OpenStreetMap: Google Maps gratis

OpenStreetMap nyayogikeun sareng ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun data geografis sapertos peta jalan, sareng sajabana. bebas sahingga sing saha waé tiasa ngaksésna. Proyék didamel kusabab seueur peta-peta anu urang anggo gratis na yén kami yakin yén "gratis", nyatana, aranjeunna nyumputkeun larangan panggunaan téknis sareng hukum, Nyegah jalma-jalma tina ngagunakeun data anu kreatif sareng produktif.

Kuring nguji éta sareng anu leres éta tetep henteu berkesan tapi pastina ngajangjikeun. Sing saha jalma anu terang kakuatan sistem terbuka sareng terang kaunggulanana, tiasa ningali poténsial proyek kalayan ciri-ciri ieu sareng pentingna ngagaduhan sistem inpormasi sapertos kitu.

Naon OpenStreetMap?

OpenStreetMap (ogé katelah OSM) mangrupikeun proyék kolaborasi pikeun nyiptakeun peta anu gratis sareng tiasa diedit. Peta didamel nganggo inpormasi geografis anu dicandak nganggo alat GPS sélulér, orthophotos, sareng sumber gratis anu sanés. Kartografi, ogé gambar-gambar anu diciptakeun salaku data vektor anu disimpen dina basis data na, disebarkeun dina lisénsi Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.0.

Dina Januari 2010, proyék éta ngagaduhan langkung ti 200.000 pangguna anu kadaptar, anu sakitar 11.000 ngalaksanakeun sababaraha éditan dina database unggal bulan. Jumlah pangguna biasana dua kali unggal lima bulan. Pangguna anu kadaptar tiasa unggah lagu na tina GPS sareng nyiptakeun sareng ngabenerkeun data vektor nganggo alat panyuntingan anu diciptakeun ku komunitas OpenStreetMap.

Unggal dinten 25.000 km jalan sareng jalur anyar ditambihan kalayan total ampir 34.000.000 km jalan, éta tanpa nambihan jinis data anu sanés (tempat anu dipikaresep, gedong, jst.). Ukuran pangkalan data (disebut planet.osm) langkung ti 160 gigabyte (6,1 GB kalayan komprési bzip2), ningkat unggal dintenna sakitar 10 megabyte data dikomprés.

Kumaha database beuki beunghar?

Kumpulan inpormasi "di lapangan" dilakukeun ku sukarelawan, anu nganggap kontribusi kana proyék éta hobi anu adiktif. Ngamangpaatkeun perjalananna ku jalan-jalan, nganggo sapédah atanapi nganggo mobil sareng nganggo alat GPS, aranjeunna néwak tilas sareng titik-titik, ogé nganggo notepad, perékam sora atanapi kaméra pikeun ngarekam inpormasi anu aya hubunganana sareng tilas atanapi tempat anu dipikaresep ieu. poto digital. Aranjeunna ogé sering nga-interogasi jalma anu ngaliwat pikeun pangetahuan lokalna ngeunaan inpormasi khusus ngeunaan tempat anu henteu dikenal (nami jalan, arah lalu lintas, jst.).

Teras, sareng payuneun komputer, inpormasi ieu diunggah kana basis data umum proyék. Sababaraha kontributor komitmen sacara sistematis peta kota atanapi pusat pendudukna dimana aranjeunna dumuk salami waktos anu lami dugi ka zona na réngsé. Kitu ogé, anu disebut péta pemetaan biasana diatur, dimana rapat kolaborator diatur pikeun peta sareng ngalengkepan sababaraha daérah anu inpormasi kurang sareng ogé ngabagi pangalaman (éta mangrupikeun kajadian anu sami sareng pihak LAN sareng rapat komunitas komputasi virtual).
Salain tina survey inpormasi anu teratur ieu, proyék ngandelkeun utamina kana seueur éditan alit anu didamel ku mayoritas kontributor, anu ngalereskeun kasalahan atanapi nambihan data énggal dina peta.

Sumber data umum

Ayana atanapi ngaleupaskeun data publik ti lembaga pamaréntahan kalayan jinis lisénsi anu cocog sareng OpenStreetMap parantos ngamungkinkeun inpormasi géografis ieu diimpor kana database proyek. Janten, kaseueuran inpormasi anu aya hubunganana sareng Amérika Serikat asalna tina jenis sumber ieu, dimana hukum nungtut pamaréntah féderal ngadamel data ieu janten publik. Kitu kasus:

  • Gambar tina satelit Landsat 7.
  • Panutup vektor tina Prototype Global Shorelines (PGS).
  • Data TIGER ti Biro Sénsus AS.

