Nopémber 2019: Anu saé, goréng sareng anu narik tina Perangkat Lunak Gratis

Nopémber 2019: Anu saé, goréng sareng anu narik tina Perangkat Lunak Gratis

Nopémber 2019: Anu saé, goréng sareng anu narik tina Perangkat Lunak Gratis

unggal periode waktos (minggu, bulan, taun) anu dimimitian sareng dipungkas, nyésakeun urang dina seueur bidang kahirupan urang, hal-hal penting atanapi anu matak, anu alus atanapi anu goréng, anu pantes émut atanapi nyorot, pikeun nguntungkeun atanapi ngahindaran sareng / atanapi ngirangan masalah atanapi kasulitan di pikahareupeun. Sareng dina dinten sapertos ayeuna, dina bulan Nopémber 2019, langkung saé pikeun marios sababaraha hal.

Maka, kami arepkeun ieu publikasi alit ngeunaan anu saé, anu goréng sareng anu pikaresepeun, di jero sareng luar Blog «DesdeLinux» mangpaat pisan pikeun nyegah aranjeunna sono kana kontén anu hadé, berita sareng kanyataan ti dunya «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».

Nopémber 2019: Perkenalan

Ringkesan Nopémber 2019

Di jero FromLinux

alus

  • Usbrip: Alat forensik sumber terbuka kalayan antarmuka CLI anu ngamungkinkeun urang ngalacak alat USB anu dianggo dina komputer nganggo Sistem Operasi GNU / Linux, ku maca riwayat kajadian USB.
  • GitHub: Anjeun parantos nempatkeun kode sumber tina Linux, Android sareng 6000 proyék sumber terbuka sanés penting pikeun kamanusaan. Lokasi anu kapilih mangrupikeun guha di Arktik anu bakal salamet sanajan aya kiamat dunya.
  • software bébas: Kompilasi anu berguna pikeun program Perangkat Lunak Gratis pangsaéna pikeun Distros GNU / Linux kami taun 2020. Anu Sapuluh Topna kaasup aplikasi gratis sareng kabuka di handap ieu: Evince, Firefox, Gimp, Kodi, LibreOffice, Qbittorrent, Thunderbird, Shutter, Stacer and VLC.

awon

  • Facebook: Milarian palaksanaan antarmuka aksés énggal anu ngabutuhkeun pangguna pikeun nyandak selfie pidéo, cara anyar pikeun verifikasi idéntitas pangguna anu ngadaptar dina jaringan sosial.
  • GNOME: Neruskeun siklus pangembanganana anu panjang pikeun Lingkungan Desktop anu mantap sareng beurat. Kanggo ayeuna, éta nawiskeun ka Komunitas, kasadiaan umum tina gambar asli kadua siklus pangembangan GNOME 3.36 salajengna, kalayan tanggal rilis resmi pikeun spring 2019.
  • Microsoft: Windows aya dina balapan terbuka pikeun ngasimilasi anu pangsaéna tina Sistem Operasi anu sanés sareng ngekspor produk na ka aranjeunna. Ngahontal, diantara seueur hal, ngajaga Windows salaku anu ngagaduhan pangsa pasar panggedéna Sistem Operasi Komputer Pribadi di dunya.

Anu matak

  • OpenTitan: Proyék Open Source ku Google sareng perusahaan téknologi sanés pikeun ngembangkeun chip anu kuat, sumber terbuka sareng aman pikeun dianggo di pusat data, sérver sareng periferal dipasang di lokasi anu kritis.
  • Bill Gates: Anjeun parantos masihan koméntar yén "Teu aya patarosan yén jas antitrust éta goréng pikeun Microsoft sareng kami bakal langkung fokus kana nyiptakeun sistem operasi seluler. Daripada ngagunakeun Android, anjeun bakal ngajalankeun Windows Mobile upami sanés "kasus antitrust."
  • Internét Jalma: Konsép anu ngalebetkeun téknologi anyar dina Internét anu ngagabungkeun konsép Internet of Things (Internet of Things - IoT) sareng Digital Payment. Pikeun nawiskeun téknologi anu ngamungkinkeun alat ngaéksekusi pamayaran ku nyalira, tanpa campur tangan manusa.

