongkeun daptar file kabuka dina jalur anu tangtu dina sistem.
  9. strace -c ls> / dev / null: nunjukkeun sistem panggero anu dilakukeun sareng ditampi ku prosés.
  10. strace -f -e kabuka ls> / dev / null: nunjukkeun telepon ka perpustakaan.
  11. nonton -n1 'ucing / proc / interrupts': nunjukkeun gangguan sacara real waktos.
  12. panungtungan reboot: nunjukkeun riwayat reboot.
  13. lsmod: nunjukkeun kernel anu dimuat.
  14. bebas -m- Nampilkeun status RAM dina megabyte.
  15. smartctl -A / dev / hda- Monitor reliabiliti hard drive ngalangkungan SMART.
  16. smartctl -i / dev / hda: parios naha SMART diaktipkeun dina hard disk.
  17. buntut / var / log / dmesg: nunjukkeun acara anu alamiah dina prosés pemuatan kernel.
  18. buntut / var / log / pesen: acara acara sistem.

Paréntah mangpaat séjén

  1. apropos ... kata kunci: nunjukkeun daptar paréntah anu kagolong kana kecap konci program; Éta gunana nalika anjeun terang naon anu program anjeun lakukeun, tapi anjeun henteu terang nami paréntahna.
  2. lalaki ping: nunjukkeun halaman manual online; contona, dina paréntah ping, anggo pilihan '-k' pikeun milari paréntah anu aya hubunganana.
  3. naon… kata konci: nunjukkeun pedaran naon anu dilakukeun program.
  4. mkbootdisk –device / dev / fd0 `uname -r`: nyiptakeun floppy potable.
  5. gpg -c file1: encode file nganggo satpam GNU.
  6. file gpg1.gpg: ngadékode file nganggo GNU Security Guard.
  7. wget -r www.example.com: unduh halaman wéb anu lengkep.
  8. wget -c www.example.com/file.iso: unduh file kalayan kamungkinan ngeureunkeun unduhan sareng neraskeun engké.
  9. kamandang 'wget -c www.example.com/files.iso'| jam 09:00: Mimitian unduh iraha waé. Dina hal ieu éta bakal dimimitian jam 9.
  10. ldd / usr / bin / ssh: nunjukkeun perpustakaan dibagi dibutuhkeun ku program ssh.
  11. alias hh = 'sajarah': nempatkeun landihan pikeun paréntah –hh = Sejarah.
  12. chsh: robih paréntah Shell.
  13. chsh –daptar-cangkang: mangrupikeun paréntah anu cocog pikeun terang upami anjeun kedah ngalakukeun jauh di terminal anu sanés.
  14. saha -a: nunjukkeun saha anu kadaptar, sareng waktos percetakan sistem impor terakhir, prosés maot, prosés pendaptaran sistem, prosés aktif anu dihasilkeun ku init, operasi ayeuna sareng parobihan terakhir tina jam sistem.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

182 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   dbillyx cenahna

    kontribusi anu saé ... hatur nuhun ...

  2.   diazepan cenahna

    Langsung ka paporit sakumaha aranjeunna nyarios.

  3.   Jamin samuel cenahna

    Gusti Suci: Atanapi ayeuna anu peryogi diperyogikeun 😀 hatur nuhun kana sumbangan ieu 😉

    1.    ETS cenahna

      Éta pasti seueur paréntah.
      Teu aya anu mustahil ku latihan.

  4.   kik1n cenahna

    Nuhun kana sumbangan 😀

  5.   Hareupeunana cenahna

    Excelente !!

    1.    Luis Cáceres cenahna

      Sulit Linux tapi anu pangsaéna

  6.   pandev92 cenahna

    Ayeuna kuring nyimpen éta dina mémori XD anu gedé kuring

  7.   Mauricio cenahna

    Pos ageung !! langsung kana karesep.

  8.   ren434 cenahna

    Nuhun kana sumbangan, kuring bakal ngintun ka rerencangan anu hoyong pisan diajar. Sareng kuring ogé bakal ngajaga pikeun kuring sorangan ogé.

  9.   sengit cenahna

    Wah, langsung kana karesep, hatur nuhun pisan.

    Salah sahiji program konsol karesep kuring nyaéta ncdu nunjukkeun rohangan anu dikuasai ku unggal folder, saé pisan upami anjeun hoyong ngabersihkeun hard disk sakedik. Kuring ogé resep pisan kana ranger, pangatur file anu gampang pisan dianggo.

  10.   Hugo cenahna

    Elav, kuring perhatoskeun yén daptar wilanganana direset saatos 9, tapi ieu henteu kajantenan dina Wiki. Naha éta ngahaja, atanapi naha anjeun sesah ngangkut inpormasi?

