Ukur kinerja HDD anjeun dina Linux kalayan hdparm

Sababaraha kali urang perhatoskeun yén kinerja server sanés anu kedahna, aya urang naroskeun ka diri urang, dimana masalahna? … Naha bakal bandwidth henteu cekap? … Kurangna CPU atanapi RAM? … Atanapi nyerat sareng maca dina HDD moal janten anu pangsaéna?

Di dieu kuring bakal nunjukkeun anjeun kumaha terang naon maksimal speed HDD anjeun dukung, laju ayeuna éta tiasa dianggo di jsb, urang bakal nganggo alatna: hdparm

hdd-seagate

Pasang hdparm

Mimiti sareng jelas, urang kedah masang parangkat lunak anu bakal kami anggo. Upami anjeun nganggo Ubuntu atanapi Debian anjeun tiasa masangkeunana sareng:

sudo apt-get install hdparm

Upami anjeun nganggo ArchLinux atanapi distro sanés dumasar kana ieu:

sudo pacman -S hdparm

Ngagunakeun hdparm

Nu kahiji nyaéta terang kagancangan maksimal tina HDD kami, nyaéta, upami éta Sata1, Sata2 atanapi 3, sabaraha éta ngadukung. Pikeun ieu kami bakal nganggo paréntah ieu:

sudo hdparm -I /dev/sda | grep -i speed

Ieu ngemutan yén HDD anu urang hoyong marios nyaéta / dev / sda, nyaéta anu munggaran atanapi utama.

Éta bakal nunjukkeun urang sapertos kieu:

* Kecepatan sinyal Gen1 (1.5Gb / s) * Laju sinyal Gen2 (3.0Gb / s) * Laju sinyal Gen3 (6.0Gb / s)

Gumantung kana sakumaha canggihna HDD, sareng tangtosna, upami aranjeunna gaduh kagancangan maksimum anu dirojong diaktipkeun dina BIOS.

Ayeuna hayu tingali kagancangan ayeuna anu mana HDD damel:

sudo hdparm -tT /dev/sda

Balikan paréntah dua atanapi tilu kali pikeun kéngingkeun sajumlah nilai.

Éta bakal nunjukkeun urang sapertos kieu:

/ dev / sda: Waktos sindangan maca: 22770 MB dina 2.00 detik = 11397.43 MB / detik Waktos disk buffer maca: 432 MB dina 3.01 detik = 143.59 MB / detik

Nilai anu mimitina aya hubunganana sareng kagancangan cache disk, nilai kadua hartosna kecepatan maca sareng nyerat aktual, anu sapertos disk fisik sapertos kitu.

Tungtungna!

Kuring miharep anjeun parantos mangpaat.

Ku jalan kitu, anjeun tiasa ningali inpormasi lengkep sareng lengkep ngeunaan HDD anjeun ku nyoplokkeun grep tina paréntah anu kuring nempatkeun sateuacanna, nyaéta, sapertos kieu:

sudo hdparm -I /dev/sda

Ngarasakeun!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

8 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   dhunter cenahna

    Ha, kuring henteu terang kunaon tapi kuring kantos maca "Ningkatkeun performa" tibatan "ngukur" sareng kuring badé luncat sareng naroskeun trik anu anjeun anggo. Nuhun Gaara.

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      HAHAHAHA muhun ... trik anu paling jelas nyaéta kéngingkeun SSD hehe, tapi éta anu paling mahal 😀

      1.    dhunter cenahna

        Sawatara waktos ka pengker kuring gaduh 3 disk dina pc desktop sareng panginten kuring yén tujuan aslina RAID nyaéta gancang sareng kuring ngalakukeun RAID 0 (stripping), kuring nyalin ampir tripel laju tapi kalayan kakurangan anu upami kuring kaleungitan disk kuring bakal kaleungitan sadayana.

        Ku jalan kitu, sateuacan RAID mangrupikeun "Redundant Array of Inexpensive Disks" ayeuna mangrupikeun "Independent Disks" sabab umumna urang henteu peryogi seueur kecepatan tapi reliabilitas data.

    2.    Giskard cenahna

      Hal anu sami-sami kajadian ka kuring!

  2.   antiguo cenahna

    Kalayan disk IDE (PATA) anu lami, kagancangan maksimum anu anjeun carioskeun bakal kaluar sareng kuring henteu kaluar pikeun kuring. Di sisi anu sanésna, anu ayeuna ayeuna kaluar, anu bakal masihan anjeun ideu nyaéta:
    / dev / sda:
    Waktos di-cache baca: 334 MB dina 2.01 detik = 166.40 MB / detik
    Waktos disk buffered berbunyi: 148 MB dina 3.03 detik = 48.77 MB / detik

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Nuhun kana koméntar 😀

  3.   Cristian cenahna

    Kanggo langkung tés kuring nyarankeun phoronix
    http://www.phoronix-test-suite.com

  4.   zetaka01 cenahna

    Abdi henteu badé maén tes puck di bumi. Tanpa aya panjelasan ilmiah sareng matématika, kirang anjeun ngeureunkeunana dina rotasi (mareumanana), langkung saé anjeun badé ngalakukeun. Anjeun tiasa ngarusak ku defragmenting, komprési, énkripsi, sareng sajabana, sababaraha kali. Utiliti cek piringan henteu ngabahayakeun, langkung anjeun nganggo, langkung-langkung anjeun nganggo disk. Saperti SSDs sareng USB drive, aranjeunna gaduh sajumlah terbatas nyerat. Ngagunakeun aranjeunna tina waktos ka waktos éta henteu kunanaon, tapi tanpa kaleuleuwihan éta.
    Sareng kirang anjeun ngeureunkeun / boot disk langkung saé.
    Méakkeun disk sakumaha saeutik anjeun tiasa.
    Hiji salam.

bool (leres)