Milarian diréktori atanapi file panggedéna dina hard drive anjeun kalayan dipanggihan

Naha anjeun kantos hoyong terang mana folder atanapi file anu paling ageung dina hard drive anjeun?

Paréntahna manggih Éta saé, éta ngamungkinkeun urang pikeun ngalakukeun seueur hal (kami parantos nyarios ngeunaan sababaraha di dieu), didieu kuring nyandak anjeun panggunaan anu sanés.

Paréntah ieu bakal milarian sadayana HDD sareng nyarios ka kami anu mana 10 file atanapi folder anu paling ageung dina komputer:

sudo find / -printf '%s %p\n'| sort -nr | head -10

Upami anjeun hoyong terang sanés ngan ukur 10 anu pangbadagna, tapi anu 20 atanapi anu sapertos éta, tinggal gentos angka 10 anu terakhir ka anu dipikahoyong.

Sakumaha anu kuring saurkeun sateuacanna, ieu bakal ngitung duanana folder sareng file, upami anjeun ngan ukur hoyong tumut kana polder nyaéta pikeun nambihan -type d (d = diréktori):

sudo find / -type d -printf '%s %p\n'| sort -nr | head -10

Sabalikna sareng hoyong ningali waé rékaman sareng henteu aya polder -jinis f (f = file):

sudo find / -type f -printf '%s %p\n'| sort -nr | head -10

Upami anjeun hoyong netepkeun jinis file, nyaéta, kantun tumut kana akun .mp4, cukup tambahkeun -iname "* .mp4":

sudo find / -iname "*.mp4" -printf '%s %p\n'| sort -nr | head -10

Bisi kuring file anu panglobana kuring gaduh HDD virtual tina server virtual kuring KVM+ Qemu, teras pidéo maén bal (presentasi Gareth Bale sareng Real Madrid) sareng hal-hal sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

11 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   borisadrian cenahna

    Ngan naon anu kuring pilari pikeun terang dimana kuring nyéépkeun langkung seueur rohangan dina akar kuring sahingga tiasa ngabébaskeunana.

    Hatur nuhun.

  2.   Eduardo cenahna

    Tulisan anu saé pisan, mangpaat pisan. Hatur nuhun pisan ... Ku cara kitu, Hala Madrid !! hehehe

    1.    FIXOCONN cenahna

      Kuring ngiringan kana grup Madrid di dieu
      sababaraha waktos ka pengker kuring masang centos 6.5 minimal sareng kuring ngalaman kasalahan ieu sareng kuring ngémutanana ku éditan / etc / hostname, sabab hostname anu kuring tulis dina konfigurasi kartu jaringan henteu dikenal ku apache

  3.   3r3n0 cenahna

    Upami aya anu kuring resep ngeunaan "Ti Linux" éta permata ieu sok némbongan pikeun konsol anu ngajantenkeun kahirupan urang antara nol sareng anu langkung lumayan. hatur nuhun pisan KZKG ^ Gaara!

  4.   watir cenahna

    Abdi sumpah yén kuring parantos maca dina blog ieu mangrupikeun alternatif, yén saprak kuring mendakanana kuring moal hirup tanpa:

    ncdu

    Éta paréntah interaktif anu henteu datang sacara standar (anjeun kedah masang tina pakét distro anjeun) tapi éta manpaat pisan. Éta milah file dumasar ukuran, nunjukkeun palang atanapi perséntase tina rohangan anu aranjeunna candak dina partisi. Ieu mangrupikeun screenshot anu dicandak tina internét http://www.heitorlessa.com/wp-content/uploads/2013/04/NCDU-1.9-Disk-stats.png

  5.   vidagnu cenahna

    Éta ogé tiasa dilakukeun ku paréntah du.
    Ieu pikeun milarian map

    $ du -Sh | milah -rh | sirah -n 15

    Sareng hiji ieu kanggo milarian file anu pang ageungna.

