Ngatur server OpenVZ (II)

Halo deui sadayana. Mimiti, kuring hoyong hatur nuhun ka sadayana pikeun resepsi anu saéna nampi kuring TiLinux sareng, khususna, ka staf pikeun ngajantenkeun ieu sadayana dimungkinkeun. Kuring miharep yén kuring tiasa neraskeun kolaborasi kapayunna sareng komunitas ieu berkembang. Tapi cukup raos pikeun ayeuna, hayu urang turun ka bisnis.

Dina kasempetan ieu kuring bakalan bakti ka sadayana pikeun urusan anu aya hubunganana sareng pamasangan OpenVZ dina sistem urang. Janten urang bakal siap-siap dina postingan salajengna kanggo ngamimitian damel.

Upami emut teh tulisan sateuacana, urang nyarios yén ayeuna OpenVZ ngagaduhan dukungan kanggo dipasang duanana dina red Hat/CentOS 6 jeung Debian 7. Kami bakal marios pamasangan anjeun step by step dina kadua sistem.

Pamasangan dina Red Hat / CentOS 6

Nalika masang sistem dasar teu aya konfigurasi khusus anu kedah dilakukeun. Ngan ukur disarankeun nganggo skéma partisi ieu:

  • / Partisi: pikeun sistem dasar sareng software openvz. Dina pamasangan pinuh (kalayan antarbeungeut grafis) éta kedah sahenteuna 3 GB, langkung saé upami vérsi na dianggo minimal o netinstall.
  • Tukeur Partisi: Kanggo daérah swap. Anggo ukuran anu disarankeun numutkeun ram kami.
  • / Vz partisi: Éta tempat peti sareng sadaya inpormasi na bakal disimpen. Disarankeun nyayogikeun sadaya rohangan sésana pikeun partisi ieu.

Sakali kami parantos masang sistem dasar, urang teraskeun masang parangkat lunak OpenVZ. Hal anu kahiji nyaéta pikeun nambihan Repository OpenVZ ka tim kami pikeun tiasa ngaunduh sadaya parangkat lunak. Masang sareng ngatur OpenVZ perlu ngagaduhan idin ti superuser, janten urang muka terminal siga akar sareng kami ngajalankeun ieu:

#wget -O /etc/yum.repos.d/openvz.repo http://download.openvz.org/openvz.repo
#rpm --import http://download.openvz.org/RPM-GPG-Key-OpenVZ

OpenVZ ngagunakeun vérsi anu dirobih tina linux-kernel. Kalayan paréntah ieu kami bakal masang éta:

#yum install vzkernel

Dua léngkah ieu henteu diperyogikeun pikeun pamasangan anu langkung énggal (dina versi 4.4 tina vzctl) tapi kuring bakal mairan aranjeunna pikeun mastikeun kasaluyuan sareng vérsi anu langkung lami.

Hal anu kahiji nyaéta ngaktipkeun sababaraha pilihan pikeun kernel. Kami ngédit file na sysctl.conf kalayan éditor pikaresep kami:

#vim /etc/sysctl.conf

Sareng urang nambihan ieu di akhir:

net.ipv4.ip_forward = 1
net.ipv4.conf.default.proxy_arp = 0
net.ipv4.conf.all.rp_filter = 1
kernel.sysrq = 1
net.ipv4.conf.default.send_redirects = 1
net.ipv4.conf.all.send_redirects = 0
net.ipv4.icmp_echo_ignore_broadcasts=1
net.ipv4.conf.default.forwarding=1

Anjeun ogé kedah mareuman Selinux, supados di CentOS Éta diaktipkeun sacara standar sareng tiasa nyababkeun masalah:

#echo "SELINUX=disabled" > /etc/sysconfig/selinux

Ti ayeuna urang teraskeun sareng léngkah-léngkah pikeun sadayana. Kami badé masang alat anu diperyogikeun pikeun administrasi OpenVZ:

#yum install vzctl ploop

Pikeun ngadamel salinan cadangan kami bakal masang alatna vzdump. Kusabab vérsi repositories parantos kadaluarsa, urang badé ngaunduh iketna rpm:

#wget http://download.openvz.org/contrib/utils/vzdump/vzdump-1.2-4.noarch.rpm

Sareng urang masangna:

#rpm -ivh rpm -ivh vzdump-1.2-4.noarch.rpm

Ayeuna urang parantos siap-siap, éta hungkul tetep hurungkeun deui mesin janten éta anu énggal kernel kalayan pilihan anu parantos kami atur.

