Pamilih Lisensi: Sumberdaya online pikeun milih Lisénsi CC anu leres

Pamilih Lisensi: Sumberdaya online pikeun milih Lisénsi CC anu leres

Pamilih Lisensi: Sumberdaya online pikeun milih Lisénsi CC anu leres

Ngamangpaatkeun ieu sataun 2021, la Organisasi Kreatif Commons ieu ti Ulang taun ka-20, dinten ieu urang bakal ngajalajah sumberdaya online anu menarik sareng mangpaat ti aranjeunna, disebatna "Pamilih Lisénsi" o Pamilih Lisénsi.

"Pamilih Lisénsi" Tujuan utami na nyaéta pikeun mempermudah sareng ningkatkeun pilihan anu leres tina Lisensi CC pikeun kreasi pihak anu resep.

Pamilih Lisénsi: Perkenalan - CC Search

Dina kasempetan anu sanés kami parantos ngadugikeun sumberdaya online anu sanés gunana pisan tina Organisasi Kreatif Commons. Kusabab kitu, sapertos biasa urang bakal angkat langsung di handap, tautan saur patali pos saméméhna dimana urang ngadeukeutan, disebat Milarian:

"Cara anu pangsaéna pikeun milarian sajumlah ageung kontén nganggo lisénsi Copyleft nyaéta nyalira Mesin pencari organisasi Creative Commons. Hatur nuhun kana alat anu luar biasa ieu, urang bakal mendakan sajumlah ageung poto sareng eusi audiovisual sanés anu bébas tina lisénsi dina sababaraha layanan: Google, Flickr, Blip.tv, Jamendo, Wikimedia atanapi SpinXpress." ¿Kumaha gampang milarian kontén Creative Commons anu dilisensikeun?

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha gampang milarian kontén Creative Commons anu dilisensikeun

Pamilih Lisénsi: Wéb pikeun milih lisénsi CC anu cocog

Pamilih Lisénsi: Wéb pikeun milih lisénsi CC anu cocog

Naon Lisensi Creative Commons?

UNESCO

Ngartos sakedap, naon anu Lisensi Creative Commons, katerangan anu sami dipasihkeun ku Organisasi dunya UNESCO. Anu nyarios kieu:

"Lisensi Creative Commons (CC) mangrupikeun kontrak modél anu masihan hak publik pikeun nganggo publikasi anu dijagaan ku hak cipta. Pangsaeutikna larangan anu disababkeun ku lisénsi, langkung ageung kamungkinan ngagunakeun sareng ngadistribusikaeun kontén. Lisensi CC ngamungkinkeun pangguna naon waé pikeun ngaunduh, nyalin, ngadistribusikaeun, narjamahkeun, nganggo deui, adaptasi sareng ngembangkeun kontén na tanpa biaya." Lisensi Kreatif Commons

Organisasi Kreatif Commons

Nanging, aya seueur literatur anu sayogi dina Internét perkawis aranjeunna. Sareng cara anu paling saé pikeun ngartos sareng diajar, nyaéta konsultasi ka sumber resmi tina naon anu dianalisis. Maka, idéalna nyaéta aksés kana Bagéan "Lisénsi" ti halaman wéb resmi tina Organisasi Kreatif Commons sahingga tiasa gampang konsultasi sareng dikaji, sareng ruang lingkup cenah Lisensi CC.

"Sadaya lisénsi Creative Commons ngagaduhan ciri penting anu sami. Masing-masing lisénsi ngabantosan panyipta (urang nyebatna éta lisénsi upami aranjeunna nganggo alat kami) pikeun ngajaga hak cipta na bari ngantep anu sanés pikeun nyalin, ngadistribusikaeun, sareng ngadamel sababaraha kagunaan karyana - sahenteuna henteu sacara komersial. Sadaya lisénsi Creative Commons ogé mastikeun yén para lisénsina kéngingkeun kiridit anu aranjeunna pantes pikeun karyana.

Lisensi Creative Commons dianggo di sakumna dunya sareng tahan salami hukum hak cipta diterapkeun (kusabab éta dumasar kana). Karakteristik anu umum ieu dijantenkeun dadasar ti mana lisénsi tiasa milih kéngingkeun langkung seueur ijin nalika mutuskeun kumaha aranjeunna hoyong padamelanna dianggo."

Naon Lisénsi Pilihan sareng kumaha jalanna?

Sakumaha anu parantos kami nyatakeun dina awal panerbitan, sumberdaya online ieu pikeun Organisasi Kreatif Commons, dasarna boga tujuan, éta mempermudah sareng ningkatkeun pilihan Lisensi CC anu saé pikeun kreasi pihak anu resep.

Sareng ayeuna gaduh Pilihan 2 pamakean:

Pamilih Lisénsi: Vérsi Stabil

Vérsi anu stabil

Éta ngagaduhan antar muka saderhana dina muka anu kabuka, anu nunjukkeun pilihan anu aya sareng hasil anu diala unggal pilihan.

Vérsi béta

Éta ngagaduhan antarmuka anu intuitif sareng calakan salaku tutorial atanapi pituduh, anu saléngkah-léngkah ngamungkinkeun pangguna pikeun ngahontal tujuan kéngingkeun Lisensi CC anu paling merenah.

Langkung seueur inpormasi ngeunaan Creative Commons

Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan Organisasi Kreatif Commons, sumberdaya online na sareng lisénsi anjeun anjeun tiasa ngajajah tautan anu mangpaat ieu:

  1. Bagian FAQ.
  2. Blog resmi.
  3. 20 taun Kreatif Commons

"Creative Commons mangrupikeun organisasi nirlaba global anu ngamungkinkeun kreativitas sareng ilmu dibagi sareng dianggo deui ku nyayogikeun alat hukum gratis. Alat hukum urang ngabantosan anu hoyong ngadorong panggunaan deui karyana ku nawiskeun aranjeunna kanggo panggunaan dina istilah anu loma sareng standar; ka jalma-jalma anu rék ngagunakeun karya-karya kréatip; sareng ka anu hoyong nguntungkeun tina simbiosis ieu." Naon Creative Commons sareng naon anu dilakukeun?

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan sumberdaya online anu pikaresepeun sareng mangpaat anu disebat «Licenser Chooser» o Pamilih Lisénsi, Anu kagolong kana halaman wéb Creative Commons (CC) sareng anu tujuanana nyaéta pikeun mempermudah sareng ningkatkeun pilihan anu pas Lisensi CC pikeun kreasi pihak anu resep; dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu publicación, Tong eureun bagikeun sareng anu sanésna, dina halaman wéb anu anjeun pikaresep, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah, langkung saé gratis, kabuka sareng / atanapi langkung aman sabab telegramtandaMastodon atanapi anu sanésna tina Fediverse, langkung saé.

Sareng émut kanggo nganjang halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun ngajalajah langkung seueur berita, ogé ngiluan saluran resmi kami tina Telegram ti DesdeLinuxSedengkeun, pikeun langkung seueur inpormasi, anjeun tiasa sumping waé Perpustakaan online Como OpenLibra y JedIT, pikeun ngaksés sareng maca buku digital (PDFs) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.