Pitunjuk Instalasi Arch Linux 2015

sc

Pitunjuk Instalasi Arch Linux kanggo Pamakéan Komputer Umum.

Perhatosan! Tutorial ieu dumasar kana pituduh instalasi resmi, kalayan nambihan data sareng paningkatan pikeun meringankeun léngkah antara instalasi.

Vérsi ayeuna: 2015.07.01 - Kernel kalebet: 4.0.7 - Ukuran ISO: 646.0.0 MB

-11c Unduh sareng nyiapkeun média pamasangan

Média instalasi CD / DVD

-hiji   Windows: Anjeun tiasa nganggo naon anu anjeun resep, khususna kuring angkat Imgburn, parangkat lunak anu lengkep sareng ringan pisan,

-hiji  Gnu / Linux: aranjeunna tiasa ngagunakeun khususna anu aya sareng lingkungan grafik, diantarana nyaéta, Brasero, k3b, sareng Xfburn.

Média instalasi USB

-hiji   Windows: aranjeunna tiasa ngagunakeun Universal USB Installer o LinuxLive USB Creatorduanana gampang dianggo.

-hiji   Gnu / Linux: tiasa nganggo paréntah «dd": Ngagunakeun paréntah dd.

-12d Persiapan sistem awal

Perhatian!: Sateuacan neraskeun, pastikeun yén komputer anjeun gaduh kabel jaringan (ethernet) anu nyambung, sabab kami bakal nganggo éta pikeun ngaunduh sareng masang bungkusan anu diperyogikeun pikeun Arch Linux.

Boot tina CD / DVD pamasangan anjeun atanapi USB. Hal kahiji anu bakal urang tingali nyaéta layar wilujeng sumping sareng ménu sababaraha pilihan.

1

Pikeun ngamimitian pamasangan urang kedah milih pilihan anu pas pikeun tim kami.

-hiji Boot Arch Linux (i686) - 32 saeutik

-hiji Boot Arch Linux (x86_64) - 64 saeutik

Sakali di jero urang bakal gancang akar.

sin-tc3adtulo1.png

Hal kahiji anu kedah urang lakukeun nyaéta netepkeun distribusi urang keyboard.

-hiji  Español:

# beban konci es

-hiji  Amérika Latin:

# beban konci la-latin1
» conto: Amérika Latin

sin-tc3adtulo.png

-13d Persiapan hard drive

Perhatosan!: Léngkah ieu dilakukeun pikeun dipasang bengkokan Linux resep unik sistem operasi dina hard drive.

Média instalasi Arch Linux kalebet alat partisi ieu: Fiskisk, gdisk, CFdisk, cgdisk, dipisahkeun. Dina hal ieu kami nganggo CFDisk

# CFDisk

002

urang nyiptakeun 4 partisi:

-2 /sapatu bot: Partisi ieu ngandung kernel sistem operasi (anu ngamungkinkeun sistem anjeun boot) sareng file anu dianggo nalika prosés boot. Kanggo kaseueuran pangguna, partisi boot tina 100 - 150 Mb Cekap.

-2 / (root): Ieu dimana ayana "/" (diréktori akar). Dina konfigurasi ieu, sadaya file (kecuali anu disimpen dina / boot) aya dina partisi root, janten kapasitas minimum henteu kedah kirang ti 10-15 Gb.

-2 / bumi: Dimana pangaturan pribadi kami, setélan aplikasi (sareng profil anjeun di éta), sareng tradisional data kami (dokumén, poto, pidéo, sareng sajabana) bakal disimpen, janten disarankeun pikeun masihan ukuran gedé.

-2 swap: Partisi ieu diperyogikeun pikeun nanganan mémori "virtual" anu henteu pas dina RAM "fisik" urang sareng anu ayeuna urang henteu anggo.


-hiji Dina komputer nganggo mémori RAM nepi ka 1 Giga kuduna SWAP sami sareng RAM.

-hiji Entre 2 sareng 4 gigabyte, kuduna teh TUKAR satengah RAM.

-hiji con langkung ti 4 gigabyte teu kedah dilangkungan anu 2 Gigas tina SWAP saloba.


ngagunakeun CFDisk Urang kedah ngadamel skéma partisi anu dipilih, nyiptakeun hiji partisi dina hiji waktos, kalayan runtuyan paréntah: Anyar »Utami | Logis »Ukuran (dina MB)» Mimiti.

Dua detil pikeun diperhatoskeun:

  • Dina hal partisi dipilih salaku swap, buka pilihan "ngetik”Sareng pilih 82 (Linux Swap) tina daptar.
  • Dina hal partisi dipilih salaku /sapatu bot, pilih pilihan "Bootable"

Tungtungna, anjeun kedah ngagaduhan anu katingali dina gambar ieu:

121

Sakali aman, urang kedah milih pilihan "Tulis", Sareng mastikeun ku ngetik"nuhun".

Prosedur ieu ngaluarkeun sadaya kontén sateuacana tina hard drive!

Pikeun kaluar tina CFDisk, urang milih "kaluar".

Perhatian!: Penting pisan pikeun terang urutan unggal partisi, sabab urang bakal nganggo dina léngkah salajengna.
sdaxnumx = boot, sdaxnumx = /, sdaxnumx = bumi y sdaxnumx = gentos

-14d Pormat partisi

-a   En /sapatu bot Éta bakal dipaké ext2:

# mkfs -t ext2 /dev/sdaxnumx

-a   En /, Éta bakal dipaké ext4:

# mkfs -t ext4 /dev/sdaxnumx

-a   En / bumi, Éta bakal dipaké ext4:

# mkfs -t ext4 /dev/sdaxnumx

-a   En swap, Éta bakal dipaké mkswap:

# mkswap /dev/sdaxnumx

-a   Kami ngaktipkeun partisi (swap):

# swapon /dev/sdaxnumx

-15d Organisasi partisi

-a   Urang pasang partisi / (root) dina / mnt:

# gunung /dev/sdaxnumx /mnt

-a   Kami ngadamel diréktori partisi anu sanés:

# mkdir /mnt/kapal
# mkdir /mnt/imah

-a   Kami masang partisi anu saluyu:

# gunung /dev/sdaxnumx /mnt/kapal
# gunung /dev/sdaxnumx /mnt/imah

-16d Verifikasi sambungan jaringan

Daemon jaringan dhcpcd éta dimimitian otomatis nalika boot sareng nyobian ngadamel koneksi kabel (ku sabab éta kami parantos nyambung kana jaringan).

a    Pikeun nyambung ka jaringan nirkabel:

# wifi-ménu

-a   Pariksa sambungan:

# ping -c 3 www.google.com
» conto: Pariksa sambungan.

pingogle

-17d Pamasangan sistem

Urang bakal nganggo skrip instalasi anu disebat pacstrap pikeun masang sistem dasar. Ogé, kelompok rangkep base-devel kedah dipasang upami anjeun engké ngarencanakeun pikeun nyusun perangkat lunak ti AUR (naon anu disarankeun).

-a    Kami masang bungkus dasarna:

# pacstrap /mnt base base-devel

-a    Dina hal ieu salaku boot loader kami bakal masang GRUB:

# pacstrap /mnt grub-bios

-a    Pikeun pangrojong anu langkung saé dina sambungan Internét, kami masang NetworkManager:

# pacstrap /mnt networkmanager

a   Tambihkeun dukungan ka urang Touchpad (bisi aya laptop).

a856394f-20a6-4d74-91df-82a22e5bcc3e_44

# pacstrap /mnt xf86-input-synaptics

-18d Konfigurasi utama

-a   Ngahasilkeun file fstab:

# genfstab -U -p /mnt >> /mnt/jeung sajabana/fstab


-a   Chroot sareng atur sistem dasar:

# lengkungan-chroot /mnt

-a   Atur nami host, kanggo ieu urang kedah ngédit file / etc / hostname:

# nano /jeung sajabana/hostname

File na kosong, anu kedah urang lakukeun nyaéta ngalebetkeun nami tim kami.

» conto: Nami tim.
hostname
Pikeun kaluar, urang pencét Ctrl + X, urang nyimpen perobihan ku mencét 'Abdi & Lebetkeun.

-a   Ngadegkeun jam di daérah kami:

2__argentina.png Argentina:

# ln -s /usr/ngabagikeun/zonafo/Amerika/Buenos Aires /jeung sajabana/waktos lokal

_bolivia.png Bolivia:

# ln -s /usr/ngabagikeun/zonafo/Amerika/Katengtreman /jeung sajabana/waktos lokal

_chile.png Chili:

# ln -s /usr/ngabagikeun/zonafo/Amerika/Santiago /jeung sajabana/waktos lokal

_colombia.png Colombia:

# ln -s /usr/ngabagikeun/zonafo/Amerika/Bogota /jeung sajabana/waktos lokal

_Cuba Flag.png Kuba:

# ln -s /usr/ngabagikeun/zonafo/Amerika/Havana /jeung sajabana/waktos lokal

_ecuador.png Ékuador:

# ln -s /usr/ngabagikeun/zonafo/Amerika/Guayaquil /jeung sajabana/waktos lokal

_el_salvador.png Él Salvador:

# ln -s /usr/ngabagikeun/zonafo/Amerika/Jurusalamet /jeung sajabana/waktos lokal

_spanyol.png Spanyol:

# ln -s /usr/ngabagikeun/zonafo/Eropa/Madrid /jeung sajabana/waktos lokal

_guatemala.png Guatemala:

# ln -s /usr/ngabagikeun/zonafo/Amerika/Guatemala /jeung sajabana/waktos lokal

_mexico.png Mexico:

# ln -s /usr/ngabagikeun/zonafo/Amerika/Mexico_City /jeung sajabana/waktos lokal

_nicaragua.png Nikaragua:

# ln -s /usr/ngabagikeun/zonafo/posix/Amerika/Managua /jeung sajabana/waktos lokal

_paraguay.png Paraguay:

# ln -s /usr/ngabagikeun/zonafo/posix/Amerika/Asuncion /jeung sajabana/waktos lokal

_peru.png Peru:

# ln -s /usr/ngabagikeun/zonafo/Amerika/Lima /jeung sajabana/waktos lokal

_dominican_republic.png Républik Dominika:

# ln -s /usr/ngabagikeun/zonafo/Amerika/Santo Domingo /jeung sajabana/waktos lokal

_uruguay.png Uruguay:

# ln -s /usr/ngabagikeun/zonafo/Amerika/Montevideo /jeung sajabana/waktos lokal

_venezuela.png Venezuela:

# ln -s /usr/ngabagikeun/zonafo/Amerika/Caracas /jeung sajabana/waktos lokal
» conto: Méksiko


-a   Atur preferensi lokasi:

# nano /etc/locale.conf

Kami nempatkeun lokasi kami di jero file.

2__argentina.png Argentina:

LANG=nyaéta_AR.UTF-8

_bolivia.png Bolivia:

LANG=nyaéta_BO.UTF-8

_chile.png Chili:

LANG=nyaéta_CL.UTF-8

_colombia.png Colombia:

LANG=nyaéta_CO.UTF-8

_Cuba Flag.png Kuba:

LANG=nyaéta_CU.UTF-8

_ecuador.png Ékuador:

LANG=nyaéta_EC.UTF-8

_el_salvador.png Él Salvador:

LANG=nyaéta_SV.UTF-8

_spanyol.png Spanyol:

LANG=nyaéta_ES.UTF-8

_guatemala.png Guatemala:

LANG=nyaéta_GT.UTF-8

_mexico.png Mexico:

LANG=nyaéta_MX.UTF-8

_nicaragua.png Nikaragua:

LANG=nyaéta_NI.UTF-8

_paraguay.png Paraguay:

LANG=nyaéta_PY.UTF-8

_peru.png Peru:

LANG=nyaéta_PE.UTF-8

_dominican_republic.png Républik Dominika:

LANG=nyaéta_DO.UTF-8

_uruguay.png Uruguay:

LANG=nyaéta_UY.UTF-8

Vénézuéla  Venezuela:

LANG=nyaéta_VE.UTF-8
» conto: Méksiko
lokal
Pikeun kaluar, urang pencét Ctrl + X, urang nyimpen perobihan ku mencét 'Abdi & asup.

-a   Aktipkeun lokasi kami:

Dina file /etc/locale.gen sacara standar lokalisasi ditumpurkeun, urang kedah ngahapus "#”Dina awal garis lokasi kami pikeun ngaktipkeunana.

# nano /jeung sajabana/lokal.gen
» conto: Méksiko

méksikogen

Pikeun kaluar, urang pencét Ctrl + X, urang nyimpen perobihan ku mencét 'Abdi & asup.

-a   Ngahasilkeun lokasi:

# Lokalisasi-gen
» conto: Méksiko

_locale-gen.png


-a   Atur tata ruang keyboard urang:

Kami ngadamel file /etc/vconsole.conf

# nano /jeung sajabana/vconsole.conf

sakali di jero urang nempatkeun tata letak keyboard urang.

-hiji    Español:

KEYMAP=es

-hiji   Amérika Latin:

KEYMAP=la-latin1
» conto: Amérika Latin

keyboard

Pikeun kaluar, urang pencét Ctrl + X, urang nyimpen perobihan ku mencét 'Abdi & asup.

-a   Pamasangan Grub:

# grub-install /dev/sda


-a   Kami ngadamel file grub.cfg:

# grub-mkconfig -o /kapal/grub/grub.cfg
_asds2.png

-a    Ngabangkitkeun ramdisk:

# mkinitcpio -p linux

linux


-a   Atur kecap akses akar:

# passwd

_passwd.png


-a    nutup chroot:

# Kaluar

-a   Batesan partisi:

# jumlahna /mnt/{boot, bumi,}

umoutn


-a   Pareuman sistem:

# reboot

Kalayan ieu urang béréskeun pamasangan ArchLinux!

befunky_vcb

Ayeuna urang leungit Siapkeun sababaraha detil alit sapertos: Aktipkeun NetworkManager sareng Jantenkeun pangguna kami kalayan idin ti akar (sudo).

