Pilih, salin témpél téks dina nano, éditor téks dina terminal

Sing saha anu nganggona Vi (atanapi Vim) sok reueus yén upami kuring ningali éta langkung kuat tibatan nano, leres tapi!, kana batas anu tangtu. Sanaos nano henteu lengkep atanapi kuat sapertos vi / vim, éta sanés jalma miskin anu rusak hehe.

Hal anu tiasa dilakukeun dina nano tapi henteu seueur anu terang, nyaéta milih téks, salin téks éta sareng témpélkeun dina bagian sanés file, didieu kuring bakal nunjukkeun cara ngalakukeun ieu.

Terminal-ikon

Kumaha cara milih téks dina Nano

Pikeun milih nganggo Nano urang kedah pencét Alt + A , maka urang bakal perhatoskeun kumaha arah panah (kénca, katuhu, luhur sareng ka handap) urang tiasa nunjukkeun naon anu urang hoyong pilih.

Alt anu kuring nunjukkeun nyaéta Kénca alt, anu di belah katuhu panginten henteu tiasa dianggo gumantung kana kombinasi keyboard anu parantos ditetepkeun.

Pikeun ngabolaykeun pilihan, pencét deui Alt + A . Kuring nunjukkeun screenshot:

nan-seléksi

Kumaha nyalin sareng Nano:

Pikeun nyalin kami nganggo kombinasi Alt + 6 ngalangkunganana, upami urang TEU ngagaduhan naon-naon anu kapilih, kami bakal nyalin garis tempat kami ayana.

Kumaha nempelkeun anu disalin kana Nano:

Pikeun nempelkeun kami bakal nganggo Ctrl + U sareng dimana kursorna, hal anu ku urang disalin sateuacanna bakal dipasang.

Pilih + Salin + Témpél di Nano?

Upamana urang hoyong milih téks, salin teras témpélkeun, sapertos kieu:

  1. Urang ngadorong Alt + A sareng nganggo tombol panah, kami tandaan téks anu dipikahoyong.
  2. Kami henteu mencét deui Alt + A , tapi di ditu ku anu dipilih, urang pencét Alt + 6 pikeun nyalin anu ditandaan.
  3. Sakumaha anjeun tiasa tingali, mencét tombol salinan kaleungitan pilihan.
  4. Kami parantos nyalin éta, ayeuna urang angkat ka bagian file dimana kami hoyong nempelkeun hal anu parantos disalin sateuacanna, sareng nganggo kursor di dieu Ctrl + U
  5. Siap!

Tungtungna!

Janten langkung jelas bahkan cai na hehe, mugia manpaatna sapertos anu kuring mah


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

30 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   elav cenahna

    Tugas salajengna .. Pilihan dina kolom sareng Nano .. 😉

    1.    Giskard cenahna

      Nya, upami anjeun nganggo beurit teras pencét Kontrol nalika milih, anjeun tiasa milih dina modeu kolom. Kuring curiga pasti aya cara pikeun ngalakukeunana ku keyboard waé.
      Janten enya anjeun tiasa.

      1.    elav cenahna

        Ide na ngan ukur nganggo konci.

      2.    anonimo cenahna

        Huu alus na !! mencét kénca kendali + kénca alt sareng milih ku beurit, pamilihanna dilakukeun dina modeu kolom… .ieu hebat, hatur nuhun pisan kana inpormasi na.

  2.   maykel cenahna

    Pikeun vim éta sami?

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Henteu, kalayan vim pikeun nyalin anjeun nempatkeun:
      nomer-garis-ka-salinan

      Salaku conto asumsina anjeun hoyong nyalin 4 garis:
      4yy

      Teras kanggo némpelkeun anjeun nempatkeun p (aksara leutik) upami anjeun hoyong témpélkeun di handapeun garis anu ayeuna, sedengkeun upami di luhur anu ayeuna nyaéta P (huruf kapital)

  3.   Jibril Andrade cenahna

    Anjeun tiasa ogé nyalin (atanapi rada neukteuk) garis lengkep sareng Ctrl + K, teras témpélkeun ogé nganggo Ctrl + U.

  4.   Luis Graciano cenahna

    Hatur nuhun pisan…! Kalayan bantosan anu ageung sapertos biasa ..!

  5.   lain ngaran cenahna

    nano r00lz

    ????

  6.   jelema nu ngalakukeun dosa cenahna

    lanceuk?
    naon éta?
    Tina kawasa sareng henteu pernah lepat (?) Wikipedia:
    Nano (simbol n) mangrupikeun awalan Sistem Internasional anu nunjukkeun faktor 10 ^ -9 (nano = salapan).

    Disahkeun dina 1960, éta asalna tina basa Yunani νάνος, anu hartosna "kerdil."

    1.    mario cenahna

      google nyandak anjeun cara anu sanés, Nano ngahutang namina janten lanceukna gratis Pico, duanana ngagaduhan tulisanana.

    2.    Matías Olivera cenahna

      Nano mangrupikeun éditor téks pikeun sistem basis Unix, sapertos GNU / Linux.

    3.    jelema nu ngalakukeun dosa cenahna

      Kitu deui:
      Lanceuk lanceuk?
      naon éta?
      VI GENTLEMEN ATAWA EMACS .... tapi nano ???? ssssshhhhhh

  7.   fede cenahna

    Pilih sanés ctrl + 6 ???
    nano mangrupikeun éditor terminal, hartosna ieu sadayana paréntah NANO ogé ngalayanan kuring di terminal?
    Sareng kumaha milarian di nano?

