Linux From Scratch (LFS): Proyék pikeun nyieun Linux Distros anjeun nyalira

Linux From Scratch (LFS): Proyék pikeun nyieun Linux Distros anjeun nyalira

Linux From Scratch (LFS): Proyék pikeun nyieun Linux Distros anjeun nyalira

Sanaos kanggo seueur karep Pamaké Linux, tina tingkatan pangalaman atanapi pengetahuan anu béda, aya hiji atanapi langkung GNU / Distros Linux éta cocog pisan sareng kabutuhan anjeun, naha dina setélan standarna atanapi ku sababaraha léngkah saderhana pikeun ditambihan Parobihan, bungkus, optimisasi sareng sagala rupa kustomisasi, éta masih leres, yén perséntase anu saé tina impian ieu a Dirancang distro nyalira, disesuaikan sareng dioptimalkeun ti mimiti kana kabutuhan sareng pangharepan anjeun.

Sareng pikeun pangguna anu terakhir anu dijelaskeun, anu ogé ngagaduhan anu saé pangaweruh komputer on Linux, aya proyek anu kawéntar disebut Linux Ti mimiti (LFS).

Linux Tina Goresan: Perkenalan

Éta pasti sanés mimitina di TiLinux urang nyarios atanapi ngarujuk kana Proyék Linux Ti mimiti (LFS), kumargi, dina waktos anu sateuacana, sakitar 6 atanapi 7 taun ka pengker, dina panerbitan samemehna urang parantos ngabahas hal éta. Anu paling penting, éta kami nyarankeun tinjauan saatos maca tulisan ieu aranjeunna:

Tulisan anu aya hubunganana:
Dina ni'mat keragaman dina Linux atanapi ngalawan?

Tulisan anu aya hubunganana:
Ngaropea PerbaikanDisk: Jalan ka LFS
Tulisan anu aya hubunganana:
Naha anjeun udagan narjamahkeun LFS (Linux Tina Goresan)?

Sareng kusabab lami parantos kalangkung, urang bakal ngadamel review diropéa ti éta, pikeun ningali naon anu ayeuna ditawarkeun.

Linux Tina Goresan: Eusi

Linux From Scratch (LFS): Kalebet Workset

Tujuan utama

Ayeuna proyek ieu dijelaskeun dina na website resmi salaku:

"A proyék anu nyayogikeun anjeun léngkah-léngkah pikeun ngawangun sistem Linux khusus anjeun, lengkep tina kode sumber.

Sedengkeun dina kecap sanésna langkung jembar sareng lengkep, sareng ngadugikeun paragrap tina publikasi anu aya hubunganana sareng urang, sami sareng:

"Cara pikeun masang Sistem GNU / Linux ku ngembangkeun sadaya komponén ku cara manual. Ieu sacara alami prosés anu langkung lami tibatan masang Distribusi Linux anu parantos disiapkeun. Numutkeun ka situs Linux From Scratch, kaunggulan tina metode ieu nyaéta sistem anu kompak, fleksibel sareng aman, anu nyayogikeun kanyaho hébat ngeunaan kumaha Sistem Operasi GNU / Linux tiasa dianggo sacara gembleng.".

Proyék

Ayeuna, Proyék Linux Ti mimiti (LFS) Éta ngandung atanapi kalebet 6 subproyék atanapi metode, anu nyayogikeun jalur atanapi pilihan anu béda pikeun ngahontal tujuan anu sami. Sareng ieu nyaéta:

  1. LFS: Linux Tina Goresan o Linux ti mimiti, mangrupikeun proyék asli anu ngarujuk kana buku utami atanapi metode aslina, anu dina gilirannana, mangrupikeun dasar anu diturunkeun tina sadaya subproyék anu kalebet.
  2. BLFS: Cicih Linux Tina Goresan o Saluareun Linux ti mimiti éta ngartos inpormasi anu diperyogikeun pikeun saha waé pikeun manjangkeun pamasangan LFS réngsé na kana sistem anu langkung custom sareng tiasa dianggo.
  3. ALFS: Linux Otomatis Tina Goresan o Linux ti mimiti otomatis nyayogikeun inpormasi anu diperyogikeun pikeun alat pikeun ngajadikeun otomatis sareng ngatur konstruksi LFS sareng BLFS.
  4. CLFS: Silang Linux Tina Goresan o Linux tina kawin silang nyayogikeun inpormasi anu diperyogikeun pikeun cara nyusun sistem LFS dina seueur jinis sistem.
  5. petunjuk: Subjéktur petunjuk o Trek kalebet kumpulan dokumén anu ngajelaskeun kumaha ningkatkeun sistem LFS anjeun dina cara anu béda atanapi alternatif tibatan anu ditangtoskeun dina buku LFS atanapi BLFS.
  6. Patches: Subjéktur Patches o Tambalan kalebet Repository sentral sareng sadaya tambalan anu berguna pikeun pangguna LFS. Tambalan anu umumna diunggah ku pangguna sanés langkung berpengalaman dina tugas-tugas ieu sareng anu hoyong bagikeun pamutahiranana ka anu sanés.

