Linux Mint 17.1 Cinnamon RC sayogi, hayu urang tingali naon anu énggal

Pangguna Linux Mint kabeneran, salaku vérsi RC tina Linux Mint 17.1 Kayu manisjeung LinuxMint 17.1 MATE (kanggo anu paling nostalgia), duanana ngaleupaskeun ku sababaraha berita anu matak. Kami bakal marios hal-hal anu énggal atanapi ningkat anu bakal kami tingali dina vérsi kalayan Kayu manis, Lingkungan Desktop standar distro ieu.

Naon anu énggal dina Linux Mint 17.1 Kayu manis

Anu bakal kami nunjukkeun di handap nyaéta warta anu ditingalikeun Inggris dina situs Linux Mint, dimana kami yakin yén seueur perhatian difokuskeun kana detil na Kayu manis 2.4 nampi paningkatan alit pikeun ngajantenkeun pangalaman anjeun langkung lemes sareng langkung pikaresepeun tibatan sateuacanna.

Perbaikan panggunaan mémori sareng tweaks minor

CJS didesain ulang dina versi anyar GJS dina upaya ngirangan panggunaan memori sareng nyayogikeun waktos pelaksanaan anu langkung gancang. Sakabéh komponén Kayu manis ditilik sareng kode sumberna dipariksa ku alat analisis statis. Ikon anu dianggo dina Setélan Kayu Manis parantos ditambihan kana téma ikon Linux Mint standar, ningkatkeun résponsipitas.

Desktop Kayu manis ayeuna boot kalayan animasi zum, sapertos GNOME SHell, sareng sora login ayeuna ditangani langsung ku desktop. Ayeuna urang tiasa muka folder bumi langsung ku jalan pintas keyboard hebat + E, dina gaya Windows paling murni.

Langkung tweak sareng dukungan hardware

Touchpad tombol tunggal ayeuna didukung (sapertos anu dianggo dina Macbook) sareng tindakan pikeun 2 ramo sareng 3 ramo tiasa dikonfigurasi. Sacara standar éta pakait sareng tombol beurit katuhu sareng tombol tengah.

Komposér dina modeu layar pinuh ayeuna tiasa dikonfigurasi sareng henteu meryogikeun restart Linux Mint 17.1 Cinnamon.
Fon desktop ayeuna tiasa dikonfigurasi sareng dimungkinkeun pikeun ngaropea bentuk tanggal sareng font screensaver.

Desain ulang aplikasi

Bagéan Téma dina Preferensi parantos didesain deui, sapertos bagian Wallpaper:

Linux Mint 17.1 Téma Kayu manis

cinnamon_backgrounds

Parobihan ieu dibarengan ku applet "slide show" énggal. Tambahkeun kana dasbor anjeun pikeun gancang ngareureuhkeun atanapi neraskeun slide show atanapi luncat kana latar desktop salajengna.

Pilihan béwara sareng privasi parantos ditambihan:

cinnamon_notifikasi

kayu manis

Aplikasi sanés anu nampi anu sami ti pangembang Linux Mint 17.1 Kayu manis nyaéta Nemo, anu parantos nampi desain ulang dina bilah alat sareng ayeuna tombol na tiasa dikonfigurasi. Tombol anyar (disumputkeun sacara standar) parantos ditambihan pikeun muka terminal dina diréktori ayeuna. Sareng upami aya anu leungit, pangrojong pikeun lambang dilebetkeun kana polder.

nemo

Perbarui perbaikan Manajer

Pangatur pembaruan ayeuna ningalikeun sakumpulan kelompok paket numutkeun paket sumberna. Nalika pangembang ngalereskeun bug atanapi nyerat fitur anyar, kode sumber dirobih sareng sadaya paket anu aya hubunganana janten aya dina édisi anyar. Kusabab kitu, gunana sareng kadang bahaya pikeun nerapkeun sababaraha pembaruan paket sanés anu sanés dina paket sumber anu sami.

