Linux pikeun nyalametkeun! Sababaraha distro kanggo uih deui tina musibah

Untungna, urang anu nganggo Linux ngagaduhan rupa-rupa alat ngungkulan. Seueur distros anu nempatkeun alat-alat ieu babarengan dina hiji pakét anu tiasa urang bawa dimana waé sareng aranjeunna ngagaduhan kaunggulan janten Live CD, anu ku éta urang tiasa ngajalankeunana tanpa dipasang.Di dieu kami ngan bakal nyebatkeun sababaraha seueur distro Linux anu saé di luar sana kanggo dijantenkeun sistem panyalametkeun. Nalika Windows maot, Linux bakal nyalametkeun!

SystemRescueCd

SystemRescueCd mangrupikeun sistem Gnu / linux bootable tina cdrom anu dianggo pikeun ngalereskeun sistem anjeun sareng ngahanca data anjeun saatos gagal. Éta ogé nyobian nyayogikeun cara anu gampang pikeun ngalaksanakeun tugas administrasi dina komputer anjeun, sapertos nyiptakeun sareng ngédit partisi dina hard drive. Éta ngandung seueur utilitas sistem (parted, partimage, fstools, ...) sareng alat dasar (éditor, komandan tengah wengi, alat jaringan). Tujuanana nya éta pikeun ngajantenkeun gampang pisan dianggo: ngan boot ti cdrom teras anjeun tiasa ngalakukeun sadayana. Kernel sistem ngadukung sistem file anu paling penting (ext2 / ext3, reiserfs, reiser4, xfs, jfs, vfat, ntfs, iso9660), sareng file jaringan (samba sareng nfs).

Ieu alat utama sistem:

  • Bagian GNU mangrupikeun alat anu pangsaéna pikeun ngédit partisi hard drive anjeun dina Linux.
  • GParted éta mangrupikeun klon Partition Magic pikeun Linux.
  • Partimage éta klon Ghost / Drive-image pikeun Linux
  • Alat filesystem (e2fsprogs, reiserfsprogs, reiser4progs, xfsprogs, jfsutils, ntfsprogs, dosfstools): ngamungkinkeun anjeun pormat, ngarobah ukuran, debug partisi anu aya dina hard drive anjeun.
  • Sfdisk ngamungkinkeun anjeun nyadangkeun sareng mulangkeun tabél partisi anjeun

Anjeun tiasa ningali dina halaman pakakas kanggo langkung jelasna.

SystemRescueCd ogé sayogi pikeun buta. Ayeuna, pamaca layar linux speakup versi 1.5 jalan saé, sareng pamaca keyboard speakup dipasang. Fungsi ieu diuji ku Gregory Nowak.

Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngadamel vérsi cakram custom. Salaku conto, anjeun tiasa nambihan skrip anjeun nyalira pikeun ngalakukeun pamulihan sistem otomatis. Éta ogé tiasa kaduruk DVD ngaropea sareng SystemRescueCd sareng 4.2 GB pikeun data anjeun (cadangan, contona). Maca manual pikeun langkung rinci.

Gampang teuing masang SystemRescueCd dina USB stick. Ieu gampang pisan upami anjeun teu tiasa boot tina CD. Anjeun kedah nyalin sababaraha file kana pendrive sareng ngajalankeun syslinux. Prosés pamasangan tiasa dilakukeun tina Linux atanapi Windows. Turutan pitunjukna padoman kanggo langkung jelasna.

Inpormasi lengkep | SystemRescueCd

Ngadamel Cadangan sareng Pamulihan

Redo Backup and Recovery mangrupikeun sebaran Linux anu museur kana nyalin salinan hard disk sareng tugas-tugas pangropéa sareng pamulihan anu sanés.

Redo Cadangan sareng Pamulihan menonjol pikeun ukuran alitna, kirang ti 70MB, kamungkinan ngagunakeunana tina liveCD atanapi mémori USB tanpa masang nanaon dina komputer anjeun, sareng lingkungan pangguna anu saderhana sareng praktis.

Ngadamel Cadangan sareng Pamulihan bakal ngamungkinkeun anjeun ngakses partisi Linux atanapi Windows, ngéditna sareng nimba eusi, ngotéktak Internét atanapi ngobrol ngalangkungan olahtalatah instan, sareng anu sanésna. Tapi alat utami Redo Cadangan sareng Pamulihan nyaéta fungsi cadangan na. Ngan dina sababaraha léngkah anjeun bakal tiasa ngadamel salinan anu tepat tina disk anjeun sahingga mulangkeunana upami anjeun gaduh kacilakaan sareng komputer, naha Windows atanapi Linux.