Sakali sistem kami dihirupkeun deui log in, as akar.

-111d Aktipkeun Network Manager

-a    Kami ngajalankeun NetworkManager:

# systemctl ngamimitian NetworkManager.layanan

-a    Kami ngaktipkeun NetworkManager:

# systemctl bisa jadi NetworkManager.layanan

Perhatosan! Penting yén 'N'sareng'M'((NetworkManager) aya dina huruf kapital.

-112d Ngadamel pangguna kami

Ngaganti nu make ku ngaran pamaké anjeun sareng ngan ukur hurup dina hurup leutik.

-a    Pikeun nyiptakeun pangguna kami sareng kelompokna masing-masing:

# useradd -m -g pamaké -G audio,lp,optik,neundeun,video,gilinding,kaulinan,kakuatan,scanner -s /gentong/bash nu make

-a    Pasang kecap akses ka pangguna kami:

# passwd nu make

_passwduser.png

-113d Grup Aktipkeun kabayang

-a    Kami ngédit file / jsb / sudoers:

# nano /jeung sajabana/kesang

-a    Urang cabut '#'dina awal garis:%kabayang KABEH = (KABEH) KABEH:

gilinding

Pikeun kaluar, urang pencét Ctrl + X, urang nyimpen perobihan ku mencét 'S ' & asup.

-a    Pareuman komputer

# reboot

Kami lebet sareng pangguna kami anu nembé didamel sareng ngapdétkeun sistem pikeun mariksa idin root (sudo).

a    Pikeun nyambung ka jaringan nirkabel sareng Network Manager:

$ sudo nmcli dev wifi sambungkeun "SSID" sandi "sandi"
» contona: $ sudo nmcli dev wifi nyambungkeun DESDELINUX sandi LINUX123

-a  Kami ngamutahirkeun sistem:

$ sudo pacman -Syu

_syu.png

Kalayan ieu urang bérés nyetél Arch Linux!

FS

FE

FC


Fss

Punten! kirimkeun anjeun masalah / mamang dina email abdi: arch-blog@riseup.net



Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

231 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Bi0s_Po1n7 cenahna

    Pitunjuk anu saé pisan!, Saur arguménna, kuring bakal hoyong gaduh pituduh upami nalika masang lengkungan munggaran xD.

    1.    Alexander ponce cenahna

      Hatur nuhun, mugia anjeun pikaresepeun.

      1.    Franz cenahna

        Wilujeng énjing, tutor na saé pisan, naha anjeun terang cara masang Parabola Gnu / Linux?
        Kuring parantos nyobian sababaraha kali sareng gampang pisan, kumaha cara masang GNU-Hurd =)
        https://wiki.parabolagnulinux.org/Main_Page_(Espa%C3%B1ol)
        Éta dumasarkeun kana Arch Linux, ngan éta ngan ukur nyandak paket 100% GPL
        https://wiki.parabolagnulinux.org/Get#BitTorrent_Download_.28recommended.29
        Aya cara pikeun masang Arch teras ngapdet kana gudang Parabola, tapi éta hartosna konsumsi bandwidth anu langkung luhur. Upami aya jalan éta bakal saé. Salam.

        1.    Alexander ponce cenahna

          Upami pamasanganana gampang, maka naon masalahna? Éta bakal merenah pikeun anjeun masihan koméntar kana éta.
          Kuring ngan maca pituduh na éta persis sarua, tapi, anjeun kedah ngalakukeun sababaraha léngkah tambahan, pituduh ieu bakal ngabantosan anjeun pisan pikeun ngartos unggal léngkah pamasangan
          Dina wiki, anjeun bakal mendakan pituduh pikeun hijrah:
          https://wiki.parabolagnulinux.org/Migration

          Upami anjeun gaduh mamang / masalah, di handap pitunjuk nyaéta email kuring.
          Salam.

  2.   Ignacio Rodriguez cenahna

    Hatur nuhun pikeun tutorial na.
    Nanging anjeun kedah ngalebetkeun peringatan dina léngkah 1, nalika anjeun ngajukeun nganggo paréntah
    dd upami = / home / user / downloads / arch.iso tina = / dev / sdb

    Anjeun kedah ngingetan yén b dina sbd kedah diganti ku tempat dimana pendrive aslina aya, atanapi batur tiasa ngarusak hard drive kadua anu parantos dipasang!

    1.    Alexander ponce cenahna

      Pitunjuk ieu dilakukeun pikeun pangguna Linux sedeng / canggih, nanging pangguna kipasna henteu leungit.
      Hatur nuhun pisan kana detil anu kuring bakal nambihan nalika kuring balik ti sakola, salam.

      1.    Joel jiménsya cenahna

        haha abdi kaliru! Hatur nuhun pisan kana waktos anu anjeun parantoskeun pikeun ngadamel tutorial! Éta dilayanan kuring pisan! Abdi parantos nganggo ubuntu bari sareng henteu kunanaon, tapi kuring hoyong nyobian lengkungan sareng henteu terang kumaha cara masang via terminal! Éta parantos ngalayanan kuring pisan, hatur nuhun!

  3.   piero cenahna

    Halo! Hatur nuhun pikeun tutorial na. Kuring nganggo Manjaro xfce sareng sana umumna kuring bahagia kuring ningali éta rada teu stabil, éta sababna kuring milarian deui ka Crunchbang. Abdi hoyong naros anjeun naha tutorial ieu manpaat pikeun Archbang? Upami kuring milari anu padet sapertos Debian, naha kuring bakal lirén ningali Arch? Kuring gaduh Acer Aspire v5 64 bit.

    1.    Alexander ponce cenahna

      halo
      Bener na, kuring henteu terang metode pamasangan Archbang ayeuna, upami metode grafis masih dianggo, pituduh ieu tiasa dianggo pikeun panduan upami anjeun ngagaduhan patarosan ngeunaan léngkah Archbang.

      Dina daptar éntri dina tungtung pituduh, aya tutorial pikeun masang Openbox, upami anjeun masang Arch Linux.

      Salam.

    2.    Salvador cenahna

      Piero kuring ngagaduhan Debian dina laptop kuring anu modél anu sami sareng anjeun, debian ngajalankeunana sacara sampurna, éta berjalan saé pisan, ayeuna kuring rencanana ngalih ka lengkungan pikeun petualangan énggal sareng kusabab stabilitas debian bahkan uji coba parantos ngajantenkeun kuring ambek

  4.   Pantun cenahna

    Pitunjuk anu saé !!
    Hatur nuhun pikeun ngabagi élmu anjeun.
    Kuring kedah meryogikeun dual boot sareng Windows 8 dina laptop sanés UEFI. Naha prosés masang grub cekap pikeun dianggo dual boot?
    Salam!

    1.    Alexander ponce cenahna

      halo
      Ieu pitunjuk pikeun masang Arch salaku hiji-hijina sistem dina komputer anjeun.

      Pikeun masang Arch sasarengan sareng Win X, anjeun kedah ngalaksanakeun léngkah-léngkah anu sanés (nyiapkeun sareng ngaleungitkeun sababaraha partisi, masang os-prober, tingali konfigurasi grub pas file grub.cfg parantos dihasilkeun, jsb).

      Kuring digawé dina panduan anu sanés pikeun pamasangan Arch sareng Windows X.
      Salam.

      1.    Allan cenahna

        Naha aya berita anu nganggo pituduh pikeun dipasang dina windows 8?

    2.    FerMG cenahna

      Anjeun kedah masang os-prober pikeun mikawanoh partisi ku windows.

      1.    joakoej cenahna

        Hatur nuhun kana koméntarna, éta ngabantosan kuring

  5.   Waragad Granda cenahna

    Nyampurnakeun pituduh ieu, kuring ngabagjakeun kana padamelan, jelas pisan sareng teratur ogé teratur ogé geulis sareng intuitif.
    hatur nuhun

    1.    Alexander ponce cenahna

      Hatur nuhun pisan! Kuring miharep anjeun mikaresep éta, salam.

  6.   Conquistador cenahna

    Hadé Debian, Arch Linux teu stabil pisan 😉

    1.    Alexander ponce cenahna

      Sarerea ngagaduhan patokan sareng hormat masing-masing.

      1.    KZKG ^ Gaara cenahna

        Waleran anu saé, +1!

    2.    davidlg cenahna

      teu stabil, ogé anu aranjeunna nyarios bakal janten kriteria anjeun
      Arch kuring langkung saé dina netbook dibanding debian, maka lengkungan langkung saé tibatan debian kanggo netbook, enya hahaha, henteu sadayana gumantung kana jinis perangkat keras instalasi….

      Arch tiasa teu stabil, tapi ngan ukur upami anjeun teu maliré kana berita dina wiki, ku cara sadayana tenang, hayu urang tingali naha Allan McRae sareng timnya kaget kami ku hal anu lucu

    3.    Fenriz cenahna

      Conquistador, koméntar anjeun teu aya kontéks ...

    4.    Zato cenahna

      Langkung saé ArchLinux. Debian kuno pisan. 😉

  7.   sfermat cenahna

    Pitunjukna saé pisan, kuring ngan ukur nambihan yén di awal upami partisi linux dipilih (sapertos nomer 28 atanapi 48, kuring henteu émut) sadayana dipasang sasarengan (boot, root, home)

    1.    Alexander ponce cenahna

      Hatur nuhun kana pangbagéa, kuring bakal tetep émut.

      1.    DANKD cenahna

        Mangtaun-taun kuring nempatkeun 4 partisi (swap; / boot; / (root); / home). Boot, root sareng partisi bumi tina jinis "ext4". Tapi sababaraha taun ka pengker kuring nempatkeun ukur 3: swap, / boot sareng / (root) sareng éta henteu kantos masihan kuring masalah, kusabab kuring gaduh jandéla sareng linux sareng DATA abdi dina partisi anu misah (disk D dina Windows, ngetik NTFS) anu tiasa kuring aksés tina jandéla sareng Linux. Kuring maca yén anjeun kedah nyiptakeun partisi / boot, anu disarankeun, nanging Esfermat nyarios sadayana sasarengan, ogé kuring henteu terang, kuring antara anu anyar sareng panengah. Saé pisan pituduh anjeun, kuring badé nyobian ayeuna, pertama kali maca ngeunaan pamasangan Arch kuring ngalaman stroke, ayeuna kuring pikir kuring tiasa ngalakukeun éta.
        Dina halaman ieu nyatakeun kumaha nempatkeun Jandéla sareng Arch: https://kerneleros.com/como-instalar-arch-linux-2015-con-entorno-de-escritorio-guia-actualizada/
        Éta sami sareng anjeun, panginten éta disalin, tapi hég kuring nambihan cara nempatkeun dua sistem operasi.
        Hatur nuhun kana pituduh na !!!

  8.   Nuadera cenahna

    Kalayan ieu, syukur ditumpukeun.

  9.   Fredy cenahna

    Megapedazodeguiadeinstalacion, ngahargaan pisan. Salah sahiji anu kedah didokumentasikeun di sababaraha tempat pikeun masangna.

  10.   Marcos Serrano cenahna

    Pitunjuk anu saé, anu pangsaéna dina basa Spanyol !!

    Ka paporit tangtu.

    Wasalam

  11.   Fega cenahna

    Sawatara waktos ka pengker kuring nempatkeun aki-aki pikeun masang Archlinux, tapi ngan saatos mendakan tutorial Alejandro dina blog pribadi na. Jujur kuring henteu kantos ningali tutorial anu lengkep sareng lengkep éta. Saé-ni-si-mo!

  12.   Faustino cenahna

    Leres, naon pitunjuk anu saé, anjeunna ngajelaskeun hal-hal anu dianggap entong ku panungtun sanés sareng anu ngabantuan pisan.

  13.   aioria cenahna

    Abdi ayeuna sareng Mageia 4 sareng kaos 2014 anu kuring bagja pisan, tapi kuring sok ngalaman duri pikeun nyobaan lengkungan, ujug-ujug kuring didorong pikeun ngamangpaatkeun pituduh ieu, salam sareng hatur nuhun tina masalah ngadamel tulisan ieu….

  14.   x11tete11x cenahna

    pituduh anu saé, anjeun kedah nambihan 😀 kusabab upami kitu langkung ti hiji bakal ditingalkeun tanpa keyboard xD
    https://www.archlinux.org/news/linux-313-warning-ps2-keyboard-support-is-now-modular/

    1.    Alexander ponce cenahna

      Kuring nembé ngerjakeunana, hatur nuhun parantos ngabagi.

    2.    Samuel cenahna

      Tapi iraha anjeun ngenalkeunana? Salila dipasang? Dina léngkah mana waé pituduh na?

  15.   patodx cenahna

    Pitunjuk Arch anu pangsaéna, dina halaman wéb Linux anu pangsaéna.

    1.    davidlg cenahna

      Bener, tapi a
      Kuring hatur nuhun ka Gregorio Espadas = Gespadas kuring dipasang

      saatos sababaraha waktos anjeun parantos ningali wiki, atanapi ngadamel catetan anjeun pikeun ngémutan léngkahna

  16.   Eugenio cenahna

    Hiji hal: pituduh ieu ngan ukur pikeun sistem BIOS / MBR, sanés sistem UEFI / GPT, anu seuseueurna anu ayeuna.

    1.    pandev92 cenahna

      kaseueuran sistem uefi tiasa ditunda warisan.

  17.   Ñandekuera cenahna

    Kuring dipasang Arch kuring sareng installer grafis sareng tanpa seueur panduan. Ah, henteu ... éta Manjaro !! 😀
    Nuhun kana masukanana. Abdi badé nyobian dina kotak virtual.

