Pamasangan XFCE dina Arch Linux

aaas

Perhatosan!: Sateuacan masang XFCE, anjeun kedah masang Basic Graphical Environment (Xorg) sareng Video Driver, upami anjeun henteu dipasang, buka pituduh ieu:

Pamasangan Lingkungan Grafis Dasar sareng Supir Video.

-11c Pamasangan XFCE

Masang XFCE sareng plugins na anu saluyu:

$ sudo pacman -S xfce4 xfce4-goodies

-12 d Pamasangan Plugin

-a    Gamin, mangrupikeun sistem pangawasan file sareng diréktori, anu bakal ngajalankeun sacara otomatis nalika diperyogikeun, disarankeun:

$ sudo pacman -S gamin

-a    Dukungan béwara:

$ sudo pacman -S xfce4-ngabéjaan

-a    Dukungan Networkmanager:

$ sudo pacman -S jaringan-manager-applet

-a    Apét volume audio:

$ sudo pacman -S jilid

-a    Manajer ngamimitian:

$ sudo pacman -S langsing

-13 d Aktipkeun manajer login

Langsing maca setélan lokal tina ~ / .xinitrc teras mimitian desktop numutkeun naon anu aya dina file ieu, dina panduan: Konfigurasi Dasar Arch Linux Aya file dasar pikeun .xinitrc, upami anjeun teu gaduh, laksanakeun paréntah ieu:

$ cp /etc/skel/.xinitrc ~

Kami muka file ~ / .xinitrc kami:

$ nano .xinitrc

Kami nambahan lingkungan urang di tungtungna:

exec startxfce4

Kami ngaktipkeun Slim:

$ sudo systemctl aktipkeun langsing. jasa

urang balikan deui:

$ sudo reboot

Sakali sistem kami dihirupkeun deui, urang tiasa terasrasakeun XFCE.

Punten! kirimkeun anjeun masalah / mamang dina email abdi: arch-blog@riseup.net

ff Bantosan kami ku hiji klik!, bagikeun pituduh ka babaturan anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

22 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   EDU cenahna

    Kuring ngarti yén Langsing ayeuna ngahasilkeun masalah sareng systemd, naha éta aya implikasi?

    1.    diazepan cenahna

      https://wiki.archlinux.org/index.php/Display_manager#Incompatibility_with_systemd

      DM anu kapangaruhan: Entrance, MDM, SDDM, SLiM
      Sababaraha manajer tampilan henteu cocog sareng sistemd, sabab nganggo prosés sési PAM. Éta nyababkeun sababaraha masalah dina login kadua, sapertos:
      NetworkManager applet henteu jalan,
      Volume PulseAudio teu tiasa disaluyukeun,
      login gagal kana GNOME sareng pangguna sanés.

      1.    EDU cenahna

        … Kusabab éta langkung saé pikeun masang pangatur anu sanés?

        1.    kik1n cenahna

          Abdi nyarankeun lightdm kanggo xfce 😀

          1.    diazepan cenahna

            Éta atanapi LXDM

          2.    EDU cenahna

            Dupi anjeun ngajelaskeun kumaha ngalakukeunana?

      2.    Alexander ponce cenahna

        Hello!
        Sacara pribadi, kuring kantos nganggo Slim sareng henteu kantos ngalaman masalah, tapi kuring bakal nambihan langkung seueur manajer layar supados pangguna gaduh pilihan pikeun dipasang.

        Hatur nuhun kana koméntar anjeun.

        1.    edu cenahna

          Saé pisan, éta bakal ngaapresiasi. 🙂

  2.   x11 tete11x cenahna

    Anjeun gaduh kasalahan copy paste xD:
    «Perhatian!: Sateuacan masang KDE, anjeun kedah masang Lingkungan Grafis Dasar (Xorg) sareng Supir Video, upami anjeun henteu dipasang, buka pituduh ieu:»

    Abdi kedah nyarios:
    Perhatian!: Sateuacan masang XFCE, anjeun kedah masang Basic Graphical Environment (Xorg) sareng Video Driver, upami anjeun henteu acan dipasang, buka pituduh ieu:

    xD

    1.    Alexander ponce cenahna

      Hahahaha nuhun tip na.

