NoGAFAM: Halaman wéb anu menarik sareng gerakan pikeun Parangkat Lunak Gratis

NoGAFAM: Halaman wéb anu menarik sareng gerakan pikeun Parangkat Lunak Gratis

NoGAFAM: Halaman wéb anu menarik sareng gerakan pikeun Parangkat Lunak Gratis

Napigasi sapertos biasa ngalangkungan jagat alam maya anu teu terbatas, kuring mendakan dinten ayeuna halaman wéb anu pikaresepeun sareng praktis, kalayan inpormasi anu objektif sareng cukup manpaat, kanggo seueur. Ogé, situs ieu disebat NoGAFAM, saluyu sareng téma anu teras-terasan anu parantos aya dina Blog TiLinux kami parantos némpél kana tulisan anu sanés.

NoGAFAM Mangrupikeun situs anu sanés ngan ukur ngamajukeun Parangkat Lunak Gratis, tapi ogé ngamotivasi batur pikeun janten sadar kana nilai data anu dihasilkeun dina Internét, sareng résiko anu dijalankeun nalika nganggo platform, aplikasi sareng jasa ti seueur Raksasa Tech dunya, seueur anu katelah GAFAM.

GAFAM lawan Komunitas Perangkat Lunak Gratis: Kontrol atanapi Kedaulatan

GAFAM lawan Komunitas Perangkat Lunak Gratis: Kontrol atanapi Kedaulatan

GAFAM sareng nyalahgunakeun data urang

Nginget-nginget sakedik, anu pertama kalina urang sacara tuntas noél kana hal éta GAFAM sareng ngajantenkeun deui jelas naon hartosna istilah éta GAFAM sacara gembleng, pikeun anu meryogikeunana, kami bakal ngadugikeun paragrap ieu di handap ieu pos patali lami sareng kami bakal ngantepkeun éta ku anjeun sahingga anjeun tiasa didatangan, talungtik topik éta.

"Dasarna «GAFAM» nyaéta akronim anu diwangun ku inisial tina «Gigantes Tecnológicos» tina Internét (Wéb), nyaéta, «Google, Apple, Facebook, Amazon y Microsoft», anu dina gilirannana, mangrupikeun lima perusahaan utama AS, anu ngadominasi pasar digital global, sareng anu kadang disebut ogé Big Five (The Five)".

Tulisan anu aya hubunganana:
GAFAM lawan Komunitas Perangkat Lunak Gratis: Kontrol atanapi Kedaulatan

Kami ogé nyarankeun anjeun marios atanapi maca pikeun anu munggaran, anu paling pos patali panganyarna kalayan téma ieu, anu ayeuna modér pisan kusabab dokumenter anu pikaresepeun sareng kontroversial anu disebat "Dilema Sosial" atanapi dina basa Spanyol "Dilema Jaringan Sosial". Kusabab, dina film dokumenter cenah éta keuna sacara jero:

"Kecanduan ayeuna anu aranjeunna ciptakeun pikeun jalma-jalma pikeun néwak waktosna, perhatian, data, sareng akibatna, nganalisis, mangpaatkeun sareng nguntungkeun unsur anu sami ieu, nyaéta, ngarobah unggal pangguna janten produk anu nguntungkeun pikeun konsumén, sahingga sacara halus ngalanggar privasi sareng kaamanan komputer urang, sareng dina sababaraha kasus bahkan cara urang mikir atanapi ngémutan kanyataan atanapi kanyataan konkrit tangtu".

Dilema Jaringan Sosial: Ogé dina Sistem Operasi?

Dilema Jaringan Sosial: Ogé dina Sistem Operasi?

Ogé, tulisan éta ngagaduhan tautan anu saé pikeun anu sanés dimana urang ngajalajah jejer anu aya hubunganana Kaamanan Informasi, Cybersecurity, Privasi sareng Kaamanan Komputer.

Tulisan anu aya hubunganana:
Dilema Jaringan Sosial: Ogé dina Sistem Operasi?