    1.    Leonardo cenahna

      Nya, enya, tapi manjaro anu kawéntar henteu tiasa ngalaksanakeun éta, dina komputer kuring Gateway AMD A6 Quadcore kalayan ATI Radeon hd, anjeunna henteu tiasa, sareng ku Arch anu munggaran, kuring nyobian pisan, CrunchBang, Ubuntu, Manjaro, Fedora, Suse, Bodhi Linux, Cakra, OS SD, Pir OS, KaOS, kuring kedah nyarios yén ieu hasil dina Compaq kalayan ati radeon anu langkung lami

  18.   UnTalLucas cenahna

    WTF ?? sadayana anu kedah dilakukeun? Abdi hoyong tulisan anu ngajelaskeun kaunggulan tina ngagunakeun Arch.

    1.    Ñandekuera cenahna

      Tapi upami aranjeunna dipikaterang ...
      (Cortázar nganggo konsol)

  19.   Tahuri cenahna

    Pitunjuk anu saé 🙂 kaleresan éta mangpaat pisan pikeun anu ngusahakeun masang Arch 🙂 salami sataun kuring gaduh kirang langkung dina salah sahiji buku catetan kuring sareng éta cinta dina pandangan mimiti XD

  20.   Gustavo Rafael Martínez Espeleta cenahna

    hatur nuhun kana pituduhna, teratur pisan sareng ditepikeun 😉

  21.   Yesus cenahna

    Pitunjuk anu saé! Endah kumaha gampang Archlinux dipasang, kuring henteu ngartos naha seueur anu sieun éta. Hatur nuhun kana pituduh na.

    1.    joakoej cenahna

      Pikeun anjeun éta bakal gampang, kuring bahkan henteu tiasa masang éta dina flash usb ka pisan hdp, bayangkeun parantos nyobian kalayan sadaya alat anu aya di pasar ngan ukur masang gambar dina usb, unetbootin, installer usb anu teu sami Linux live usb pencipta , dd pikeun windows, dd pikeun linux, sacara manual dina linux, jsb sareng henteu dipasang, kuring henteu ningali sakumaha gampangna

    2.    joakoej cenahna

      Nya, ayeuna kuring tiasa masangkeunana, éta gampang pisan, sanaos kaleresan aya dina wiki aranjeunna parantos nyarioskeun sadayana, kuring nganggo wiki, panduan pemula parantos réngsé. Atoh, sababaraha hal anu kuring nuturkeun tina tulisan ieu, kumaha cara ngadamel pangguna, kuring nganggo grup anu aranjeunna nempatkeun di dieu

  22.   AlonsoSanti14 cenahna

    Pitunjuk anu saé ... Kuring ngan ukur hoyong nyobian panahan deui tapi henteu ngagaduhan pituduh ... hatur nuhun

  23.   piero cenahna

    Alexander. Kuring naroskeun ka anjeun patarosan tanpa aya jinis partisan atanapi bendera distro: Naha Arch Linux distro stabil? Ngartos stabilitas ku Crunchbang. Tutorialna saé saé pisan, sareng kuring serius mikirkeun ngalayang Manjaro, sareng masang Arch with Openbox. Tapi kuring hoyong terang éta sateuacan kuring ngan saukur ngabobodo diri sareng Arch. hatur nuhun

    1.    Alexander ponce cenahna

      halo
      Sedengkeun pikeun stabilitas, éta mangrupikeun distro anu anjeun ngagaduhan masalah anu teu disangka-sangka (utamina difokuskeun pembaruan paket), tapi éta masalah anu saderhana.
      Kaseueuran masalah Arch (bug) hadir sareng kaunggulan anu disumputkeun nyaéta diajar.
      Nanging, kuring henteu nganggap éta ngarugikeun, sakali dipasang hiji-hiji konci pikeun ngagaduhan sistem anu cocog nyaéta pikeun ngonpigurasikeunana, kalayan biasa waé anjeun bakal sadar yén ku sistem éta anjeun bakal tetep salamina.

      Kuring ngajak anjeun nyobian, aya patarosan atanapi / sareng masalah émut yén anjeun ngagaduhan langkung ti hiji komunitas anu hoyong ngabantosan anjeun.

      Salam.

  24.   Andrew cenahna

    Tutorial anu saé ... Selamat!

  25.   Hola cenahna

    Pitunjuk anu saé, kuring ngabagjakeun anjeun, tapi dina pamendak pribadi kuring éta salah sahiji titik deui henteu masang lengkungan, éta henteu pantes teuing prosés instalasi dugi ka lami, éta bakal lami pisan masang sistem anu ngan ukur ngajanjikeun kuring vérsi aplikasi anu paling anyar sareng operasi anu biasa anu rada teu stabil justru sabab gaduh sadayana béta, kuring langkung resep debian sid ieu sadayana nembé tapi henteu héjo janten teu stabil tapi masing gélo ku ubar na
    Tapi salain ti pamendak kuring ngeunaan sistem nyaéta enya, kuring ningali sadaya pituduh sareng deui kuring ngabagjakeun éta lengkep pisan sareng bakal ngabantosan seueur pikeun anu hoyong masang lengkungan

  26.   Tabris cenahna

    Naha mungkin pikeun nambihan "install XBMC sareng tumpukan grafis lengkep dina arch linux"?

  27.   Sergio E. Duran cenahna

    Tip anu saé Alejandro, sasarengan sadayana KDEeros siap-siap pikeun KDE 5 sabab éta bakal hadir sareng gaya énggal pikeun widget QT anu bakal modéren sareng sakaligus pikaresepeun sareng rata 🙂

  28.   AlonsoSanti14 cenahna

    Nalika anjeun badé ngamuat konfigurasi kibor, kuring kéngingkeun: "loadkeys henteu kapendak" ... teu aya léngkah, aya anu ngawartosan kumaha cara ngadamelna

    1.    elav cenahna

      Jarang pisan naon anu anjeun mairan. Éta asalna sacara standar dina disk instalasi.

    2.    reloko cenahna

      loadkeys nyaéta

    3.    miskin mah cenahna

      ... tapi milik kuring mawa loadkeys

    4.    x11tete11x cenahna
    5.    Alexander ponce cenahna

      Ngeunaan naon anu disebatkeun ku x11tete11x, sigana mah teu aya hubunganana sareng éta, upami éta masalah dina keyboard, kumaha aranjeunna ngatur nyerat paréntah?

      Kanggo pangguna anu kapangaruhan, kuring langsung ngirim email ka aranjeunna.

      Punten, kirimkeun masalah anjeun ka email kuring, kumargi komunikasi langkung gampang pikeun méréskeun masalah.

  29.   Franz cenahna

    Anjeun tiasa ngirim pituduh pamasangan pikeun Parabola GNU / Linux, éta dumasar kana Arch-Linux:
    https://wiki.parabolagnulinux.org/Get#BitTorrent_Download_.28recommended.29
    pangalusna Wasalam

  30.   jamin-samuel cenahna

    Brutal teuing

  31.   Nicolas cenahna

    Hai, abdi hoyong nyobian Arch sareng OpenBox, tapi sadayana topik pamasangan panjang ieu matak pikaboseneun sareng teu perlu ku karesep kuring. Nanging kuring hoyong distro anu tetep sareng filsafat Arch sacara alus (kuring bosen Mint sareng Ubuntu) sareng kuring hoyong nyobian anu langkung résiko tibatan Debian Testing.

    Naha kuring kedah masang ArchBang anu dasarna sami hal anu kuring hoyong gaduh sareng ngahémat waktos kuring?
    Naha bakal aya bédana atanapi kuring bakal gaduh bungkus sareng hal anu sami dina jangka panjang?

    Gracias!

    1.    Statick cenahna

      Coba Manjaro Linux, éta distro dumasar kana Archlinux, éta ngagaduhan sagala kaunggulan #Archlinux tapi tanpa sadayana anu anjeun pelajari nalika masangna

      Wasalam

      Catetan: Naon anu anjeun pelajari ku #Archlinux bakal ngabdi salami hirup

  32.   Duncan cenahna

    Pitunjukna saé pisan pikeun diajar sareng terang kumaha ngalaksanakeun hal-hal anu tangtu ku tangan, tapi pikeun urang anu parantos terang pamasangan manual, kuring nyarankeun ngagunakeun sababaraha naskah anu aya pikeun ngécéskeun sababaraha hal atanapi bahkan ngadamel sorangan. Khususna kuring ngagunakeun naskah aui. Éta tiasa didownload nganggo git saatos léngkah 2:
    pacman -S git
    git clone git: //github.com/helmuthdu/aui

    Éta lumayan komprehensif sareng henteu otomatis masang sampah anu henteu kapake. Éta dina basa Inggris janten anjeun kedah kenal sareng maca ogé sadayana kalayan tenang.

  33.   miskin mah cenahna

    Pitunjuk anu saé, tingali yén kuring bosen sareng tim kuring anu lami kalayan piring na anu rusak sareng pentium opat tiasa ngahibur kuring bari. Kuring ngantepkeun sareng debian 6 (anu saé pisan) tapi pikeun ngabantingkeun nanah sakedik, ieu waé, sanaos kuring ogé hoyong nyobian os osob atanapi nempatkeun anak anjing kana éta.

  34.   jamin-samuel cenahna

    ngan wao

  35.   jorgemanjarrezlerma cenahna

    Tutorial anu saé pikeun masang distro anu saé ieu. Kaleresan damel tapi upami batur leres-leres hoyong diajar, distro ieu anu pangsaéna pikeun perawatanana sareng pangropéa na langkung gampil sareng tanpa komplikasi kumargi énggal waé diénggalan.

    Sawatara waktos ka pengker kuring ngalakukeun anu sami, tapi kuring tetep kanggo rujukan.

  36.   sanhuesoft cenahna

    Kuring mangrupikeun pengikut anu satia dina blog anjeun Alejandro, nyatana éta berkat anjeunna yén kuring berhasil masang ArchLinux dina komputer kuring taun kamari sareng ti saprak éta kuring henteu ngalih. Abdi kantos nganggo Ubuntu, tapi kuring henteu pernah nyaman sareng sistem pakét na atanapi Unity atanapi seueur hal-hal sanés. ArchLinux kantos narik perhatian kuring, tapi kuring henteu kantos mendakan pituduh anu intuitif pikeun masang sareng ngajantenkeunna fungsional. Janten kuring ngahargaan pisan.

    Pindah kana topik anu sanés, anu paling dipikaresep ku kuring ayeuna nyaéta anjeun bérés Pitunjuk Instalasi Pantheon dina Arch Linux ... Kuring bakal nyobian, sabab sanaos kuring nyobian lami pisan kuring henteu resep pangalaman éta. Tétéla vérsi anu kuring pasangkeun parantos lami pisan.

    Pokokna, wilujeng damel sareng hatur nuhun.

  37.   kratoz29 cenahna

    Naha anjeun masih jumeneng ngadamel tutorial ngeunaan cara masang lingkungan eos? Khususna kuring resep ka lingkungan ieu, alat kompiz anu pangkuatna disederhanakeun kalayan manajemén sumber anu saé.

    Kuring parantos masang manjaro ("lengkungan anu ramah") sareng nyobian masang lingkungan ieu nyalira, tapi kuring henteu tiasa.

  38.   Statick cenahna

    Saé pisan, émut yén nganggo Archlinux henteu ngajantenkeun kami pangguna anu langkung saé, panggunaan sadidinten ngamungkinkeun anjeun kéngingkeun pangalaman, hatur nuhun kana Pitunjuk

  39.   linkaevolution cenahna

    Endah pituduh pamasangan anjeun, kuring ngarepkeun anjeun bérés nyerat panduan anu teu aya tina daptar anu teu leres: P. Kuring ngabagjakeun anjeun +10

  40.   Jorgicio cenahna

    Hai, seueur Arch-user ka payun bakal ngahargaan éta; Sateuacan ngalih ka Gentoo, kuring mangrupikeun pangguna Arch Linux, sareng, dina pangalaman kuring salaku pangguna Linux umumna, kalayan 100 MB kanggo / boot, cekap, kalayan ngémutan kriteria yén anjeun ngan ukur ngagaduhan hiji kernel per sistem . Sareng yén ayeuna kuring nganggo Gentoo sareng peryogi nyusunna, kuring masih henteu ngagaduhan masalah. Sareng lega naon anu 10-15 GB pikeun / sahenteuna, sabab kuring gaduh 17 xD

    Éta bakal.

    Wasalam

  41.   Guido rolon cenahna

    Naon tulisan anu saé. Dinten ieu kuring nyobian masang lengkungan. Sareng hiji kuring sadar yén éta sami sareng mimiti kuring sareng Linux. Kalayan slackware. Seueur paréntah. Ieu kanggo lalaki. Sakumaha unix. Pos ieu pantes 10+ upami éta nguping nalika kuring maca di ditu. Hatur nuhun. Ayeuna damel kuring hoyong nga-restart instalasi

  42.   bebek cenahna

    Hai Alejandro, hatur nuhun pisan kana hasil kerjaanana anu saé !!!

  43.   bebek cenahna

    Hai Alejandro, hatur nuhun pisan kana pituduh anu saé na. Kuring milarian anu anjeun kagungan pikeun dipasang ku jaringan nirkabel tapi kuring henteu mendakanana aya- kuring hatur nuhun nalika anjeun tiasa nyebarkeunana sabab éta pisan ngabantuan masang lengkungan dina laptop kuring-

    1.    Alexander ponce cenahna

      Hello!
      Pitunjuk instalasi jaringan nirkabel dileungitkeun, sabab urang ayeuna gaduh paréntah: # wifi-menu.

      Salam.

  44.   aapieman cenahna

    Halo Alejandro, kuring panasaran naon anu lumangsung dina sadaya panduan anu parantos siap dina blog pribadi anjeun, kuring terang yén anjeun panginten hijrah kana blog ieu tapi kuring kedah naroskeun ka anjeun.

