Kumaha cara ngadamel usb Windows bootable ti Linux kalayan WoeUSB

Sanaos kami resep kana perangkat lunak gratis sareng linux, urang moal tiasa nolak yén aya kalana seueur pangguna urang kedah ngadamel usb Windows anu tiasa bootable, naha pikeun masang sistem operasi éta ka klien, nguji kerentanan di dinya atanapi ngan saukur pikeun panggunaan samentawis. Paduli panggunaan anu anjeun pasihan ka Windows USB anu tiasa di-boot, waktos ieu kami masihan anjeun alat anu cukup praktis anu ngamungkinkeun urang nyandak gambar ISO Windows sareng mindahkeun kana USB, ogé ngonpigurasi janten bootable.

Naon WoeUSB?

Éta mangrupikeun alat open source anu dikembangkeun ku kendur nganggo cangkang anu ngamungkinkeun urang ngadamel usb instalasi Windows tina gambar ISO atanapi DVD. Alatna ngagaduhan antar muka gui sareng kamungkinan dikelola ti terminal.

Alatna cocog sareng UEFI sareng boot Legacy, lahir salaku garpu tina proyek anu ditinggal WinUSB pikeun anu seueur bakal ngaraos wawuh kana panerapanana.

Kalayan tim pangembangan anyar ieu di balik pakakas anu kuat ieu, tujuanna nyaéta pikeun kasaluyuan anu langkung ageung sareng distro ayeuna sareng sakaligus ngempelkeun dukungan kanggo vérsi Windows anu énggal.

Versi Windows anu cocog sareng WoeUSB

Ayeuna tim pangembangan WoeUSB mastikeun yén alatna cocog sareng sadaya vérsi Windows Vista, Windows 7, Window 8, Windows 10 sareng Windows PE. Dipiharep dina kasaluyuan ka hareup sareng vérsi windows anyar bakal ditambihan.

Kumaha carana masang WoeUSB

Sateuacan masang WoeUSB urang kedah patepung sababaraha kagumantungan, éta tiasa dipasang sapertos anu dipidangkeun di handap ieu:

Kagumantungan dina Ubuntu sareng turunan

$ sudo apt-get install devscripts equivs gdebi-core $ cd <WoeUSB sumber diréktori kode>
$ mk-ngawangun-deps # CATETAN: Ayeuna kusabab Debian Bug # 679101 paréntah ieu bakal gagal upami jalur sumber ngandung rohangan.
$ sudo gdebi woeusb-build-deps_<Vérsi>_all.deb

Kagumantungan dina Fedora sareng turunan

$ sudo dnf install wxGTK3-devel

Pikeun masang WoeUSB urang kedah nuturkeun sababaraha léngkah saderhana, aranjeunna dijentrekeun di handap ieu:

Kami ngébréhkeun Repository github

git clone https://github.com/slacka/WoeUSB.git

Kami ngonpigurasikeun vérsi aplikasi na

$ ./setup-development- Lingkungan.bash

Urang nyusun alatna

# Metode generik
$ ./configure $ make $ sudo make install

Pamakéan alatna saderhana pisan, urang lebetkeun USB anu hoyong kami anggo, urang ngaéksekusi WoeUSB, kami milih gambar ISO anu anjeun badé ngadamel Windows USB anu tiasa bootable, kami milih USB teras pencét dina masang. Saatos sababaraha waktos urang bakal gaduh usb siap dianggo, gancang, aman sareng ti linux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

14 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Yonathan cenahna

    Hatur nuhun. Akhirna!

  2.   Antonio cenahna

    Dina jamanna kuring nyobian, tapi dina tungtungna sareng hal anu paling praktis anu kapikiran nyaéta, pasang virtualbox masang windows di dinya sareng nganggo windows anu dipasang pikeun nyiptakeun pulpen kalayan rufus upami kuring terang pisan tapi anu penting nyaéta dina tungtungna digawé XD ...

    1.    henteu aya namina cenahna

      Bantosan kuring punten Kuring sadidinten nyobian masang windows dina kotak virtual sareng kuring henteu tiasa, éta masihan kuring kasalahan mgrb, atanapi henteu aya kasalahan anu leungit sareng kuring parantos nyobian seueur isos sareng kuring henteu terang naon anu kedah dilakukeun. Kuring ogé henteu acan tiasa masang alat ieu.

  3.   juara ti Manjaro cenahna

    Hatur nuhun pisan, dina manjaro éta gampang pisan dipasang tina gurita (pacman gui) anu ogé ngatur gudang komunitas anu aya di (aur).

    Dua kali klik sareng voila. gampang pikeun anu meryogikeunana.

  4.   chencho9000 cenahna

    Anu lepatna sami sareng biasana, sigana mah dipasang tapi nalika ngamimitian henteu jalan: - (

  5.   Roland cenahna

    Nuhun, ngan naon anu kuring pilari, dina kabodoan kuring kuring nyobaan kalayan dd sareng éta henteu hasil.
    Wasalam

  6.   henteu aya namina cenahna

    dina Antergos ti gudang Aur anjeun pasang ku hiji kali klik

  7.   henteu aya namina cenahna

    Éta henteu tiasa dianggo pikeun kuring.

  8.   Lucas cenahna

    Quilombo pikareueuseun kanggo a

    sudo ppa nambahkeun-apt-Repository: nilarimogard / webupd8
    sudo update apt-meunang
    sudo apt-get install woeusb

    :v

    1.    peri cenahna

      hatur nuhun !!

  9.   Kristen cenahna

    Hatur nuhun !!

  10.   JoshuaCRC cenahna

    Nguji mudahan jalan.

  11.   kasja cenahna

    Konsol ieu ngahakan kuring…. ieu rumit teuing ... .. éta masihan seueur kasalahan. sareng woeusb henteu pernah dipasang

  12.   leo75 cenahna

    lakukeun tina windows kalayan rufus langkung gampil sareng henteu masihan kasalahan…. upami anjeun alérgi kana jandéla maka bangsatkeun diri ……