PeerTube 2.2 hadir sareng paningkatan pikeun ngimpor file audio, unggah pidéo, antarbeungeut pangguna sareng seueur deui

Versi anyar tina platform desentralisasi pikeun video hosting sareng organisasi streaming video "PeerTube 2.2", dina éta sagala rupa parobihan disorot sareng diantarana seuseueurna fokus kana ningkatkeun panganteur pangguna platform, ogé pikeun unggah pidéo ka dinya.

Pikeun aranjeunna anu teu wawuh sareng platform, aranjeunna kedah terang yén éta ditawarkeun salaku alternatif mandiri pikeun panyadia sapertos YouTube, Dailymotion sareng Vimeo, ngagunakeun jaringan distribusi eusi basis P2P sareng ngahubungkeun panyungsi pangunjung. Kamekaran proyék disebarkeun dina lisénsi AGPLv3.

PeerTube dumasar kana pamakean BitTorrent-Client WebTorrent, anu ngalir dina peramban, sareng nganggo téknologi WebRTC pikeun netepkeun saluran komunikasi P2P langsung antara browser sareng protokol ActivityPub, ngamungkinkeun server anu béda tiasa dikaitkeun kana pidéo dina jaringan federasi anu nganjang ilubiung dina pangiriman kontén sareng ngagaduhan kamampuan pikeun langganan saluran sareng nampi béwara ngeunaan pidéo énggal. Antarbeungeut wéb anu disayogikeun ku proyék diwangun nganggo kerangka sudut.

Naon anu anyar dina PeerTube 2.2?

Versi anyar tina platform ieu kasohor pikeun ngagaduhan kamampuan pikeun ngimpor file audio, naon anjeun ngamungkinkeun pangguna pikeun ngadistribusikaeun susunanana atanapi podcast ngalangkungan PeerTube tanpa nyiptakeun potongan videoNanging, upami aranjeunna pikahoyong, aranjeunna tiasa ngagantelkeun gambar kana file sora na.

Parobihan anu kasohor ti PeerTube 2.2 nyaéta paningkatan panel teangan, anu nampilkeun tips alat pikeun paréntah pikeun nyalira nyalira sareng milarian pidéo. Salaku conto, pikeun milarian saluran anu numbu ka domain, konstruksi "@ channel_id @ domain" diusulkeun.

Tombol Setélan parantos ditambihan kana menu di sisi kénca tina layar pikeun pangguna offline, ngalangkungan anjeun tiasa ngonpigurasikeun PeerTube supados cocog sareng preferensi anjeun, contona, tangtukeun naha nganggo modeu P2P sareng nunjukkeun gambar leutik eusi dewasa, ngonpigurasikeun saringan ku basa, aktipkeun autoplay sareng pilih téma desain.

Pikeun unggah pidéo kana PeerTube ayeuna anjeun tiasa nganggo antar muka sered sareng teundeun pikeun mindahkeun file nganggo mouse tibatan nyebat menu "Select File".

A interface anyar pikeun ngatur duplikat video pikeun pangurus, anu ngamungkinkeun ningali daptar pidéo tina simpé ayeuna anu diduplikasi dina simpul sanésna, ogé daptar video jalma sanés anu diduplikasi dina simpul anu ayeuna. Grafik visual diusulkeun pikeun nganilai rohangan disk anu diilikan ku duplikat batur.

Ogé Ningkatkeun moderasi sareng antarbeungeut penanganan keluhan pikeun pidéo anu henteu leres disorot. Saringan pikeun sababaraha jinis keluhan parantos ditambihan, tombol pikeun meungpeuk gancang pidéo sareng akun, gambar leutik dipidangkeun dina grafik, sareng aksés gancang kana video anu dicolok ditambahkan.

Telepon API parantos ditambihkeun kanggo nyiptakeun plugins moderation anu ngalakukeun tindakan sapertos ngahapus pidéo, mastikeun konfirmasi URL atanapi torrent, nyumputkeun situs atanapi akun, sareng ngajaga daptar hideung pidéo.

Antarmuka administrasi ngagaduhan dukungan pikeun otomatis ngeusian daptar situs anu diawasi dumasar kana daptar anu sami di tempat séjén. Kaasup daptar umum node pikeun ngimpor tautan, anjeun tiasa unggah ngalangkungan jasa sapertos github, gitlab, sareng pastebin.

Tina parobihan sanés anu menonjol:

  • Bewara email nyayogikeun kamampuan ngagunakeun markup HTML.
  • Ditambahkeun kamampuan pikeun nyiptakeun plugins kalayan nerapkeun metode auténtikasi éksternal.
  • Tilu plugins diusulkeun pikeun oténtikasi ku LDAP, OpenID sareng SAMLv2.
  • Antarmuka éditor téks anu hadé sareng pedaran pidéo anu ngadukung markup diskon. Ditambahkeun modeu éditan layar lengkep.
  • Inpormasi tambihan ngeunaan file ditampilkeun dina jandéla unduh pidéo.
  • Ditingkatkeun API pikeun ngendalikeun putereun video tertanam dina situs.

tungtungna, upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta, anjeun tiasa mariksa daptar parobihan lengkep ogé tautan unduhan Dina tautan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.