Ngajalankeun aplikasi (kalebet grafik) dina PC sanés salaku pangguna sanés

pantun,

Ieu leres-leres manpaat, kumargi ngalangkungan tip ieu urang tiasa ngatur PC anu sanés, atanapi éta bakal ngajantenkeun kahirupan urang rada gampang dina waktos-waktos anu tangtu.

Aranjeunna terang yén upami aranjeunna nyambung ku SSH de PC # 1 a PC # 2 contona, sareng aranjeunna nyobian muka program sapertos Firefox lumpat sareng tampilan di PC # 2, atanapi sababaraha pamuter musik atanapi pidéo, urang sapertos kieu:

pangguna @ pc2: ~$ Firefox

Tapi, éta mulih kasalahan ieu:

(firefox: 1704): Gtk-WARNING **: henteu tiasa muka tampilan:

Nya, didieu anjeun bakal ningali kumaha muka parangkat lunak anu urang hoyongkeun, méréskeun kasalahan ieu ku ngan hiji paréntah.

Ogé (sareng numutkeun kuring ieu langkung narik), anggap kuring mah PC # 1, Kuring aksés PC # 2 naon PC kabogoh kuring sareng pangguna kzkggaara contona, maka kuring miharep anjeunna (pangguna cc) anjeun ditingalikeun a bewara (sapertos anu nembongan nalika urang ningkatkeun atanapi nurunkeun polumeu, jsb) anu nyebatkeun "Eureun ngupingkeun Enrique Iglesias !!!”Hehe… urang bakal ningali kumaha ngalaksanakeunana, tanpa kedah terang kecap akses pikeun pangguna anjeun (cc dina conto ieu).

Pikeun aksés ku SSH sareng pangguna kami (kzkggaara dina conto ieu) ka PC # 2 (kalayan alamat IP = 192.168.151.209) urang nempatkeun sapertos kieu:

  • ssh kzkggaara@192.168.151.209

Ayeuna, pas di jero pangguna kami kami hoyong ngajalankeun pamuter pidéo contona, anu dipasang sacara standar di Ubuntu nyaéta Totem, urang bakal nganggo ieu ngajelaskeun.

Upami urang kantun nempatkeun di terminal "totem"Bakal masihan kami kasalahan anu parantos disebatkeun, kusabab sateuacan ngajalankeun aplikasi urang kedah nempatkeun garis ieu:

  • ékspor TAMPILAN =: 0.0

Nempatkeun ieu, sareng masalahna direngsekeun hehe. (upami aya éror muncul, robih "0.0"ku"1.0") Janten, léngkah-léngkah pikeun ngaéksekusi totem ngalakukeunana:

  1. ékspor TAMPILAN =: 0.0
  2. totem

Sareng siap.

Upami maka urang hoyong tutup totem urang ngan saukur nempatkeun:

  • killall totem

Ayeuna, anggap urang hoyong ngajalankeun panyungsi sapertos kitu Firefox, parantos Kami moal gaduh pikeun nulis garis kahiji deui (ékspor TAMPILAN =: 0.0), urang kantun nempatkeun:

  • Firefox

Sareng masalah direngsekeun 😉

Nanging, upami aranjeunna angkat ti sési sareng lebet deui ngalangkungan SSH ka PC # 2, aranjeunna kedah nyerat garis anu dimaksud ekspor.

Ayeuna ... anu paling pikaresepeun dina pendapat abdi:

Ngajalankeun aplikasi dina desktop anu sanés:

Kami parantos nyambung ku SSH ka PC # 2, kami diaksés ku pangguna kzkggaara sareng anu kami hoyongkeun nyaéta nunjukkeun pangguna cc a bewara (sapertos anu nembongan nalika urang ningkatkeun atanapi nurunkeun polumeu, jsb) anu nyebatkeun "Eureun ngupingkeun Enrique Iglesias !!!"

Dina raraga ngirim bewara sacara manual, urang kedah masang paket anu disebat libnotify-bin, pikeun masang éta urang lebetkeun kana terminal:

  • sudo apt-meunang install libnotify-bin

Sareng siap. Ayeuna, urang bakal nyieun naskah anu leutik pisan ku paréntah:

  • sudotouch /opt/script.sh

Kami bakal ngédit éta ku:

  • sudo nano /opt/script.sh

Sareng di jerona urang bakal nyerat kieu:

ékspor TAMPILAN =: 0.0

ngabéjaan-ngirim "Eureun ngupingkeun Enrique Iglesias !!!"

Kami nyimpen sareng kaluar [Ctrl] + [X], sareng ayeuna urang bakal masihan idin skrip pikeun dijalankeun:

  • sudo chmod + x /opt/script.sh

Sareng ayeuna urang ngan ukur kedah ngaéksekusi skrip, tapi kami bakal ngajalankeun salaku pangguna cc, kumargi anu kami pikahoyong nyaéta yén béwara éta ditingalikeun ka pangguna khusus éta. Kami ngalih kana diréktori anu ngandung skrip:

  • cd / milih /

Sareng ayeuna urang ngajalankeunana:

  • sudo -u cc ./script.sh

Rengse, ieu bakal jadi éta.

Ieu lengkep tiasa disaluyukeun, aranjeunna tiasa ningalikeun anjeun a gedit anu nyebatkeun "Kuring hacked anjeun dina PC", Atanapi naon waé anu aranjeunna pikahoyong, éta sadayana gumantung kana kumaha aranjeunna terang kumaha cara improvisasi.