    Ku jalan kitu, kuring nambihan sababaraha paréntah deui kana daptar sareng nyusun format tulisan dina Wiki sakedik.

    1.    elav <° Linux cenahna

      Duh. Kuring bahkan henteu sadar. Hayu atuh parios kode HTML postingan kanggo ningali aya naon ieu. Abdi henteu percanten WordPress ngan ukur nampi 9 barang dina daptar ...

    2.    elav <° Linux cenahna

      Ieu parantos kuring sekering. Ku alesan anu saé kuring henteu merhatoskeun, sabab dina éditor WordPress, panomoranana tiasa dianggo saé. O_O

      1.    Hugo cenahna

        Hmm… upami kitu masalahna sigana salah sahiji gaya. Cobi urang tingali…

        OKÉ, dina file "téma / arr / css / base.css" milari garis ieu:

        .entry-content ul, .entry-content ol { margin: 0 20px; padding: 0 0 1.5em; }

        Sareng ngarobihna supados siga kieu:

        .entry-content ul, .entry-content ol { margin: 0 20px; padding: 0 0 1.5em 0.5em; }

        Éta kedahna ngajawab masalah (sahenteuna pikeun daptar dua digit), tapi écés kuring henteu tiasa masihan anjeun jaminan hasil.

        1.    elav <° Linux cenahna

          Hatur nuhun, réréncangan. Isukan kuring nyobian éta 😀

          1.    Hugo cenahna

            Teu kedah, mudah-mudahan jalan.

            Isukan kuring bakal di Univ dugi ka siang siang, tapi upami anjeun ngagaduhan masalah nyerat ka kuring di gmx.

          2.    Hugo cenahna

            Nya, naha anjeun tungtungna tiasa nyandak tés?

            1.    elav <° Linux cenahna

              Henteu ogé. Ayeuna kuring badé ngalaksanakeun éta sareng Arras anu kuring gaduh local


            2.    elav <° Linux cenahna

              Abdi nembe nyobian sareng henteu jalan 🙁


  11.   Kannabix cenahna

    Anjeun kedah ningali batu rosetta karesep kuring, abdi henteu tiasa hirup tanpa:

    http://cb.vu/unixtoolbox.xhtml

  12.   rodolfo alejandro cenahna

    File di tungtungna sareng sadaya paréntah pikeun diunduh moal goréng, posting anu saé pisan. Éta nyepetkeun sadayana 🙂

  13.   Samano cenahna

    Hatur nuhun, sumbangan anu saé

  14.   keopety cenahna

    Hatur nuhun pisan, rerencangan, sumbangan anu saé

  15.   Jibril cenahna

    Hatur nuhun input.

  16.   Oscar cenahna

    Alesan khusus kunaon anjeun henteu ngalebetkeun paréntah "aptitude". Tip anu saé pisan sareng praktis, bahan rujukan anu saé.

    1.    Hugo cenahna

      Anu nyiptakeun tulisan aslina dina Wiki GUTL sigana henteu kalebet paréntah ieu, ngémutan éta kaleuleumpangan dina hubunganana apt-meunang (deduksi kuring, kuring henteu naros). Abdi ogé langkung resep kamampuan, Kuring ngaraos langkung mangpaat. Meureun salah sahiji dinten ieu kuring bakal ngagaduhan waktos kanggo nambihan sababaraha conto kamampuan. Karesep kuring nyaéta:

      aptitude -RvW install paquete

      Éta tetep pikeun anjeun milari naon anu dilakukeun ku parameter-parameter na, hehe 😉

      1.    Oscar cenahna

        Hatur nuhun kana klarifikasi, kuring ogé nganggo katerampilan, sacara pribadi kuring langkung épéktip, kuring panasaran kana conto anu anjeun pasihkeun, kuring pasti bakal nalungtik.

  17.   auroszx cenahna

    -Wah! Kuring henteu ngira anjeun serius Oo Kaleresan aya seueur paréntah, kuring nambihan tulisan kana paporit pikeun maca kalayan tenang engké ...

  18.   TDE cenahna

    Elav, upami ieu Taringa kuring moal ragu ninggalkeun anjeun sapuluh poin kuring 😀
    Pos anu saé!

    1.    elav <° Linux cenahna

      Nuhun TDE sanaos kiridit sanés milik kuring, kuring ngan ukur nyangking eusi tina Linux Wiki GUTL. ^^

  19.   Yoyo Fernandez cenahna

    Impresif, kuring bakal ngabagikeun ka mana waé kuring indit 🙂

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Nuhun 😀

  20.   kromaffin cenahna

    heboh postingan sareng ngabantosan pisan..thx seueur .. !!!

