Ngarobih GNU / Linux Anjeun anjeun kana Multimedia Distro anu kualitas

Kumaha cara ngadamel Multimedia Distro dina GNU / Linux

Kumaha cara ngadamel Multimedia Distro dina GNU / Linux

Sanaos sababaraha program anu pangsaéna pikeun Éditan Multimedia sareng Desain (Pidéo, Sora, Musik, Gambar sareng Animasi 2D / 3D) milikna sareng mayarna sareng ngan ukur pikeun Sistem Operasi anu sami jinisna, ayeuna Ekosistem Aplikasi GNU / Linux ngagaduhan daptar aplikasi anu éksténsif sareng saé pikeun Multimedia Editing and Design.

Sugan di masa lalu anu henteu-akhir-akhir ieu, ieu mangrupikeun kanyataan anu karasa, tapi ayeuna, ieu henteu leres-leres leres, siga Daptar aplikasi pikeun GNU / Linux anu bakal urang tingali dinten ayeuna mangrupikeun sababaraha anu paling dikenal sareng dianggo dina bidang ieu, sareng éta sering diénggalan sareng ngagaduhan dukungan anu saé., sareng tina waktos ka waktos anu anyar kaluar anu dilebetkeun ku tingkat sophistication anu saé.

perkenalan

Éta langkung ti 3 taun nalika kami ngalakukeun ulasan terakhir tina Nagara distros GNU / Linux Multimedia dina BlogSanaos seuseueurna tetep, aya anu henteu aya deui atanapi teu aktip dina pangwangunanna. Sareng aplikasi parantos seueur mekar dina kualitas sareng kinerja. Kituna, urang bakal ningali dihandap naon anu parantos disayogikeun ku GNU / Linux World pikeun urang dinten ayeuna di daérah multimédia:

PulseAudio Manajer

Manajemén Sora Sistem

  1. Alsa Parabot GUI
  2. Alsa Mixer GUI
  3. Jack
  4. Pavucontrol
  5. Pencét Audio
  6. Pencét Audio Manager

Adun 2.7

Animasi 2D / 3D

Kodi 18

Puseur Multimedia

Imajinasi 3.0

Nyiptakeun Pidéo kalayan Gambar sareng Sora

Scan Sederhana 3.28.0

Digitisasi Gambar / Dokumén

FreeCAD 0.17

Desain CAD

Édisi gambar

Audacity 2.2.2

Ngédit Sora

Openshot 2.41

Édisi pidéo

Kéju 3.28.0

Manajemén Camcorder

Brazier 3.12.1

Manajemén Gambar CD / DVD

Vokoscreen 2.5.0

Ngarekam Pidéo Desktop

Véktor 0.1.16

Tataan

VLC 3.0.2

Puterkeun Multimedia

  1. Tuna
  2. Amarok
  3. Audacious
  4. Banshee
  5. Clementine
  6. Pamuter Naga
  7. Pangbuangan
  8. Hélik Pamaén
  9. juk
  10. Kafein
  11. Miro
  12. Pamaén
  13. Nightingale
  14. ngajadikeun bebas lan aya saratna
  15. Rhythmbox
  16. SMPlayer
  17. Sora Juicer
  18. Totem
  19. UMPlayer
  20. VLC

Conversein 0.9.6.2

Pangecér Gambar

Shotwell 0.28.2

Panempo Gambar

Software sanés anu aya hubunganana sareng desain grafis multimédia

Sadaya aplikasi ieu, sababaraha langkung gratis atanapi gratis dibanding anu sanés, tiasa dipasang boh ngalangkungan Repository atanapi ngalangkungan unduhan ti halaman wéb resmi na, ngamungkinkeun rasa pangguna sareng Distro anu dipaké pikeun masang anu paling cocog pikeun unggal kagiatan multimédia anu kedah dilaksanakeun.

Pilihan sanésna nyaéta milarian GNU / Linux Distro khusus dina bidang multimédia anu ngagaduhan kompénsium anu saé, kumargi sadayana éta ngan ukur henteu praktis tapi teu perlu. Diantara anu paling dikenal nyaéta anu bakal anjeun tingali di handap ieu.

