Naon anu kudu dilakukeun saatos masang Fedora 17 Beefy Miracle

Kalayan sababaraha dinten telat, tungtungna llegó Fedora 17 kana panangan urang.

ieu pituduh instalasi pos didamel ti mimiti pikeun énggal sareng henteu seueur anu aranjeunna nembé ngamimitian di dunya Fedora Linux.


Sateuacan urang mimitian, hayu urang mimitian ku ngaktipkeun hak istimewa administrator:

su -

terus asupkeun kecap akses administrator.

1. Anyarkeun Fedora

Saatos masihan hakiki root, hal anu salajengna nyaéta pikeun ngapdet sistem. Disarankeun 100% ieu, pikeun nyegah aya kasalahan sareng tiasa masang sadayana nganggo bungkus anu paling anyar.

Yum update -y

2. Pasang Fedora dina basa Spanyol

Arahkeun ka Kegiatan> Aplikasi> Setélan Sistem> Daérah sareng Bahasa teras pilih Spanyol.

3. Pasang repositori tambahan

RPM Fusion mangrupikeun anu paling penting (sareng ampir wajib ditambihkeun) Repository tambahan di Fedora. Éta kalebet bagian ageung tina paket anu Red Hat henteu kalebet sacara standar dina distribusiana pikeun lisénsi atanapi alesan patén, janten gudang ieu penting pikeun, contona, masang codec playback multimedia. Ieu kusabab Fedora boga niat nawiskeun alternatif gratis pikeun kode propriétik sareng konténna pikeun ngajantenkeun lengkep gratis sareng tiasa disebarkeun deui.

yum localinstall --nogpgcheck http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-stable.noarch.rpm http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/rpmfusion-nonfree-release- stabil.noarch.rpm

Pikeun ngarengsekeun, urang kedah ngamutahirkeun gudang urang:

sudo yum cek-update

Kami ngamutahirkeun:

update Yum sudo

Ayeuna upami kami siap masang driver proprietary sareng codecs dina komputer urang

4. Ngaronjatkeun yum

yum sapertos apt-get Ubuntu. Ku masang sababaraha bungkus urang badé ningkatkeun sareng ngajantenkeun langkung gancang damel.

yeuh -y install yum-plugin-fastestmirror
yeuh -y install yum-presto
yeuh -y install yum-langpacks

5. Pasang supir Nvidia

Aktipkeun Repository RPM Fusion ku cabang gratis sareng gratis (tingali léngkah 3).

Masang supir nVidia ti Repositories RPMFusion aya 3 kamungkinan paréntah. Anjeun ngan ukur kedah ngajalankeun salah sahijina, tapi pikeun terang anu mana, penting anjeun maca inpormasi ieu:

akmod Éta mangrupikeun pilihan anu saé sareng cara anu gampang pikeun nyegah masalah dina pembaruan kernel (ieu mangrupikeun pilihan anu pangsaéna pikeun pendapat kuring).

kmod Éta ngaheéat sakedik rohangan disk tapi anjeun bakal ngagaduhan masalah sareng unggal pembaharuan kernel sahingga anjeun kedah masang deui supir unggal kernel énggal.

Pamaké tina kernel PAE (Penyuluhan Alamat Fisik). Upami anjeun dina sistem 32-bit (i686) sareng anjeun gaduh kernel PAE dipasang kanggo ngaksés langkung seueur RAM. Dina kasus éta tungtung -PAE ditambihkeun kana pakét "kmod". Salaku conto, kmod-nvidia-PAE. Ieu bakal masang modul kernel pikeun kernel PAE tibatan kernel 32-bit biasa.

Émut yén upami anjeun pangguna sistem 32-bit (i686) sareng anjeun gaduh 4Gb RAM atanapi langkung, anjeun panginten ngagaduhan kernel PAE, janten nganggo pilihan éta. Di sisi anu sanésna, upami anjeun pangguna sistem 64-bit (x64_64), pastina anjeun moal ngagaduhan kernel PAE, janten kuring ngan ukur milih akmod atanapi kmod.