  21.   Mdrvro cenahna

    Hatur nuhun. Éta mangrupikeun bahan penting.

  22.   Simon cenahna

    Naha aya anu terang paréntah pikeun nutup sési Gnome Shell nalika gnome-session-quit henteu jalan?

    1.    Hugo cenahna

      Kuring henteu nganggo Gnome Shell, tapi cobian ieu:

      sudo killall gnome-shell

      Atanapi tiasa cara ieu:

      sudo killall -SIGHUP gnome-shell

    2.    Diego cenahna

      logout

  23.   phantom cenahna

    kontribusi anu luar biasa. hatur nuhun

  24.   Nexus cenahna

    Heboh

  25.   lV cenahna

    sudo echo 3> / proc / sys / vm / drop_caches: jelas memori fisik.
    atanapi anu ieu:
    sudo sinkronisasi && sudo sysctl vm.drop_caches = 3: bersihkeun mémori fisik nalika runtime.

  26.   ghermain cenahna

    Kompilasi anu saé pisan, kalayan ijin anjeun kuring bakal nyalin kanggo ngabagi na dina halaman kuring sareng kiridit anjeun.

  27.   Iblis cenahna

    Ieu sababaraha paréntah pikeun diajar =)

  28.   Eugenia bahit cenahna

    Kumaha kandel Elav !!! Sakumaha biasa, kaajaiban
    Hatur nuhun !!!!!

    1.    elav <° Linux cenahna

      Hatur nuhun parantos mampir ka Eugenia 😀

    2.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Kanggo anjeun 😀

  29.   DiegoRR cenahna

    Éta saé pisan !!! Abdi badé nyetak sareng nyandak éta. Nuhun kana masukanana.

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Nikmat pikeun ngabantosan 🙂

  30.   Jorge Molina (@Jorge Molamb) cenahna

    Huy bueno!

  31.   Mique_G3 cenahna

    Abdi resep, tulisan na pikaresepeun pisan, hatur nuhun pisan

  32.   msx cenahna

    LUAR BIASA, hatur nuhun parantos ngintunkeunana!

  33.   malaikat cenahna

    Hatur nuhun !!

  34.   Alrep cenahna

    Hébat hatur nuhun pisan!

  35.   Maxjedrum cenahna

    Kontribusi anu saé!

    Hatur nuhun pisan.

  36.   Alex cenahna

    Hébat, hatur nuhun pisan, anu sanés deui kana karesep ...

  37.   Jose Alejandro Vazquez cenahna

    Ieu mangrupikeun kasimpulan anu paling saé anu kuring tingali tina paréntah linux, Selamat kontribusi anu saé pisan!

  38.   Tim Siliconhosting cenahna

    Dear Elav,

    Kami nyandak tulisan anjeun pikeun nyiptakeun tulisan dina basa pangetahuan kami, anu tangtosna kami nyebatkeun anjeun salaku sumber.

    Anjeun tiasa marios tulisan dina tautan ieu:

    https://siliconhosting.com/kb/questions/241/

    Kontribusi anu saé, hatur nuhun pisan.

    1.    elav cenahna

      Salami aya tautan kana artikel aslina, anjeun tiasa ngalakukeun naon waé anu dipikahoyong ku éta. Hatur nuhun parantos béjaan. 😉

      1.    Tim Siliconhosting cenahna

        Tangtosna Elav, anjeun tiasa mariksa tautan dina tungtung tulisan.

        Upami anjeun hoyong nyandak salah sahiji tulisan kami, anjeun gaduh kabébasan lengkep pikeun marios, baranahan deui sacara lengkep atanapi sabagian.

        Nuhun sakali deui.

        1.    elav cenahna

          Leres, kuring parantos ngariksa éta sareng margi kuring ningali sakedik ngeunaan jasa anu ditawarkeunana, kusabab kuring henteu terang aranjeunna .. Hatur nuhun parantos masihan tulisan anjeun, anu kuring ogé marios sareng lumayan matak 😉

          Wasalam

  39.   Jeyzee cenahna

    Hatur nuhun pisan! Kuring badé nyetak éta bisi hiji poé kuring henteu gaduh internét!
    Nuhun sareng Salu2

  40.   Ayosinho cenahna

    Pos anu berkesan, leres pak. Sareng patarosan, naha anjeun terang ngeunaan buku, tutorial atanapi anu kedah diajar kumaha ngagunakeun terminal? Kuring parantos nganggo linux ti saprak Ubuntu 9.04 tapi kuring terang dasarna, kuring hoyong diajar langkung tuntas. Nuhun sareng salam hormat.

