MX-21: Kumaha carana ngapdet sareng ngaoptimalkeun Distro ieu dumasar kana Debian 11?

MX-21: Kumaha carana ngapdet sareng ngaoptimalkeun Distro ieu dumasar kana Debian 11?

MX-21: Kumaha carana ngapdet sareng ngaoptimalkeun Distro ieu dumasar kana Debian 11?

pos kami kiwari, sakumaha ngaranna nyebutkeun, dedicated ka versi anyar tina MX Linux nelpon "MX-21". nu dumasar kana Debian GNU/Linux 11 (Bullseye).

Sarta saprak duanana «MX Linux Ubuntu 21» Como Debian GNU / Linux 11 dirilis sababaraha bulan kapengker, tur aya dina Top 10 Distro GNU/Linux Dihargaan Top dina DistroWatch, dina posisi 01 jeung posisi 07 mungguh, urang bakal ngalakukeun dieu adat urang tutorial atawa pituduh nu kagiatan jeung bungkusan bisa dipigawé tur dipasang pikeun ngaoptimalkeun jeung ningkatkeun su kinerja sareng fungsionalitas.

 

Anyarkeun sareng ngaoptimalkeun MX-Linux 19.0 sareng DEBIAN 10.2 saatos dipasang

Anyarkeun sareng ngaoptimalkeun MX-Linux 19.0 sareng DEBIAN 10.2 saatos dipasang

Sareng sapertos biasa, sateuacan nyilem kana topik dinten ieu ngeunaan cara ngapdet sareng ngaoptimalkeun versi ayeuna Distro MX Linux, Nyaéta "MX-21", urang bakal ninggalkeun pikeun maranéhanana kabetot dina Ngalanglang sababaraha tulisan sarupa saméméhna ngeunaan MX-19 jeung Debian-10, Tumbu handap ka aranjeunna. Janten anjeun tiasa ngajalajah aranjeunna, upami diperyogikeun, saatos maca ieu publikasi:

"Émut yén tindakan sareng paket anu disarankeun di dieu pikeun ngajalankeun sareng masang éta ngan ukur, "bungkus disarankeun" sarta tetep pikeun tiap hiji ngaéksekusi tur masang sakabéh atawa sababaraha di antarana, naha maranéhna perlu atawa mangpaat, dina istilah pondok atawa sedeng, uninga tur ngagunakeun aranjeunna, sanggeus aranjeunna geus dieksekusi atawa dipasang. Sareng émut yén anjeun saacanna tiasa terang naon unggal pakét dianggo ku ngaklik di dieu." Anyarkeun sareng ngaoptimalkeun MX-Linux 19.0 sareng DEBIAN 10.2 saatos dipasang

Tulisan anu aya hubunganana:
Anyarkeun sareng ngaoptimalkeun MX-Linux 19.0 sareng DEBIAN 10.2 saatos dipasang
Tulisan anu aya hubunganana:
DEBIAN 10: Paket tambahan naon waé anu aya gunana saatos dipasang?

MX-21: Ngaran kode Flor Silvestre (Kembang Liar)

MX-21: Ngaran kode Kembang Liar (Kembang Liar)

Paket idéal sareng garis paréntah pikeun ningkatkeun sareng ngaoptimalkeun MX-21 sareng Debian-11

Anjeun teras bakal ningali a daptar pesenan paréntah jeung bungkusan, nyarankeun jeung dianjurkeun, nu bisa kotektak tur masang tanpa masalah utama dina a GNU / Linux Distro "MX-21" o Debian 11 jeung XFCE leuwih hade:

1.- Update Base Operating System

«sudo apt update; sudo update-apt-xapian-index; sudo aptitude safe-upgrade; sudo apt install -f; sudo dpkg --configure -a; sudo apt --fix-broken install»

«sudo update-grub; sudo update-grub2; sudo aptitude clean; sudo aptitude autoclean; sudo apt-get autoremove; sudo apt autoremove; sudo apt purge; sudo apt remove»