1. Sakali skorna diberesihan, kuring milih salah sahiji tina 3 pilihan ieu:

Ngagunakeun akmod-nvidia

yum masang akmod-nvidia xorg-x11-drv-nvidia-libs.i686

Ngagunakeun kmod-nvidia

yeuh masang kmod-nvidia xorg-x11-drv-nvidia-libs.i686

Ngagunakeun kmod-nvidia-PAE sareng PAE-kernel devel

yeuh masang kernel-PAE-devel kmod-nvidia-PAE

2. Cabut nouveau dina gambar initramfs.

mv / boot / initramfs - $ (uname -r) .img / boot / initramfs - $ (uname -r) -nouveau.img
dracut / boot / initramfs - $ (uname -r) .img $ (uname -r)

3. Pareuman komputer.

6. Konpigurasikeun Cangkang Gnome

Ieu mangrupikeun hal anu pangpayunna anjeun badé dilakukeun dina fedora, émut yén éta hadir sareng antarbeungeut Gnome Shell 3. Kanggo ngonpigurasikeunana, hal anu paling hadé nyaéta masang gnome-tweak-tool pikeun ngarobih téma, font, sareng sajabana. Dconf-editor bakal ngamungkinkeun anjeun ngarobih sareng ngarobih Fedora.

yeuh masang gnome-tweak-tool
yeuh masang dconf-editor

7. Pasang codec audio sareng video

yeuh -y install gstreamer-plugins-bad gstreamer-plugins-bad-nonfree gstreamer-plugins-ugly gstreamer-ffmpeg

8. Pasang codecs pikeun nonton DVD

rpm -Uvh http://rpm.livna.org/livna-release.rpm
yeuh cek-update
yeuh masang libdvdread libdvdnav lsdvd libdvdcss

9. Pasang Flash

Lampu kilat 32-bit:

rpm -ivh http://linuxdownload.adobe.com/adobe-release/adobe-release-i386-1.0-1.noarch.rpm
rpm --import / jsb / pki / rpm-gpg / RPM-GPG-KEY-adobe-linux
yeuh cek-update
yeuh -y install flash-plugin

Lampu kilat 64-bit:

rpm -ivh http://linuxdownload.adobe.com/adobe-release/adobe-release-x86_64-1.0-1.noarch.rpm
rpm --import / jsb / pki / rpm-gpg / RPM-GPG-KEY-adobe-linux
yeuh cek-update
yeuh -y install flash-plugin

10. Pasang plugin Java + jawa

OpenJDK, versi kabuka Java anu cekap kanggo kaseueuran padamelan. Nanging, upami anjeun pangembang Java, anjeun panginten badé masangkeun versi resmi Sun Java.

yum -y install Java-1.7.0-openjdk
yum -y install Java-1.7.0-openjdk-plugin

11. Pasang pos, rar, jsb.

yum -y install unrar p7zip p7zip-plugins 

12. Pasang LibreOffice dina basa Spanyol

yum masang libreoffice-panulis libreoffice-calcul libreoffice-impress libreoffice-draw libreoffice-langpack-en

13. Masang Anggur

yeuh masang anggur
yeuh -y install cabextract

Anjeun tiasa ogé install Winetricks (sakumpulan DLL anu diperyogikeun pikeun ngajalankeun sababaraha program Windows). Sakali dipasang, anjeun tiasa ngajalankeun sapertos kieu: / usr / bin / winetricks

Yapa: pamasang otomatis

Aya rupa-rupa skrip anu ngamungkinkeun urang pikeun ngajadikeun otomatis bagian ageung tina padamelan anu kedah dilaksanakeun saatos dipasang Fedora. Diantarana, perlu disebatkeun Easylife y Fedora Utils.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

26 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jesse Corrales cenahna

    Pitunjuk anu saé! ngan naon anu kuring butuh 🙂

  2.   Adan soler cenahna

    Sobat dalit! Hatur nuhun! Éta seueur ngalayanan kuring, kuring ngamimitian ku dunya linux ieu

  3.   Raul Gonzalez cenahna

    Upami anjeun hoyong anu gampang sareng gancang «Fedora Utils» ieu pikeun masang sadaya kabutuhan sareng codec audio sareng video ogé parangkat lunak tambahan ti terminal.

    su -c «ngagulung
    http://master.dl.sourceforge.net/project/fedorautils/fedorautils.repo -o
    /etc/yum.repos.d/fedorautils.repo && yum masang fedorautils »

    atanapi nganggo * .rpm> http://fedorautils.sourceforge.net/

  4.   Edwin cenahna

    Hai, anjeun moal ngagaduhan manual pikeun supir ATI di luar sana. salam hatur nuhun

  5.   federico bonino cenahna

    Hatur nuhun pisan kana panduanna, kuring parantos nganggo Linux salami dua bulan, sareng halaman ieu anu pangsaéna, éta ngabantosan sareng anu seueur diajar ngeunaan dunya Linux anu saé ieu, saatos nganggo Ubuntu salami dua bulan, kuring ngalih ka Fedora 17 sareng kde sareng resep seueur deui. Éta distro anu saé pisan sareng fléksibel, hatur nuhun pisan kana pituduhna sareng halaman anu pangsaéna

  6.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Kuring bagja éta mangpaat pikeun anjeun!
    Rangkulan! Paul.