  41.   PITUCALEYA cenahna

    Heboh !!!!!

    Naha aya cara pikeun kéngingkeun éta dina format téks (kecap, txt, PDF)?

  42.   fernan ngalakukeun cenahna

    Hatur nuhun input.

  43.   anon cenahna

    Wah hatur nuhun kanggo menu kontribusi 🙂

  44.   Toleko cenahna

    Dunya linux matak resep kuring, bahan ieu emas, salam ti Tijuana Mx.
    ayeuna kuring masang deui Linux mint 14 kuring, nalika kuring masang deui xp pilihan pikeun milih sistem sateuacan ngamimitian dihapus ,,,,, salam deui

  45.   pianis cenahna

    Kami hatur nuhun kanggo kompilasi postingan anu saé ...

    Wasalam

  46.   bako cenahna

    Inpormasi anu saé

  47.   band-bantu cenahna

    Hatur nuhun ka éditor, ieu tiasa dirobih janten pdf. Ieu kanggo nyetak. Hatur nuhun komunitas.

  48.   Zulantay cenahna

    Kontribusi anu luar biasa, Hatur nuhun.
    Halaman na saé pisan, sajauh salah sahiji anu pangsaéna dina masalah.

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Hatur nuhun pisan parantos mampir.
      Wasalam

  49.   luis cenahna

    Abdi hoyong mendakan file anu paling seueur nyéépkeun rohangan

  50.   Pikun cenahna

    Raffled kontribusi ...

  51.   Pikun cenahna

    Abdi hoyong tiasa ngadaptar file pikeun masing-masing pangguna, sareng anu kuring lakukeun ngan ukur nunjukkeun jumlah folder sareng sanés anu aya di jero

  52.   daniel c cenahna

    woowww grandeee .. nuhunss !!!

  53.   Antonio cenahna

    saha anu tiasa ngajawab kuring definisi paréntah ieu rpm -Uvh?
    Kumaha kuring tiasa ngagunakeunana

  54.   patodx cenahna

    ELAV ageung …… !!! Abdi henteu kantos ningali tulisan ieu ... hatur nuhun pisan ..

  55.   Gambar placeholder Armando Sanchez cenahna

    Sigana mah kompilasi anu saé, éta bakal dipasihan ku kuring.

    Gracias por el aporte

  56.   Douglas milano cenahna

    Kuring ngabagjakeun anjeun, inpormasi anu saé, mangpaat pisan.

  57.   Roger ceballos cenahna

    Pasti grax ya paporit mana

  58.   Guadahorce cenahna

    Kontribusi anu saé. Kuring kataji ku usaha sareng kompilasi anu parantos dilakukeun ku GTL, ogé presentasi sareng akomodasi ELAV, sareng anu sanésna.
    Kuring nyalin aranjeunna sareng nganggo dina brebe, pikeun diajar sakedik deui.
    Hatur nuhun duanana pikeun sumbangan anjeun pikeun komunitas Linux sareng kamurahanana.
    Hiji salam.

  59.   LucasMatias cenahna

    Grossso!

  60.   Xhunko cenahna

    Alus pisan, alus pisan, hatur nuhun pisan.

  61.   Jibril cenahna

    lalaki naon tulisan anu saé anu kuring anggo unggal dinten kumargi kuring ngamimitian ku ieu, kuring hatur nuhun pikeun ngabagi éta ka kami.

  62.   Felix cenahna

    Kuring resep pisan tapi kuring sesah diajar teu terang nanaon tentang Linux Kuring ngamimitian kursus di akademi perangkat lunak gratis. Nya, kuring ngarepkeun diajar sareng hatur nuhun pikeun kontribusi anjeun ka komunitas ieu.

  63.   tanda cenahna

    Halo sadayana kumplit pisan, tapi kuring henteu mendakan kumaha ngalereskeun ngamimitian sistem.
    Kuring nganggo Fedora sareng saatos ngaktipkeun desktop Gnome éta henteu ngamimitian kecuali kuring ngalebetkeun sareng ngetik BOOT di awalna.
    Abdi hoyong sistem pikeun otomatis nuliskeun desktop Gnome tanpa campur tangan kuring.
    Paréntah naon waé anu kedah dianggo atanapi file pikeun diédit ??
    Hatur nuhun pisan!!