Dina layar di handap, Update Manager nunjukkeun 10 pembaruan parangkat lunak. Parobihan ieu ngagambarkeun 70 paket. Pembaruan LibreOffice dipilih sareng Pembaruan Pangurus nunjukkeun 22 bungkus anu dikandungna. Di handapeun layar, pembaruan Mesa ngandung 18 bungkus, sababaraha diantarana kasohor ngalanggar sistem anjeun upami anjeun ngalamar masing-masing.

mintupdate

Ku ngolompokkeun aplikasi ku cara kieu, Update Manager henteu ngijinkeun anjeun nerapkeun pembaruan anu henteu lengkep, bari ngajantenkeun langkung gampang pikeun anjeun marios. Nalika beuki seueur inti anu sayogi, layar Pilihan kernel parantos didesain ulang kanggo anjeun pikeun gancang marios tambalan kaamanan anu dipikaterang sareng régrési anu dipikaterang:

kernel

Setélan basa

Antarbeungeut pangguna Setelan Basa didesain ulang kanggo mintonkeun langkung seueur inpormasi tapi ku cara anu langkung saderhana:

mintlocale

Ayeuna aya dua setting kanggo milih lokal: "Bahasa" (anu saluyu sareng bahasa anu anjeun nyarios) sareng "Daérah" (anu saluyu sareng nagara tempat anjeun). Ieu mangrupikeun tambahan anu penting pikeun pangguna anu cicing di luar negeri, atanapi anu basana aya di tempat anu béda tibatan setélan daérah na.

Pangrojong pikeun metode input ogé ditambihan. Ieu penting pikeun jalma anu hoyong ngetik dina basa Cina, Jepang, Koréa, Thailand, Vietnam, sareng sababaraha basa sanés anu meryogikeun karakter atanapi simbol anu teu aya dina keyboard. Setélan basa ayeuna ngamungkinkeun anjeun milih sareng masang metode input anjeun. Antarbeungeutna ogé ngawartosan anjeun upami komponén-komponén anu diperyogikeun leungit (biasana upami anjeun kaleungitan bungkus supados tiasa dianggo leres)

Perbaikan Visual

Preferensi Layar Utama ogé parantos ngalaman sababaraha parobihan:

mdmsetup

Desain anyar ngagaduhan ikon dina sidebar pikeun ngakses kategori pangaturan anu bénten-bénten.

Konsép «Salam»Bingung pikeun pangguna maka diganti ku pilihan téma anu saderhana. Sadaya téma (HTML sareng GDM) ogé juru bicara resmi GTK ayeuna sayogi dina daptar anu sami. Tombol sawangan ditambih, pikeun gancang ningali téma aktip.

Perbaikan Sistem

Linux Mint 17.1 Cinnamon gaduh parobihan sistem sapertos kieu:

Paréntah Pastebin énggal dikenalkeun. Anjeun tiasa pipa paréntah kana éta atanapi ngan ukur masihan nami file. Téks na bakal sayogi online salami 2 dinten:

gema "Halo Dunya!" | pastebin Pastebin myfile.txt

Paréntah "panggihan" ayeuna nganggo folder ayeuna sacara standar, janten tilu paréntah ieu ayeuna sami:

milarian dina. pikeun milarian kecap konci pikeun somekeyword di. milarian somekeyword

Perbaikan karya seni

Linux Mint ayeuna nganggo Noto fonts standar. Aranjeunna geulis sareng nyayogikeun pangrojong anu langkung saé pikeun sababaraha basa (khususna CJK). Téma Linux Mint, sareng Mint-X, ayeuna aya dina aqua, biru, coklat, oranyeu, pink, ungu, beureum, keusik, sareng seueur deui.

Ogé, anjeun ayeuna tiasa pencét kana diréktori naon waé sareng robih warna na (kiridit kana Marco Alvarez Costales sareng kana proyek dasar pikeun karya asli sareng ideu). Ieu kapaké pisan pikeun gancang mikawanoh tempat karesep anjeun dina daptar panjang diréktori.

cinnamon_colors

Téma MDM standar pikeun layar login ayeuna nampilkeun pintonan slaid. Téma HTML tambihan ogé dipasang sacara standar, kalebet sababaraha téma anu katingali retro-hébat ti Sam riggs, tema modéren anyar tina Philipp Gedang sareng sababaraha téma datar tina Bernard .

Anu pamungkas, aya waragad anu langkung ageung dina Linux Mint 17.1. Sadaya latar tukang tina LTSs sateuacanna (Maya, Nadia, Olivia, Petra, Qiana) parantos ditambihan, ogé mangrupikeun pilihan nostalgia latar tukang anu pangsaéna ti jaman mimiti Linux Mint. Anjeun bahkan tiasa mendakan latar tukang Linux Mint 7 Glory Dew anu kasohor di ditu

Perbaikan anu sanés

Alat Nyiptakeun USB Flash Drive ayeuna nunjukkeun perséntase kamajuan dina judul na, janten anjeun tiasa ngaminimalkeun nalika ngajalankeun sareng ningali kamajuan anjeun tanpa kedah muka deui.

