Ngaganti panel Xfce nganggo Tint2

Lami-lami katukang, nalika di damel kuring ngagaduhan PC sareng 256 RAM abdi nganggo Buka Kotak sareng panel anu minimalis pisan disebatna kelir2.

Nya, kuring parantos nganggo deui dina Xfce pikeun kanyataan saderhana yén éta meakeun kirang tina xfce4-panél sareng saleresna, éta katingalina langkung geulis. Kuring nunjukkeun ka anjeun dua cara kuring nguji:

Éta kumaha éta anu mimiti nalika ngonpigurasikeunana, tapi kuring henteu resep pisan hasilna. Janten kuring ngantepkeun kieu:

Ayeuna kumaha ngaganti xfce4-panél jeung kelir2? Gampang pisan.

Urang masangkeun heula. Kami muka terminal teras nyimpen:

$ sudo aptitude install tint2

Teras di terminal anu sami urang maéhan panel Xfce:

$ killall xfce4-panel

Kami ngaéksekusi Alt + F2 sareng urang nyerat:

tint2

Sacara standar kuring ningali éta rada awon, janten kuring kedah ngarobih sababaraha parameter. Pikeun ngédit kelir2, urang ngonpigurasikeun file na:

$ gedit ~/.config/tint2/tint2rc

Upami urang hoyong éta siga gambar anu munggaran, urang ngahapus sadaya eusi anu nembongan dina file éta (saatos disimpen sateuacanna) sareng urang témpél sadayana anu kaluar link ieu. Upami urang hoyong sapertos dina gambar anu kadua, kami nganggo ieu.

Upami urang hoyong ngaji kelir2 bareng jeung Xfce otomatis, urang kedah angkat ka Menu »Setélan» Sesi sareng mimitian »Aplikasi otomatis» Tambahkeun sareng eusian kolom kosong dina cara kieu:

Anjeun tiasa milih warna anu anjeun pikaresep. Leres, kanggo naon kelir2 nunjukkeun transparansi urang kedah diaktipkeun Windows Komposer de Xfce (hal anu henteu diperyogikeun sateuacanna).

 

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

20 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Oscar cenahna

    Sigana pikaresepeun, kumaha anjeun muka ménu? Naha anjeun nganggo sadaya aplikasi XFCE? Éta rumit pikeun ngonpigurasikeunana, contona: ngarobah ikon, wallpaper, jsb. Kuring yakin anjeun henteu kapikiran seueur patarosan, hahahahaha.

    1.    elav <° Linux cenahna

      Nya, upami anjeun mencét dina desktop anjeun kéngingkeun ménu sareng pilihan sareng aplikasi. Upami anjeun nyabut ikon desktop dina karesepna, maka anjeun bakal kéngingkeun ménu aplikasi hungkul.

  2.   ngagoreng cenahna

    Serius matak, hatur nuhun parantos masihan terang ka kami.

    1.    elav <° Linux cenahna

      Wilujeng sumping .. Rasakeun !!!

  3.   Eduardo cenahna

    Abdi nembé nyobian sareng katingalina saé.
    Pikeun ningali kamungkinan na Kuring nganggo tintwizard anu aranjeunna nyarankeun.
    Tapi kuring henteu ningali kumaha nambihan ménu aplikasi ka éta. Sanaos leres yén urang tiasa nganggo tombol mouse katuhu dina desktop. Tapi kuring ningali éta henteu tiasa disesuaikan pisan, sanaos geulis pisan.

    Hatur nuhun kana kontribusina, tingali langkung seueur pilihan pikeun Xfce ngabantosan pisan dina tulisan ieu jaman Gnome 3 🙂

    1.    elav <° Linux cenahna

      Nya iraha masangna kelir2 en Tés Debian, ieu ogé nambihan tint2conf, aplikasi pikeun ngonpigurasikeunana sami pisan sareng tukang sihir.. Pariksa éta 😀

      1.    kawani cenahna

        Nya, iraha masang Tint2 dina Debian Testing

        Naha anjeun kedah nyarios sapertos India?

        1.    elav <° Linux cenahna

          Hahaha Abdi angkat, anjeun teu sopan ... hahaha

          Hal éta bakal:

          Nya, nalika anjeun masang ...

  4.   giskard cenahna

    Salam. Kuring masang anu tiheula pisan ngan ukur ningali kumaha néwak deui ram, tapi kuring henteu tiasa. Tungtungna kuring nganggo Openbox tanpa panél. Ayeuna kuring nganggo XFCE anu dina versi 4.8 katingalina hébat; tapi meureun kuring nyobian Tint2 ningali kumaha kaayaan.

    Nuhun tip na 🙂

    1.    elav <° Linux cenahna

      Wilujeng sumping di situs Giskard kami, hatur nuhun parantos nyaritakeun ngeunaan pangalaman anjeun. 😀

  5.   Oscar cenahna

    Naha anjeun henteu nyobian LXDE? éta langkung enteng tibatan XFCE sareng katingalina langkung saé, tangtosna pikeun raos kuring.

  6.   Carlos-Xfce cenahna

    Pikaresepeun. Pilihan séjén pikeun Adeskbar anu ayeuna kuring anggo. Nuhun, Elav.

    1.    Eduardo cenahna

      Sigana pikaresepeun teh adeskbar.
      Dupi anjeun ngawartosan ngeunaan konsumsi sumberdaya sareng pangalaman anjeun nganggo panggunaan na?

    2.    elav <° Linux cenahna

      Leres, Adeskbar saé pisan sanaos kuring henteu terang naha éta masih dina kamajuan.

  7.   Jorge cenahna

    Nuhun éta tiasa dianggo pisan pikeun kuring, tapi ngan ukur hiji patarosan anjeun terang kumaha nyetél format jam tina 24 dugi 12 jam, Hatur nuhun ...

    1.    elav <° Linux cenahna

      Abdi kedah maca lalaki "tanggal", tapi kuring pikir anu kedah anjeun lakukeun nyaéta ngédit .tintrc anjeun sareng dimana éta nyarios kieu:

      time1_format = %H:%M

      ganti ku ieu:

      time1_format = %I:%M

  8.   Sergio cenahna

    inpo hébat, mangpaat pisan.
    Wasalam

    sareng blog anjeun badé dipikaresep ...

    1.    elav <° Linux cenahna

      Hatur nuhun pisan Sergio sareng wilujeng 😀

  9.   Denis cenahna

    kumaha kuring ngarobih warna na tina tint2 xfa

  10.   maledictum cenahna

    Anjeun parantos masihan kuring ideu yén tinimbang tint2 ngagantikeunana sareng mate-panel sareng nambihan appmenu ka éta, kumargi xfce henteu tiasa dianggo dina ubuntu 12.04. Salam. 😀