Pamasangan dina Debian 7

Pikeun masang OpenVZ en Debian 7, hal anu mimiti diperhatoskeun nyaéta partisi. Saperti dina CentOS, disarankeun pikeun nyieun partisi pikeun diréktori OpenVZ dimana peti na bakal aya sareng anu nempatan sadaya kaleuwihan rohangan tina sésa-sésa partisi (biasana hiji dina / sareng anu sanés salaku kawasan bursa). Tapi béda ti CentOS, diréktori ieu nyaéta:

/ var / lib / vz

Sakali urang parantos ngonpigurasikeun sistem anu dipikahoyong ku urang, urang teraskeun masang OpenVZ. Hal anu pangpayunna nyaéta nambihan gudang. Pikeun ngalakukeun ieu kami ngajalankeun paréntah ieu:

cat < /etc/apt/sources.list.d/openvz-rhel6.list
deb http://download.openvz.org/debian wheezy main
# deb http://download.openvz.org/debian wheezy-test main
EOF

Kalayan paréntah sakedik ieu kami parantos nambihan gudang OpenVZ kana sistem urang. Maka anjeun kedah ngaunduh koncina GPG pikeun nandatangan Repository:

#wget http://ftp.openvz.org/debian/archive.key
#apt-key add archive.key

Sareng urang ngalakukeun pembaruan sahingga Repository diropéa:

#apt-get update

Ayeuna urang tiasa ngamimitian masang sadayana anu diperyogikeun. Hal anu pangpentingna sareng mendasar nyaéta masang kernel dirobah. Urang ngalakukeun kitu:

#apt-get install linux-image-openvz-amd64

Saatos ngalakukeun ieu, penting pisan pikeun ngalakukeun léngkah salajengna sateuacan ngabalikan sistem. Anu kedah urang lakukeun nyaéta ngédit file sysctl.conf pikeun nambihan sababaraha parameter kana kernel:

#vim /etc/sysctl.conf

Sareng kami nambihan téks ieu di akhir:

# On Hardware Node we generally need
# packet forwarding enabled and proxy arp disabled
net.ipv4.ip_forward = 1
net.ipv6.conf.default.forwarding = 1
net.ipv6.conf.all.forwarding = 1
net.ipv4.conf.default.proxy_arp = 0
# Enables source route verification
net.ipv4.conf.all.rp_filter = 1
# Enables the magic-sysrq key
kernel.sysrq = 1
# We do not want all our interfaces to send redirects
net.ipv4.conf.default.send_redirects = 1
net.ipv4.conf.all.send_redirects = 0

Ayeuna urang tiasa nga-restart sistem. Nyatana, disarankeun pikeun ngalakukeunana ngarah sapatu kalayan kernel OpenVZ. Saatos ieu, kami masang alat anu diperyogikeun pikeun administrasi OpenVZ:

#apt-get install vzctl vzquota ploop

Sareng ieu kami bérés sadayana anu aya hubunganana sareng pamasangan OpenVZ. Upami sadayana parantos saé urang bakal siap host urang pikeun ngamimitian nyiptakeun peti.

Sateuacan pamitan kuring mairan éta, pikeun bagian salajengna tina tutorial ieu, sadaya kode bakal diuji dina komputer CentOS 6.4. Éta anu badé dianggo Debian anjeun kedah tumut kana akun. Bedana sigana bakal minimal. Anu utama bakal janten lokasi anu OpenVZ (dimana peti aya diantara hal-hal sanésna). Samentawis di CentOS Éta tempatna / vzdi Debian anjeun bakal mendakannana di / var / lib / vz. Upami anjeun ngagaduhan masalah atanapi keraguan anu aya hubunganana sareng ieu atanapi anu sanés, tong ragu tinggalkeun koméntar sareng kuring bakal nyobian ngabantosan sabisa-bisa.

Ieu sadayana kanggo ayeuna. Bagian salajengna bakal nutupan salah sahiji topik anu paling penting: nyiptakeun wadah sareng administrasi dasar na. Urang bakal silih tingali. Panjang umur sareng kajembaran.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   trinitas cenahna

    Saé! Hatur nuhun pisan kana kintunan dina OpenVZ. Kuring gaduh sakedik mamang ngeunaan partisi. Nalika masang OS, anjeun nyarankeun nyiptakeun partisi pikeun diréktori / var?

    1.    Jose Alejandro Vazquez cenahna

      Nya, sakumaha tulisan éta: "di CentOS tempatna / vz, dina Debian anjeun bakal mendakannana di / var / lib / vz." Klarifikasi, dina partisi dina pamasangan debian, éta ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun partisi manual, anjeun nyandak pilihan éta teras nempatkeun: / var / lib / vz sareng éta bakal nyiptakeun sareng masang partisi dina diréktori éta tanpa aya kasusahan anu utama, tangtosna anjeun / var Éta ngan ukur bakal janten diréktori dina diréktori akar anjeun, janten sadaya log anjeun ogé bakal dimuat dina / partisi sareng henteu dina / var / lib / vz, kuring gaduhna sapertos kieu sareng teu aya masalah, kuring miharep kuring parantos netelakeunana .