  64.   Ramon Zambrano cenahna

    Hatur nuhun kontribusi anu saé

  65.   david jose arias cenahna

    Inpormasi anu saé, mangpaat pisan…. 🙂

  66.   fabio vera cenahna

    inpormasi anu saé pisan sareng nuhun pisan anu rinci

  67.   Jose David cenahna

    Nuhun kuring ngerjakeun PR XD

  68.   ges cenahna

    Hatur nuhun euy atanapi naon anu kuring milari 😀

    Kuring maca buku tina windows ka linux sareng kuring nyéépkeun waktos sakedik xD

    Kuring miharep kuring bisa ngadominasi dunya ieu 😛

  69.   Luzma cenahna

    Langsung ka paporit, evernote, catetan, onenote, cetak, jsjbna supados aranjeunna teras-terasan caket. Hatur nuhun pisan!!

  70.   critianwp cenahna

    Gracias por el aporte

  71.   Jean hernandez cenahna

    Aya tautan anu rusak, sahenteuna, ngalangkungan telepon pinter aya 404 kasalahan nembongan dimana anjeun numbu ka "tulisan anu saé ieu"

  72.   leo cenahna

    Éta saé pisan!
    hatur nuhun!

  73.   Freya cenahna

    Terus terang saé pisan, hatur nuhun pisan.

  74.   Pinuh cenahna

    Kontribusi blogger anu saé pisan langsung kana karesep

    HATUR NUHUN!

  75.   Javi cenahna

    Kontribusi hébat. Nuhun 😀

  76.   Ligator cenahna

    Saé pisan! Kuring bakal masihan anjeun 10 poin! 😀

  77.   zayder cenahna

    Pos anu saé pisan anu kuring resep

  78.   orion_ad cenahna

    Abdi ngabayangkeun waktos anu kuring bakal ngaheéat upami ningali tulisan ieu sababaraha taun ka pengker éta saé pisan, hatur nuhun pisan

  79.   Rainerhg cenahna

    Sareng poweroff paréntah?
    Kuring nganggo éta nalika kuring mimiti kenal sareng Linux (nganggo Slax dina USB), pikeun nalika lingkungan bakal beku sareng kuring henteu muka menu atanapi tombol naon waé, maka kuring bakal mareumanana ku paréntah ieu.

  80.   dj everest cenahna

    Éndah !! Halaman ieu parantos ngaluarkeun kuring tina sababaraha masalah. Pagawéan anu saé pisan.

  81.   Matias cenahna

    spektakuler. Naha anjeun henteu ngagaduhanana dina file PDF atanapi anu sami pikeun ngaunduh? Anjeun teu ngagaduhan paréntah éditor VI?

  82.   Antonio cenahna

    Daptar anu saé pisan, hatur nuhun kana kontribusina. Kuring bagikeun hiji anu kuring pendakan di dinya sababaraha waktos ka pengker.
    http://ss64.com/
    Salam!
    ar

  83.   Abel Elias Ledo Amachi cenahna

    Blog anu saé pisan, kuring milarian. hatur nuhun

  84.   daniel lieur cenahna

    Alus pisan !!! kontribusina pikeun software-gratis saé pisan

  85.   Mateus cenahna

    hatur nuhun éta pisan mangpaat

  86.   Juan Carlos cenahna

    Hatur nuhun pikeun ngabagi, input IT anu hadé

  87.   Omar cenahna

    Éstu mangpaat pisan, khususna pikeun pemula Linux sareng timer anu lami. hatur nuhun

  88.   Daniel Perez cenahna

    kontribusi alus teuing

  89.   attila cenahna

    Saé pisan. Kuring ngan ukur kedah nyobian sababaraha iga

  90.   Carlos cenahna

    hatur nuhun !!!

  91.   Pablo cenahna

    Gracias!

  92.   Carlos cenahna

    patarosan sapertos anu disebat dina windows dina naon sistem administrator anu dianggo sareng anu sanés
    paréntah ogé dianggo pikeun windows ?? hatur nuhun.

    1.    nogui cenahna

      1-kotak paréntah windows dibuka ku nempatkeun «cmd» dina mesin pencari di awalna
      2- Paréntah ieu, seuseueurna henteu dianggo pikeun windows, aya sababaraha anu kabeneran sapertos «cd» tapi kuring mamatahan anjeun milari blog anu sanés anu aranjeunna nyarioskeun paréntah khusus pikeun windows

  93.   Alexander cenahna

    [CTRL + D]

  94.   klaudio cenahna

    Kontribusi anu luar biasa ... hatur nuhun ... !!! disimpen ...

  95.   wifi pikeun acara cenahna

    Hatur nuhun pikeun ngabagi nyirian blog pikeun ngahubungi pikeun langkung seueur tulisan

  96.   Giovani cenahna

    Nuhun kana masukanana

  97.   Cristian cenahna

    Sobat, hatur nuhun kanggo kontribusi anu luar biasa ieu, sumbangan anu saé pisan, sareng hatur nuhun kana anu parantos ngabagi-bagi.