Diantara alat anu ngahijikeun kami gaduh program pikeun ningali status hard drive urang,PhotoRec, pikeun cageur file dihapus tina daur ulang bin atanapi alat cadangan anu ngamungkinkeun urang pikeun nyingkronkeun dua folder sareng ngalakukeun salinan tambihan. Pikeun sadayana ieu kami ogé kedah nambihan Firefox, éditor téks sareng terminal kanggo tiasa ngajalankeun pesenan tina konsol.

Salaku tambahan, urang gaduh alternatif tina nyieun hard drive atanapi gambar partisi gancang, anu masihan kami kamungkinan sistem kami gancang dipulut. Upami anu urang pikahoyong nyaéta kéngingkeun file atanapi folder tina hard drive urang kusabab kagagalan sistem, éta bakal cekap nganggo peramban file anu dilebetkeun pikeun ngahontal hard drive urang sareng nyalin folder éta ka hard drive éksternal.

Inpormasi lengkep | Ngadamel Cadangan sareng Pamulihan

Remix Nyalametkeun Ubuntu

Ieu mangrupikeun anu sanés tina seueur Distribusi turunan Ubuntu, difokuskeun dina hal ieu dina nyayogikeun alat anu pas pikeun tiasa ngomean data urang upami gagal tina sistem operasi atanapi partisi. Hal anu saé nyaéta yén sadaya pangguna Ubuntu moal ngagaduhan masalah ageung dina panggunaanna, pondokna kurva diajar sakedik sabab éta ogé diatur ku konsol, janten upami urang biasa ngagunakeun modeu ieu di Ubuntu seueur paréntah anu urang parantos terang kumaha ngagunakeunana .

Hal anu matak ngeunaan distribusi ieu nyaéta studi kasus, anu masihan kami conto praktis data recovery dina kasus anu tangtu anu tiasa janten bantosan pisan pikeun urang. Sapertos dina dua kasus sateuacana, éta kalebet sababaraha alat pikeun ngatur file sareng partisi, ogé pikeun mayunan data anu dihapus tina kaléng sampah urang.

Inpormasi lengkep | Remix Nyalametkeun Ubuntu

Trinity Nyalametkeun Piringan

Trinity Rescue Kit (TRK) mangrupikeun sebaran Linux gratis anu didamel khusus pikeun ngahanca sareng ngalereskeun komputer Windows. Sababaraha ciri anu paling penting nyaéta:

  • 5 program antipirus anu béda anu ngajalankeun paréntah anu sami sareng diénggalan ngalangkungan Internét: ClamAV (clam), F-prot (fprot), Grisoft AVG (avg), Bitdefender (bde), Vexira (va).
  • Gampang ngaleupaskeun sandi Windows.
  • Kloning sistem file NTFS ngalangkungan jaringan.
  • Utiliti sareng prosedur pikeun ngahanca file anu dihapus.
  • Pamulihan partisi anu leungit.
  • Utilitas kloning multicast tina sistem file naon waé.
  • Utiliti deteksi 2 RootKits.

Inpormasi lengkep | Trinity Nyalametkeun Piringan

CDLinux

CDlinux (Compact Distro Linux) mangrupikeun minidistribusi GNU / Linux anu ngalir tina CD sareng cocog pikeun komputer anu teu gaduh memori. Éta nganggo XFCE, cahaya sareng fungsional, sareng ngahijikeun pakakas pikeun maénkeun file multimédia, ngédit dokumén, salancar Internét, ngobrol sareng ngédit poto.

CDlinux tiasa diatur pisan. Urang tiasa boot tina CD, DoC, Flash, ATA, SATA atanapi SCSI hard drive, USB, atanapi beus IEEE1394, sareng masangkeunana dina ext2, ext3, jfs, reiserfs, xfs, isofs sareng udf partitions, ogé maca hfs, hfsplus, gendut atanapi ntfs.

CDlinux ngadukung sajumlah ageung parangkat keras sareng jaringan, janten tiasa dianggo salaku alternatip pikeun komputer anu langkung lami atanapi pikeun jaringan sareng tugas-tugas pangropéa atanapi pamulihan.

