Pengantar Bahasa Pemrograman Perl - Bagéan 1

perl-bawang

agenda

  • Naon Perl pikeun
  • Lingkungan Pangwangunan (GUI)
  • Jenis Variabel
  • Fungsi nyetak
  • Program Kahiji: HolaBarcamp.pl
  • Fungsi STDIN
  • Program Kadua: WelcomeAlBarcamp.pl
  • Program Katilu: Operasi Dasar.pl
  • Upami pernyataan

Ieu bakal janten cicilan mimiti Programming di Perl, matéri ieu bakal dianggo pikeun paméran di BarCamp Milagro dimana kuring bakal janten paméré, éta ngabagi kana sababaraha bagéan supados henteu ageung teuing ngajantenkeun tulisan, kuring ngarepkeun anu anjeun pikahoyong.

Sadaya file anu disebatkeun dina tulisan tiasa diunduh tina tautan ieu:

Unduh font

Kanggo naon ngalayanan Perl

Perl mangrupikeun bahasa serbaguna, anu tiasa dilakukeun tina skrip alit pikeun ngatur pangurus dumasar Unix o Lisénsi / Linux Ubuntu, dugi ka ngadamel halaman wéb, aya proyék lengkep anu dilakukeun dina Perl

Lingkungan Pangwangunan

Ayeuna di pasar aya seueur lingkungan pangwangunan pikeun program dina perl anu urang tiasa namina:

1.- SublimeText (Windows sareng GNU / Linux)

2.- Eclipse (Windows sareng GNU / Linux)

3.- OpenPerlIDE (Windows)

4.- Notepad ++ (Windows)

Jenis Variabel

Di Perl, sapertos dina sadaya bahasa pamrograman, aya sababaraha jinis variabel

* Skalar. Variabel dimimitian ku $, sapertos $ variable. Senar téks atanapi nomer diwakilan di dieu.

* Asép Sunandar Sunarya. Asép mimitian ku @, sapertos @variable. Anjeun tiasa nempatkeun naon waé anu anjeun pikahoyong dina jero.

* Hash. Hashes dimimitian ku%, salaku% variabel. Boh variabel boh data tiasa nanaon.

Skalar

$var1 = 33; #Esto es una Variables Global

My var=32; #Esto es una Variable Local

Arrays

@array = ( “uno”,”dos”,”tres” ); #Array 3 elementos

@array=(); #Array de x elementos (Indefinido)

Hash

%hash = ( 1, "uno", 2, "dos", 3, "tres" );

Fungsi nyetak

fungsi nyitak sapertos dina bahasa pemrograman C ++, éta dianggo pikeun nyetak string téks atanapi eusi variabel dina layar

Program Kahiji: HolaBarcamp.pl

1

2

Fungsi STDIN

Naon anu urang parantos damel C o C ++ aranjeunna kedah émut fungsina scanf. Nya, STDIN ngalaksanakeun fungsi anu sami nyaéta pikeun nampi nilai-nilai anu dilebetkeun ku keyboard, tapi teu sapertos scanf anu urang kedah nyarioskeun mana nilai anu bakal dilebetkeun ku STDIN, urang ngan ukur kedah ngalakukeun ieu:

$variable=<STDIN>;

Kalayan STDIN anjeun tiasa ngalebetkeun téks, nomer, alfanumérik, sadayana ieu tanpa nangtoskeun kumaha éta dilakukeun sareng scanf:

scanf(“%d”, variable_tipo_entera);

Program Kadua: WelcomeAlBarcamp.pl

3

4

Program Katilu: Operasi Dasar.pl

Kalayan diajar di luhur urang ayeuna tiasa ngadamel program anu ngalaksanakeun opat operasi dasar

5

6

Upami pernyataan

Pernyataan IF, sapertos dina bahasa pemrograman naon waé, dianggo nalika urang badé ngajantenkeun validasi atanapi urang peryogi prosés pikeun dilaksanakeun nalika kaayaan éta dicumponan.

7

8


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

28 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   elav cenahna

    Oh! Ok, hayu urang diajar Perl 😀

    1.    dhunter cenahna

      Indung Gusti…. tutor Perl di 2013, antepkeun basa éta maot dina katenangan, upami anjeun resep basa "pinter", pelajari Ruby anu ngawariskeun seueur hal tina Perl (filsafat TIMTOWTD contona) tapi langkung saé.

      1.    Ozkar cenahna

        +5 Sareng dinten Sabtu ieu anjeun gaduh hutang ka abdi wiski 😀

        1.    dhunter cenahna

          Henteu inuman per mua ... upami kuring nginum wiski éta tiasa nempatkeun python dina controller symfony.

      2.    leonardopc1991 cenahna

        Leres, tapi kuring resep Perl pikeun ngatur file, sareng kusabab éta berorientasi kana skrip anu ngabantosan ngajadwalkeun tugas dina sérver

        1.    dhunter cenahna

          Éta sababna kuring bébéja ka anjeun Ruby sareng sanés Python, Matz mangrupikeun pangagum Larry Wall sareng kuring sering nyalin, yén kode Perl teu kahontal, anjeun nganggo seueur otak-otak anu ngan ngartos naon anu anjeun lakukeun 3 bulan ka tukang.

          Kuring sacara pribadi langkung seueur kipas Python. Zen parantos ngajantenkeun abdi bakti.

          "Kedah aya hiji– sareng langkung saéna ngan ukur hiji - cara anu jelas pikeun ngalaksanakeunana."