Henteu nanaon, tutorial na réngsé di dieu.

Sagala kasalahan anu muncul, masalah, mamang atanapi patarosan, keluhan atanapi saran, kuring bakal ngahargaan anjeun upami anjeun komunikasi, kritik konstruktif sok ditampi.

Salam sareng ... Kuring terang ieu bakal aya gunana pikeun batur ^ _ ^


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

11 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   hawa0 cenahna

    Kuring anggap anjeun ngahesekeun teuing hal sahenteuna tina sudut pandang kuring, pikeun ngalakukeun hal anu sami anjeun ngajelaskeun dina bagian kahiji kantun nyambungkeun kana ssh server kami nambihan parameter -X sareng saatos dioténtikasi kantun ngetik nami aplikasi éta bakal dibuka tanpa teu aya kasalahan
    ejemplo

    ssh -X kzkggaara@192.168.151.209
    Firefox

    sareng ieu kami nyingkahan ékspor ...

    1.    KZKG ^ Gaara <° Linux cenahna

      Halo sareng wilujeng sumping di situs 😀
      Masalahna nyaéta, anu kuring hoyongkeun nyaéta nyerat dina terminal «Firefox»(Pikeun masihan conto), sareng ieu dibuka dina PC sanésna, enya, tapi éta ogé ditingalikeun dina tampilan / monitor anjeun, nyaéta anu kuring ngajalankeun dina terminal anu ditingalikeun ka pangguna sanés dina PC na, ngajantenkeun anjeunna ngartos atanapi sigana yén komputer parantos "gila" 🙂

      Upami kitu mah ssh -X $ pangguna @ $ ip terus kuring nulis «Firefox»Di terminal éta, aplikasi (firefox dina hal ieu) bakal kabuka pikeun kuring dina monitor / layar kuring, sareng nanaon moal ditingalikeun dina monitor komputer anu sanésna (anu kuring sambungkeun jarak jauh ngalangkungan SSH).

      Sahenteuna ieu anu tiasa kuring ngaapresiasi -XUpami lepat, punten jelaskeun mamangna.
      Salam sareng sakali deui, wilujeng sumping di situs kami 😉

  2.   hawa0 cenahna

    Persis anu kajantenan upami anu kajantenan nyaéta kuring ngartos yén éta anu di tuju, tapi kuring ningali éta henteu saé, sahenteuna éta cara pikeun muka aplikasi ti jauh, sanaos henteu ngabodorkeun 🙂 sareng hatur nuhun kanggo wilujeng sumping di dieu urang bakal leumpang.

    1.    KZKG ^ Gaara <° Linux cenahna

      Éta masalahna hehehehe, éta sanés pikeun kuring guyonan, tapi pikeun digawé éta leres-leres, sabab ngolah sareng loading dianggap ku PC jarak jauh éta, sedengkeun aplikasi na ditampilkeun dina tampilan kuring, tip anu saé 😉

      Salam sareng urang silih baca di dieu 🙂

  3.   Anu coklat cenahna

    Upami kuring ngartos prosedur na ogé, ayeuna kumaha kuring kéngingkeun IP mesin 2 tina konsol kuring? Éta tiasa ?

    Kuring henteu terang nanaon tentang jaringan anu matak éra 🙁

    1.    KZKG ^ Gaara <° Linux cenahna

      Dina terminal nempatkeun: ifconfig
      Di dinya anjeun tiasa ningali detil unggal antar jaringan, nyaéta, upami anjeun gaduh LAN (jaringan kabel), Wifi, atanapi anu sanés.

      Dimana éta nyatakeun "inet", di dinya anjeun tiasa terang IP 😀
      Sareng tong hariwang, teu aya anu terang terang hahaha, urang sadayana diajar nalika indit.

      Wasalam

  4.   semptrion cenahna

    Hatur nuhun!!! éta pisan anu kuring pilari ...

  5.   david cenahna

    Sareng upami kuring hoyong ngalaksanakeunana tina wéb nganggo php, ogé nunjukkeun gambar tina wéb, tanpa nganggo skrip anu anjeun jiptakeun, nyaéta hartosna sapertos kitu, kumaha kuring tiasa ngahontal éta ??
    $ image = »http://website.net/imagen.png»;
    $ message = »lirén ngadangukeun Enrique Iglesias»;
    exec ("display export =: 0.0 | béja-ngirim $ pesen-$ gambar");

  6.   alexweb cenahna

    halo nasihat anu saé pisan!
    Ngeunaan ssh, éta tiasa dianggo upami anjeun ngekspor tampilan.
    Sahenteuna kuring meunang éta dina konsol.

    Sambutan.-

  7.   lida cenahna

    Nalika ngonpigurasikeun file sshd_config, perlu ngarobih x11Forwarding pikeun tiasa ngalakukeun naon anu anjeun lakukeun? éta mamang kuring

  8.   Ricardo Luis Ordaz Villalobos cenahna

    Hai, kuring gaduh patarosan, naha éta tiasa tibalik? Salaku conto, upami kuring dina PC1 tanpa firefox, sareng kabogoh PC2 anu gaduh firefox, naha kuring tiasa ngajalankeun firefox ti PC2 sareng ngajantenkeun jandela pangotéktak nembongan dina PC1 dimana browser henteu dipasang?