Inpormasi lengkep | CDLinux

RipLinux

RIPLinux mangrupikeun CD atanapi USB anu tiasa di-boot anu ngamungkinkeun urang cageur, ngadamel cadangan, boot sareng ngajaga sistem. RIPLinux ngadukung sadaya jinis disk drive sareng format partisi, kalebet Windows. Éta ngagaduhan sababaraha kaunggulan: éta ngamungkinkeun anjeun cageur sapatu bot anu rusak, ngadukung sistem file anu béda, dukungan pikeun sababaraha jinis disk sareng jaringan. Éta ngagaduhan 2 "kontra" kanggo diperhatoskeun: peryogi tingkat élmu anu luhur teuing sareng sadayana dilakukeun ngalangkungan terminal.

Datang sareng:

  • Fetchmail, curl, wget, ssh / sshd, mutt, links, msmtp, tmsnc, slrn, lftp, epik sareng Firedox ngadukung SSL
  • Éta kalebet bungkus cdrwtool, mkudffs, sareng pktsetup pikeun ngamungkinkeun nyerat ka média optik.
  • fsck.reiserfs sareng 'fsck.reiser4 pikeun mariksa sareng ngalereskeun reiserfs sareng reiser4 filesystem.
  • xfs_repair pikeun ngalereskeun Linux xfs filesystem.
  • jfs_fsck pikeun mariksa sareng ngalereskeun sistem file jfs Linux.
  • e2fsck pikeun mariksa sareng ngalereskeun filesystem ext2 Linux atanapi ext3.
  • ntfsresize pikeun ngarobah ukuran sistem Windows NTFS tanpa kaleungitan data.
  • ntfs-3g pikeun tiasa nyerat kana sistem Windows NTFS.
  • chntpw ngamungkinkeun anjeun ningali inpormasi pangguna sareng kecap akses dina sistem Windows.
  • cmospwd ngamungkinkeun anjeun kéngingkeun kecap akses tina CMOS / BIOS.

Inpormasi lengkep | RipLinux

Catetan: pikeun ningali daptar lengkep ngeunaan distros nyalametkeun anu pangsaéna, kuring nyarankeun anjeun parios kaca ieu.

Sumber tambahan: Genbeta


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

27 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   David salazar cenahna

    Éta ogé tiasa nambihan kana daptar F-secure atanapi SupergrubDisk

  2.   @ lllz @ p @ cenahna

    Kuring henteu resep ngabandingkeun antara sababaraha perangkat lunak anu ngalakukeun hal anu sami, kuring sok resep kéngingkeun sareng ngagunakeun anu pang mantep sadaya, kuring henteu nganggo anu salah sahiji tapi anu mana saur anjeun anu pangsaéna kanggo alat-alat darurat XD kuring

  3.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Rip atanapi systemrescue jalan pisan

  4.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Halo Mario! Modérasi sok teras-terasan. Éta koméntar anu kalebet tautan, ngabutuhkeun kuring ningali aranjeunna sareng masihan ok. Sadayana ampir saé waé ... tapi spammer anu bertugas henteu pernah leungit. 🙁
    Surak! Paul.

  5.   Gitillox cenahna

    Sababaraha kali dina kahirupan kuring salaku pangguna Linux, kuring kedah nganggo salah sahiji "cd penyelamat" ieu pikeun ngahemat komputer kuring atanapi babaturan kuring sareng éta nalika jalma bener-bener ningali mangpaatna. Kusabab kitu kuring nyandak hiji dimana-mana nganggo péso tentara Swiss kuring xD.

    Wasalam

    http://gnomeshellreview.wordpress.com/

  6.   Don cenahna

    Pos anu saé pisan, bahkan pikeun anu nganggo windows sareng nolak nganggo linux, langkung saé aranjeunna gaduh disiapkeun livecd nalika windows gagal.

  7.   manutd31 cenahna

    artilcle anu saé… koleksi cakram anu hébat ..

  8.   Chelo cenahna

    Aya sababaraha hal anu anyar di dieu, pikaresepeun pikeun ngabandingkeun sareng nganggo anu dihoyongkeun masing-masing.
    Lami-lami kuring nganggo linux anak anjing salaku distro panyalametan, utamina kusabab kasaluyuan ekstrimna sareng sagala rupa perangkat keras sareng seueur perangkat lunak anu sayogi pikeun cadangan, éta bahkan nyandak clonezilla dipasang upami anjeun hoyong pulih atanapi ngadamel gambar.

  9.   Germail86 cenahna

    Saé pisan. Kuring parantos ngaunduh System Rescue and Redo.