GNU / Linux Multimedia Distros

  • AV Linux: Nya jepretan dibagi, diunduh sareng dipasang dina bentuk ISO dumasar kana DEBIAN / GNU Linux, anu parantos dikonfigurasi pikeun mempermudah panggunaanna salaku Sistem Operasi Workstation Produksi Audio sareng Video.
  • KX-Studio: Dina vérsi na 14.04.5 éta Distro anu sumping dina Live-DVD dumasar kana Ubuntu 14.04.5 LTS, anu dianggo pikeun uji coba sareng / atanapi masang. Ngandung snapshot fitur KXStudio ti 9 Juni 2017 atanapi 09/06/2017. Anggo KDE4 salaku lingkungan desktop anjeun.
  • Tango studio: Distro ieu nyayogikeun sababaraha bungkusan audio gratis kanggo Debian oldstable "JESSIE 8" sareng stabil "STRETCH 9", ngajalankeun host VST-hybrid nganggo virtualisasi ditulungan WINE.
  • Studio Ubuntu: Ubuntu Studio mangrupikeun Sistem Operasi anu gratis sareng terbuka pikeun jalma kréatip, anu ngatur pikeun nyayogikeun sajumlah lengkep aplikasi nyiptakeun eusi multimédia pikeun masing-masing aliran kerja urang: audio, grafik, video, fotografi sareng penerbitan.
  • Impian Studio Unity: Distro ieu ngandung suite perangkat lunak kreatif anu komprehensif sareng sadaya alat anu anjeun peryogikeun pikeun nyiptakeun grafik anu ngajentul, video anu narik ati, musik anu mereun, sareng halaman wéb anu propésional. Naha anjeun pamula, hobi atanapi murid, atanapi panyipta média propésional, éta bakal nyayogikeun anjeun sadayana anu anjeun peryogikeun pikeun hirup visi anjeun.
  • Artisx: Éta mangrupikeun Distro dumasar kana Ubuntu 13.04 anu ngandung seueur program multimédia gratis pikeun audio, 2D sareng 3D sareng produksi video. Tujuan tina proyék ieu nyaéta nunjukkeun rupa-rupa program multimédia anu sayogi dina platform GNU / Linux sareng ngamungkinkeun individu anu kreatif ngalengkepan tugasna ku bantosan parangkat lunak gratis. Ayeuna proyek na dilanjutkeun tapi vérsi na anu pang anyarna tiasa didownload, anu jumlahna 1.5 sareng beurat 3.8 GB.
  • Dinébolic: Éta Creative Multimedia Distro, anu sumping dina format Live CD / DVD anu didesain khusus sareng parangkat lunak gratis pikeun aktipis média, seniman sareng kréatif. Diusulkeun janten alat praktis pikeun produksi multimédia, dimana kadéngé sora sareng pidéo tiasa dimanipulasi sareng dikirimkeun ku alat pikeun ngarekam, ngédit, ngodekeun sareng ngirim, sacara otomatis ngakuan seueur alat sareng periferal: audio, video, TV, kartu jaringan, firewire , USB sareng seueur deui
  • musik: Éta mangrupikeun 100% Gratis Multimedia Distro pikeun musisi, teknisi sora, DJ, pembuat film, désainer grafis, sareng pangguna umumna. Musix mangrupikeun hasil tina gawé bareng ti sakumna komunitas pangguna sareng programer. Éta sumping kana Live CD / DVD sareng hanca fungsina, teu kedah masang nanaon dina hard drive. Éta engké tiasa dipasang.
  • MinerOS GNU / Linux 1.1: Mangrupikeun Distro serbaguna anu sumping dina Live CD kalayan Systemback salaku installer, éta tiasa dianggo tanpa masang sareng saatos dipasang éta siap dianggo sareng alatna. Ngawengku Desain Multimedia sareng alat Editing pikeun Audio, Video, Gambar, Animasi 2D / 32 sareng Desain CAD. Tapi éta ogé Distro cocog pikeun Bumi (Bumi), Kantor (Kantor), Pertambangan (Penambang), Teknisi (Teknisi), Pangwangunan (Pamekar), Multimedia sareng Pamaén (Gamér) kusabab bungkusna anu tos dipasang heula. Éta Distro anu saé pisan sareng hampang anu ngan ukur asalna dina 64 Bit sareng utamina dumasarkeun kana Ubuntu 18.04 tapi masih dina prosés pamekaran sareng bakal sayogi didownload engké. Sedengkeun vérsi 1.0 tina MinerOS GNU / Linux sayogi.

MinerOS_1.1_Multimédia

Kuring miharep anjeun resep kana tulisan éta sareng ngabimbing anjeun masang bungkus anjeun nyalira dina Distros bekas anjeun atanapi pilih salah sahiji anu cocog sareng selera sareng kabutuhan anjeun. Dugi ka tulisan salajengna!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

15 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Gambar placeholder Diego de la Vega cenahna

    Nyatana nyaéta kuring ditolak pikeun sadayana anu aya hubunganana sareng gambar, pidéo, sora, jst.

    Tapi kuring hoyong tinggaleun koméntar pikeun ngabagjakeun anjeun kana padamelan anu parantos anjeun laksanakeun.

    Salam.

  2.   Jose Albert cenahna

    Hatur nuhun pisan kana apresiasi anjeun kana karya kuring dina Blog sareng Komunitas Parangkat Lunak Gratis!