2.- pakét lengkep pikeun XFCE

«sudo apt install xfce4-appfinder xfce4-appmenu-plugin xfce4-battery-plugin xfce4-clipman xfce4-clipman-plugin xfce4-cpufreq-plugin xfce4-cpugraph-plugin xfce4-datetime-plugin xfce4-dict xfce4-diskperf-plugin xfce4-docklike-plugin xfce4-dxreminders-plugin xfce4-eyes-plugin xfce4-fsguard-plugin xfce4-genmon-plugin xfce4-panel xfce4-helpers xfce4-indicator-plugin xfce4-mailwatch-plugin xfce4-mount-plugin xfce4-mpc-plugin xfce4-multiload-ng-plugin xfce4-netload-plugin xfce4-notes xfce4-notes-plugin xfce4-notifyd xfce4-places-plugin xfce4-power-manager xfce4-power-manager-data xfce4-power-manager-plugins xfce4-pulseaudio-plugin xfce4-screenshooter xfce4-sensors-plugin xfce4-session xfce4-settings xfce4-smartbookmark-plugin xfce4-sntray-plugin xfce4-sntray-plugin-common xfce4-statusnotifier-plugin xfce4-systemload-plugin xfce4-taskmanager xfce4-terminal xfce4-timer-plugin xfce4-verve-plugin xfce4-wavelan-plugin xfce4-weather-plugin xfce4-whiskermenu-plugin xfce4-xapp-status-plugin xfce4-xkb-plugin»

3.- MX-Linux 21 pakét lengkep sareng XFCE / FluxBox

«sudo apt install mx21-artwork mx-apps mx-apps-fluxbox mx-boot-options mx-bootrepair mx-cleanup mx-codecs mx-comfort-themes mx-conky mx-conky-data mx-datetime mx-debian-firmware mx-dockmaker mx-docs mxfb-accessories mxfb-art mxfb-docs mxfb-goodies mx-fluxbox mx-fluxbox-about mx-fluxbox-data mx-goodies mx-gpg-keys mx-greybird-themes mx-icons-start mx-idesktool mx-idevice-mounter mx-installer mx-iphone mx-iso-template mx-live-usb-maker mx-menu-editor mx-network-assistant mx-packageinstaller mx-packageinstaller-pkglist mx-pkexec mx-remaster mx-remastercc mx-repo-list mx-repo-manager mx-select-sound mx-snapshot mx-sound-theme-borealis mx-sound-theme-fresh-and-clean mx-system mx-system-sounds mx-tools mx-tour mx-tweak mx-tweak-data mx-usb-unmounter mx-user mx-viewer mx-welcome mx-welcome-data fbpager fbautostart»

4.- XFCE Cocog GNOME Core Kaulinan Paket

«sudo apt install gnome-games gnome-games-app game-data-packager game-data-packager-runtime gnome-cards-data games-adventure games-arcade games-board games-card games-chess games-console games-education games-emulator games-finest games-fps games-minesweeper games-mud games-platform games-programming games-puzzle games-racing games-rogue games-rpg games-shootemup games-simulation games-sport games-strategy games-tetris games-tasks games-thumbnails games-toys games-typing»