  98.   Arturo cenahna

    Sadayana pikaresepeun pisan, waktosna kanggo latihan ..

  99.   anjeun resep mésér !! cenahna

    -h Tulisan bantosan ieu.
    –No-gui Entong nganggo panganteur GTK sanaos éta sayogi.
    -s Simulate tindakan, tapi henteu leres-leres ngalaksanakeunana.
    -d Hungkul undeuran bungkus, henteu masang atanapi uninstall nanaon.
    -p Salawasna nyungkeun konfirmasi tindakan.
    -y Nganggap yén jawaban kana patarosan enya / henteu saderhana nyaéta 'enya'.
    -F format Nangtoskeun format pikeun mésér hasil tina
    milarian, baca manual.
    -O mesen Nangtoskeun kumaha hasil pamilarian kedah dipesen,
    maca manual.
    -w lébar Nangtoskeun lébar panémbong pikeun pormat hasilna
    tina milarian.
    -f Agrésif nyobian ngalereskeun bungkus rusak.
    -V Némbongkeun vérsi pakét pikeun dipasang.
    -D Tembongkeun kagumantungan pikeun bungkusan anu otomatis dirobah.
    -Z Nampilkeun parobahan ukuran dipasang unggal pakét.
    -v Tembongkeun inpormasi tambahan (tiasa lumangsung langkung ti sakali).
    -t [distrib] Nyetél distribusi anu bungkus dipasang.
    -q Henteu nunjukkeun indikator kamajuan tambihan
    dina modeu garis paréntah.
    -o opconf = val Langsung atur pilihan konfigurasi anu dingaranan "opconf".
    – Kalayan (kaluar) -ngusulkeun, Nunjukkeun naha henteu
    rekomendasi salaku kagumantungan kuat.
    -S fname: maos inpormasi status diperpanjang aptitude ti fname.
    -u: Unduh daptar paket énggal dina boot.
    (Antarmuka terminal waé)
    -i: Laksanakeun pamasangan dina boot.
    (Antarmuka terminal waé)

  100.   Fernando cenahna

    Wah, hatur nuhun kana kontribusina, éta bakal aya manpaatna pisan. Ayeuna masalah kuring bakal diajar ngagunakeun éta, xD nuhun.

  101.   Yesus SEQUEIROS ARONE cenahna

    Kompilasi alus teuing.

  102.   Marian velarde cenahna

    Nuhun rerencangan, kontribusi anu luar biasa! 😀

  103.   Ninoshka cenahna

    Naon paréntah pikeun?

    1.    barnarasta cenahna

      Éta sapertos #lokasi

      # lalaki kang

  104.   Gonzalo cenahna

    Muhun rerencangan, hatur nuhun pisan, éta pisan ngabantosan pikeun urang anu damel di lingkungan ieu
    Wasalam

  105.   Nicolas cenahna

    Ieu pisan anu kuring milarian 3 dinten ka pengker!
    Hatur nuhun pisan, ieu hargana 😀

  106.   jllll cenahna

    kontribusi anu saé, mangpaat pisan

  107.   Carlos Pangalusna cenahna

    Unggal-unggal kuring mopohokeun paréntah, kuring balik kana tulisan ieu.
    salam

  108.   ALFONSO VILLEGAS cenahna

    Hatur nuhun.
    Buku manual parantos dianggo pisan
    Caracas Vénézuéla

  109.   Alejandro cenahna

    jelas pisan tiap paréntah, éta mangrupikeun rujukan anu saé upami anjeun administrator sistem dumasar kana unix

  110.   Tavita Padilla cenahna

    hatur nuhun kuring terang Abdi peryogi anjeun

  111.   David yusti cenahna

    Nuhun pisan nuhun

  112.   Marcial Quispe Huaman cenahna

    Salam, blog anu saé, hatur nuhun pisan kana kontribusina pikeun komunitas GNU / linux. Kakuatan Béladiri.

  113.   Alex cenahna

    Kontribusi anu luar biasa diapresiasi
    hatur nuhun
    salam ti Chili
    alex

  114.   Armando Rékréasi cenahna

    kompilasi komando anu saé pisan, lumayan manpaat.

  115.   Paulo cenahna

    Hatur nuhun kana kontribusi anu saé ieu.

  116.   oneki cenahna

    hatur nuhun ageung pikeun kontribusina tapi kuring ngabayangkeun aya jutaan komando atanapi henteu

  117.   Paco Garcia cenahna

    Wilujeng !!!
    3 taun ka hareup éta masih mangrupikeun kontribusi anu saé pikeun kapentingan sadayana!

    Hatur nuhun.