          1.    leonardopc1991 cenahna

            Kuring ogé badé ngalangkungan Python sareng Ruby, tapi mimitina kuring bakal bérés sahenteuna Perl xD Tutorial

          2.    John cenahna

            Éta moal kahontal tapi diperyogikeun pisan, sahenteuna pikeun kuring éta hartosna damel atanapi henteu. Kuring panaliti, ngolah data GPS sareng basa indung dina perangkat lunak ilmiah pangpentingna di dunya pikeun tugas ieu (teu langkung ti 4) nyaéta Fortran sareng Perl. Nyatana, naha aranjeunna masihan kuring Postdoc dina akhir tésis gumantung kana diajar Perl kuring, upami sanésna, pas beasiswa kuring réngsé kuring bakal nganggur sareng tanpa kamungkinan teraskeun. Janten pikeun diajar Perl sareng henteu ngurilingan bumi sareng ngadamel sababaraha skrip kanggo ngagentos téks dina file, tapi sacara serius.
            Anjeun gaduh conto dina tawaran ieu:
            http://www.bernese.unibe.ch/Stellen/Stellenausschreibung_20140225.pdf
            Perl mangrupikeun salah sahiji anu disarankeun. Sareng kuring anu aya dina ieu bidang panilitian, kuring tiasa mastikeun yén anu henteu ngendalikeun sababaraha bahasa ieu teu aya hubunganana.
            Hatur nuhun pikeun Perl tutorial naon anu anjeun pasang.

      3.    Hoyong cenahna

        Pffff panginten sami dugi ka kuring ngalaksanakeun latihan sareng sadayana diprogram dina perl. Éta nunjukkeun yén anjeun henteu acan kaluar ti kelas.

  2.   Andrew cenahna

    Genie, naha bakal langkung seueur angsuran ieu, basa sanés sapertos Python 3 atanapi Ruby?

    1.    Gayus baltar cenahna

      Mungkin anjeun parantos langkung maju, tapi Universitas Toronto ngagaduhan kursus Python online gratis ieu anu saé pisan pikeun urang anu bahkan henteu ngagaduhan kentang pikeun program. 😀

      https://www.coursera.org/course/interactivepython

      1.    Andrew cenahna

        Nuhun, abdi milarian anu sapertos kieu.

    2.    Gayus baltar cenahna

      Hapunten, anu kuring nempatkeun sanés anu pendahuluan, anu sanésna 😀

  3.   Gayus baltar cenahna

    OH !!!! Kuring nyimpen éta nalika kuring réngsé kursus Python !!! 😀

  4.   Stefano cenahna

    Nuhun Leonardo, kuring ngan ukur punten naha anjeun tiasa nempatkeun téks paréntahna sanés gambar 🙂

    1.    leonardopc1991 cenahna

      Abdi hilap kuring parantos nempatkeun tautan sareng kode dina GitHub

  5.   juanli cenahna

    Orale !!! Teu sangka éta mirip pisan sareng C ++ !! , Topik Excelent !!

  6.   arlf cenahna

    leonardopc1991 cara anjeun nyeratna rada awon, kuring nyarankeun anjeun maca gaya pep8 (éta python tapi masih tiasa dianggo sareng basa séjén) didieu anjeun ngagaduhan basa Spanyol http://mundogeek.net/traducciones/guia-estilo-python.htm

    1.    leonardopc1991 cenahna

      Kuring bakal tetep émut, pormat kode ninggali sakumaha Sublime Text nempatkeunana 🙂

  7.   hayu urang nganggo linux cenahna

    Kontribusi hébat!
    Wilujeng!

  8.   Juanra20 cenahna

    Kontribusi anu saé 😀 jelas pisan sareng kuring resep conto na.
    Langkung saé upami terakhir, sareng tangtosna upami anjeun tiasa, laksanakeun dina tutorial anu nunjukkeun naon anu tiasa dilakukeun Perl di GNU / Linux

  9.   Erick cenahna

    Kaleresan saé pisan sareng kuring bakal ngarepkeun deui tulisan salajengna, Salam

  10.   Victor Franco cenahna

    Éta meureun baheula tapi henteu nganyenyeri upami terang sakedik ngeunaan basa ieu ... hatur nuhun kanggo tutorial ieu ...

  11.   spiker cenahna

    Sadaya tulisan wilujeng sumping, tapi kuring henteu ningali normal pisan yén saha waé anu nembé diajar basa parantos ngalaksanakeun tutorial ngeunaan éta.

    Fungsi printf mangrupikeun ciri khas C, dina C ++ éta bakal janten cout, sami sareng scanf.

    Kanggo sésana kuring henteu terang kedah nyarios naon, kuring henteu terang basana, tapi entri ieu diapresiasi.

    1.    leonardopc1991 cenahna

      Kuring henteu ngan ngamimitian sareng sadayana anu kuring terang bahkan ngatur file, ayeuna kuring atos kalibet dina bagian grafis nganggo perl qt4 teras angkat ka bagian BD sareng akhirna ka bagian wéb :), salam sareng hatur nuhun parantos mampir, sareng upami ku naon anu dikomentaran c sareng c ++ éta mangrupikeun kalepatan nyerat, kuring lieur kumargi pitunjuk éta tiasa dianggo dina c sareng c ++ xD, ngabenerkeun slide pikeun éksposisi

      1.    Axel deui cenahna

        Hai Leonardo, anjeun tiasa ngabantosan kuring nganggo basa ieu? Kuring kedah ngajalankeun perl tina file php, sareng kuring henteu tiasa ngalakukeun éta😉 Mugi anjeun tiasa masihan kuring, salam!

  12.   Alfonso cenahna

    Sareng naha basa kuno éta masih dijajah?

    1.    Atheyus cenahna

      Upami urang nyarioskeun linux ...