    Kuring kedah ngomean sababaraha PC sareng kuring kantos ngagunakeun pituduh anjeun salaku référénsi, salam anu kuat pisan sareng sarébu nuhun pikeun sadaya padamelan anu anjeun laksanakeun sacara gratis, kuring ngarepkeun bakal ningali panduan "siap" langsung, khususna Arch with Windows X (henteu tiasa ngadamel partisi kalima, kuring henteu tiasa mikir naon anu kedah dilakukeun)

    1.    Alexander ponce cenahna

      Hatur nuhun pisan kana koméntar anjeun, pituduh pamasangan Arch with WIndows aya dina pamekaran, nanging, kuring tiasa ngabantosan anjeun ngalangkungan email abdi, salam.

  45.   DwLinuxero cenahna

    Pitunjuk anu saé tapi kuring sadar yén unggal masang Arch Linux "langkung gampang" kumargi diputuskeun pikeun henteu tetep installer anu tetep masihan sebaran ieu, untungna urang masih gaduh proyek sapertos Cakra anu kami henteu hoyong leungit duanana pormat waktos ku panangan sareng masang sistem ku panangan.
    Ayeuna kuring nganggo Dream Studio tapi éta méré kuring seueur masalah (ayeuna kurang kabeneran) anu kuring mikir nyobian Chakra Linux contona kuring henteu hoyong miceunan seueur waktos dina instalasi sareng konfigurasi
    Wasalam

  46.   Statick cenahna

    Hatur nuhun kana Blog anjeun kira-kira sataun katukang kuring ngagaduhan pamasangan Archlinux anu sampurna, kuring kedah hatur nuhun yén ayeuna anjeun masangkeun kanggo komunitas Ti Linux, anjeun kedah teras-terasan sareng berita Archlinux pikeun pembaruan naon waé, kuring ngarepkeun anjeun terus nyebarkeun tips anjeun anu salawasna Kuring maca aranjeunna.

    Wasalam

  47.   4nyeri cenahna

    Alus pisan, tapi kuring kedah masang dual boot Arch sareng Win7, kumaha kuring kedah partisi hard disk?

    Punten upami aya anu tiasa nulungan kuring.

  48.   Azureus cenahna

    Halo, panduan anjeun ngabantosan kuring pisan tapi kuring ngalaman masalah, ngan nalika kuring ngaunduh grup paket anu pc beku sareng henteu ngaréspon nanaon, kuring kedah pareuman sareng nalika kuring nyobian nyobian masang bungkus deui éta ngawartosan yén pasti file parantos aya dina sistem file sareng ngaleungitkeun kasalahan. Naha aya cara anu kuring tiasa ngalereskeunana?

    1.    Alexander ponce cenahna

      Punten kirimkeun masalah / mamang anjeun kana email abdi.

  49.   Kalangkang cenahna

    Aranjeunna kedah nambihan penjelasan pikeun kasus dimana éta dipasang ku UEFI

  50.   Andrew cenahna

    Pitunjuk anu saé, kuring ngan ukur ngagaduhan hiji masalah, kuring masangna dina mesin anu lami pisan sareng kartu vidéo diintegrasikeun kana papan, salah sahiji anu umumna, kuring masang supir pidéo vesa tapi henteu hasil, kuring ngagaduhan kasalahan ti Xserver, kuring ngalakukeun pacman xf86-video-fbdev sareng xf86-video-vesa sareng aya upami lulus tes x server. Hiji patarosan, anjeun teu ngagaduhan pituduh LXDE? Hatur nuhun, hébat pituduh anjeun

    1.    Alexander ponce cenahna

      Halo, abdi parantos ngintunkeun anjeun email sareng pitunjuk pikeun LXDE.

      Salam.

  51.   Eduardo cenahna

    sareng nyobian sababaraha tutorial tapi kuring bingung dina langkah dasar instalasi sistem
    aya anu tina 3 pacstrap anu kuring kedah pasang?
    hiji dituturkeun ku nu lain ??

    1.    Alexander ponce cenahna

      Hello!

      Tina 3 paréntah, masing-masing masang bungkus anu sanés, janten anjeun kedah ngadamel atanapi nempatkeun éta sasarengan: # pacstrap / mnt base base-devel grub-bios networkmanager

      Salam.

  52.   Ramon cenahna

    Halo man, kuring gaduh 4 sapatu, win 8 win 7 backtrack sareng slackware, kuring bakal ngagentos partisi slackware ku archlinux, tapi kuring ningali yén anjeun ngadamel 4 partisi, sareng partisi slackware kuring mangrupikeun partisi primér, sapertos anu kuring pasang, kuring gaduh swap sanés anu tiasa dianggo kanggo bactrack, kumaha kersa ngabantosan kuring kana email abdi

  53.   Daniel cenahna

    Selamat pikeun panduan, éta saé pisan.
    Abdi hoyong nyaritakeun yén saatos ngamimitian networkmanager, pikeun nyambung ka internét ngalangkungan wifi kuring kedah nganggo paréntah ieu:
    # nmcli dev wifi nyambungkeun kecap akses
    Ieu kusabab teu mungkin ngagunakeun jaringan kabel.

    1.    Daniel cenahna

      Hapunten komando naÑ
      # nmcli dev wifi nyambungkeun "SSID" kecap akses "sandi"

      1.    Alexander ponce cenahna

        Hatur nuhun pisan, pituduh anu diénggalan.

  54.   Eduardo cenahna

    Surak !! Abdi ngagaduhan masalah anu ageung ku "$ sudo pacman -Syu" éta moal ngantep kuring ngamutahirkeun kusabab kuring henteu nyambung kana internét, hiji-hijina cara kuring tiasa nganggo éta wifi tapi éta henteu ngantep kuring nganggo wifi-menu deui sareng sareng "systemctl start NetworkManager. service "Kuring henteu nyambung Kuring parantos milari tutorial anu sanés tapi nalika kuring nganggo iwconfig éta nyarios kuring henteu" -bash: iwconfig: paréntah henteu kapendak "anu anjeun nyarankeun!?!

  55.   MegaMauricio cenahna

    Tutorial anu saé pisan, éta ngabantosan kuring pisan sareng dokuméntasi sanés tina wéb pikeun SUKSES masang Archlinux dina sistem kuring. Hatur nuhun pisan sareng usaha anu dimodalan ngadamel pituduh ieu. 🙂

  56.   Juan Carlos Cabrera cenahna

    Tutorial instalasi Linux Ubuntu anu pangsaéna anu kuring kantos tingali. sareng kuring kantos ningali seueur, tapi anu ieu ngaleuwihan aranjeunna sadayana. Hatur nuhun kana waktos sareng pangabdian pikeun ngalakukeun hiji hal anu saé pisan sareng jelasna.

  57.   GenzoDany cenahna

    Pidéo pikeun nunjukkeun yén pamasangan Archlinux mangrupikeun prosés saderhana anu ayeuna ngagaduhan dokuméntasi anu cekap pikeun dilaksanakeun ku pangguna anu kirang berpengalaman.
    Pitunjuk Alejandro Ponce parantos dituturkeun: https://blog.desdelinux.net/guia-de-instalacion-de-arch-linux-2014/
    Hayu urang pegatkeun mitosna, ArchLinux sanés ngan ukur pikeun pangguna canggih!

    http://youtu.be/EdNCwy6VCkM

    1.    Carlos cenahna

      Hiji patarosan kuring virtualisasi lengkungan linux kuring nuturkeun sadaya léngkah tapi grub henteu ngajalankeun saatos balikan deui kuring masih kéngingkeun layar utama anu sami dina archlinux

  58.   bryam cenahna

    alus teuing dilayanan kuring hatur nuhun pikeun karya hébat

  59.   joakoej cenahna

    Halo, naha aya anu terang cara ngalakukeun pikeun ngabakar file ka usb leres? sabab kuring nyobian dina sarébu cara anu béda sareng éta henteu tiasa dianggo pikeun kuring, kuring nyobian nganggo Unetbootin, Linux Live Usb Creator, Universal Usb Installer, dd pikeun windows, dd pikeun linux, jsb, tapi dugi ka hiji anu paling caket dina ngahontal éta dd.
    Nanging, ku dd éta nyarios ka kuring "ieu lain disk bootable", janten kuring henteu terang naon anu kedah dilakukeun

    1.    joakoej cenahna

      Tungtungna kuring ngajawab éta berkat forum Arch Linux, kuring nganggo program anu disebut Rufus pikeun ngaduruk gambar pikeun usb sareng éta hasil 100%, ayeuna kuring parantos dipasang Arch, berkat program ieu anu mangrupikeun hiji-hijina hal anu tiasa dianggo pikeun kuring.

      http://rufus.akeo.ie/

    2.    Statick cenahna

      Di dieu éta ngabéjaan ku cara saderhana sareng gancang, kuring sok nganggo nganggo distro naon waé

      https://wiki.archlinux.org/index.php/USB_Flash_Installation_Media_%28Espa%C3%B1ol%29#C.C3.B3mo_restaurar_la_unidad_USB

  60.   Diego Isaac cenahna

    chingon hatur nuhun pisan

  61.   jamin-samuel cenahna

    Naha perlu nyieun partisi anu misah pikeun / boot ??

    Upami jawaban na enya, naon anu bakal kajadian dina partisi ieu nalika kernel anyar diunduh, naha éta bakal kakurangan tina rohangan sareng nyerat deui kernel anu sateuacanna?

    Naha anjeun nyarankeun ext2 tibatan ext4 pikeun partisi ieu / boot?

    1.    Statick cenahna

      Henteu perlu, anjeun ngan ukur tiasa nyiptakeun 2 partisi

      / sareng / tukeur

      / >>> mangrupikeun akar na
      / gentos >>> daérah pertukaran

  62.   redact cenahna

    Halo ieu panduan anu saé, tapi kuring ngagaduhan masalah, kuring ngan ukur tiasa aksés internét upami kuring netepkeun IP statis, kumaha kuring tiasa masang archlinux nganggo IP statis? Punten Abdi hoyong anjeun ngabantosan masalah kuring, hatur nuhun

  63.   Inukaze cenahna

    Hai, kuring berhasil masang ArchLinux, 99.9%
    Intina nyaéta 0.1% ieu ieu

    Nalika anjeun nyieun konfigurasi ku
    $ sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg

    Tétéla kuring ngahasilkeun ieu:

    menuentri 'Arch Linux, sareng Linux 3.14.4-1-ARCH' –class arch –class gnu-linux –class gnu –class os –group group_main {
    saveefault
    insmod ext2
    set root = '(hd0,6)'
    search –no-floppy –fs-uuid –set 39c2b115-9c28-4805-87bf-88657495ea4c
    kamandang 'Ngunggah Linux 3.14.4-1-ARCH…'
    linux / vmlinuz-linux root = / dev / sdb7 rw sepi percikan init = / usr / lib / systemd / systemd
    kamandang 'Memuat ramdisk awal…'
    initrd /initramfs-linux.img

    Masalahna nyaéta garis

    linux / vmlinuz-linux root = / dev / sdb7 rw sepi percikan init = / usr / lib / systemd / systemd

    Kusabab
    root = / dev / sdb7

    Kusabab éta kedah:
    root=UUID=6af334c4-52a1-4e16-925e-cc54006b269f

    Kusabab éta, nalika nyobian boot kadang-kadang éta néang / dev / sda7 waktos sanés / dev / sdb7, sareng kuring henteu terang naha éta hirup ngarobah nilai-nilai hurup éta kana hard disk anu sami unggal-unggal kuring ngamimitian atanapi ngabalikan komputer.

    Nya teras pasang burg, sareng anjeun gaduh masalah anu sami, anu nempatkeun root = / dev / sdX # tibatan root = UUID = ###…

    Anjeun terang naon anu kuring kedah lakukeun supados unggal-unggal kuring ngajalankeun hal-hal sapertos kitu

    $ sudo burg-mkconfig -o /boot/burg/burg.cfg
    $ sudo update-burg

    $ sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
    $ sudo update-grub

    Éntri ménu cocog:

    menuentri 'Arch Linux, sareng Linux 3.14.4-1-ARCH' –class arch –class gnu-linux –class gnu –class os –group group_main {
    saveefault
    insmod ext2
    set root = '(hd0,6)'
    search –no-floppy –fs-uuid –set 39c2b115-9c28-4805-87bf-88657495ea4c
    kamandang 'Ngunggah Linux 3.14.4-1-ARCH…'
    [b] linux / vmlinuz-linux root = UUID = 6af334c4-52a1-4e16-925e-cc54006b269f rw silent splash init = / usr / lib / systemd / systemd [/ b]
    kamandang 'Memuat ramdisk awal…'
    initrd /initramfs-linux.img
    }

    ???

    tibatan éta nyebatkeun root = UUID tibatan root = / dev / sdX #, kumargi ku / dev / sdX # éta henteu tiasa dianggo pikeun kuring. Nuhun sateuacana pikeun bantosan anjeun tiasa masihan ka kuring.

    1.    valdo cenahna

      Dina file / jsb / standar / grub aya garis ieu:
      # GRUB_DISABLE_LINUX_UUID = leres
      Upami henteu dikomentaran ku # éta nganonaktifkeun panggunaan UUID dina garis kernel tibatan nganggo metode lami tina / dev / sdxx ..
      Upami ieu masalah saatos ngédit garis anu disebatkeun anjeun ngulang paréntah
      sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg

  64.   xunil cenahna

    Tina sadaya lingkungan desktop ieu, anu mana anu nyéépkeun rohangan pangleutikna dina laptop sanés desktop Xorg dasar?

    1.    Statick cenahna

      Kira-kira 1 taun kuring ngan ukur nganggona Heboh, éta sanés lingkungan grafis, éta ngan ukur manajer jandela, tapi pagelaranna optimal. Kuring nyarankeun anjeun milih xfce atanapi lxde anu mangrupikeun anu paling ringan anu kuring nyobian.