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Pilih dina Nano nyaéta Alt + A nalika kuring nempatkeun dina pos, atoh ku Ctrl + G anjeun kéngingkeun bantosan 😉

      1.    Franz cenahna

        Sigana mah éta + praktis pikeun dipilih nganggo klik kénca sareng témpél ku tikus tengah mouse =)

        1.    KZKG ^ Gaara cenahna

          Nalika éta server anu henteu ngagaduhan antarmuka grafis, nyaéta, teu aya beurit atanapi anu sapertos kitu, ieu mangrupikeun hiji-hijina pilihan

    2.    anonimo cenahna

      Kuring nyalin sareng némpél ku mouse, langkung gampang ... Kuring nyirian naon anu kuring badé ditiron ku nahan tombol mouse kénca teras nyeret, teras kuring angkat ka tempat anu kuring badé némpelkeun sareng kuring mencét tombol tengah roda mouse
      Sareng upami anjeun teu ngagaduhan mouse dina konsol virtual, anjeun ngan ukur kedah ngaktipkeunana, nyaéta layanan gpm.
      Cara anu dipedar di dieu henteu dianggo pikeun kuring, alt + a kénca henteu tiasa dianggo pikeun kuring, upami anjeun milih ku kénca kendali + 6.
      Pikeun milarian dina nano nyaéta ku kontrol + w sareng anjeun nyerat naon anu anjeun badé milarian, upami anjeun hoyong teras-terasan milarian anjeun teras-terasan ngadalikeun + w sareng lebet teras-terasan.

      1.    anonimo cenahna

        Leres, éta tiasa dianggo ... Kuring éta jelema bodo anu henteu ngalakukeun hal ogé.

        1 - kénca alt + a sareng abdi lungsur aranjeunna kanggo nunjukkeun tanda awal ti mana kuring badé ngamimitian nyalin
        2 - Kuring ngalih nganggo tombol panah anu nyirian naon anu kuring hoyong salin
        3 - kénca alt + 6 Kuring nyalin naon anu ditandaan kana buffer clipboard (upami anjeun tiasa nyauran éta)
        4 - Kuring ngalih sareng panah ka tempat anu kuring hoyong pencét
        5 - kontrol kénca + anjeun témpélkeun anu disalin

  8.   Cristian cenahna

    Mangtaun-taun nganggo nano, sabab kuring kantos mendakan sateuacan kuring ningali éta sareng peryogi kirang waktos kanggo dibukaan tibatan geany, panasaran kumaha sih anjeun tiasa nyalin / nempelkeun dina nano. Ayeuna kuring tiasa maot dina katengtreman.

  9.   neysonv cenahna

    alus pisan, kuring henteu terang

  10.   nex cenahna

    KZKG ^ Gaara, pos anu saé. editor mana anu langkung kuat sareng bedana antara: easy editor, .. vi editor,… nano editor? , ... Abdi hoyong terang kumaha ngalangkungan garis sareng nyalin ... ogé balik dina unggal éditor anu disebatkeun.

  11.   ges cenahna

    Perlu dijelaskeun:
    Kuring henteu terang pisan pikeun vérsi linux mana (milikna, Ubuntu 13.10) atanapi kanggo vérsi Nano (milikna, 2.2.6) tapi, dina kasus kuring, seléksi henteu jalan. Paréntah anu dianggo pikeun kuring nyaéta:
    Atur tanda cek: CTRL + 6 (Sanés ALT + A, sakumaha tulisan ieu nunjukkeun)
    Sésana damel pikeun kuring:
    Pilih: Mindahkeun kursor numutkeun naon anu anjeun hoyong pilih.
    Salin: ALT + 6
    Témpél: CTRL + u
    Kuring miharep batur ngalayanan anjeun.

  12.   sosis cenahna

    sae pisan
    Kuring henteu kantos ngamimitian milarian kumaha ngadamel copy paste ku nano

    ayeuna bakal langkung gampang pikeun kuring nganggo nano nalika anjeun henteu ngagaduhan lingkungan anu grafis

  13.   mat1986 cenahna

    Nano cinta, Nano hirup <3

  14.   HO2Gi cenahna

    Abdi "tweet" sareng NANO, abdi resep pisan terang. Éta ngahemat waktos kuring.

  15.   guybrsuh78 cenahna

    Hatur nuhun kana tulisan éta, henteu goréng pikeun ngamimitian sareng netelakeun keraguan nalika anjeun ngagaduhan file anu kabuka sareng anjeun kosong.

    1.    guybrsuh78 cenahna

      Ogé, sapotong inpormasi anu berguna, upami anjeun gaduh, sapertos kuring, server linux anu nyambung tina windows ku Putty, atanapi MultiPutty kanggo gaduh sababaraha konéksi, sareng anjeun hoyong témpél tina clipboard windows:
      1 - Dina windows nyalin téks anjeun sapertos biasa.
      2 - Dina linux, anjeun ngajalankeun nano sareng anjeun angkat ka situs anu anjeun badé témpél sareng anjeun pencét tombol mouse katuhu sareng témpél sadayana.
      salam

  16.   Steve cenahna

    Hatur nuhun pisan kana saderek sumbangan, salam.

  17.   Noobsaibot73 cenahna

    Paréntah éta henteu jalan upami kuring, upami anjeun mencét ALT (Kénca) + A anjeun muka ménu luhur, pikeun nyetél tanda awal (pikeun tiasa ngiuhan téks anu bakal disalin) anjeun kedah pencét Shift + ALT + A teras enya, nempatkeun tanda awal sareng ayeuna anjeun tiasa ngiuhan ... Sistem ieu laun sareng henteu épéktip, pasang tanda, tempat teduh, tanda akhir teras salin ... Kalayan gampangna tiasa ngiuhan Shift + Cursors teras témpél ku CTRL + V ... Nalika henteu saderhana, kuring resep ngiuhan, nyalin sareng némpél ku beurit, éta langkung gancang sareng gampang