Jaba tiLinux

  • Kali Linux Ubuntu: Ngaleupaskeun versi panganyarna tina Distribusi na handapeun nomer vérsi 2019.4. Versi anu kalebet dukungan Btrfs salami dipasang, téma énggal sareng mode "Kali Undercover" anu ngajantenkeun desktop distribusi katingalina sapertos Windows desktop, diantara seueur fitur sareng perbaikan anu sanés.
  • LibreELEC: Ngaleupaskeun versi panganyarna tina Distribusi na handapeun versi nomer 9.2.0 (Leia). Versi dumasar kana Kodi v18.5, sareng ngandung seueur parobihan sareng paningkatan pangalaman pangguna sareng révisi lengkep tina kernel dasar tina sistem operasi pikeun ningkatkeun stabilitas sareng ngagedékeun dukungan perangkat keras, diantara seueur fitur sareng perbaikan anu sanés.
  • Devuan: Ngaleupaskeun versi panganyarna tina Distribusi na handapeun nomer vérsi 2.1. Vérsi anu ngajantenkeun gampang milih antara SysV init sareng OpenRC dina waktos instalasi. Sebaran henteu nawiskeun deui ARM atanapi gambar mesin virtual, sareng pilihan pikeun ngaluarkeun firmware sanés gratis ayeuna sayogi dina installer Ahli, diantara seueur fitur sareng perbaikan anyar anu sanés.
  • Kaluaran sanés: Proxmox Mail Gateway 6.1, Knoppix 8.6.1, Zorin OS 15, Pardus 19.1, NomadBSD 1.3 RC1, Rescatux 0.72 béta 4, Oracle Linux 8.1, PCLinuxOS 2019.11, IPFire 2.23 Pembaruan Inti 137, OpenMandriva Lx 4.1 Alpha 1, XigmaNAS 12.1.0.4, Project Trident Void Alpha, OpenIndiana 2019.10, NethServer 7.7, Red Hat Enterprise Linux 8.1, FreeBSD 12.1, sareng MidnightBSD 1.2.

Nopémber 2019: Kacindekan

kacindekan

Kami arepkeun anjeun resep ieu kasimpulan saeutik gunana kalayan sorot jero sareng luar Blog «DesdeLinux» kanggo sasih November 2019.

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y JedIT maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Nacjo cenahna

    GNOME goréng? Ku?
    Lingkungan desktop bébas sareng nyebar 100%. Anjeun tiasa resep atanapi henteu, tapi éta pasti saluyu sareng prinsip na (kesederhanaan sareng produktivitas), sareng seueur pangguna anu resep kana éta. Salaku tambahan, unggal vérsi ningkatkeun prestasina langkung seueur sareng ékosistem aplikasi GTK saé.

    Dina pamanggih kuring, éta mangrupikeun salah sahiji proyék perangkat lunak gratis pangsaéna anu ayeuna aya di pasar sareng saur kuring pantes dihormat naha anjeun resep atanapi henteu.

  2.   Pasang Masang Linux cenahna

    Salam Nacjo. Kalayan ngalebetkeun berita "GNOME" dina katégori "Goréng", kuring sanés ngarujuk kana "GNOME" tapi kana handapeun eusi berita, nyaéta négatip tina nungguan lila pikeun pelepasan "GNOME 3.36" salajengna. ", Kusabab" siklus pangwangunan anu panjang pikeun Lingkungan Desktop anu mantap sareng beurat "anu janten" GNOME "ayeuna. Kalayan "Mantap" kuring terang yén éta ngagaduhan ciri: 100% gratis, nyebar pisan, kesederhanaan, produktivitas sareng ékosistem aplikasi GTK anu hébat anu ngiringan, tapi éta beurat beurat (konsumsi RAM) dibandingkeun sareng Lingkungan Desktop anu sanés. Pokokna, hatur nuhun pisan kana pendapat anjeun sareng pandangan sareng pandangan anjeun ngeunaan hal ieu.

  3.   Abd hessuk cenahna

    Anu goréng?

    Naon hubunganana Facebook sareng Software Gratis? Perusahaan éta mangrupikeun kanker méntal pikeun masarakat