      Wasalam

  65.   Maxi cenahna

    tutorial anu saé pisan. saderhana pisan, kuring henteu kantos nganggo linux sareng kuring narik sirah kana linux. naha kuring mikir

  66.   Maxi cenahna

    Tutorial anu saé pisan. saderhana pisan, kuring henteu kantos nganggo linux sareng kuring narik sirah pikeun distro ieu. sabab kuring yakin naon anu nyarios sadayana: "Arch is simple." Pokokna, kuring ngalaman kacilakaan, nalika kuring ngasupkeun chroot sareng abdi hoyong ngagunakeun paréntah "nano", éta nyarios yén fungsina henteu dikenal, dina léngkah 8. Naha anjeun terang kunaon? Abdi teu émut ngalangkungan léngkah naon waé

  67.   pilar cenahna

    Hai, abdi énggal pikeun archlinux, hatur nuhun pikeun panduanna, tapi nalika kuring bérés sadayana, nalika kuring nga-restart deui, éta henteu ngantep kuring asup kana akar, atanapi sagala rupa, upami anjeun tiasa ngajawab kuring punten

    1.    Adolfo Rojas G cenahna

      anjeun henteu masang partisi ogé: /

  68.   Francisco cenahna

    Halo Alejandro, pelesir pikeun salam anjeun, kuring ngucapkeun salamet pikeun tutorial anu lengkep, alus pisan, katingali, kuring masih nganggap diri kuring pemula dina Linux sareng kuring sering ngatasi distro anu gampang dipasang, ayeuna ku pitulung sareng panjelasan ieu, kuring nyobian.
    Kuring henteu terang upami, distro ieu pikeun alat-alat anu langkung modéren, kuring henteu acan tiasa masang distro ieu dina Pentium 4 kalayan ram 1 GB, dina léngkah ieu (# pacstrap / mnt grub-bios), éta ngalungkeun kasalahan sareng anu sanés anu sanés sanés kuring Oke, muhun teras abdi teraskeun sareng sésana prosedur, sareng dina tungtungna kuring ngabalikan deui sareng deui éta ngalungkeun kuring BOTTLE AND GROUP ERROR, naon anu janten masalahna, Alejandro?

    Kuring ngantosan réspon anjeun anu gancang, salam.

  69.   tzekelkan27 cenahna

    Pitunjuk anu saé !!! Éta ngabantosan kuring pisan. Nuhun 🙂

  70.   Ezequiel cenahna

    Hatur nuhun pisan!! Éta ngan ukur naon anu kuring peryogikeun.

  71.   padsan3 cenahna

    Tutorial anu saé pisan, kuring mangrupikeun pemula dina dunya Linux tapi hoyong pisan diajar. Kuring tiasa nuturkeun sadaya léngkah tanpa masalah, tapi dina pamasangan lingkungan grafis kuring ngalaman masalah. Kuring masang Arch Linux dina virtualbox sareng kuring pikir éta panginten janten masalah. Langkung saé nunjukkeun tindakan tambahan anu kedah dilakukeun dina virtualbox. Nuhun kana sadaya inpormasi, éta manpaat pisan.

  72.   Jorge Manjarrez Lerma cenahna

    Kumaha damang.

    Pembelajaran anu saé, jelas sareng fokus kana prosés anu, sanaos padamelan, ngahasilkeun sistem anu saé. Sanaos pikaresepeun upami parantos ditangtukeun sababaraha hal:

    1.-Kumaha carana masang LTS Kernel, ieu pikeun jalma-jalma anu hoyong gaduh sistem anu langkung stabil dina hubungan masalah régrési sareng hal-hal sanés.

    2.- Boot Manager benten sareng GRUB, sapertos SYSLINUX anu kuring sacara pribadi nyarankeun pikeun tim "lami".

    Pangalusna Wasalam.

    attentively
    Jorge Manjarrez Lerma

    1.    Manuel de la Fuente cenahna

      Sacara pribadi, kuring henteu nyarankeun kernel LTS, kuring nganggo éta bari dina pamasangan Arch, sareng sapertos komponén sistem sésana sabab éta selalu up-to-date tapi kernel tetep ketinggalan jaman tungtungna nyababkeun langkung seueur masalah.

  73.   Julio Garcia cenahna

    Halo kumaha damang, postingan saé
    Kuring junun ngalaksanakeun sadayana pamasangan tapi nalika kuring nyambung kana jaringan nirkabel kuring henteu tiasa, éta nunjukkeun kuring ieu: Kasalahan: Teu aya alat Wi-Fi anu kapendak.
    Abdi henteu terang naon anu kedah dilakukeun
    hatur nuhun sateuacana pikeun tutorial na

  74.   tester cenahna

    Wilujeng siang, punten kuring nuturkeun léngkahna tapi pikeun ngabalikan deui sistem ngantosan ningali grub kuring henteu hoyong masang archlinux di gigir windows 8 tapi anu kuring tingali nyaéta windows 8 dimimitian tapi kuring henteu ningali grub atanapi naon waé anu kuring nuturkeun léngkah kalayan sampurna dugi « balikan deui »

    1.    Manuel de la Fuente cenahna

      GRUB henteu dipasang leres. Pasang deui ku ngalakukeun ieu:

      1. Boot deui tina USB stick anjeun dimana anjeun ngarékam Arch Linux.

      2. Pasang partisi anu parantos didamel. Upami anjeun ngalaksanakeun éta sesuai sareng tutorialna nyaéta:

      mount /dev/sda2 /mnt
      mount /dev/sda1 /mnt/boot
      mount /dev/sda3 /mnt/home

      3. Asupkeun lingkungan chroot:

      arch-chroot /mnt

      4. Pasang deui sareng atur deui GRUB (dina paréntah ieu ngan ukur / dev / sda, teu aya nomer anu nempatkeun saatos sda):

      grub-install /dev/sda
      grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg

      5. Tutup chroot, unmount partitions sareng nalika anjeun balikan deui anjeun kedah GRUB ngajalankeun:

      exit
      umount /mnt/{boot,home,}
      reboot

      1.    tester cenahna

        Hatur nuhun kana bantosanna, éta tiasa dianggo pikeun kuring, tapi kuring ngagaduhan masalah 2. Anu kahiji nyaéta nalika kuring ngamimitian pc kuring grub henteu muncul sareng "input henteu didukung" muncul saatos sababaraha detik éta dimimitian sareng lebet archlinux, janten kuring henteu tiasa ngamimitian dina windows upami Abdi hoyong, kuring henteu terang naha kuring ogé tiasa kusabab kuring henteu ningali nanaon sareng kuring henteu ngajantenkeun partisi bumi hoyong janten partisi anu sami anu ngabagi root sareng bumi sapertos dina sistem linux anu sanés anu anjeun henteu kedah masihan partisi khusus pikeun bumi upami anjeun henteu hoyong sareng Ngan folderna anu didamel, sapertos keyboard kuring anu salah dikonfigurasi Abdi nganggo twm nyobian masang heboh anu parantos kuring anggo dina debian

        1.    Manuel de la Fuente cenahna

          Hmm, sigana aya masalah sauyunan sareng sababaraha bagéan pakakas anjeun. Pariksa naha ieu tiasa dianggo pikeun anjeun: https://lists.ubuntu.com/archives/foundations-bugs/2012-September/110057.html

      2.    tester cenahna

        Hatur nuhun kana bantosan kuring teu gaduh hp kuring gaduh acer sareng GMA X4500 sareng kuring sering nganggo distribusi sanés tapi hé upami éta masalahna, naha solusina nganggo lilo?

  75.   tester cenahna

    Ayeuna dina layar nembongan monitor msg "input teu didukung" pasang partisi root kuring

  76.   Xunil32 cenahna

    Dina pamasangan Archlinux ngalangkungan virtualbox dina hal partisi, naon anu disarankeun ???

  77.   Saul cenahna

    Halo, pituduh anu saé pisan, kuring ngan ukur gaduh hiji patarosan,
    Kumaha carana masang éta sareng uefi kuring gaduh lenovo? sabab sakumaha pedoman sareng laptop ieu henteu dianggo pikeun kuring = (

    1.    elav cenahna

      Pikeun UEFI kuring mamatahan anjeun masang sareng Antergos, nyaéta Arch sareng sababaraha paket deui. Kuring parantos diuji sareng éta jalan sampurna, anjeun ngan kedah ngadamel partisi dina FAT32 henteu kirang ti 100MB sareng henteu langkung ti 512MB sareng dina instalasi anjeun nempatkeun salaku / boot. Anjeun bakal ningali kumaha pamasang Antergos ngadeteksi otomatis.

      1.    Saul cenahna

        Ok hatur nuhun pisan, kuring bakal nyobian sareng Antergos =)

  78.   Bitl0rd cenahna

    sobat panduan anu saé ... éta parantos nyababkeun kuring kaluar ti kubuntu sareng mimitian ku Arch, kuring resep pacman sareng repositori !!

  79.   Andrés cenahna

    Kuring nyobian masangna sareng sadayana henteu kunanaon saatos reboot, nalika kuring ngadamel tabel partisi éta ngakuan distro sanés anu kuring parantos pasang, tapi nalika kuring reboot heula pertama kalina saatos masang sadayana, ngan ukur lengkungan anu nembongan, nalika kuring ngamimitian nganggo duanana pilihan) Kuring meunang kasalahan sareng balik deui ka grub, sigana aya kasalahan anu sami taun ka tukang, anjeun tiasa ngabantosan kuring?

  80.   Dixie cenahna

    Abdi tiasa ngalakukeun sadayana, tapi kuring masang kana uefi sanaos kuring ogé tiasa ngalakukeun éta ku bios, tapi kumaha kuring masang bootloader di efi

  81.   guli cenahna

    Sae pisan dataaaa

  82.   Elian cenahna

    Halo! Tutorial ieu saé sareng kuring ngan ukur gaduh hiji masalah ... nalika kuring ngabalikan sistem pikeun ngamimitian ngonpigurasikeunana, éta nyarios yén kecap konci kuring salah.

    Kuring ngajalankeun "su", kuring nempatkeun kecap konci anu kuring netepkeun léngkah deui sareng sistem nyatakeun "login lepat". Ieu mangrupikeun kadua kalina kuring masangna sareng hal anu sami kajadian ka kuring ... aya solusi atanapi naon? Éta hiji-hijina masalah kuring!

    1.    Sanders gutierrez cenahna

      Kuring gaduh masalah anu sami, sadayana tiasa dianggo kecuali lamun kuring badé lebet sareng pangguna anu kuring ciptakeun éta ngabéjaan yén kuring henteu leres sareng kuring henteu ngartos kunaon, kuring ngverifikasi aktivasina, yén éta milik sadaya grup anu parantos ditangtoskeun dina panduan sareng teu nanaon, kuring ngarobih passwd mikir éta anu sareng sanés. Tiasa batur ngabantosan kuring ngeunaan ieu

    2.    Sanders gutierrez cenahna

      OKÉ, direngsekeun, ieu anu kuring lakukeun

      Kuring diverifikasi cangkang pangguna anu nyiptakeun (bisi kuring "sanders") kalayan paréntah
      ucing / jsb / passwd | sanders grep
      Kaluaran: sanders: x: 1000: 100: / home / sanders: / usr / bin / bash

      Dimana / usr / bin / bash -> nyaéta cangkang standar urang nalika lebet kana sistem. (Tapi kuring pikir anjeun parantos terang éta.)

      Teras kuring parios cangkang standar ku paréntah
      ucing / jsb / cangkang

      Miang:
      #

      / jsb / cangkang

      #
      / Bin / sh
      / bin / bash

      Tungtung file

      Teras atuh cangkangna dirobih.

      Pikeun ieu kuring nyobian dua pilihan. Upami urang ngajalankeun bash mana éta bakal teras nunjukkeun urang / usr / bin / bash, bahkan upami urang nganggo type bash tibatan paréntah sateuacanna éta ogé bakal nunjukkeun kami [bash dikaitkeun (/ usr / bin / bash)] sareng éta ampir teu logis kumargi / bin mangrupikeun tautan simbolis ka / usr / bin / sahenteuna dina lengkungan.

      Kahiji: robih cangkang ku paréntah
      sanders chsh -s / bin / bash

      Ieu bakal ngajantenkeun file / etc / passwd henteu gaduh deui / usr / bin / bash tapi / bin / bash sareng anu tiasa dianggo.

      Kadua: tambahkeun / usr / bin / bash kana daptar cangkang standar
      nano / jsb / cangkang
      sareng kuring nambihan / usr / bin / bash save and close

      Saatos nganggo salah sahiji tina dua pilihan kuring tiasa suksés login.

      Salam!

  83.   Archerwithgainsofplayingwindows cenahna

    Sakumaha anu kuring carioskeun dina sababaraha waktos, pituduh anu saé.
    Tapi nalika éta pituduh pamasangan lengkungan sareng windows na?

  84.   Juan cenahna

    Hatur nuhun pisan kana pituduh na, éta dipedar pisan!

  85.   Misael Armenta cenahna

    Alus pisan !!!

  86.   Elkin cenahna

    Wilujeng !! saleresna, hatur nuhun pisan pikeun panduan anu saé ieu! Duka teuing kuring teu gaduh artos ayeuna sabab kuring hoyong ngadukung anjeun sareng ieu mangrupikeun salah sahiji padamelan anu anjeun tingali seueur jalma nyumbangkeun sareng ngajantenkeun anjeun leres-leres hoyong mayar aranjeunna kanggo usaha sareng waktosna dilakukeun. Salam ti Kolombia !! Nuhun Mil.