  3.   nevi cenahna

    Daptar ieu gunana bahkan pikeun pangguna kasual anu ngan saukur milari alternatif tina naon anu dipasang sacara standar dina sistemna. Hatur nuhun pisan kana postingan na.

    Kuring pikeun bagian kuring bakal nambihan:

    - Aegisub (éditan subtitle)
    - cmus (putereun musik)
    - feh (tampilan gambar)
    - FFmpeg (konvérsi multimedia, éditan, rékaman sareng playback)
    - HandBrake (konvérsi pidéo)
    - ImageMagick (konversi gambar)
    - MKVToolNix (manipulasi MKV)
    - mpv (playback multimedia)
    - ncmpcpp (putereun musik)
    - SimpleScreenRecorder (ngarekam layar)

  4.   Babel cenahna

    Aya sababaraha proyek anu super ditinggalkeun di ditu tapi kenangan anu saé anu ngajantenkeun kuring hirup deui ha ha.
    Kuring ogé mendakan sababaraha proyék anu kuring ningali tapi lirén nuturkeun sareng ayeuna kuring ningali kalayan senang yén aranjeunna parantos asak sareng ningkat. Nuhun kana daptar lengkepna.

  5.   Jose Albert cenahna

    Leres, daptar tiasa ageung upami urang leres-leres ngajajah GNU Universe!

  6.   link batin cenahna

    Nya, kuring nenjo komunikator audiovisual Kuring parantos nganggo aplikasi jinis ieu dina GNU / Linux langkung ti 7 taun, sareng salah sahiji anu kuring sering dianggo sareng mendasar pikeun sadaya desain kuring, sareng éta sanés daptar ieu (kuring henteu terang naha) Scribus. Kuring nganggo éta pikeun desain éditorial sareng ogé ngawarnaan atanapi ngarengsekeun desain kuring di Inkscape ka CMYK. Upami teu kitu, kuring pikir kuring satuju, seueur diantarana aya dina jangkungna perangkat lunak propriétis sareng mangrupikeun alternatif anu sampurna pikeun aranjeunna.

  7.   Miguel Mayol jeung Tur cenahna

    Mangrupikeun kompilasi anu megah, tapi kuring nyarankeun anjeun ngalakukeun bagian kadua pikeun milih naon anu cocog pikeun anjeun sareng ngajelaskeun sababna.

    Jigana bakal ngabantosan langkung seueur pikeun anu ngamimitian, sareng ngaraosan warna.

    Dina bagian anu anjeun henteu anggo, anjeun tiasa nuturkeun kriteria sobat propésional atanapi naon waé anu paling dianggo.

    Selamat atas karya kompilasi.

    PS: detailing dina basa Spanyol nyaéta motong, lapsus (bi) linguae

  8.   Michael Carmona cenahna

    Pikeun kuring, gscan2pdf henteu aya tandinganna nalika nyeken dokumén. Anjeun kedah lebetkeun kana daptar.

  9.   Zicoxy3 cenahna

    Peazo currada anu pantes disanggakeun pisan. Tulisan anu pantes dibagi.
    hatur nuhun

  10.   Jose Albert cenahna

    Entong nempatkeun Scribus dina daptar kumargi kuring nganggap yén éta asup kana kategori alat-alat kantor canggih, tapi upami anjeun tiasa nganggona pikeun ningkatkeun padamelan di Inkscape, éta salaku tujuan ganda!

  11.   Jose Albert cenahna

    Hatur nuhun kana klarifikasi linguistik, kumargi nyerat leres nyebarkeun ilmu langkung saé!

  12.   Jose Albert cenahna

    Hal anu saé pikeun jalma anu masihan koméntar nyaéta yén kontén publikasi parantos digedéan, janten anu minat tumut kana akun "gscan2pdf" dina bagian Image Digitization. Nuhun, Miguel Carmona!

  13.   Jose Albert cenahna

    Sareng hatur nuhun pisan, pikeun ucapan salamet anjeun dina postingan Zicoxy3.

  14.   csar cenahna

    Halo dinten anu saé !! Kuring nyerat ti CdMx, sareng hal-hal sareng waktos parantos kalangkungan postingan ieu diterbitkeun, saur pamekaran sareng perluasan Linux sareng filosofi na penting pisan dina dunya kurungan sareng parobihan ékonomi di nagara Amérika Latin urang. Lebetkeun pikeun milarian pilihan pikeun pamekaran sareng kreasi atanapi desain fotografi sareng video. Hatur nuhun kana sumbangan kanggo pangarang, salam!

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam Kaisar! Hatur nuhun kana koméntar positip anjeun. Kaséhatan, kasuksésan sareng berkah pikeun anjeun sareng urang sadayana ogé.

bool (leres)