Software Manager ayeuna nunjukkeun peringatan anu langkung jelas pikeun pangguna nalika operasi badé nyabut bungkusan anu sanés.

Alat Sumber Parangkat lunak ayeuna mariksa kagancangan kaca spion Repository langkung gancang tibatan sateuacanna sareng sajajar. Éta ogé ngagunakeun mékanisme coba waktos deui sareng ngaleungitkeun eunteung tina daptar.

Unduh Linux Mint 17.1 Kayu manis

Torrents:

Sadaya kaca spion anu sayogi sayogi dina tautan ieu:

Unduh Linux Mint 17.1 Kayu manis

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

36 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Yo-yo cenahna

    Cool, kuring parantos dipasang dina Lenovo kuring sareng kabagjaan anu nyata, saur abdi di dieu pikeun cicing.

    Aya ogé 17.1 RC Mate http://blog.linuxmint.com/?p=2702

    Kuring dipasang dina Lap kuring anu lami sareng éta bergerak siga oray 🙂

  2.   Duran cenahna

    Upami kuring ngagaduhan Linux Mint 17, naha 17.1 sumping salaku pembaruan?

    1.    Pedro55 cenahna

      Abdi ogé resep terang.

      1.    Yo-yo cenahna

        Nya, koméntar di handap kuring parantos ngajawab patarosan éta.

    2.    Yo-yo cenahna

      Éta moal ngahontal anjeun nyalira tapi anjeun tiasa ngamutahirkeun kana 17.1 sacara manual

      Di dieu pitunjukna dina basa pizza tapi éta gampang pisan dituturkeun

      Ningkatkeun tina 17 ka 17.1 http://www.lffl.org/2014/11/aggiornare-linux-mint-17-a-17-1-rebecca.html

      1.    Pablo cenahna

        Glem nyarios yén moal hésé pikeun pangguna Quiana luncat ka Rebecca ... sareng anjeunna bahkan mikir ngirim béja pikeun ngabéjaan pangguna pikeun ngapdet ngalangkungan Update Manager nalika versi stabil 17.1 sayogi

        Salam.
        Paul.

  3.   johnfgs cenahna

    Éta sanés pikeun kritis tapi pamilih topik langkung goréng tibatan pitenah.

    tapi hei sahenteuna aranjeunna henteu kedah nganggo alat tweak kayu manis 🙁

  4.   arthur cenahna

    Sistem favorit kuring tina cabang Linux anu masang aplikasi dasar sacara standar sareng ngadeteksi supir sareng alat nalika dipasang dina mesin utama, ieu mangrupikeun sistem anu ngaganti windows 8 PRO Pack center, kuring raoseun pisan, éta aman sareng stabil, éta henteu masihan masalah, ku sababaraha kali klik kuring ngamutahirkeun sadaya sistem nalika naros.

  5.   yatogami cenahna

    Hebat, kuring ngarepkeun naksir ubuntu anu goréng anu kuring anggo pikeun studi anu nungtut ku lm, éta bakal katingali konyol, tapi pikeun rasa kuring lm langkung raoseun sareng kirang beban visual. (Sanaos éta ogé bakal maot, sareng dualboot ieu, ditumpes ku lengkungan ... kecuali upami aranjeunna ningkatkeun langkung seueur deui)

  6.   hayu urang nganggo linux cenahna

    Ulasan anu saé! Chapeau.

  7.   Gaby cenahna

    Alus pisan !!! Iraha versi akhir bakal dileupaskeun?

  8.   kasalahan cenahna

    sareng xfce kalayan laju kéong 🙁

    1.    Pablo cenahna

      XFCE, upami éta gancang sareng kéong tapi kalayan vérsi na 4.10, dina waktos ayeuna, kuring henteu kedah langkung seueur, kuring nganggo Xubuntu 14.04.1 LTS sareng kuring henteu ngagaduhan masalah atanapi kedah ngarobih nanaon.

  9.   Miguel cenahna

    Tulisan anu saé pisan, sumbangan anu saé.

  10.   Agustín cenahna

    Naha vérsi Cinnamon ieu parantos sumping kana Linux Mint Debian?

  11.   arazal cenahna

    Perbaikan ieu, atanapi paling henteu ogé bakal katingali dina LMDE ngalangkungan paket pembaruan, leres?

