Neofetch: kéngingkeun inpormasi ngeunaan alat sareng sistem anjeun dina terminal

neofetch 1

Seueur waktos kami hoyong terang detil tim kami Diantara anu urang kedah terang sistem naon anu kami anggo, versi naon, naon versi Kernel anu kami anggo, lingkungan desktop diantara inpormasi sanés.

sadaya ieu tiasa didapet ngalangkungan paréntah anu béda yén urang tiasa ngajalankeun di terminal, tapi ieu tiasa rada nyusahkeun komo nyéépkeun seueur waktos milarian inpormasi ieu.

Keur kitu urang tiasa ngamangpaatkeun aplikasi anu saé anu tiasa ningalikeun inpormasi ieu ka kami sareng di luhur sadayana ku cara anu hadé anu tiasa narik langkung ti hiji.

Ngeunaan Neofetch

Neofetch mangrupikeun alat inpormasi sistem CLI anu ditulis dina BASH. Neofetch nembongkeun inpormasi ngeunaan sistem anjeun disamping gambar, logo sistem operasi anjeun, atanapi file ASCII anu anjeun pilih.

Tujuan utama Neofetch nyaéta ngagunakeun éta dina tangkapan layar pikeun nunjukkeun pangguna sanés sistem sareng versi anu anjeun jalankeun, naon téma sareng ikon anu anjeun anggo, jsb.

Neofetch kacida tiasa disesuaikan ku ngagunakeun bendera dina garis paréntah atanapi file konfigurasi pangguna.

Aya langkung ti 50 pilihan konfigurasi kanggo ngarobih kaluaran tina aplikasi ieu nalika dieksekusi dina sistem kami sareng ogé kalebet fungsi print_info () anu ngamungkinkeun urang pikeun nambihan inpormasi pribadi kami sorangan.

Neofetch éta tiasa dianggo dina sistem operasi naon waé anu ngagaduhan atanapi dirojong ku BASH.

neofetch

Neofetch ayeuna ngadukung Linux, MacOS, iOS, BSD, Solaris, Android, Haiku, GNU Hurd, MINIX, AIX, sareng Windows (sareng subsistem Cygwin / MSYS2).

Kumaha carana masang Neofetch dina Linux?

Si naha anjeun badé masang utiliti ieu dina sistem anjeun, anjeun kedah nuturkeun léngkah ieu numutkeun distribusi Linux anu anjeun anggo.

Para jalma anu pangguna Ubuntu atanapi sababaraha turunan tina ieu urang kedah nambihan Repository aplikasi. Urang ngalakukeun ieu ku muka terminal nganggo Ctrl + Alt + T sareng ngaéksekusi paréntah ieu:

sudo add-apt-repository ppa:dawidd0811/neofetch

Kami ngapdet daptar bungkusan sareng Repository kalayan:

sudo apt update

Y tungtungna urang masang aplikasi sareng:

sudo apt install neofetch

Si anjeun pangguna Debian 9 atanapi sababaraha sistem dumasar ti ieu anjeun tiasa masang Neofetch tina Repositori resmi Debian. Kami ngan ukur muka terminal sareng ngaéksekusi:

sudo apt-get install neofetch

Para kasus pangguna Fedora, RHEL, CentOS, Mageia atanapi turunan urang kedah masang ieu:
sudo dnf-plugins-core

ayeuna urang bade teraskeun ngaktipkeun Repository COPR dina sistem kalayan paréntah ieu:

sudo dnf copr enable konimex/neofetch

Tungtungna kami masang aplikasi sareng:

sudo dnf install neofetch

Upami anjeun pangguna Solus, pasang aplikasi ieu sareng:

sudo eopkg it neofetch

Para Pangguna Alpine Linux tiasa masang aplikasi ku paréntah ieu:

apk add neofetch

tungtungna, pikeun Arch Linux, Manjaro, Antergos, atanapi pangguna sistem Linux Arch ogé kami masang aplikasi ieu sareng:

sudo pacman -S neofetch

Kumaha cara nganggo Neofetch dina Linux?

Rengse pamasangan urang tiasa ngajalankeun aplikasi ieu ku ngajalankeun paréntah ieu di terminal:

neofetch

Dimana bakal nembongkeun inpormasi ayeuna tina tim kami, ogé sistem anu kami anggo.

Neofetch bakal nyiptakeun sacara standar file konfigurasi dina jalur $ HOME / .config / neofetch / config.conf dina ngajalankeun munggaran ieu.

File ieu ngandung pilihan pikeun ngendalikeun sadaya aspek kaluaran inpormasi anu bakal ditingalikeun dina layar nalika paréntah dilaksanakeun.

Neofetch ogé masang file konfigurasi anu tiasa diedit dina sistem di / jsb / neofetch / config.

Di mana urang tiasa ngédit cara Neofetch nunjukkeun inpormasi ka kami.

oge urang ngagaduhan kamungkinan pikeun ngajalankeun Neofetch tanpa file konfigurasi ngagunakeun alesan ieu

neofetch  --config noney

Atanapi ogé Tiasa pikeun urang pikeun netepkeun lokasi konfigurasi khusus nganggo:

neofetch --config /ruta/a/config.conf

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis aplikasi ieu ogé inpormasi ngeunaan parameter anu aya dina jero file konfigurasi anjeun tiasa didatangan wiki na di link ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Gregory edmond cenahna

    Kuring ngagunakeun linux mint 18.2. Nalika nyobian pikeun nambihan gudang éta masihan kuring kasalahan sapertos kieu:
    Teu tiasa nambihan PPA: <>

  2.   Gregory edmond cenahna

    Kuring ngagunakeun linux mint 18.2. Nalika nyobian pikeun nambihan gudang éta masihan kuring kasalahan sapertos kieu:
    Teu tiasa nambihan PPA: Henteu aya obyék JSON anu tiasa didékode