Microsoft damel dina subsistem Android pikeun Windows 10

Dukungan tiasa disayogikeun enggal pikeun aplikasi tina Android nganggo solusi parangkat lunak khusus pikeun Windows 10 anu bakal ngaleungitkeun kabutuhan Android emulation atanapi mirroring telepon.

Microsoft dina prosés nyiptakeun subsistem, Sarupa sareng Windows Subsystem pikeun Linux, anu ngamungkinkeun aplikasi Android dijalankeun dina Windows 10.

Sanaos aya sababaraha cara pikeun niru aplikasi Android, teu acan aya dukungan Android resmi dina Windows.

Solusi parangkat lunak anyar Éta ngagaduhan nami kode "Project Latte" sareng éta tiasa debut dina taun payun. Perusahaan sakali ngagaduhan ide pikeun ngahijikeun aplikasi Android kana Windows 10 ngalangkungan proyék anu disebat nami Astoria anu henteu pernah ningali cahaya panonpoé.

Proyék Latte tujuanana pikeun nyayogikeun produk anu sami sareng sigana didukung ku Windows Subsystem pikeun Linux (WSL). Nanging, Microsoft kedah nyayogikeun subsistem Android na nyalira pikeun aktip Android pikeun leres-leres jalan.

Kalayan pangsa pasar sakitar 70% dina séktor sélulér sareng henteu sapertos ios, ékosistem aplikasi kabuka, bakal janten kasalahan henteu langsung ngahijikeun dukungan Android kana Windows 10.

Mikrosof parantos ngamimitian nawiskeun dukungan terbatas pikeun ngaluncurkeun aplikasi Android dina Windows 10 ngagunakeun aplikasi «Telepon anjeun» sareng alat Android anu cocog. Nanging, ngaluncurkeun aplikasi Android ngalangkungan telepon anjeun dilakukeun ku ngalirkeun aplikasi tina telepon tibatan ngajalankeunana dina Windows 10.

Subsistem anyar pikeun Windows 10 bakal ngamungkinkeun aplikasi Android disebarkeun ngalangkungan Microsoft Store sareng ngajalankeun dina lingkungan virtualisasi.

Jalma panginten heran kumaha Microsoft bakal ngalakukeun antarbeungeut pangguna grafis anu diperyogikeun pikeun aplikasi Android.

tapi Kalayan ngaleupaskeun WSL 2, Microsoft ngamimitian damel dina hiji proyek disebut "WSL-G"Atanapi" WSL - Grafik Arsitéktur ". Proyék ieu ngagunakeun server tampilan Wayland internal pikeun ngajalankeun aplikasi Linux GUI langsung dina antarbeungeut pangguna Windows 10.

Microsoft's Steve Pronovost nyarios dina konperénsi XDC 2020 Séptémber kamari sareng ngajelaskeun sacara rinci fitur WSL-G énggal anu didamel ku Microsoft:

"Pangrojong pikeun panganteur aplikasi grafis dina WSL janten kanyataan! Kami ngadeukeutan Tinjauan awal sareng seneng ngumumkeun vérsi Preview for Windows Insiders dina sababaraha bulan ka payun. " "Kami parantos ngalebetkeun seueur setelan sareng rinci, sapertos nunjukkeun ikon pikeun aplikasi Linux dina taskbar sareng ngadukung audio nganggo mikropon anjeun (sareng leres, éta leres-leres versi Linux Microsoft Teams anu dijalankeun dina WSL) . «

Port WSL WSL, kalebet komponén G atanapi anu sami, pikeun ngajalankeun sistem operasi Android sareng ngamungkinkeun Windows 10 ngajalankeun aplikasi Android anu virtualisasi.

Proyék Latte, bakal ngijinkeun pamekar aplikasi pikeun nganteurkeun aplikasi anu teu acan ngagaduhan versi Windows. Éta panginten aya rupa-rupa aplikasi anu sayogi upami proyekna leres-leres dimimitian, sabab seueur aplikasi Android anu utamina dirancang pikeun telepon sareng kirang pikaresepeun dina layar anu langkung ageung tibatan telepon.

Microsoft teu acan masihan koméntar kana berita ngeunaan Project Latte, Tapi asumsina anjeun henteu ngabalikkeun rencana anjeun, ngenalkeun aplikasi Android dina platform bakal ngajantenkeun Windows 10 sistem operasi anu caket universal nalika ngeunaan éta. dukungan aplikasi, numutkeun ka Windows Central. Proyék éta tiasa janten bagian tina pembaruan Windows 10 di usum gugur 2021.

Project Latte moal janten éksklusif pikeun platform anu khusus, anu hartosna éta anjeun bakal tiasa ngajalankeun aplikasi Android dina Intel, AMD, komo hardware ARM. Ieu tiasa masihan Windows 10 dorongan, anu berjuang dina platform ARM.

Nanging, sababaraha parantos nunjukkeun sababaraha masalah sareng Wayland.

"Éta perasaan nalika versi stabil Wayland dirilis dina Windows langkung gancang tibatan Linux; (Perhatosan: Kuring nyobian nganggo éta dina Nvidia, tapi éta jauh ti tiasa dianggo, abdi ogé nyobian nganggo éta dina Radeon 5700, éta ngagantung dina ngamimitian, bahkan beurit henteu jalan) ", E


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.