  12.   mat1986 cenahna

    Tinjauan anu saé, tapi upami anjeun kéngingkeun kuring masihan naséhat: upami anjeun badé nyandak catetan dina basa Inggris, baca ogé sareng nerapkeun "anjeun" gaya anjeun dina ulasan. Kuring nyarios ieu kusabab kuring merhatoskeun sababaraha bagian tina "Tarzan" Inggris dina tarjamahan. Pikeun ngahindarkeun éta, tong narjamahkeun catetan sacara literal, atanapi upami anjeun badé narjamahkeun, nerapkeun kontéks ... trik kuring: $

    Lian ti éta, kuring ngarepkeun iraha éta sayogi dina Antergos 😀

    1.    elav cenahna

      Sabenerna ideu kuring pikeun nyayogikeun berita ampir dina basa Inggris kana basa Spanyol kana basa Spanyol, sakumaha jelasna sareng kuring henteu mikir ngalakukeun Ulasan. Sakitu waé, hatur nuhun kanggo saran. 😉

      1.    mat1986 cenahna

        Teu nanaon, ulasan anjeun pikaresepeun, sareng upami éta ngagaduhan naséhat kuring pikeun ningkatkeun éta maka kuring bungah 🙂

  13.   Oscar alvarez cenahna

    Kuring terang éta utopian, tapi kumaha upami Elementary sareng Linux Mint ngahiji, sapertos anu sanés di luar sana?

    Saur distro anu paling éndah sareng gampang dianggo di jagad raya badé kaluar 😉

    1.    arazal cenahna

      Éta ogé bakal utopian pikeun SD dumasar kana Debian sareng sanés Ubuntu pikeun kauntungan tina stabilitasna anu langkung ageung tapi anu paling penting tina kompatibilitas perangkat keras anu langkung ageung yén Ubuntu pisan .... Pae mawa kuring karasa, kabeneran kuring mendakan LMDE, kuring miharep SD bakal ngaleupaskeun vérsi sapertos kitu atanapi éta langsung janten dumasar kana Debian. Sigana mah aranjeunna bakal ngahasilkeun seueur, sanaos padamelan anu aranjeunna laksanakeun megah, pikeun rasa kuring Elementary OS mangrupikeun distro linux anu paling éndah dugi ka ayeuna

  14.   nosferatuxx cenahna

    Alus pisan pikeun ngaktipkeun backports di LM17 pikeun ngalakukeun dist-upgrade atanapi instalasi anu bersih .. !!! Kuring bakal ningali anu mana anu kuring ajak ningali naha kuring nempatkeun kana laptop di gigireun / atanapi ngaganti LM17 KDE.

  15.   Eduardo cenahna

    Kuring ningali yén dina gambar layar anu nunjukkeun tingkat bahaya pembaruan kana tabel aranjeunna nempatkeun kana tingkat 4 (sareng ku warna beureum), tapi kuring ogé perhatoskeun yén éta mangrupikeun pembaruan anu sumping pikeun nambalan sareng ningkatkeun stabilitas program (ieu tabel 10.1.3, sanés 10.1.0), janten kuring henteu ngartos pisan kunaon aranjeunna nempatkeun éta di tingkat 4, upami aya di sana éta bakal ngajantenkeun seueur pangguna ngahindarkeun pembaruan, nalika tambalan ngan ukur ngalereskeun bug.
    Sugan ieu sababna lami-lami nalika kuring nganggo mint LTS samemehna kuring langkung resep ngaunduh manajer pembaruan kubuntu sateuacan nganggo anu sanés ieu, kusabab dina distro sapertos lengkungan anu langkung masuk akal, kusabab résiko kabawa pendarahan, tapi dina basis ubuntu pembaruan ampir-ampiran ngan ukur ningkat kana bungkus anu tos aya, aranjeunna jarang ngamutahirkeun paket kalayan fitur-fitur anyar, éta ngan ukur stabilitas / kaamanan / naon anu tambalan.

    1.    arazal cenahna

      LMDE henteu ngagaduhan katégori sapertos kitu, éta bakal janten aranjeunna ngémutan sadaya bungkus janten diperbarui sakumaha cocog pikeun pamasangan

    2.    Nicholas Tasani cenahna

      Henteu ... Cirian salaku 4 sareng ku warna beureum janten upami anjeun ngapdet anjeun bakal ngalakukeun éta dina sadaya bungkus anu dikandung ku "pembaruan sual" (sareng henteu ngan ukur sababaraha, sakumaha mungkin sareng sabab éta dilakukeun dina sababaraha khusus kasus). Éta anu kuring tafsir sacara pribadi, sareng éta sigana mah leres. Bener nya éta 17.1 ieu mangrupikeun cuci muka anu kedah dirawat, éta ningkatkeun sistem ku 20% tina unggal sudut pandang. Éta sapertos langkung mint ti kantos.