5.- Paket rupa kaulinan tambahan pikeun Linux

«sudo apt install 0ad 7kaa a7xpg abe ace-of-penguins alex4 armagetronad asc atomix bastet berusky biniax2 blobby bloboats blobwars blockattack bsdgames btanks burgerspace bzflag-client caveexpress cgoban chromium-bsu cultivation dreamchess empire enigma epiphany extremetuxracer flare-game flightgear foobillardplus freeciv freecol freedroidrpg freeorion frozen-bubble funguloids funnyboat gnubg gtkatlantic hedgewars holotz-castle hyperrogue kobodeluxe koules lincity-ng liquidwar lmemory lugaru manaplus marsshooter megaglest micropolis minetest nethack-console nettoe neverball neverputt nexuiz numptyphysics open-invaders openarena openclonk openttd pacman parsec47 pathological performous pinball pingus pioneers pokerth powermanga pybik pysolfc raincat redeclipse ri-li scorched3d searchandrescue sgt-puzzles solarwolf sopwith springlobby supertransball2 supertux supertuxkart tecnoballz teeworlds torcs torus-trooper tuxfootball tuxmath tuxpuck ufoai unknown-horizons warmux warzone2100 wesnoth widelands xmoto freesweep xbomb xdemineur angrydd blockout2 crack-attack cuyo flobopuyo freealchemist galois gemdropx gtetrinet ltris netris petris quadrapassel stax tetrinet-client tetrinetx tint vitetris xbubble xwelltris»

6.- pakét dasar tambahan

«sudo apt install neofetch lolcat toilet figlet tasksel tasksel-data»

inpo leuwih

Dina pangiriman ka hareup, kami bakal nyarankeun bungkusan tambahan anu tiasa mangpaat pikeun dipasang sareng dianggo iraha waé sareng peryogi, boh dina "MX-21" Como Debian-11. Lajeng ngeunaan sababaraha tips kustomisasi meunang boga a "MX-21" o Debian-11, kitu lengkep, efisien jeung geulis, Sapertos anu ayeuna ku kuring dianggo pikeun ngagentos lami kuring Respin (Potret) dumasar kana MX-19 sareng naon anu disebatna Kaajaiban. Sakumaha anu kuring tunjukkeun dina layar ieu:

MX-21: Potret layar 1

MX-21: Potret layar 2

MX-21: Potret layar 3

MX-21: Potret layar 4

Tulisan anu aya hubunganana:
MX-21 Béta 2: Versi anyar sayogi tina MX Linux 21 - Flor Silvestre
Tulisan anu aya hubunganana:
MX-21: Vérsi MX Linux beta 1 sayogi - Flor Silvestre / Wildflower

Roundup: Pasang spanduk 2021

Resumen

Pondokna, duanana "MX-21" Como Debian 11 tiasa diropéa sareng dioptimalkeun kalayan gampang sareng gancang ku ngagunakeun ieu sacara ati-ati pituduh pakét dianjurkeun ku kategori, jadi ningkatkeun kinerja sarta usability na. Saterusna, urang miharep éta duanana GNU / Distros Linux terus tumuwuh sarta mekar pikeun kapentingan sakabéh  Komunitas IT Linuxera anu ngagunakeun éta pisan.

Mudah-mudahan ieu publikasi aya mangpaatna kanggo sadayana «Comunidad de Software Libre, Código Abierto y GNU/Linux». Sareng tong hilap koméntar di handap ieu, sareng bagikeun ka batur dina situs wéb, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah karesep anjeun. Tungtungna, buka halaman imah kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Senpai cenahna

    Hello:
    Dina versi MX21 Fluxbox, naon nu bakal jadi "hijina" pakét Fluxbox?
    hatur nuhun
    salam

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Paket dasar MX asli pikeun FluxBox nyaéta: mxfb-accessories mxfb-art mxfb-docs mxfb-goodies mx-fluxbox mx-fluxbox-about mx-fluxbox-data. Tapi anjeun tiasa masang sareng nganggo ampir sadaya utilitas GNOME / XFCE asli atanapi pakét aplikasi anu tiasa dianggo kalayan saé.

  2.   Raphael Sanchez cenahna

    HATUR NUHUN. Kuring mutuskeun pikeun pindah tina LINUXMINT ka MX, sadaya anu anjeun pasangkeun ngajantenkeun hirup kuring gampang. s Méré Anjeun langkung gagasan KREATIF ogé bakal diapresiasi.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Raphael. Hatur nuhun pikeun koméntar anjeun sareng, tangtosna, kami bakal terus masihan tip kreatif ngeunaan MX.

bool (leres)