Linux Mint 20 aya di dieu sareng ieu mangrupikeun berita anu paling penting sareng parobihanna

Salila sabtu minggu ieu peluncuran versi anyar sebaran Linux anu populér "Linux Mint 20" dipidangkeun, anu hadir sareng sajumlah ageung parobihan sareng berita, ogé kanyataan yén versi anyar ieu dumasar kana Ubuntu 20.04 LTS.

Pikeun anu masih teu wawuh kana distribusi, anjeun kedah terang yén éta sapinuhna cocog sareng Ubuntu, tapi bénten pisan dina cara ngatur panganteur pangguna sareng pilihan aplikasi standar.

Pamekar Linux Mint nyayogikeun lingkungan desktop anu cocog sareng kanon klasik organisasi desktop, anu langkung dikenal pikeun pangguna anu henteu nampi metode anyar pikeun nyiptakeun antarbeungeut GNOME 3.

Fitur anyar utama Linux Mint 20

Tina kabaruan utama vérsi anyar urang tiasa mendakan éta Linux Mint 20 "Ulyana" nyandak dasar Ubuntu 20.04 sareng kalebet kernel Linux 5.4, kalayan anu mangrupakeun versi anu bakal ngagaduhan apdet na dukung dugi ka 2025.

Sanaos penting pikeun nyebatkeun éta Snap sareng Snapd dikaluarkeun tina pangiriman, sareng pamasangan otomatis Snapd sareng paket sanés anu dipasang ngalangkungan APT ogé dilarang. Sanaos, upami dipikahoyong, pangguna tiasa masang snapd sacara manual, tapi nambihanana sareng paket sanésna tanpa kanyaho pangguna anu dilarang.

Parobihan anu sanésna nyaéta ngawangun sistem 86-bit x32 parantos dilanjutkeun. Sapertos Ubuntu, distribusi ayeuna ngan ukur aya dina sistem 64-bit.

Kanggo vérsi MATE 1.24 sareng Kayu Manis 4.6, desain sareng organisasi karya dimana ideu GNOME 2 teraskeun dikembangkeun disorot.

salaku ka versi Kayu manis Mint Linux, kalebet Kayu Manis 4.6 ayeuna kuring terang ngadukung skala fraksi, ngamungkinkeun anjeun milih ukuran optimal unsur dina layar kapadetan piksel tinggi (HiDPI), salaku conto, anjeun tiasa ningkatkeun unsur panganteur kaluaran nyaéta 2 kali sareng 1,5.

Sajaba ti éta pagawéan dilakukeun dina mastikeun kinerja kode anu dioptimalkeun pikeun ngolah gambar leutik dina file manager Nemo. Thumbnail ayeuna dihasilkeun sacara teu sinkron, sareng gambar leutik dimuat kalayan prioritas anu langkung handap tibatan navigasi diréktori.

Ditambahkeun dina kamampuan pikeun milih tingkat panyegaran layar sareng dukungan pikeun masihan faktor skala na masing-masing pikeun tiap monitor, anu ngajawab masalah sareng operasi nalika nyambungkeun monitor biasa sareng HiDPI.

Umumna pikeun distribusi, ayeuna utiliti Warpinator énggal kaasup pikeun tukeur file antara dua komputer dina jaringan lokal, nganggo énkripsi pikeun mindahkeun data.

Sajaba ti éta, dukungan pinuh pikeun profil Dina-Paménta parantos dilaksanakeun, éta nalika diaktipkeun, sacara standar, lsabab Intel GPUs dianggo pikeun rendering dina sési, sareng ménu aplikasi nyayogikeun kamampuan ngajalankeun unggal program nganggo NVIDIA GPU.

Kapasitas nanganan acara gulung kabayang mouse parantos ditambihan kana applet XappStatusIcon sareng fungsi anyar anu sami sareng gtk_menu_popup () parantos dilaksanakeun, anu mempermudah transfer aplikasi sareng GtkStatusIcon.

Apét Blueberry, mintupdate, mintreport, nm-applet, mate-power-manager, mate-media, redshift sareng rhythmbox ditarjamahkeun pikeun nganggo XAppStatusIcon, Anu kéngingkeun sistem baki katingal langkung saé.

sadaya édisi (Kayu manis, MATE sareng Xfce) parantos ngahijikeun seueur ikon dina systray, aranjeunna parantos nambihan ikon simbolis sareng ngalaksanakeun dukungan pikeun tampilan kerapatan piksel tinggi (HiDPI).

Parobihan anu sanésna:

  • Dina Xed text editor dukungan parantos ditambihan pikeun concatenating lines sareng ngaleungitkeun garis kosong sateuacan nyimpen file na.
  • Dina Xviewer, tombol parantos ditambihan kana panel pikeun ngalih kana modeu layar lengkep sareng ningalikeun slide show anu ageung. Panyimpenan muka jandéla dina layar lengkep disayogikeun.
  • Dina paningal dokumén Xreader, tombol cetak dipasang dina panel.
  • Antarbeungeut Gdebi parantos didesain ulang, utiliti pikeun muka sareng masang bungkus deb.
  • Ikon diréktori konéng anyar ditambihan.
  • Dina panganteur login wilujeng sumping, pangguna dipénta pikeun milih skéma warna.
  • Ditambahkeun dukungan pikeun manjang gambar latar dina sababaraha monitor kana layar login (Slick Greeter).
  • Apturl parantos ngarobih backend ti Synaptic janten Aptdaemon.
  • Di APT, kanggo bungkus anu nembé dipasang (sanés pikeun pembaruan), masang bungkus tina kategori anu disarankeun disarankeun sacara standar.
  • Nalika ngamimitian sési langsung ngajalankeun VirtualBox, resolusi layar disetél sahenteuna 1024 × 768.

Inpormasi lengkep sareng unduhan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Logan cenahna

    Pikeun masang Snap, cukup hapus file: /etc/apt/preferences/nosnap.pref
    https://linuxmint-user-guide.readthedocs.io/en/latest/snap.html

    Masang kromium: https://linuxmint-user-guide.readthedocs.io/en/latest/chromium.html

  2.   venom cenahna

    Pikeun masang Snap, cukup hapus file: /etc/apt/preferences/nosnap.pref
    Masang kromium: https://linuxmint-user-guide.readthedocs.io/en/latest/chromium.html

  3.   gatto cenahna

    sareng tina hibernasi masih teu nanaon?