  16.   rla cenahna

    Nya, lumaku pisan sacara umum, kuring parantos masang latency low-linux sareng kuring ngaraos langkung cair sareng langkung gancang. Hiji-hijina hal anu goréng anu kuring tingali nyaéta lami pisan ngamimitian (sakitar 35 detik), anu sigana seueur dibandingkeun sareng Antergos + kayu manis (19 detik) atanapi Debian + kayu manis (20 detik). Éta laun sareng Mdm sareng lightdm, kuring henteu nyobian manajer anu sanés.

    Upami anjeun henteu sabar sareng ngamimitian sapertos kuring, éta mangrupikeun sebaran anu disarankeun pisan.

    1.    rla cenahna

      Nya, sigana nganonaktipkeun nm-applet dina aplikasi ngamimitian ngamimitian dina kaayaan pamakean sakitar 22 detik.

  17.   Raymundo Acosta-Sanchez cenahna

    Kuring parantos nganggo versi anu béda tina linux mint salami mangtaun-taun, kalayan kapuasan total sareng kuring hoyong pisan nganggo vérsi anu anyar, kuring ngarasa nyaman pisan sareng sistem operasi ieu, sareng kuring hoyong neraskeun ngagunakeunana, ngan ayeuna kuring parantos ngagaduhan dua kakurangan, kusabab alesan kulawarga kuring ngaganti komputer kuring sareng ayeuna kuring gaduh Apple Mac sareng Lenovo anu nganggo Windows 8.1, sareng kuring hoyong terang panginten anjeun tiasa ngabantosan kuring, upami kuring masang linux dina éta, paséa henteu bakal dilakukeun antara sistem. anu henteu kéngingkeun aranjeunna jalan leres. Kuring ngahargaan pendapat anjeun, salam.

  18.   William Moreno-Reyes cenahna

    Kuring henteu leres nganggo Linux M int, kuring nganggo Fedora, tapi nganggo desktop Kayu Manis sareng saé maca ngeunaan pamutahiran dina desktop ieu 🙂

  19.   Raul tinoco cenahna

    Halo

    Pasang Linux Mint 64 bit sareng kuring badé masang Office 2013 nganggo anggur tapi kuring henteu sanggup, kuring parantos asa pisan, saur anjeun tiasa ngabantosan kuring.

  20.   David cenahna

    Naon nami kernel Linux - Perbarui program atanapi paket pangatur, kuring badé masangkeun upami anjeun ngajelaskeun ka kuring, hatur nuhun

    1.    Pablo cenahna

      Halo ... upami anjeun hoyong ngapdet kernel dina Linux Mint anjeun kedah ngalebetkeun pusat pembaruan anu ngingetkeun anjeun dina palang upami aya bungkus énggal sareng lebetna anjeun tiasa nyentuh «Tingali» «Linux kernel». Salam.

  21.   mabel cenahna

    Hai, abdi énggal dina Linux, tapi kuring masang linux mint 17,1, sareng Rebecca sareng sadayana saé, kecuali kuring henteu terang kumaha carana ngadamel épisode L210 epson kuring tiasa dianggo, kuring henteu tiasa mendakan supirna, naha batur tulungan abdi? hatur nuhun.

    1.    Pablo cenahna

      Pencét OK sareng unduh epson-inkjet-printer-201207w_1.0.0-1lsb3.2_i386.deb atanapi epson-inkjet-printer-201207w_1.0.0-1lsb3.2_amd64.deb upami anjeun ngagaduhan prosésor 64-bit.

  22.   parakeet cenahna

    Halo sadayana, warta anu saé, kuring gaduh patarosan sanaos kuring nembé ngamimitian dina linux kuring hoyong pisan, tiasa niru ku LInuxmint 17 pikeun menangkeun xp tapi téma na henteu ngantep kuring nganggo dana win xp anu distorsi , awon.
    Pikeun niru kasang tukang desktop anu kedah kuring lakukeun, kuring bakal pisan ngahargaan naséhat, hatur nuhun sateuacana.
    Perico, ti Méksiko.