  10.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Anak anjing mangrupikeun distro HEBAT sanés anu cukup diremehkeun. Kuring ngan ukur henteu nambihan dina tulisan ieu kusabab sanaos tiasa janten distro panyalametan, éta henteu acan dirancang khusus kalayan tujuan éta dina pikiran. Kuring ngulang, saur anjeun mangrupikeun salah sahiji distro pangsaéna.
    Rangkulan! Paul.

  11.   @llomellamomario cenahna

    Panginget, sareng éta upami anjeun gaduh CD Langsung, sareng sambungan kana jaringan jaringan, aya seueur pikeun ngalereskeun sistem naon waé. Hiji patarosan Naha anjeun parantos ngaktipkeun kasederhanaan? Sateuacan anjeunna ngawartosan yén anjeunna peryogi waktos pacobaan, hal anu kaget kuring xD

  12.   @llomellamomario cenahna

    Ah, ayeuna kuring ngartos hal moderasi dina pos anu sanés, kuring reuwas Hatur nuhun kana klarifikasi!

  13.   Mivare cenahna

    Panyusun anu pikaresepeun pisan. Bapa kuring ogé parantos nganggo Knoppix pikeun ngahanca data tina partisi anu parantos teu tiasa dianggo.

  14.   Marcelo cenahna

    Kuring nganggo SystemRescueCd pisan tapi dina langkung ti hiji kasempetan (nalika kuring henteu ngagaduhan éta) abdi ngan ukur nganggo cd lubuntu sareng éta cekap kanggo kuring…. Naon anu kuring terang ... anjeun meunang ku naon gaduh, leres?

  15.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Kitu ogé…

  16.   Danpe91 cenahna

    Nya nyatana sakali kuring hoyong ngomean deui grub tapi kuring henteu tiasa ngalakukeun éta
    Kuring nuturkeun pitunjuk sababaraha halaman, sigana kuring éta tina ubuntu
    tapi éta henteu dianggo pikeun kuring: S
    moal anjeun ngagaduhan tutorial pikeun ngalakukeun éta?

  17.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Halo Daniel!
    Tingali, ieu pitunjuk anu lengkep: http://www.guia-ubuntu.org/index.php?title=Recuperar_GRUB
    Dina vérsi anu saderhana na:
    http://mundogeek.net/archivos/2009/12/08/recuperar-grub-2/
    Surak! Kuring miharep kuring parantos aya bantosan.
    Paul.

  18.   Jerome Navarro cenahna

    Kuring nambihan 2 permata ieu ti dieu: http://www.supergrubdisk.org/
    Rescatux sareng Super Grub2 Disk
    🙂

  19.   Eduardox123 cenahna

    Anjeun lasut Parted Magic

  20.   Marcelo cenahna

    Kuring nembé maca koméntar ieu: Abdi hoyong mairan ngeunaan éta. SupergrubDisk saé tapi dina kasus anu ekstrim sareng éta henteu seueur damel; janten kembang meringue nalika grub dina hda sareng sanés sda ... anu kuring gaduh sahenteuna, henteu tiasa nganggo versi kernel anu lami ...

  21.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    kitu ogé. nyatana, duanana tiasa dilakukeun kalayan distro linux naon waé. 🙂
    mugia sumber na tiasa sareng anjeun. NGABARAKATAK.

  22.   Daniel cenahna

    ku RipLinux naha kuring tiasa kéngingkeun GRUB anu leungit tina sistem linux?
    sareng kuring ogé tiasa ngagedean ukuran partisi ext4?

  23.   Carlos cenahna

    Kuring ngalakukeun pamulihan windows ngalangkungan multicast sabab kuring ngurus laboratorium anu nganggo 23 kompus, kuring mendakan yén kalayan samba server anjeun ngamuat gambarna sareng ngadistribusikaeun kana komputer anu sanés, kuring parantos milarian cara ngalaksanakeunana, ngalakukeun anjeun gaduh indea, kumaha ieu jalanna? hatur nuhun

    1.    elav cenahna

      Kuring parantos nyobian UDPCast suksés.

  24.   Martin cenahna

    Hello:
    Naha anjeun tiasa milarian file atanapi foto anu dihapus sareng Redo Cadangan ???

    Hatur nuhun.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Leres pisan Sumuhun. Tingali kana tautan ieu, dina bagian "Cageur Data Lost":
      http://redobackup.org/features.php
      Surak! Paul.

  25.   Alfonso Ovidio López Morales cenahna

    Alus pisan, nguatkeun kabebasan GNU Linux pikeun ngabagi élmu.