Peppermint OS 9: sebaran anu berorientasi kana aplikasi dumasar-awan

pepes

Tiasa sareng ampir pasti yén kaseueuran pamiarsa blog ieu parantos ngadéngé pepermin OS atanapi yén aranjeunna bahkan parantos nganggo éta dina sababaraha waktos atanapi pangsaéna pisan yén aranjeunna pangguna ayeuna.

tapi pikeun anu masih teu terang distribusi Linux ieu, urang badé ngamangpaatkeun tulisan ieu pikeun tiasa nyarios sakedik perkawis éta. Aya seueur sebaran basis Ubuntu, masing-masing berorientasi kana tugas atanapi lingkungan desktop khususna.

Ngeunaan Peppermint OS

Peppermint OS mangrupikeun salah sahiji panyaluranana, sanaos henteu sapertos anu sanés, ieu mangrupikeun distribusi anu didasarkeun kana salah sahiji rasa Ubuntu nyaéta Lubuntu.

Kalayan ieu urang tiasa ngamimitian masihan ideu ngeunaan pendekatan anu dipibanda. Peppermint OS mangrupikeun sebaran Linux anu entéh, éta dumasar kana téknologi Prisma Mozilla.

Kang méré distribusi kamampuan pikeun ngahijikeun aplikasi basis wéb. Ku cara kieu Peppermint OS éta dipidangkeun salaku alternatip pikeun sistem basis awan sapertos Chrome OS.

Distribusi ieu ngagaduhan sistem hibrida pikeun nyebatna, sabab éta ngamungkinkeun urang pikeun ngagabungkeun aplikasi wéb dina sistem, ogé aplikasi asli anu tiasa dipasang dina sistem Linux mana.

Ku cara ieu pangguna distribusi tiasa ngahémat sajumlah sumberdaya, kumargi aplikasi wéb dieksekusi dina sisi server sareng ngan ukur klien (Peppermint OS) anu ngatur ngaeksekusi aranjeunna tanpa nyéépkeun sumber daya anu diperyogikeun ieu.

Sebaran Linux ieu boga alat sorangan disebut És, kalayan dasarna éta anu ngamungkinkeun anjeun ngalakukeun nyaéta nyandak halaman wéb naon waé kalayan dibantosan pangotéktak wéb favorit anjeun sareng ngajantenkeun janten aplikasi wéb.

Pepermin OS 9

pepes

Ayeuna distribusi Peppermint OS 9 aya dina vérsi stabil panganyarna na anu hadir dilengkepan lingkungan desktop Xfce sareng LXDE na Éta dumasar kana versi stabil panganyarna tina Ubuntu 18.04 LTS (Bionic Beaver), anu hartosna éta ngagaduhan dukungan salami 5 taun.

Beda sareng sebaran anu sanés sareng sapertos anu disebatkeun, distro ieu difokuskeun janten sebaran cahaya kitu Éta ngagaduhan vérsi pikeun komputer 32-bit sareng 64-bit.

Titik ieu masihan tambihan, kumargi seueur sebaran anu didasarkeun kana Ubuntu ngan bakal neraskeun sareng pangwangunan kana arsitéktur 64-bit, sabab milih pikeun arsitéktur 32-bit.

Ieu anyar versi hadir sareng Kernel 4.15.0-23 sareng file manager Nemo anu aya dina vérsi 3.6.5, kalebet téma GTK énggal sareng dina hal panganteur aya sababaraha pangaluyuan.

Di lingkungan desktop, xfce4-screenshooter katampi, anu mangrupikeun alat énggal pikeun nyandak screenshot.

Éta ogé diperhatoskeun kanyataan dukungan téknologi pikeun bungkusan Flatpak sareng Snap ngalangkungan bungkus tina saluran perangkat lunak GNOME, anu ayeuna nembongan dina ménu utami.

Htop ayeuna ogé ngagaduhan ménu nyalira sareng éta ogé sayogi dina vérsi ieu. Dina hal peramban Mozilla Firefox diganti ku browser wéb Chrome, anu ayeuna mangrupikeun panyungsi standar anyar dina distribusi.

Sareng pamustunganana urang tiasa menonjol diantara aplikasi sanés anu urang tiasa mendakan dina distribusi, diantarana urang tiasa mendakan dina versi anyar ieu:

Dina bungkusan kantor

Panempo dokumén, Gmail, Google Kalénder, Google Drive

Internet

Mozilla Firereoks, Dropbox, klien BitTorrent, ICE

Grafis

Editor Pixlr, Pixlr Express, paningali gambar, scan saderhana, screenshot

Alat Multimedia

GNOME Mplayer 1.0.8 Media Player, pamuter musik Guayadeque

barang-barang tambahan

Manajer arsip, kalkulator, milarian file, terminal, editor téks gedit, manajer printer, Manajer Bluetooth

Unduh Peppermint OS 9

Upami anjeun hoyong unduh versi anyar ieu tina distribusi anjeun tiasa kana halaman wéb resmi ieu sareng dina bagian unduhan na anjeun tiasa kéngingkeun gambar sistem, anu tiasa anjeun anggo dina komputer atanapi dina mesin virtual upami anjeun hoyong. Link na ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Lopezgorra4 cenahna

    Kuring terang sistemna tapi kuring henteu terang naon anu dilakukeun. Di luar dinya pantes dicobaan. Ngadamel tulisan ngeunaan És, aplikasi ieu kadéngéna pikaresepeun.