NoGAFAM: Situs wéb

NoGAFAM: Kontrol deui data

El Halaman wéb NoGAFAM numutkeun ka panyipta nyalira nyaéta:

"Hal éta dilakukeun pikeun naékkeun tinju dina hawa !, Ngeureunkeun kadaulatan téknologi ieu tina sababaraha, sareng ngadukung individu sareng perusahaan lokal pikeun meunangkeun deui kendali kana data anu dikasilkeun, pikeun ngusulkeun seueur solusi sareng alternatip tina Layanan / Software pikeun ngajantenkeun kami hirup saderhana sareng langkung sustainable, sosial sareng ékonomi".

bagian

Di jerona, urang tiasa mendakan inpormasi anu manpaat sareng praktis ieu:

  1. Minyak anyar: Dimana ngarujuk kana data digital sareng online rayat. Luhureun sadaya, kana prak-prakan anu goréng tina GAFAM sareng Raksasa Téknologi anu sanés ngeunaan data kami, bari aranjeunna nyungkeun alesan dina kaayaan frasa sapertos: "Kami nawiskeun anjeun eusi anu dipersonalisasi"Atawa"Kami ngajadikeun hirup anjeun langkung gampang".
  2. Data naon anu aranjeunna nyolong ti kami?: Dimana éta ngajentrekeun jinis data anu dikumpulkeun ti kami, sapertos data panggunaan, data jasa, milarian sareng nyaring data, data mobilitas, sareng anu sanésna.
  3. Sareng ... naon anu urang lakukeun ngeunaan éta?: Dimana éta Ujang anjeun ngiringan sareng waspada sareng nyandak tindakan ngalawan kaayaan anu jelas.
  4. Resepna. Naon anu urang butuhkeun?: Dimana éta nyarioskeun kumaha urang tiasa nyandak tindakan pikeun ngahontal tujuan. Sareng diantara rekomendasi anu disebatkeun kami bakal nyebatkeun 3 ieu:
  • deui software bébas sareng parangkat lunak privasi kirang nyiksa.
  • Langkung sakedik Microsoft Windows sacara standar plus GNU Linux standar.
  • Langkung sakedik Google Chrome sacara standar plus Mozilla Firefox standar.

Pokokna, urang ngajak anjeun terang situs ieu disebut NoGAFAM sareng bérés ningali nyandak rekomendasi aranjeunna pikeun tindakan anu kedah dilakukeun atanapi alternatif anu sayogi kanggo ngagentos Parangkat lunak propriétari sareng komérsial ku Parangkat lunak gratis sareng terbuka.

Sareng anjeun ogé tiasa nambihan inpormasi ieu dina Alternatipna Software gratis sayogi ku aksés kana ieu link sareng ngeunaan ukuran atanapi tindakan pikeun panangtayungan data anjeun ku maca dokumén ieu di handap anu disebut «Daptar panyalindungan data»Dijieun sareng diénggalan sering ku Valentin delacour ti grup Telegram disebut Privasi sareng OpenSource.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan halaman wéb anu pikaresepeun sareng praktis anu disebat «NoGAFAM», anu tujuan utami nyaéta ngamajukeun mungkas atanapi mitigate domain ageung Tina sababaraha Raksasa Tech Global sareng ngadukung individu sareng usaha lokal pikeun meunangkeun deui kontrol kana data anu ngahasilkeun, diantara anu sanésna, dipikaresep sareng kagunaan ageung, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y JedIT maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Pangguna Gafam cenahna

    Dimana kuring nyimpen langkung ti 120TB sareng kumaha kuring bagikeun aranjeunna sareng ratusan klien ... Abdi pangguna Linux sareng unggal-unggal peryogi jasa gafam henteu tiasa dilawan.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Pamake GAFAM. 120 TB ageung pisan. Hubungi Administrator Platform NoGAFAM pikeun Mastodon (@ admin @ masto.nogafam.es) pikeun ningali pilihan naon anu tiasa ditawarkeun anjeunna dina platform na atanapi anu sanés. Sareng hatur nuhun parantos maca kami sareng koméntar anjeun.

  2.   nemecis1000 cenahna

    Ieu hiji hal anu kuring henteu resep ngeunaan bacaan nyaéta anu parsial

    "Dina premis kamajuan téknologi sareng pamutahiran kahirupan manusa, éta ngahontal anu tibalik, salajengna ngabahekeun penduduk sareng ngagunakeunana salaku senjata Kapitalisme dumasar kana Pengawasan Massa. »

    Abdi hoyong maca anu henteu bias sareng langkung objektif, ngaleungitkeun detil na, info na saé

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Nemecis1000. Ayat «Dina premis kamajuan téknologi sareng paningkatan kahirupan manusa, éta ngahontal anu tibalik, salajengna ngabahekeun penduduk sareng dianggo salaku senjata Kapitalisme dumasarkeun Pengawasan Massal» disalin sacara lisan tina bagian «The New Perminyakan »tina« NoGAFAM2. Anggo kutipan pondok tina unggal bagian pikeun nyebarkeun konténna. Pribadi, NoGAFAM sigana mah halaman wéb anu saé kanggo terang sareng ngajajah.