  87.   gabouh cenahna

    Nuhun Alejandro pikeun elmu anjeun, éta mangrupikeun panduan anu saé, bahkan penulis gambar anu ngabantosan kuring pisan kusabab pilihan kuring anu sanés sapertos lili atanapi yumi usb henteu hoyong jalan.
    Kuring boga ragu yén kuring parantos ngagaduhan boot ganda tina mint sareng windows 7, kuring némbalan deui disk sareng kuring macét sabab kuring mupus partisi anu saluyu sareng linux tapi nalika kuring masihan nyerat ieu nyarios ka kuring yén éta bakal nyerat kana disk sareng data janten aranjeunna badé ngalaman parobihan, kuring ngartos éta tapi naha ieu ogé bakal mangaruhan partisi windows kuring?

  88.   Omar udave cenahna

    hatur nuhun pikeun panduan

    tapi anjeun henteu tiasa ngabantosan kuring, éta henteu ngadeteksi kuring supir kartu jaringan b43 broadcom, naha anjeun tiasa ngabantosan kuring pikeun masangna

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Halo Omar!

      Salami sababaraha dinten urang parantos nyayogikeun jasa tanya jawab anyar anu disebat Tanya FromLinux. Kami nyarankeun yén anjeun mindahkeun jinis konsultasi ieu di ditu supados sadayana masarakat tiasa ngabantosan anjeun pikeun masalah anjeun.

      Rangkulan, Pablo.

      1.    Omar Udave} cenahna

        Hatur nuhun pisan kuring parantos ngumbar tapi kuring bakal tumut kana akun hatur nuhun

  89.   Johender garcia cenahna

    Sobat Goodnight. Kuring parantos nyobian distro anu béda pikeun sababaraha minggu. pikeun ningali anu mana anu paling ngayakinkeun kuring sareng tangtosna anu mana anu paling saé dina netbook kuring. dinten ayeuna énjing-énjing kuring gugah sareng ideu yén kuring hoyong nyobian ArchLinux sareng milarian di SanGooglel kuring mendakan pituduh ieu. tapi dina waktos pamasangan kuring kantos ngalaman masalah. sareng éta layar dipareuman sepanjang waktos paduli naha kuring nyerat paréntah atanapi henteu. sareng layarna henteu hurung nalika mencét tombol naon waé, kuring kedah ngantosan sakitar 1m teras pencét tombol kakuatan sareng éta ngamimitian dimana éta pareum.
    Kuring ngalaksanakeun instalasi tina USB anu kuring tiasa bootable ku LinuxLive USB Creator.

  90.   ManuelH cenahna

    Abdi nyobian masangkeunana dina VirtualBox, masalahna saatos milih di GRUB kanggo lebet. Layarna tetep hideung ... Sareng sanés pa 'back nor pa' di payun. Naha aya anu terang kumaha pikeun méréskeun ieu? Surak

  91.   shini-kire cenahna

    dina titik nalika kuring ngaleupaskeun boot sareng bumi sareng balikan deui, éta henteu ngamimitian xD éta tetep dina reboot 🙁 sareng grub henteu némbongan atanapi naon waé anu tiasa janten ??

  92.   Eduardo cenahna

    Wilujeng sonten
    Kuring parantos nyobian sababaraha kali masang archlinux tapi nalika kuring dugi ka partisi éta selalu méré kuring kasalahan, éta parantos janten hard disk leutik janten kuring nyobian gaduh root sareng swap hungkul, tangtosna ku panduan anu aya didieu kuring henteu nyobian tapi kuring kedah 4 partisi disk sareng éta alit. Abdi bosen berjuang sareng éta.
    atoh hatur nuhun pisan.
    Eduardo

  93.   Alexander cenahna

    Patarosan ?? .. Upami kuring masang iso di VirtualBox instalasi bakal sami.
    atanapi bakal aya parobihan.

  94.   moa cenahna

    Sareng upami kuring badé masangkeun sareng Win?

  95.   dextre cenahna

    Patarosan saatos balikan deui kuring nempatkeun poweroff percanten yén éta bakal ngamimitian kuring deui sareng iso dina virtualbox janten kuring ngaleungitkeun atanapi rada ngaleungitkeun iso na nalika kuring balikan deui teu aya nanaon, kuring kedah ngantepkeun set iso? Nalika boot deui, moal ISO lengkungan nembongan deui saolah-olah dipasang deui? hatur nuhun kana koméntarna.

    sadayana parantos dihapus, éta bakal aya dina waktos anu sanés.

    1.    Juan Carlos Cabrera cenahna

      Tutorial anu saé, tapi kuring gaduh sakedik masalah pikeun ningali lamun aya anu ngabantosan kuring, mimiti dina bagian partisi nalika kuring parantos ngaunduh versi Arch anu pangénggalna tina halamanna, partisi mangrupikeun hal anu béda kusabab kuring nyerat paréntah CFDisk kuring ngagaduhan 5 format anu kuring gaduh Naon anu kedah dipilih sateuacan ngabagi milih anu pangpayunna tapi kuring henteu terang naha éta anu leres, kadua teu aya deui pilihan anu anjeun pilih nomer 82 salaku swap linux, ayeuna éta ku namina sareng seueur anu kuring henteu ningali pilihan pikeun boot hungkul, sareng tungtungna mah Sadaya léngkah sareng nalika kuring reboot sistem henteu dimuat atanapi bahkan ngamimitian kuring parantos ngalakukeun sababaraha kali dina sababaraha mesin virtual sareng éta teras-sami.

      sakur saran bakal ngaapresiasi pisan.

  96.   amaranth cenahna

    Dokuméntasi anu luar biasa. Nuhun kasadayana !!!!!!!!!

  97.   mxtld1 cenahna

    Upami anjeun kéngingkeun kasalahan sapertos kieu

    Kasalahan: Gagal konéksi gagal: (7) Rahasia diperyogikeun, tapi henteu disayogikeun.

    éta direngsekeun sapertos kieu; sahenteuna éta digawé pikeun kuring

    sudo nmcli dev wifi sambungkeun kecap akses YourNetworkName 'sandi'

    tanda petik tunggal diperyogikeun nalika kecap akses jaringan anjeun kalebet simbol anu anéh.

  98.   Rick berdejo cenahna

    Hatur nuhun pisan kana pituduh anjeun. Éta saé pisan.

    Ieu pitunjuk anu kuring mendakan pikeun anu peryogi inpormasi ngeunaan cara masang dina komputer UEFI.

    http://es.wikihow.com/instalar-Arch-Linux

    1.    Nicolas cenahna

      Pitunjuk anu saé, kuring nerepkeun siang ayeuna dina komputer sareng luar biasa 🙂

  99.   Cristhian Alexis cenahna

    Kuring nuturkeun pituduh ieu tapi kuring tetep cicing dina bagian ieu:
    sudo nmcli dev wifi nyambungkeun "SSID" sandi "sandi"

    Kuring ngarobih SSID sareng kecap akses ka anu saluyu sareng jaringan kuring, tapi kuring sering ngalaman kasalahan teu kapendak, aya pertimbangan kanggo dipertimbangkeun? Hatur nuhun.

  100.   eliotime3000 cenahna

    Pitunjuk anjeun langkung ngajentrekeun nalika nyobaan di Virtualbox tibatan pituduh resmi éta sorangan. Hatur nuhun pisan pikeun nyalametkeun kuring salami jam tedium.

  101.   anonimo cenahna

    Hai Alejandro, kuring gaduh patarosan, kuring parantos gaduh debian dipasang di gigir windows dina disk, abdi hoyong nganggo partisi windows pikeun masang arch, masalahna nyaéta ngan ukur ngamungkinkeun kuring ngadamel dua partisi janten panginten kuring tiasa masang lengkungan dina partisi tunggal ogé dina ubuntu anu tiasa disebatkeun dina partisi éta bakal / root / boot / home sareng sajabina, tapi nalika ningkatna partisi disebatkeun yén masang sda1 dina mnt salaku root hartosna yén folder / home / boot anu sanés salaku jumlahna atanapi henteu layak ,
    partons kuring sapertos kieu numutkeun gparted
    / dev / sda1 ntfs / media / xxxxxxxxx 97.65gb
    teu dialokasikan 1mb
    / dev / sda2 ext4 / 46.7gb
    unassigned
    / dev / sda3 ngalegaan 787.29gb
    / dev / sda5 linux-swap 1.86gb
    / dev / sda6 ext4 / home 785.43
    Abdi hoyong masang lengkungan dina sda1 langkung khusus sababaraha saran, kuring henteu hoyong némpél debian Abdi hoyong ngantepkeun sapertos ayeuna sareng kuring hoyong nguji lengkungan tapi kuring henteu hoyong virtualisikeun
    hatur nuhun dina sagala hal kuring ngantosan waleran anjeun

  102.   Alex cenahna

    Halo, kuring nuturkeun sadaya léngkah sabab pakait langkung ti 6 kali, parantos bosen dina sadaya usaha, kuring ngahapus sareng ngformat ulang partisi, kuring ngahapus partisi, kuring nyiptakeunana sapertos kieu, teu aya kasus. Masalahna mah nyaéta sistem ieu masang sadayana saé dugi ka léngkah pamungkas pamasangan lengkungan. tapi nalika kuring masihan deui dina reboot éta restart sareng jenisna hoyong ngamimitian tapi balikan deui saat ayeuna ngalakukeunana berulang kali tanpa lirén. (Éta tiasa dibaca yén éta nyarios GRUB dimuat dina layar.) Sareng restart. Pikeun ngaleungitkeun mamang kuring, kuring nyobian masang éta sareng Evo sareng masihan kuring kasalahan anu sami sareng kuring henteu terang naon anu kedah dilakukeun rekomendasi. Kalayan sistem Linux anu sanésna kuring henteu ngagaduhan masalah ngan ukur arch. Kuring ngantosan réspon anjeun gancang-gancang. Hatur nuhun, pc kuring mangrupikeun satelit TOSHIBA C845 - SP4301SA

  103.   Kolorado cenahna

    Kinten-kinten kuring masangna, kanggo ayeuna kuring nganggo manjaro, Salam.

  104.   Jose cenahna

    halo

    Kuring parantos nuturkeun léngkahna tapi éta ngagantung dina reboot munggaran kalayan pesen ieu

    ngamuat ramdisk awal

    Wasalam

  105.   Diego cenahna

    Saatos dipasang sadayana tapi lingkungan grafis anu gnome, kusabab alesan anu teu dikenal, kuring lirén ngamimitian Terminal, kuring nyobian ngamimitianana sareng éta bakal béak. Hatur nuhun pikeun tutorial anu saé ieu. Punten bantosan.

  106.   Carlos Ferra cenahna

    Kuring henteu terang kunaon jalma tetep masang Arch, aranjeunna ngan ukur nyéépkeun waktos sareng résiko ngalakukeun kasalahan, ngarah ngarusak karya para pencipta Manjaro. Dina kirang ti sajam anjeun gaduh Arch dipasang sareng sadayana anu anjeun peryogikeun.

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Janten masang Arch mangrupakeun buang-buang waktos ... HILANG !!! … Koméntar anjeun lucu pisan, lucu 😀

  107.   Pedro cenahna

    Kuring henteu kéngingkeun root root nalika kuring ngamimitian pamasangan, éta kajantenan ka batur

  108.   Hugo Landaeta cenahna

    Wilujeng sonten, kuring nyerat ka anjeun ngeunaan ieu, masang archlinux dina VirtualBox nuturkeun pituduh ieu, sadayana sampurna dugi ka konfigurasi pikeun nyambung ka jaringan nirkabel sareng Network Manager. Éta masihan kuring pesen kieu "kasalahan: henteu kapendak alat WI-FI".

  109.   Carlos cenahna

    Pitunjuk anu saé saé, sanaos kuring hoyong naros naha anjeun tiasa ngabantosan kuring. Pasang Arch sareng panduan anjeun kuring henteu ngagaduhan masalah. Hatur nuhun pisan kana bantosan anjeun. Ayeuna kuring ngagaduhan masalah Abdi hoyong ngahapus sadayana teras masangkeun deui nambihan kali ogé tapi nalika kuring balikan deui sareng atur boot pikeun usb éta lebet grub langsung ka boot tanpa maca isb bootable. Kuring ngawartosan anjeun usb kuring ngadamel aranjeunna ngalangkungan terminal ku paréntah dd sareng ogé pc kuring ngagaduhan bios uefi. Kuring terang éta sanés pamundut khusus tina pos tapi kuring nyéépkeun sabtu minggu pikeun nyobaan terang tanpa hasil. Abdi ngahargaan bantosan anjeun sateuacana. Pelukan gol. P / d ku jalan éta, anjeun terang yén kuring henteu pernah tiasa ngadamel anggur, kuring junun masang sadaya kagumantungan tapi teu aya program windows anu dianggo saé pikeun kuring, hartosna abdi kabuka tapi aranjeunna henteu tiasa leres. hatur nuhun

  110.   Juan Carlos Cabrera cenahna

    Wilujeng sonten, kuring hoyong anjeun netelakeun patarosan pikeun kuring, nalika kuring nulis paréntah CFDisk pikeun ngabagi disk, kuring kéngingkeun 4 pilihan pikeun milih anu mana: gpt, dua, sgi, sun, éta 4 pilihan kaluar, mana anu kuring kedah pilih? Kuring sok milih anu pangpayunna tapi nalika ngabagi kuring henteu ngagaduhan pilihan swap, kuring hoyong anjeun ngabantosan kuring hatur nuhun.

  111.   zabapuen cenahna

    Naha dina titik ieu, dina 2015 sistem masih dipasang asumsi ngan ukur BIOS anu dianggo? Naon anu dilakukeun ku UEFI? Kumaha kuring masang grub kalayan dukungan UEFI kalayan pacstrap? Kumaha kuring nyetél partisi / boot? naha kuring kedah nganggo partisi UEFI sareng dipasang dina / boot?