Sababaraha aparat satempat ogé parantos ngarilis foto hawa na ku jalan ngajantenkeun aranjeunna disayogikeun ku umum ngalangkungan OpenAerialMap.

Di Spanyol, National Geographic Institute (IGN), badan publik anu tanggung jawab nyiptakeun, ngajaga sareng pamasaran kartografi resmi di nagara éta, ngarobih dina April 2008.

Format data

OpenStreetMap ngagunakeun a struktur data topologis. Data disimpen dina lat WGS84 lat / lon datum (EPSG: 4326) ti Proyéksi Mercator. Unsur dasar tina pemetaan OSM nyaéta:

  • Titik-titik Éta mangrupikeun poin anu ngumpulkeun posisi géograpis anu ditangtoskeun.
  • Jalan-jalanna. Éta mangrupikeun daptar simpul anu ngagambarkeun polyline atanapi polygon.
  • Patalina. Éta mangrupikeun kelompok titik, jalur sareng hubungan anu sanés anu tiasa dipasihan sipat-sipat anu tangtu.
  • Tag na. Éta tiasa ditugaskeun kana titik, jalur atanapi hubungan sareng diwangun ku konci sareng nilai (misal jalan raya = batang).

Ontologi fitur peta (utamina hartos labél) dijaga ku wiki.

Tina data proyék OpenStreetMap, henteu ngan ukur mungkin pikeun ngahasilkeun peta jalan, tapi ogé pikeun nyiptakeun peta hiking, peta jalur sapédah, peta laut, peta stasiun ski, jst. Éta ogé dipaké dina aplikasi pikeun ngitung rute optimal pikeun kendaraan sareng pejalan kaki. Atuh ku lisénsi kabuka na, data atah tiasa diaksés sacara bébas pikeun pamekaran aplikasi sanés.

Dimana kuring tiasa kéngingkeun inpormasi lengkep sareng ningali peta?

Pikeun neuleuman hal éta, kuring nyarankeun anjeun nganjang ka OpenStreetMap wiki.

Tong hilap tingali peta dina panyungsi internét anjeun, sapertos Google Maps.

Daptar program anu dijalankeun dina Linux pikeun nganggo OpenStreetMap

  • gps drive nyaéta sistem navigasi pikeun mobil (sapédah, parahu, kapal terbang). Kanggo ayeuna, ngagambarkeun posisi dina peta sareng seueur fungsi sanésna dilaksanakeun. GpsDrive nunjukkeun posisi anjeun anu disayogikeun ku panarima GPS kalayan kamampuan NMEA, dina peta anu tiasa dizum. Peta otomatis dipilih gumantung kana posisi. Anjeun tiasa nyaluyukeun skala anu dipikahoyong, anu program nyobian dicandak tina peta anu sayogi.
  • JOSM (Java OpenStreetMap Editor dina akronimna dina basa Inggris) mangrupikeun salah sahiji panyunting peta offline utama anu ngagaduhan OpenStreetMap. Mangrupikeun editor anu euyeub khususna ditujukeun pikeun pangguna OSM anu berpengalaman. Meryogikeun sakedik usaha pikeun masang sareng ngonpigurasikeun. Tapi upami anjeun badé janten kontributor OSM anu ageung, éta pantes pisan waktos pikeun biasa.
  • Merkaartor, editor peta offline sanés anu dumasar kana Qt. Babarengan sareng JOSM, éta sigana pilihan anu pangsaéna.
  • mkgmap mangrupikeun konverter peta dina format OSM, anu mangrupikeun salah sahiji anu dianggo OpenStreetMap, kana format IMG, anu dianggo ku Garmin GPS.
  • gosmore mangrupikeun panempo peta OSM, sapertos anu dianggo ku OpenStreetMap. Ngarojong ampir sadaya sistem operasi (Linux, FreeBSD, Mac OS X, Windows, Windows CE, Maemo, jst.)
Sadaya program ieu tiasa dipasang dina Ubuntu nganggo Synaptic. Sabenerna daptar langkung panjang, ieu ngan ukur anu kuring mendakan pang gunana atanapi kualitas pangsaéna. Tong hilap ningali a daptar lengkep tina program anu patali sareng OpenStreetMap anu sayogi di Ubuntu.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Manuel cenahna

    Kalayan niat pikeun nyigeung saha waé, éta mangrupikeun padamelan anu parantos dilakukeun, tapi terus terang kuring mikir yén peta jalan kabuka masih kénéh jauh pikeun bersaing sareng google, hal anu kuring henteu resep nyaéta peta butuh sababaraha jam pikeun ngagambarkeun parobahanana sareng éta henteu ngahasilkeun.