  7.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Éta alus! Peluk! Paul.

  8.   Juank cenahna

    sakedap ka pengker kuring réngsé masang distro anu hébat ieu, panduan anjeun cocog sareng kuring sapertos sarung tangan 😉 peluk Pablo !!

  9.   Rolando cenahna

    pamasangan supir nvidia henteu jalan, suku anu goréng, kedah dilakukeun ku cara manual

  10.   Diego Campos cenahna

    Kantun hiji pituduh anu saé pikeun Fedora.

    Surak (:

  11.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Hatur nuhun! Peluk! Paul.

  12.   Saito Mordraug cenahna

    Pitunjuk anu saé: singket sareng seueur ngabantosan (sakumaha panungtun anu saé kedahna).

    Anjeun ngadaptarkeun 10 😉

  13.   Ariel Escobar Lopez cenahna

    pituduh anu saé pisan, hiji-hijina hal anu kuring kuciwa dina fedora 17 nyaéta ipod touch kuring henteu mikawanoh kuring

  14.   Arturo Osorio cenahna

    Kontribusi anu saé pisan

  15.   o2bith cenahna

    Hatur nuhun pikeun panduan, dina hal kuring anu leres nyaéta kuring wareg pisan sareng Fedora 17, jalanna gancang pisan sareng stabil pisan. Dina kasus anu khusus mah, kuring henteu kedah masang Nvidia atoh, kuring gaduh duanana monitor jalan tanpa ngalakukeun tambahan. Salu2.

  16.   Frances cenahna

    Halo Kuring nyobian masang java tapi éta masihan kuring yén éta parantos dipasang dina versi na anu pang anyarna, tapi nalika kuring ngaluncurkeun aplikasi anu peryogi plugin Java kuring nampi deui yén plugin java henteu acan dipasang, naon anu kuring tiasa laksanakeun?
    hatur nuhun

  17.   Eddie cenahna

    alus ...

  18.   Jenrry Soto Dextre cenahna

    halo sobat sareng konsumsi enrgia anjeun ngagaduhan sabab Fedora 17 nganggo cangkang gnome tahan kuring ampir 3 jam, hatur nuhun

  19.   Jenrry Soto Dextre cenahna

    halo pikeun anjeun ngatur kacaangan laptop anjeun nempatkeun ieu upami monitor anjeun ngaidentipikasi salaku LVSD1 nunda dina terminal salaku root ieu: xrandr –output LVDS1 –brightness 0.5 dimana 0.5 nyaéta tingkat kacaangan layar.

  20.   Jenrry Soto Dextre cenahna

    halo babaturan kuring masang ieu sareng ayeuna nalika kuring masang hiji hal éta ngawartoskeun ka kuring tungtungna yén éta teu aya éta ngahubungkeun kuring ka server Argentina sareng Brazil yum-plugin-fastestmirror yum-presto yum-langpacks
    ayeuna kuring hoyong mupus aranjeunna sareng nempatkeun kumaha éta sateuacanna, hatur nuhun

  21.   Gustavo Nunez cenahna

    Blog anu saé, upami anjeun ngagaduhan alat atanapi tautan anu dipikaresep, kuring bakal ngahargaan aranjeunna upami anjeun nyebarkeun

  22.   disqus_Y34wYThXjG cenahna

    Kuring masang pembaruan Fedora 17 Beefy Miracle sareng nalika reboot mesin sigana henteu ngamuat supir pidéo. Aya saran?

  23.   César Jibril Guaimás Rosado cenahna

    Tutorial alus teuing !!! hatur nuhun: D!

  24.   Jose Miguel Morales Martinez cenahna

    Naha anjeun henteu tiasa manjangkeun pos anjeun ku pamasangan driver ATI? Kuring henteu sanggup sabab éta ngarusak sistem kuring nalika kuring nempatkeun driver anu kuring unduh tina halaman ATI utama.

    Wasalam

  25.   Ivan Reyes cenahna

    Kuring meunang kasalahan ieu: database disk image malformed

    nalika kuring ngaji yum -y update kuring henteu terang kunaon.

  26.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Nuhun Gustavo!
    Kami bakal nyebarkeunana ... 🙂
    Rangkulan! Paul.

    2012/11/7 Disqus