RetroShare: platform olahtalatah rahasia

Saatos dua taun pamekaran peluncuran versi anyar tina RetroShare 0.6.6, platform pikeun file rahasia sareng pesen anu nganggo jaringan Friend-to-Friend anu énkripsi.

RetroShare mangrupikeun parangkat lunak multiplatform (Windows, FreeBSD sareng seueur distribusi GNU / Linux), kode sumber RetroShare ditulis dina C ++ nganggo Qt Toolkit sareng dilisensikeun handapeun AGPLv3.

Ngeunaan RetroShare

Kalayan RetroShare dimungkinkeun pikeun ngabagi folder atanapi diréktori ka babaturan. Transfer file dilakukeun nganggo algoritma ngagimbung multi-léngkah (diideuan ku ciri "Turtle Hopping" tina proyék Turtle F2F, tapi dilaksanakeun sacara béda).

Intina, data ngan ukur ditukeurkeun antara réréncangan, sanaos asal sareng tujuan transfer anu ditetepkeun tiasa ngalibatkeun sababaraha sobat sisi. Fungsi milarian anonim mangrupikeun pilihan sanés anu ngamungkinkeun lokasi file dina jaringan ieu.

Payil diwakilan ku nilai Hash SHA-1 na sareng tautan file anu didukung tiasa diekspor, disalin sareng dipasang dina jaringan RetroShare anu ngamungkinkeun anjeun nyebarkeun lokasi maya anjeun.

Salaku tambahan pikeun olahtalatah langsung, program éta nyayogikeun alat pikeun ngobrol sareng sababaraha jalma, ngatur telepon sareng pidéo video, ngirim email anu énkripsi pikeun pangguna jaringan, ngatur ngabagi file sareng pangguna anu dipilih atanapi anggota jaringan naon waé (nganggo téknologi sapertos BitTorrent), nyiptakeun sensor intrusion-proof tina forum terdesentralisasi kalayan dukungan pikeun nyerat pesen offline, latihan saluran pikeun pangiriman kontén ku langganan.

Inti RetroShare dumasar kana perpustakaan offline, anu dua elemen nyambungkeun:

  • garis paréntah dieksekusi anu nawiskeun ampir teu aya kontrol
  • antarbeungeut pangguna grafis anu ditulis dina Qt4 anu dianggo ku pangguna paling
  • Salian ti fungsi anu umum pikeun program ngabagi file anu sanés, sapertos tampilan transfer sareng tab pamilarian, RetroShare nawiskeun ka pangguna na kamampuan pikeun ngatur jaringan nyalira ku cara ngumpulkeun inpormasi opsional ngeunaan babaturan caket sareng ningalikeun éta sacara grafis salaku matrix trust atanapi salaku jaringan dinamis.

Naon anu anyar dina RetroShare 0.6.6?

Dina vérsi anyar ieu lisénsi dirobah tina GPLv2 ka AGPLv3 pikeun GUI na LGPLv3 pikeun libretroshare na panganteur didesain ulang kanggo dianggo sareng pesen, nambihan tata perenah anyar pikeun saluran sareng forum (dewan). Pikeun ningalikeun tulisan, dua modus ditawarkeun: tumpukan sareng daptar:

Sajaba ti éta, sistem token anu dianggo pikeun nyambung ka pangguna sanés parantos diolah deui. Identifier parantos langkung pondok sareng ayeuna cocog sareng ukuran kode QR, janten langkung gampang mindahkeun idén kana pangguna anu sanés. Identifier ngandung nami host sareng nami profil, SSL ID, snapshot profil Hash, sareng inpormasi alamat IP konéksi.

Dukungan pikeun versi katilu protokol jasa bawang Tor ogé disayogikeun sareng alat tambihan pikeun ngahapus saluran sareng forum sacara otomatis 60 dinten saatos langganan.

Sistem béwara parantos didesain ulang, tab "Pendaptaran" diganti ku "Kegiatan", anu, salian ti data kasimpulan ngeunaan pesen-pesen anyar sareng upaya konéksi, ngandung inpormasi ngeunaan paménta sambungan, uleman sareng parobihan komposisi moderator.

Sababaraha perbaikan parantos dilakukeun kana antarbeungeut, contona, tab anyar pikeun idéntifikasi parantos ditambihan, katerbacaan halaman utama parantos ditingkatkeun, kamampuan pikeun pin topik dina forum parantos dirarancang.

Nalika ngahasilkeun tanda tangan digital pikeun sertipikat, algoritma SHA256 dianggo tibatan SHA1. Sistem token anu teu sinkron lami parantos digentos ku API énggal anu tiasa dianggo dina modeu konci.

Daripada server konsol retroshare-nogui, jasa jasa retroshare diusulkeun, anu tiasa dianggo duanana dina sistem server tanpa monitor sareng alat dumasar kana platform Android.

tungtungna upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta atanapi unduh parangkat lunak ieu, anjeun tiasa ngalakukeun éta tina link ieu.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Abdéssuk cenahna

    Iraha luncat kana platform mobile?