  3.   ----- cenahna

    Data penting pikeun laptop:
    [kode] sudo pacman -S xf86-input-synaptics [/ code]

    1.    Alexander ponce cenahna

      Paréntah ieu aya dina pituduh instalasi Arch.
      Salam.

    2.    eliotime3000 cenahna

      Pasti, janten anjeun tiasa dianggo ku touchpad dina laptop.

  4.   Andrés cenahna

    Halo! Kuring nembé masang Arch sareng panduan anjeun sareng xfce sareng éta pas sampurna, éta mangrupakeun PC anu lami pisan tapi langsing tiasa dianggo, sareng kuring tiasa lebet sampurna sareng pangguna kuring, kuring ngan ukur gaduh hiji masalah, kuring gaduh mouse PS / 2 sareng sistem henteu kauninga, anu kuring gaduh naon anu kedah dilakukeun?? Hatur nuhun pisan!

  5.   kzxm300 cenahna

    Kumaha upami, hatur nuhun heula pikeun tutorial pikeun masang Archlinux,

    Kuring gaduh masalah alit nalika ngabalikan komputer, nalika éta lebet kana layar login kuring ngalebetkeun nami pangguna sareng kecap akses, tapi teras éta hurung deui sareng mulih deui ka layar login deui.

    1.    Nahuel cenahna

      pantun,

      Naon kontén anu .xinitrc parantos aya di bumi anjeun?

      Pencét Alt + F2 teras lebetkeun nami pangguna sareng kecap akses anjeun. sareng anjeun ningali eusi .xinitrc sareng ucing .xinitrc.

      Sareng, kuring tiasa ngabantosan anjeun.

      hatur nuhun

  6.   EDU cenahna

    Unggal-unggal kuring ngahurungkeun deui komputer, polumeu jempé, sareng henteu cekap pikeun ningkatkeun polumeu dina fader utama, kuring kedah muka mixer sareng ngahurungkeun sadaya jilid. naha ieu ???

  7.   Ramiri cenahna

    Dina komputer kuring, pikeun sababaraha alesan, file xinitrc didamel dina / jsb / X11 / xinit / xinitrc

  8.   Gian cenahna

    Abdi ngagaduhan kasalahan ieu: gagal ngajalankeun paréntah login nalika kuring jelas-jelas kéngingkeun layar login sareng hoyong lebet kredensial kuring. Kumaha kuring nyauran terminal pikeun méréskeun masalah ti ditu? Kuring parantos nyobian sareng Alt + F2 sareng éta henteu hasil pikeun kuring

  9.   E cenahna

    Hai Abdi nuturkeun gia ti mimiti. Baheula kuring ngagaduhan kasa gau Arch (kuring asalna ti Debian) sareng hal éta nyaéta kuring henteu tiasa nyambung via jaringan ka printer anu dipasang sareng dibagi dina W $ 7. Aya saran?
    hatur nuhun

  10.   Juan Ignacio Retta cenahna

    Tutorial anu saé, anu diragukeun, sanés upami anjeun masang pangatur login atanapi tampilan manager (dina hal ieu langsing) henteu perlu .xinitrc?

  11.   tenshalite cenahna

    Halo
    Kuring nuturkeun tutorial anjeun pikeun masang arch + xcfe4 sareng kuring ngalaman masalah nalika kuring hoyong mareuman pc kuring.
    Nalika nyobian mareumanana tina lingkungan grafis atanapi tina konsol éta henteu pernah pareum ... monitor kuring ngan ukur hideung sareng cpu sigana aya dina sababaraha loop nalika nampi paréntah pikeun mareuman. Pikeun mareuman pc kuring kuring kedah nganggo tombol kakuatan.
    Anu pikaseurieun nyaéta éta ngamungkinkeun kuring mareuman pc nalika kuring lebet tina tty (kuring henteu nganggo layar lebet naon waé).
    Sateuacanna, masalah ieu parantos kajantenan kuring dina instalasi arch + openbox anu sanés sareng kuring ngumbar kalayan paréntah ieu:
    sudo sysctl -p
    Saatos ngalebetkeun paréntah kuring nampi ieu:
    kernel.shmmax = 128000000
    kernel.sysrq = 1
    Masalahna nyaéta kuring henteu émut kumaha kuring tumaros sabab kuring henteu ngadokuméntasikeun solusina sareng naon anu kuring dipilarian ngeunaan systemd henteu jelas pisan pikeun kuring.