    $ manggih. -jenis f -exec du -Sh {} + | milah -rh | sirah -n 15

    $ manggih. -jenis f -exec du -Sh {} + | milah -rh | sirah -n 15

  6.   heuh80 cenahna

    Sareng naon anu ngajelaskeun pikeun tiap pilihan?

  7.   Luis Gago Casas cenahna

    Tulisan anu saé pisan ngabantosan pisan kuring.
    Hatur nuhun pisan kanggo anu ngabagi na.

  8.   Rogelio Reyes cenahna

    Naha aya anu tiasa ngabantosan abdi? Abdi peryogi paréntah anu milarian dina diréktori pikeun sadaya file .txt anu langkung ageung ti 0 bait sareng mindahkeun kana diréktori anu sanés, dugi ka ayeuna kuring ngan mendakan ieu:

    manggih. -jenis f -size + 1b -exec mv / home/oradev/new/*.txt / home / oradev / move \;

    tapi mindahkeun sadaya file henteu paduli ukuranana.

  9.   jac cenahna

    Hatur nuhun paréntah!

    Anjeunna kantos dianggo dina waktos anu sanés, nanging ngan ukur dina modeu "Script kiddie" ... kusabab buru-buru sareng anu sapertos kitu.

    Sareng sanaos mendakan mangrupikeun paréntah anu biasa dianggo (-nami, –kelas), kuring henteu acan tiasa ningali sacara lengkep dina manual lengkep.

    Kuring parantos sadar kakuatan brutal anu dipiboga ku alat anu megah ieu ... tapi ayeuna kuring ningali éta langkung raket sareng kuring langkung resep.

    Di dieu anjeun ngagaduhan éta dina basa Spanyol:
    http://es.tldp.org/Paginas-manual/man-pages-es-extra-0.8a/man1/find.1.html

    Mangrupikeun alesan yén arguménna henteu langkung intuitif ... Boh anjeun terang éta, kusabab anjeun parantos diajar éta, atanapi milarian inét atanapi dina manusa nalika teu aya deui ... otas.

    Nuhun deui sareng hatur nuhun sapertos biasa ka GNU!

    Hiji patarosan ... ngan ukur panasaran:

    Nalika anjeun nempatkeun argumen "printf" pikeun mendakan ...
    Naha mendakan nganggo paréntah sistem printf, atanapi naha printf dilaksanakeun dina mendakan?

    Kuring nyarios ieu, kusabab printf mangrupikeun paréntah anu dilaksanakeun dina sistem salamina, tapi sacara pribadi kuring henteu pernah kedah nganggo ... sahenteuna langsung.

    Salam!

    jac.

  10.   duven cenahna

    naha anjeun tiasa nyarios ka kuring kumaha ngaéksekusi sudo find / -type f -printf '% s% p \ n' | milah -nr | sirah -10
    nyingkahan sababaraha rute?

    Kuring gaduh contona:
    / dev / sda2 19G 16G 2.8G 85% /
    udev 10M 0 10M 0% / dev
    tmpfs 3.2G 329M 2.9G 11% / ngajalankeun
    tmpfs 7.9G 153M 7.8G 2% / dev / shm
    tmpfs 5.0M 0 5.0M 0% / ngajalankeun / ngonci
    tmpfs 7.9G 0 7.9G 0% / sys / fs / cgroup
    / dev / sda1 453M 37M 389M 9% / boot
    / dev / drbd3 477M 2.3M 445M 1% / var / lib / nfs
    / dev / drbd1 1.9T 821G 1005G 45% / nfs / bumi
    / dev / drbd2 2.9T 960G 1.8T 36% / nfs / homearchive
    / dev / drbd0 962G 426G 488G 47% / nfs / pool

    sareng nalika ngajalankeun find / -type f -printf '% s% p \ n' | milah -nr | sirah -10
    Kuring meunang file tina / nfs /
    Abdi hoyong teu maliré éta