    1.    elav cenahna

      Dina Wiki aya seueur inpormasi ngeunaan éta. Ayeuna, tina pangalaman kuring, pikeun masang ArchLinux kalayan UEFI henteu ngahesekeun kahirupan kuring sareng kuring masang sareng Antergos, anu ngagaduhan dukungan pikeun éta sareng ngalakukeun éta kalayan gampang. Anu kedah anjeun lakukeun nyaéta netepkeun partisi 512MB ka FAT32 sareng nyarios yén / boot bakal aya ..

      Wasalam

  112.   Valery Graciela cenahna

    Masang Arch dina dual-boot sareng Windows, atanapi sistem sanés anu parantos dipasang, sateuacan ngalebetkeun chroot, penting pisan pikeun masang os-prober, atanapi éta moal ngakuan sistem anu sanés.

    pacstrap / mnt os-prober

    Kuring ogé dipasang dina CD langsung upami aya kajadian

    pacman -Sy
    pacman -S os-prober

    1.    Xavier cenahna

      Sareng partisi sabab bakal didamel kumargi kuring ngan ukur tiasa nyiptakeun 2 primér saatos dipasang windows heula

  113.   Gromit Diaz cenahna

    Naha pituduh ieu pikeun dipasang dina mesin virtual, atanapi ngan ukur pikeun fisik?

    1.    Yukiteru cenahna

      Anjeun tiasa ngagunakeunana dina mesin virtual ogé.

  114.   Rodrigo Llancafil cenahna

    Halo! parantos lami ti saprak éta dina linux. Dinten ieu kuring hoyong masang archbang! sabab butuh kirang waktos pikeun ngonpigurasikeun sadayana nalika siap dianggo. Masalahna nyaéta kuring henteu tiasa ngamimitian modem usb, hiji-hijina alat pikeun sambungan kana internét anu kuring damel nalika damel. Saméméhna kuring tumaros kalayan

    $ sudo systemctl ngamimitian ModemManager.service && sudo systemctl ngaktipkeun ModemManager.service

    sareng éta cekap, anjeunna bakal kaluar heula. Ayeuna anjeunna henteu badé, anjeunna nyarios ka kuring:

    gagal ngamimitian ModemManager.service: Unit ModemManager.service gagal dimuat: Teu aya file atanapi diréktori sapertos kitu.

    Naon anu kuring tiasa lepat? bedana ayeuna kuring masangna di uefi ... naha éta tiasa?
    Nuhun kana ideu anu tiasa anjeun pasihkeun, kuring lumayan énggal dina 🙂

    1.    Yukiteru cenahna

      Anjeun kedah masang modemmanager dina conto anu munggaran.

      sudo pacman -S modemmanager

      Teras aktipkeun jasa.

  115.   Darko cenahna

    Halo hatur nuhun pikeun tutorialna, ngan hiji patarosan dina versi lengkungan anu kuring nyobian masang jinis "Bootable" henteu némbongan sareng kuring ningali yén jinis FreeBSD némbongan sareng kuring hoyong terang pilihan mana anu kedah dianggo, anu kuring cobian dina ieu coba masangkeunana nyaéta BIOS BOOT. Dupi anjeun ngabantosan kuring, kuring bakal ngahargaan kana éta.
    Pangalusna Wasalam.

    1.    Adolfo Rojas cenahna

      Upami anjeun henteu kéngingkeunana, sigana kuring parantos ningali pilihan dina tipeu anjeun nyarios éta boot
      Atanapi upami henteu, saatos nyiptakeun partisi, nalika pager dipasang anjeun netelakeun mana anu bootable.
      Hal sanés anu anjeun tiasa laksanakeun nyaéta tibatan nganggo CFDisk, anjeun tiasa ngabagi kalayan partisi gparted, atanapi manual 🙂
      * Catetan: Anu terakhir waktos kuring dipasang lengkungan, nyaéta dina bulan Fébruari.

  116.   Darko cenahna

    Halo, hatur nuhun pikeun tutorial na, kuring nuturkeun na nalika kuring sumping ka bagian pikeun nempatkeun hiji tipe kana partisi boot kuring mendakan yén vérsi anu kuring anggo Arch, nyaéta 2015, éta henteu ngagaduhan bendera "Bootable" na cobian BIOS BOOT sareng kuring ngantosan hasilna, kuring ngarepkeun anjeun tiasa ngabantosan kuring pikeun terang pilihan naon anu tiasa kuring nempatkeun supados sistem tiasa dianggo tanpa masalah.
    Nuhun sareng hormat.

  117.   Carlos cenahna

    Sae pisan, kuring ngagaduhan masalah sareng pamasangan archlinux dina kotak virtual, kuring nuturkeun sadaya léngkah tanpa masalah dugi instalasi réngsé sareng nalika kuring balikan deui, ménu grub kedah muncul tapi kuring kéngingkeun gambar awal iso deui, anu tiasa janten ?? éta henteu miceun kuring kasalahan dina pamasangan

    1.    joaco cenahna

      Anjeun kedah ngaleupaskeun gambarna, saatos dipasang.

      1.    Carlos cenahna

        Hapunten kuring parantos ngabongkar iso tapi kuring ngagaduhan GRUB loading sareng henteu pernah ngamuat OS,

      2.    Carlos cenahna

        Abdi parantos tiasa, hapunten anu kasulitan éta ngan ukur masalah ngabongkar éta saatos kuring réngsé masang, seueur
        hatur nuhun cas

  118.   Joshua cenahna

    Salam, postingan saé pisan. Tapi naha anjeun ngajelaskeun cara masang lengkungan babarengan sareng sistem operasi anu sanés, ayeuna kuring gaduh Windows 7, Ubuntu sareng Fedora, sareng kuring hoyong miceun Ubuntu pikeun masang sareng uji coba lengkungan, naon anu kedah kuring lakukeun Hatur nuhun.

    PS: Abdi resep mendakan XD pisan

    1.    joaco cenahna

      Abdi ngajelaskeun ka anjeun. Mimiti kuring nyarankeun anjeun gaduh minimum 20 GB rohangan gratis, upami tiasa, 30 GB langkung saé. Dina rohangan éta anjeun bakal ngadamel partisi pikeun masang lengkungan.
      Kuring henteu terang kumaha anjeun ngagaduhan konfigurasi partisi, tapi pastikeun anjeun ngalakukeun éta. Kuring umumna nyobian ngatur partisi ku windows, sabab éta langkung saé pikeun kuring, tapi tingali éta.
      Teras anjeun ngan saukur nuturkeun pituduh, tapi anjeun ngalereskeun nami partisi anu anjeun damel sareng adaptasi kana pituduh.
      Misalna dina panduan partisi / boot aya dina / dev / sda1, tapi kusabab henteu dipasang sistem anu sanés, tibatan anjeun panginten ngagaduhan nomer anu langkung ageung, contona / dev / sda7.

      Saatos netelakeun éta, kuring ngadamel sababaraha saran, tong ngadamel partisi / bumi nyalira, biasana nyimpen file anu anjeun anggo sadidinten (dokumén, musik, jst). Upami anjeun gaduh seueur distribusi, anjeun kedah gaduh partisi tunggal dimana anjeun tiasa nyimpen file-file sareng ngaksésna tina sebaran anu béda. Kuring, contona, ngan ukur gaduh windows 7 sareng lengkungan linux dina waktos ayeuna, tapi kuring nyimpen sadaya file dina windows 7 sareng ngaksés partisi windows (disk C, sapertos anu dipikaterang dina windows) ti arch linux nalika kuring kedah ngupingkeun musik atanapi sapertos kitu.

      Hal séjén anu kuring netelakeun nyaéta, sigana anjeun ku seueur partisi anu anjeun parantos gaduh rohangan pikeun partisi primér (maksimal opat partisi primér diidinan), janten anjeun panginten kedah nyiptakeun partisi anu diperpanjang (anu ogé primér) sareng di anjeunna ngadamel sadaya partisi anu diperyogikeun pikeun lengkungan. Ieu ngagaduhan kalemahan, sabab sacara umum disarankeun ngagaduhan partisi / boot dina partisi primér. Pokokna, tanpa terang kumaha anjeun netepkeun hal-hal, kuring moal tiasa nyarios pasti naon anu kedah dilakukeun.

  119.   héjo collard cenahna

    Alus soré,

    Tulisan anu saé pisan, hatur nuhun pikeun ngajentrekeun prosés na, sanaos ayeuna kuring henteu tiasa ngarengsekeun léngkah-léngkahna. Kuring nyobian masang Archlinux dina Vaio VPCW11S1E. Kuring parantos masang Archlinux dina mesin sanés sawaktos ka pengker. Salila prosés instalasi ieu komputer bakal bobo saatos 30-60 detik. Dina forum Archlinux atanapi milarian net kuring mendakan penjelasan anu jelas pikeun masalah ieu, sanaos sigana éta tiasa kusabab masalah anu aya hubunganana sareng kartu grafik sareng sababaraha modifikasi anu kedah dilakukeun dina file /etc/systemd/logind.conf . Tapi ieu bakal aya sareng sistem anu dipasang.
    Dupi aya anu masihan kuring koordinat?

    Salam!

  120.   JUAN JOSE MOLINA TABORDA cenahna

    sobat Kuring masang salaku mesin virtual sareng kuring ngagaduhan kasalahan dina log. henteu pernah dimimitian, écés kasalahan kritis. Dupi anjeun tiasa ngabantosan abdi?

  121.   Béndict cenahna

    Halo, kumaha damang, hatur nuhun pikeun panduan éta lumayan saé, kuring parantos atos nganggo sababaraha kali sareng sadayana sampurna, tapi dinten ieu kuring masang archlinux deui dina buku catetan hp kuring sareng ngarengsekeun pamasangan, ku milih archlinux dina grub. nalika login témbong neraskeun masang lingkungan grafis éta henteu nunjukkeun naon-naon, ngan ukur layar hideung. Mudah-mudahan anjeun tiasa ngabantosan kuring, kuring parantos ningali dina sagala rupa penjuru sareng kuring henteu ngagaduhan jalan kaluarna, ieu parantos kajantenan kuring di manjaro saatos ngalarapkeun pembaruan.

    Wasalam

  122.   Alfred cenahna

    Pitunjuk ieu henteu diénggalan, sanés 2015, paréntah nano henteu jalan, ogé mkinitcpio, sadayana anu kuring lakukeun salah; hatur nuhun Alejandro :)

  123.   heero_yuy91 cenahna

    Pitunjuk anu saé, kuring ngalarapkeunna saléngkah-léngkah sareng kuring parantos masang lengkungan éndah kuring, hatur nuhun pisan kana pangabagikeun anjeun, kuring nyayogikeun layar layar desktop kuring kalayan plasma 5.3 😉 http://wp.me/a1GACy-g7Q

    Salam ti reputasi El Salvador

    1.    heero_yuy91 cenahna

      https://blog.desdelinux.net/wp-content/uploads/2015/06/instantánea2.png
      awwwns ieu link 🙂 sakedik kabingungan, sareng hatur nuhun deui

  124.   raven291286 cenahna

    hiji dinten kuring gé pasang 🙂

  125.   heckctor cenahna

    Hatur nuhun pisan pikeun pituduh gancang ieu, prosésna pikaresepeun pisan 🙂

  126.   Aldo cenahna

    Pitunjuk anu saé… Blog anu saé… Teraskeun !!!

  127.   Carlos cenahna

    Kuring nuturkeun pituduh pamasangan sareng sadayana katingalina saé tapi saatos nga-boot deui nembongan waé:

    Arch Linux Ubuntu
    Pilihan canggih pikeun Arch Linux

    Kuring milih anu munggaran tapi ngan ukur nyaritakeun kuring
    login pcname:…. Abdi henteu terang naon anu kedah ditunda di dieu
    sareng engké:
    Sandi:…. Kuring nempatkeun anu kuring milih tapi éta nyatakeun lepat

    Abdi henteu terang naon anu kedah dilakukeun.

    1.    Carlos cenahna

      Atanapi punten, kuring ngan ukur kedah nempatkeun:
      Login Mynamedepc: root
      Sandi: ****** // Sandi kuring

  128.   Joel cenahna

    Halo nuhun, tutorial anu saé, kuring ngan ukur gaduh patarosan
    Upami kuring hoyong nyiptakeun 2 partisi swap sareng / root supados sadayana dipasang sasarengan (boot, root sareng home) Kuring terang yén kuring kedah masang root tapi kuring henteu terang naha kuring kedah nganggo paréntah mkdir / mnt / home sareng mount / dev / sdax / mnt / home, nyaéta, kuring ngan ukur hoyong terang naha kuring kedah ngaktipkeun swap sareng mount root hungkul.
    Wasalam

  129.   Exors cenahna

    Naha anjeun tiasa ngadamel pedoman pikeun masangna dina SSD? , aranjeunna ngawartoskeun kuring yén anjeun kedah ngadamel sababaraha parsial pikeun ngahindarkeun buruk

  130.   Omga cenahna

    Halo, wilujeng enjing .. yeuh, kuring nyobian masang achilinux 2015 tapi kuring ningali héjo nalika ngabagi, kuring béda, #cfdisk - kuring kéngingkeun 4 pilihan nyaéta; gpt, dos, sgi, sun, kuring hoyong anjeun ngadukung kuring, ayeuna kuring nyobian masangna dina mesin virtual upami kuring suksés éta kuring bakal masangna kana komputer kuring ..

    1.    Juan Carlos Cabrera cenahna

      Halo Omga, tingali kuring, hal anu sami kajadian ka kuring kumargi tutorial ieu henteu ngajelaskeun bagian BARU anu nyiptakeun vérsi Arch panganyarna, nalika anjeun kéngingkeun 4 pilihan pikeun milih partisi nalika anjeun nyerat CFDisk pilih partisi (dua) kusabab partisi éta anu masihan anjeun pilihan pikeun nyirian partisi / Boot salaku Bootable sareng anu masihan anjeun pilihan Linux Swap kalayan nomer 82.