  118.   Felipe Cardona cenahna

    Hatur nuhun pisan, éta mangrupikeun bantosan anu hébat pikeun diajar kuring.

  119.   Lola cenahna

    Abdi bogoh aranjeunna! Pos na hébat 😀

  120.   Eniac cenahna

    Saé pisan saé

  121.   Ibersystems cenahna

    lengkep pituduh hatur nuhun pikeun dibagikeun

  122.   Jorge cenahna

    Halo babaturan, kuring énggal, patarosan anu kuring badé naroskeun ka anjeun nyaéta upami Debian sareng Ubuntu sapinuhna cocog, naon anu kuring hoyong nunjukkeun upami kuring parantos sareng Ubuntu salami 1 taun sareng ayeuna kuring badé ngalih ka Debian, abdi tiasa ngalakukeun prosedur anu sami dina masang kagumantungan, konfigurasi sareng sajabana, janten kumaha éta dilakukeun dina ubuntuyan dilakukeun dina debian ku cara anu sami ?????????? ... hatur nuhun.

  123.   Katherine cenahna

    Hai Abdi gaduh patarosan nalika nempatkeun cd .. éta henteu tiasa dianggo pikeun kuring, éta nyatakeun yén éta henteu mendakan paréntah éta, hal anu sami kajadian ka kuring nalika nempatkeun tangkal. Naha aya anu tiasa ngabantosan abdi, hatur nuhun

    1.    Jorge cenahna

      Anjeun kedah nempatkeun paréntah cd misah tina .. kalayan rohangan, sapertos cd ..
      Paréntah tangkal teu dipasang dina cangkang anjeun, anjeun tiasa mariksa paréntah anu parantos dipasang dina cangkang anjeun dina folder / bin

  124.   Jorge cenahna

    Anjeun kedah nempatkeun paréntah cd misah tina .. kalayan rohangan, sapertos cd ..
    Paréntah tangkal teu dipasang dina cangkang anjeun, anjeun tiasa mariksa paréntah anu parantos dipasang dina cangkang anjeun dina folder / bin

  125.   Ivan cenahna

    Halo, kuring hoyong terang naha anjeun ngijinkeun kuring pikeun nempatkeun tulisan ieu dina halaman wéb kuring, pikeun catetan yén dina postingan éta kuring bakal nempatkeun sumberna

  126.   Lissette De Los Santos Cabrera cenahna

    Halaman anu saé pisan!

  127.   Mauricio cenahna

    Hatur nuhun pisan.
    Inpormasi anu saé !!

  128.   Walter P. cenahna

    Dupi anjeun ngabantosan kuring nalika kuring masang pembalap pidéo AMD / ATI TRINITY RADEON HD7660D Kuring parantos masang Fedora 24

    hatur nuhun

  129.   Delia garcia cenahna

    Kagum ieu tulisan. Penting pisan pikeun urang anu nuju diajar, HATUR NUHUN !!!

  130.   dongeng cenahna

    Anjeun hébat !!
    hatur nuhun dulur =)

  131.   rosmerta cenahna

    Hatur nuhun! Tungtungna kasimpulan konci pikeun dijantenkeun salaku lulugu.

  132.   x-lalaki cenahna

    Kuring kantos ningali seueur Linuxero salami hirup abdi, tapi henteu kantos langkung lengkep sareng teratur.
    Kuring nyeret anjeunna ka bumi Chameleon (Forosuse.org), sareng kuring hatur nuhun atas nami Forum sareng kuring sorangan pikeun padamelan anu megah sapertos kitu.

    Gaduh seueur Pikaresepeun !!

  133.   Tomeu cenahna

    pantun,

    Naha tulisan tiasa disalin kana file téks?

    Hade pisan, hatur nuhun,
    Tomeu.

    1.    Jaime cenahna

      Pilih ku mouse, teras Ctrl-V dina waktos anu sami, buka file kecap, pencét tombol mouse katuhu, dina ménu kontéks, pilih ikon nganggo aksara A (ngan ukur téks biasa).

