Milarian bungkusan nganggo apt-cache sareng aptitude

Nalika nyoplokkeun program atanapi paket dina Linux, anjeun gaduh dua pilihan, atanapi ngalangkungan pusat program distro anjeun, atanapi ti terminal.

Pikeun nyabut program tina garis paréntah, anjeun kedah terang nami anu pasti tina pakét. Sareng tétéla kadang-kadang, ieu bakal hésé émut. Éta tiasa waé nalika anjeun hoyong uninstall program, anjeun ngan ukur nyabut paket atanapi gumantungna kana program éta. Pos ieu bakal ngabantosan anjeun kéngingkeun pakét atanapi program ngalangkungan terminal anu nganggo apt-cache y kamampuan.

TuxLupa

Paréntah apt-cache bakal ngamungkinkeun anjeun pikeun niténan seueur inpormasi ngeunaan pakét anu disimpen dina database APT. Urang tiasa ngartikeun inpormasi ieu salaku cache, anu disimpen samentawis saatos paréntah apt-update dilaksanakeun, pikeun ngapdet databés APT.

Hayu urang mimitian ku mariksa sadaya bungkus dipasang dina distro anjeun. Upami anjeun ngaji:

apt-cache pkgnames | Tambih deui

Daptar bakal dihasilkeun sareng sadayana bungkus anu sayogi dina sistem. Ku nempatkeun “| langkung ”ngamungkinkeun anjeun ngagulung daptar ku garis ku mencét Enter. Dina hal hoyong ngalih ka luhur sareng ka handap nganggo keyboard atanapi panah ngagulung, anjeun tiasa ngaéksekusi

apt-cache pkgnames | Langkung sakedik

pikeun kaluar tina daptar bungkusan, ngan pencét hurup "q".

Nyaho bagian tina nami

Pasti rada rudimentary pikeun milarian bungkus dina daptar anu sigana waktosna. Pikeun conto anu khusus ieu, urang bakal dianggo ku milarian program rem tangan-gtk

Upami anjeun terang mimiti nami paket anjeun tiasa ngajalankeun:

apt-cache pkgnames

Paréntah bakal ngiringan daptar sareng sadayana bungkus anu namina dimimitian ku nami anu ditulis di luhur.

Nyaéta, upami anjeun ngan émut "panangan", nalika ngajalankeun paréntah, anjeun bakal ngagaduhan hal sapertos kieu.


pkgnames
Ayeuna anggap anjeun terang bagian tina nami program, tapi henteu kedah ngamimitianna. Dina hal ieu, kami bakal nganggo paréntah aptitude. Upami anjeun ngajalankeun paréntah ieu:

milarian aptitude

Aptitude, ngalaksanakeun pamilarian dina basis data APT, sareng daptar sadaya bungkus anu namina ngandung potongan anu anjeun tangtukeun tadi. Salaku conto, upami anjeun ngan ukur émut "rem", anjeun bakal kéngingkeun sapertos kieu.

kamampuan
Dina dua kaayaan, naha anjeun terang ngamimitian program atanapi henteu, anjeun tiasa teras-terasan nganggo paréntah aptitude pikeun milarian bungkus.

Sakali bungkusan na dicandak, anjeun tiasa kéngingkeun sadaya inpormasi ngeunaan éta tina terminal. Ngajalankeun:

apt-cache gumantung

gumantung

Témbongkeun sadaya kagumantungan paket. Upami anjeun hoyong nunjukkeun langkung seueur inpormasi ngeunaan spésifikasi paket, sapertos nami, ukuran, kagumantungan, ukuran sakali dipasang sareng seueur deui, anjeun tiasa nganggo paréntah acara ku ngaéksekusi.

acara apt-cache

Anjeun tiasa teras maca manual apt-cache ku ngaji

lalaki apt-cache

Pikeun mariksa paréntah utiliti sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   TheGuillox cenahna

    Anu matak ... kuring nganggo paréntah "sudo apt search" pikeun milarian bungkus dina repositori.

  2.   HO2Gi cenahna

    Sae pisan, sareng kuring nembé sadar yén kuring gaduh jutaan paket perangkat lunak anu kuring uji, pos anu saé.
    Pikeun nganggo VBox ti ayeuna XD.