      Teu aya anu tiasa ngajelaskeun yén kuring kuring naroskeun patarosan anu sami sareng anjeun sababaraha bulan ka pengker dina postingan anu sami ieu sareng teu aya anu ngajawab kuring, kuring kedah ngamimitian puyar unggal jinis partisi dugi ka kuring mendakan anu leres, mugia jawaban kuring mendakan anjeun dilayanan mangpaat pikeun patarosan anjeun.

      1.    Olga cenahna

        Hatur nuhun Juan Carlos, pikeun kontribusi anjeun upami kuring nalungtik sareng teu mendakan, hatur nuhun kanggo Apollo sareng waktos anjeun ngajawab., Salam anu diapresiasi, ramah

        1.    Juan Carlos Cabrera cenahna

          Salawasna dina palayanan anjeun, tong ragu-ragu nyerat sareng kuring berhasil masang Arch sacara sampurna saatos trauma partisi ngalirkeun tanpa terang pilihan mana anu kedah dipilih. Émut sateuacan nyerat atanapi nyimpen partisi tanda partisi boot di antara pilihan anu nyarios bootable.

  131.   Anjeun Buntu cenahna

    Selamat kuring pikeun panduan ieu, anu janten pelengkap instalasi kuring: Kuring ngarobih sababaraha titik, kuring henteu nyiptakeun file vconsole.conf, locale.conf sareng 10-keyboard.conf, sareng kuring ngalakukeun éta sadayana kalayan: «localectl –no- ngarobah set-x11-keymap nyaéta pc105 deadtilde, dvorak grp: alt_shift_toggle ».
    Ogé, kuring nganggo gdisk tibatan fdisk sareng kuring ngadamel 5 partisi, sareng kuring henteu némpél mkinitcpio.
    Pikeun disk 20Gb:
    sda1: ef02 ……… + 35Mb
    sda2: ef02 ……… + 500Mb / boot
    sda3: 8200 …… .. + 4Gb gentos
    sda4: 8304 …… .. + 10Gb /
    sda5: 8302 …… .. + 5'5Gb / bumi
    Ogé, nalika kuring masang grub kuring ngalakukeun éta ngagunakeun:
    "Grub-install –no-floppy / dev / sda"
    "Grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg"
    "Kaluar"
    "Reboot"
    Sareng engké:
    root -> passwd -> systemctl ngaktifkeun / ngamimitian dhcpcd.service -> pacman -Syyu -> useradd -m -g pamaké -s / bin / bash (pamaké) -> nano / jsb / sudoers -> passwd (pamaké) -> Pasang lingkungan grafis….
    Kuring nyangka yén unggal guru ngagaduhan buklet na.

    Salam.

  132.   Norberto cenahna

    Tina.q.me.njeun disimpen sareng pituduh ieu. Ieu mangrupikeun kadua kalina anjeun masang arcch, sareng ngajantenkeun "cinch".
    Hatur nuhun pisan.
    P.S. Keyboardna henteu parah ngonpigurasi, nyaéta android anu pencét kuring unggal diteunggeulan ...

  133.   Gambar placeholder Alejandro Ponce Vega cenahna

    Tutorial anu saé, anu narik perhatian kuring nyaéta sanés kuring ngan ukur Alejandro Ponce anu resep linux

  134.   Abdi pe! cenahna

    Tétéla kuring dipasang sareng sadayana henteu kunanaon tapi nalika ngamimitian éta naros kuring sapertos kieu:
    (hostname, anu bakal janten léngkah 8) login:
    Naon anu kuring kedah nyerat di dinya?
    Éta henteu nyandak nami pangguna atanapi kecap akses kuring sareng kuring henteu tiasa mikir naon-naon anu aya di dinya.
    Hatur nuhun ka anu ngabantosan kuring

  135.   Musa Ogando cenahna

    Dina ampir 60 taun kuring, sanggeus dipasang Arch, Gentoo, sareng Slackware dina hiji bulan parantos masihan kuring rasa lega pisan.
    Hatur nuhun Alejandro Ponce, rootsudo, Dasgregor ... hatur nuhun pisan.

  136.   Samuel cenahna

    Naon ramdisk sareng naon dianggo na? Naon Grupo Wheel sareng naon dianggo na?

  137.   Ackspim Vasnger cenahna

    Halo komunitas anu dipikacinta, kuring hoyong pisan diajar sareng arch linux sabab kuring mimiti.
    Konfigurasi na bakal saé dugi ka kuring kedah masang grub "grub-install / dev / sda" Kuring nampi ieu sacara khusus saatos diolah. "Kasalahan: moal dilanjutkeun sareng daptar blok."
    Punten, kuring nelepon ka jalma anu terang sareng hoyong ngabantosan kuring pikeun terang kasalahan dina kaayaan ieu.

  138.   Ackspim Vasnger cenahna

    Halo komunitas anu dipikacinta, kuring hoyong pisan diajar sareng arch linux sabab kuring mimiti.
    Konfigurasi na bakal saé dugi ka kuring kedah masang grub "grub-install / dev / sda" Kuring nampi ieu sacara khusus saatos diolah. "Kasalahan: moal dilanjutkeun sareng daptar blok."
    Punten, kuring nelepon ka jalma anu terang sareng hoyong ngabantosan kuring pikeun terang kasalahan dina kaayaan ieu sareng teras teraskeun. hatur nuhun pisan

  139.   Hector Leon cenahna

    Hatur nuhun pisan kana pituduh ieu, langkung rinci sareng gampang dituturkeun. Anjeun ngabantosan kuring sapertos anjeun henteu ngagaduhan ideu!

  140.   Ignacio cenahna

    saé, Abdi hoyong terang kumaha masang lengkungan sasarengan sareng win 7 anu parantos dipasang?

  141.   es cenahna

    Kuring ngantunkeun tautan dina blog kuring ngeunaan pamasangan anu kuring lakukeun, kuring henteu ngagaduhan masalah, kuring miharep éta ngabantuan http://icemodding.blogspot.com.ar/2015/12/guia-de-instalacion-de-archlinux.html

  142.   Alejandro Calderon cenahna

    Naha anjeun peryogi partisi pikeun / boot?
    Kusabab kuring henteu ngagaduhanana sareng kuring henteu maksadkeun pormat kanggo / bumi abdi.
    Naha mungkin pikeun masang ArchLinux sapertos kieu? Naha léngkahna robih ku cara naon waé?

  143.   Comanshark cenahna

    Pitunjuk anu saé. Kombinasi Arch Wiki sareng anu ieu ngabantosan kuring pikeun ngagaduhan PC anu saé pikeun panggunaan umum kuring

  144.   Musa Ogando cenahna

    Halo Alejandro ... Pikeun kadua kalina kuring mastikeun yén pituduh anjeun nyababkeun kasimpulan anu suksés, hatur nuhun. Pertama kali kuring masang kde,
    sareng waktos ieu gnome. Kagét kuring éta terminal henteu kabuka. Kuring masang anu sanés sareng éta sampurna, tapi kuring hoyong terang naon anu kajantenan. Setelan keyboard sareng bahasa sadayana saé. Aya ideu?
    Hatur nuhun deui.

  145.   tenunan cenahna

    Wilujeng siang, kuring nembé masang Arch Linux nuturkeun tutorial anjeun deui sareng mutuskeun masang XFCE4 salaku lingkungan anu grapik. Dina akhir pamasangan sadayana katingalina jalan saé, hiji-hijina masalah anu kuring mendakan dugi ka ayeuna nyaéta nalika kuring hoyong mareuman pc kuring, henteu aya kajadian ... tétéla ngan monitor pareum tapi CPU tetep siga anu dina sababaraha jenis loop. Kuring kedah nganggo tombol kakuatan pikeun "ngadadak" mareumanana. Kuring terang éta sanés jalan anu leres, tapi kuring henteu mendakan cara anu sanés pikeun ngalaksanakeunana. Sateuacanna hal anu sami parantos kajantenan kuring sareng komputer anu sanés sareng kuring berhasil méréskeun masalah anu kuring henteu dokumén kumaha kuring ngalakukeun éta. Nalika lebet kana komputer anu sanés (lebet kana terminal sabab kuring ngalakukeun instalasi Archlinux + Openbox) kuring sok ngalebetkeun paréntah:

    sudo sysctl -p

    sareng saatos éta kaluar:

    kernel .shmmax = 128000000
    kernel .sysrq = 1
    kernel .sysrq = 1

    Ngan upami kuring ngetik paréntah éta dina konsol sateuacan log in atanapi sateuacan mareuman pc kuring kuring tiasa mareumanana leres.

    Kuring parantos nyobian mareumanana ku paréntah "poweroff", "shutdown" sareng "halt" sareng masalahna tetep aya. Ogé nalika nyobian ngarobih kana konsol virtual kuring ngagaduhan masalah kumargi layar hideung lengkep nembongan dina cara anu sami sareng tanpa pilihan pikeun nulis paréntah.
    Ngaran pamaké sareng akar kuring ngagaduhan ijin "kakuatan"
    Kuring bakal ngahargaan upami aya anu tiasa ngabantosan kuring émut naon paréntah anu disebatkeun di luhur sareng upami aya cara pikeun ngajadikeun otomatis éta dina waktos login pikeun ngalereskeun masalah sareng lengkungan anu kuring énggal dipasang + xfce4
    Salam, wilujeng enjing sareng sateuacana hatur nuhun kana bantosanna

  146.   Ricardo Rodriguez cenahna

    Pitunjuk anu saé ...

    Kuring ngan ukur nambihan léngkah pikeun Bluetooth sareng voila ... anu kuring resep nyaéta ngajelaskeun naon anu henteu dilakukeun ku batur: Pamasangan dina LAPTOP!. Sadayana ngajelaskeun kumaha cara masang di Lingkungan Virtual atanapi Desktop. Ieu mangrupikeun anu mimitina kuring ningali anu museurkeun kana Laptop… HATUR NUHUN ... !!!

  147.   cubanito.cu cenahna

    Baraya tutorial anu saé, kuring parantos google seueur milarian pituduh sapertos kieu, saleresna kuring henteu gaduh seueur pangalaman dina linux, tapi dina 3 taun kuring janten linuxero kuring parantos bosen debian, ubuntu sareng fedora, dugi ka ayeuna kuring henteu mendakan salah sahiji leres-leres nyugemakeun kuring, sigana waktuna pikeun nyobaan Archlinux. Salam sareng hatur nuhun kanggo tutorial anu saé ieu 🙂

  148.   Vidal Rivero Padilla cenahna

    Anjeun tiasa ngarobih warna hurup paréntah, kusabab janten warna bodas éta rada sesah pikeun ngajaga urutan léngkah-léngkah anu kedah dituturkeun, punten

  149.   Joseph cenahna

    Halo, mimiti sadayana, hatur nuhun pisan pikeun panduan, éta pisan mangpaat pikeun kuring ayeuna kuring gaduh lengkungan salaku sistem utama, tapi kuring ngagaduhan masalah, touchpad ngaréspon kuring tapi kuring henteu tiasa diklik, naha anjeun tiasa nempatkeun konfigurasi anu kedah di touchpad punten? hatur nuhun

  150.   Gerardo silva cenahna

    Tutorial anu saé sumbangan sapertos kitu dihargaan kumargi kuring ngalaman musibah henteu tiasa dipasang saatos 5 usaha tapi ku pituduh ieu éta parantos dijalankeun dina laptop modél 2007 kalayan sampurna.

  151.   Lavin Ajag cenahna

    Kuring kantos mikir yén panduan ieu saé pisan sareng henteu kantos ngantunkeun kuring terdampar, tapi naha anjeun henteu nganggo warna anu langkung katingali pikeun paréntah? seueur urang buta tina ngagunakeun komputer pisan: v

  152.   Emi cenahna

    Abdi resep pisan anu ngajelaskeun tutorial, conto pituduh anu saé!

  153.   Axel gad cenahna

    Halo! Kuring nyobian masang lengkungan sareng windows 10, tapi kuring ngagaduhan masalah nyaéta nalika kuring nganggo alat Cfdisk, ngitung 2 partisi Windows 10 (NTFS) salaku sda1 sareng 2, nyaéta, nalika kuring hoyong ngadamel partisi anu saluyu sareng Home éta henteu Éta ngamungkinkeun éta sabab éta ngawartoskeun kuring yén kuring kedah ngaganti salah sahiji partisi primér sareng perpanjangan anu ti anu kuring terang sabab ngan ukur 4 partisi primér anu tiasa didamel. Abdi hoyong terang upami aya cara pikeun teu malire kana partisi Windows éta atanapi masih gaduhna di dinya, tiasa nyiptakeun anu opat anu kuring peryogikeun pikeun Linux? Kuring tiasa nyiptakeun Boot sareng Akar salaku primér sareng Bumi salaku anu diperpanjang, tapi éta bakal ngakibatkeun kuring ngadamel Swap dina Bumi.

    1.    Natan ORT cenahna

      Hai, abdi ogé nyobian na tétéla naon anu dianggo pikeun kuring nyaéta nyiptakeun partisi ngalegaan dimana kuring nempatkeun boot, (root) / sareng partisi swap, saatos seueur panalitian ngeunaan jaringan kuring sumping kana halaman wéb ieu https://foro.elhacker.net/windows/resuelto_arch_linux_junto_a_windows_particion_reservado_para_el_sistema-t442303.0.html ti dinya kuring ngagaduhan ideu kuring miharep éta jalan

  154.   txuber cenahna

    Halo, saatos nuturkeun sadaya léngkah sakali kuring balikan deui, kuring kéngingkeun "bootin ... GRUB_" dina layar di kénca luhur sareng éta tetep sapertos éta. Kuring parantos atos dipasang 6 kali sareng sami waé. Tina laptop dina modeu warisan.
    Saha waé anu ngagaduhan masalah anu sami?