Sajauh ieu, éta tetep pikeun masing-masing pangguna pikeun ngagali masing-masingna Proyék LFS sareng ngawitan ngawasa nyarioskeun pangetahuan pikeun nyobaan ngawangun Distro Linux ti mimiti langkung pantes pikeun anjeun kabutuhan sareng kriteria. Sanaos, pastina dina tulisan engké kami bakal ngaliwat sakedik ngeunaan masing-masing sub-proyék ieu.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" on «Linux From Scratch», Proyék gratis sareng terbuka ayeuna anu dirancang supados langkung gampang pikeun saha waé nyiptakeun GNU / Linux Distro anjeun nyalira ti mimiti, janten minat pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y JedIT maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Marcelo orlando cenahna

    Kuring nganggo LFS sakali, tapi tungtungna mah dihapus sareng ngalih ka Arch Linux. Naon LFS éta masalah nalika ngamutahirkeunana, sareng kadang ngalereskeun kasalahan bakal nyiptakeun kasalahan anu sanés pikeun kuring. Ati-ati yén ku ieu kuring henteu nyebatkeun yén LFS goréng, tibatan éta ilmu anu kuring atikan sorangan (Masih dina prosés) masih henteu cekap pikeun ngalilindeuk jinis-jinis distro sapertos kitu. Utamana kusabab kuring resep janten mutahir sareng perangkat lunak anu diénggalan. Upami anjeun sapertos kuring sareng hoyong nyobian LFS, kuring nyarankeun Arch pikeun ngahémat seueur waktos, anjeun bakal tiasa nganggo LFS nalika anjeun terang langkung seueur perkawis Linux (Nyatana kuring hoyong deui ka LFS hiji dinten)
    .
    PS: Kuring henteu biasana nyarankeun Arch sanajan kuring nganggo, tapi ngan kusabab kaseueuran jalma anu peryogi rekomendasi mangrupikeun anu énggal. Pikeun anjeun anu maca ieu, upami anjeun hoyong nyobian LFS, kuring anggap anjeun parantos terang sakedik perkawis GNU / Linux. Nya, masang LFS tanpa terang nanaon tentang dunya ieu tiasa ngajantenkeun anjeun angkat sareng henteu kantos wangsul. Nyatana, anjeun henteu kedah ngadeukeutan Distros sapertos kieu dugi ka siap. Entong malah ngalangkungan pikiran anjeun pikeun ngalakukeunana! Percanten ka kuring! Kuring terang naha kuring nyarios!

  2.   Marcelo orlando cenahna

    Hatur nuhun kana inpo na, kuring parantos nganggo LFS, tapi sanés kanggo kuring. Nanging kuring badé maca sababaraha inpormasi anu dibagikeun, sareng panginten kapayunna kuring bakal balik deui ka LFS.

  3.   Pasang Masang Linux cenahna

    Salam, Marcelo. Hatur nuhun kana koméntar anjeun kana pangalaman pribadi anjeun. Pasti seueur anu nganggap hal anu sesah atanapi pikeun ahli, ngalakukeun LFS, nanging, kuring ngartos yén panduanna lengkep sareng didokuméntasikeun, sahingga pangguna rata-rata kedah tiasa tanpa kasusah ageung nuturkeunana kana serat sareng ngahontal tujuanana. Kadieunakeun, kami ngarepkeun pikeun mendakan topik anu pikaresepeun ieu.

  4.   linuxers cenahna

    Atanapi dina grup LinuxerOS Telegram anjeun tiasa mendakan inpo https://t.me/LinuxerOS_es