Paréntah pikeun mariksa naha port dibuka dina PC / Server kami atanapi jarak jauh anu sanés

Kadang-kadang urang kedah terang naha port X kabuka dina komputer jauh (atanapi sérver), dina waktos éta kami henteu ngagaduhan sababaraha pilihan atanapi pakakas anu tiasa dianggo:

nmap

Solusi munggaran anu panginten seueur urang nyaéta: nmap , tingali tulisan anu disebut: Tingali palabuhan kabuka nganggo NMap sareng tindakan ngajaga diri 

Upami anjeun henteu hoyong ngalakukeun scan sadayana, tapi ngan saukur hoyong terang upami palabuhan tangtu kabuka dina komputer X / server, éta bakal sapertos kieu:

nmap {IP_O_DOMINIO} -p {PUERTO} | grep -i tcp

contona:

nmap localhost -p 22 | grep -i tcp

O muhun:

nmap 127.0.0.1 -p 22 | grep -i tcp

Anu dilakukeun ieu saderhana, éta naroskeun ka IP atanapi Host upami port anu dibéré kabuka atanapi henteu, maka filter grep sareng ngan ukur nunjukkeun garis anu aranjeunna hoyong baca, anu ngabéjaan upami éta kabuka (kabuka) atanapi ditutup (ditutup) palabuhan éta:

nmap

Nya ... enya, nmap (Éksplorasi jaringan sareng alat panyilidikan port) tiasa dianggo pikeun kami, tapi masih aya varian sanés anu anjeun kedah ngetik kirang 🙂

nc

nc atanapi netcat, éta mangrupikeun pilihan anu langkung saderhana pikeun terang upami port dibuka atanapi henteu:

nc -zv {IP_O_DOMINIO} {PUERTO}

Nyaéta:

nc -zv 192.168.122.88 80

Ieu tangkapan layar anu ngalakukeun tés ka port anu kabuka (80) sareng anu sanés ka port sanés anu henteu (53):

nc

El -zv naon eusina saderhana, éta v ngamungkinkeun urang ningali naha portna kabuka atanapi henteu, bari z nutup sambungan pas port diparios, upami urang henteu nempatkeun z maka urang kedah ngalakukeun a Ctrl + C pikeun nutup nc.

telnet

Ieu mangrupikeun varian anu kuring biasa dianggo pikeun sababaraha waktos (kusabab kabodoan anu kasebut di luhur), dina gilirannana telnet ngalayanan kami langkung seueur tibatan ngan ukur terang upami palabuan dibuka atanapi henteu.

telnet {IP_O_HOST} {PUERTO}

Ieu conto:

telnet 192.168.122.88 80

Masalah telnet nyaéta nutup sambungan. Kalayan kecap séjén, dina kasempetan-kasempetan anu tangtu urang moal tiasa nutup paménta telnet sareng urang bakal dipaksa pikeun nutup terminal éta, atanapi upami sanés di terminal sanés ngalakukeun telnet killall atanapi anu sami. Éta sababna kuring nyingkahan ngagunakeun telnet kacuali kuring leres-leres kedah.

Tungtungna!

Pokokna, kuring ngarepkeun ieu pikaresepeun pikeun anjeun, upami aya anu terang cara séjén pikeun terang upami palabuhan dibuka atanapi henteu dina komputer sanés, tinggalkeun dina koméntar.

Wasalam


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

14 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Tesla cenahna

    Paréntah ieu bakal gampang pikeun kuring nalika kuring nyambungkeun via SSH!

    Gracias!

  2.   anon cenahna

    Naha aya aplikasi grafis pikeun ngalakukeun hal anu sami?

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Nya anjeun tiasa teras masang zenmap anu nganggo nmap ti tukangeun :)

    2.    vidagnu cenahna

      Upami nganggo nmapfe, éta mangrupikeun antarmuka grafis anu disertakeun ku nmap.

  3.   Konozidus cenahna

    Kalayan netcat éta nétélakeun yén z mangrupikeun pilihan anu teu valid, tanpa éta tiasa dianggo sampurna, sareng dina $ man nc, éta moal muncul ogé. Ti mana éta asalna?

    https://blog.desdelinux.net/wp-content/uploads/2013/12/Captura-de-pantalla-de-2013-12-29-011908.png

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      -z: Nunjukkeun yén nc kedah ngan nyeken nguping daemon, tanpa ngirim data ka aranjeunna. Mangrupikeun kasalahan nalika ngagunakeun pilihan ieu babarengan sareng pilihan -l.

      Kalayan nc enya kuring meunang O_O

  4.   eliotime3000 cenahna

    Sareng kumaha kuring nyambung ka VPS ngalangkungan SSL?

  5.   vidagnu cenahna

    Anu kuring lakukeun nyaéta ngajalankeun nmapfe host-ip sahingga masihan kuring sadaya palabuhan tcp, ayeuna kanggo ningali port udp anu kabuka anjeun kedah ngajalankeun:

    nmap -sU host-ip

    Kuring ogé parantos nganggo telnet langkung seueur tibatan anu sanésna dina windows upami kuring henteu dipasang nmap, varian netcat henteu pikaresepeun ka kuring ...

    Wasalam

  6.   Alejandro cenahna

    Abdi hoyong terang langkung seueur perkawis ieu, kuring miharep anjeun tiasa ngadukung kuring kuring ngagaduhan élmu anu dasar pisan sareng kuring hoyong terang langkung seueur pikeun nerapkeun jinis élmu ieu dina padamelan kuring.

  7.   téknologi21 cenahna

    Kuring nembé terang yén kuring henteu ngagaduhan palabuhan anu kuring kedah kabuka, ayeuna kuring kedah nalungtik kumaha cara muka éta pikeun ngalaksanakeun naon anu kuring peryogikeun. Hatur nuhun kana sumbangan, éta parantos ngabantosan kuring pisan.

  8.   Domtrel cenahna

    Tulisan anu pikaresepeun pisan! Di sagigireun netcat, éta ogé dianggo dina vmware ESXi:

    http://www.sysadmit.com/2015/09/prueba-de-conexion-un-puerto-desde-VMWare-Windows-Linux.html

  9.   lolo cenahna

    sudo meunang masang nmap

    namp 192.168.0.19 -p 21 | grep -i tcp

    imah pangguna lokal srv / ftp

    balikan deui sareng sudo service vsftpd restart

    write_enable = Leres supados pangguna lokal tiasa unggah file.

    Kurung anonim di bumi na
    chroot_local_user = enya
    chroot_list_enable = enya

    allow_writreable_chroot = enya

    no_annon_password = henteu pikeun anonim pikeun nempatkeun pas dina kahadean

    deny_email_enable = enya
    ban_email_file = / etc / vsftpd.banned_emails Pikeun nolak anonim ku email.
    ____—————————————————————–
    pamaké kandang kirang ti anu aya dina daptar
    chroot_local_user = enya
    chroot_lits_enable = enya

    chroot_list_file = / etc / vsftpd.chroot_list.

    Pikeun nambihan pangguna nami sudo adduser

    nganonaktipkeun lokal local_enable = henteu

    kandang diri anjeun sacara standar
    anonim dikurung dina srv / ftp

    enggon di bumi anjeun

  10.   Dalisperis cenahna

    Saé pisan! Upami urang henteu ngagaduhan nmap, telnet atanapi netcat, urang tiasa nganggo ucing sareng diréktori proc:

    ucing </ dev / tcp / HOST / PORT

    contona: http://www.sysadmit.com/2016/03/linux-cat-y-proc-prueba-de-conexion.html

  11.   Cuetox cenahna

    Nuhun, panjelasan anu saé pisan