  134.   Mary cenahna

    Naha aya anu robih kanggo vérsi ayeuna sapertos Kali 2016.2 atanapi Ubuntu 16? Esq Kuring nembé diajar sareng kuring nyobian sababaraha paréntah sareng sababaraha diréktori anu saatos nyéépkeun sababaraha dinten milarian tétéla yén aranjeunna henteu aya deui atanapi aranjeunna dipindahkeun nalika versi parantos kalangkung, sareng ieu aya kursus atanapi pdf anu kuring mendakan ti 2012 2010 kursus anu disebat lpic1 saur kuring éta ngeunaan sagala rupa éta sareng éta geus luntur, mugia ieu ngabantosan kuring, salam

    1.    Pepe cenahna

      anjeun kedah daptar pikeun LPIC1 sareng diajar kumargi ayeuna masih valid sareng toél sareng maca ngeunaan systemd kumargi anjeun ngamimitian telat

  135.   Daniel Alanis cenahna

    Réréncangan blog, kuring hoyong ngabantosan kuring dina masalah anu kuring kuat, aranjeunna meretas server kuring sareng ngarobih pangguna root kuring sareng kuring henteu tiasa aksés deui kana naon-naon, aranjeunna nyandak hak istimewa kuring tina sagala hal, sababaraha anjeun bakal ngagaduhan solusi anu tiasa ngabantosan topik ieu? Abdi ngahargaan pisan.

  136.   Pedro cenahna

    saé pisan

  137.   Yesus Romero cenahna

    buenisimo

  138.   Wilmer lopez cenahna

    Pos anu saé, kompilasi komando hébat, dina kaleresan pangpangna penting dina dunya damel. Hatur nuhun!!!

  139.   jhony cenahna

    kontribusi babaturan anu saé hatur nuhun kana dedikasi anjeun

  140.   zoilon36 cenahna

    Pagawéan anu saé pisan, hatur nuhun.

  141.   Sergio cenahna

    Hatur nuhun parantos nyusahkeun kana sumbangan ieu.

  142.   Twiggy.Garcia cenahna

    Hatur nuhun pisan Elav, kuring parantos nyalin kana file téks supados tiasa dianggo nalika anjeun peryogi konsultasi.
    Kontribusi anu saé !!!!

  143.   David Abreu cenahna

    Hatur nuhun ka tim ti DesdeLinux pikeun sumbangan sareng ogé pikeun GUTL aya di Kuba, ti waktos ka waktos nganjang ka halaman aranjeunna, éta saé pisan, saur kuring tina pangalaman: gutl.jovenclub.cu

  144.   danislai perez cenahna

    Sobat, sumbangan anjeun saé, hatur nuhun, mékanika kuantum sareng fisika partikel, langkung gampang pikeun program éta… wilujeng siang….

  145.   jandela cenahna

    daptar paréntah anu luar biasa, usum anu saé datang sareng fiddling sareng linux! Kuring bakal kéngingkeun langkung seueur pangalaman, kuring resep pisan ka Linux, ngagaduhan kontrol anu pangsaéna, hatur nuhun kana tulisan, kuring bakal nyaritakeun kumaha jalanna, kuring ngarep pisan.

  146.   Marcelo cenahna

    Selamat sareng hatur nuhun pisan kana kontribusi ieu, paréntah anjeun sareng pangguna anu nyebatkeun «batu rosetta» hebat pisan! Nuhun sadayana, chapó.

  147.   willy cenahna

    kontribusi anu saé. tapi émutan kuring gampang ngarobah pikeun nyimpen sadaya paréntah éta

  148.   tanda cenahna

    Halo kuring ti Lima - Ate Vitarte Abdi hoyong diajar di sababaraha kelas kumaha diajar terang ti mimiti Sawatara tentang Linux, Parrot, fluks tina NETBOOK kuring sareng yén aranjeunna mamatahan sareng ngabantosan pikeun NGENAL sareng NINGALI Pangguna sareng kecap konci di sakuriling kuring .

  149.   Kike83 cenahna

    Hai, tulisan hébat. Lengkep pisan.

    Kuring hoyong masihan titik dina paréntah kaopat dina bagian Payil sareng Diréktori (cd: buka diréktori akar). Paréntah ieu sanés, tanpa alesan, leres-leres nyandak urang ka diréktori bumi. Ka bumi pangguna kami, sanés kana diréktori akar (/).

    Salam sareng ucapan salamet pikeun tulisan kusabab éta saé pisan. 😉

  150.   ELWEONDELVALLIN cenahna

    Ya Allah! Sigana mah éta mangrupikeun sumbangan anu pangsaéna pikeun sadayana. VALLIN disimpen taun ayeuna !!

  151.   samah cenahna

    HATURNYA ¡¡¡¡♥ ♥♥ sakedik sareng abdi musna di ditu jrajjjaja

  152.   KAADILAN cenahna

    wao, kuring ngan ukur terang sababaraha, tapi berkat halaman ieu, kuring parantos diajar langkung seueur kode pikeun linux. Kuring ogé ngagaduhan blog, kuring ninggalkeun anjeun. sambutan https://tapicerodemadrid.com/

  153.   Juan mejia cenahna

    Kontribusi anu saé!

  154.   Drumsticks cenahna

    Kuring ngan peryogi tutorial Linux.
    web:https://baquetasteson.com/