PlayWM, Qtile, Ratpoison, Sawfish, sareng Spectrwm: 5 Alternatipna WMs pikeun Linux

PlayWM, Qtile, Ratpoison, Sawfish, sareng Spectrwm: 5 Alternatipna WMs pikeun Linux

PlayWM, Qtile, Ratpoison, Sawfish, sareng Spectrwm: 5 Alternatipna WMs pikeun Linux

Dinten ieu kami teraskeun sareng urang pos katujuh ngeunaan Gerentes Jandéla (Windows Managers - WM, dina basa Inggris), dimana kami bakal marios hal-hal ieu 5, tina daptar kami tina 50 saméméhna dibahas.

Ku cara kitu, pikeun terus terang aspek-aspek penting diantarana, sapertos, aranjeunna atanapi henteu proyék aktip, que Jinis WM ari aranjeunna, naon ari aranjeunna fitur utamajeung kumaha aranjeunna dipasang, Di antara aspék séjén.

Gerentes Jandéla: Eusi

Pantes diémutan yén daptar lengkep ngeunaan Jandéla Gerentes bebas sareng tanggungan a Lingkungan Desktop Husus, éta aya dina tulisan anu aya hubunganana:

Tulisan anu aya hubunganana:
Gerentes Jandela: Antarmuka Anggota Grafis pikeun GNU / Linux

Sareng upami anjeun hoyong maca urang tulisan patali saméméhna Kalayan WM anu parantos ditinjau, ieu tiasa diklik Tumbu:

  1. 2BWM, 9WM, AEWM, Afterstep sareng Heboh
  2. BerryWM, Blackbox, BSPWM, Byobu sareng Compiz
  3. CWM, DWM, Pencerahan, EvilWM sareng EXWM
  4. Fluxbox, FLWM, FVWM, Halimun sareng Herbstluftwm
  5. I3WM, IceWM, Ion, JWM sareng MatchBox
  6. Metisse, Musca, MWM, OpenBox sareng PekWM

Banner: Abdi resep Software Gratis

5 alternatif WMs pikeun Linux

PlayWM

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Manajer Jandéla anu pikaresepeun pikeun peminat komputer. Dirancang pikeun tiasa maénkeun sareng setelan anjeun. Ku cara kitu unggal pangguna anu panasaran, henteu ngan ukur Linux Geeks anu maju, tiasa ngarobih penampilanana sareng ngamanipulasi tingkah laku desktop sareng windows na. Sareng gampang dianggo, hatur nuhun kana standar awal anu standar anu ngahindaran maca sadaya dokuméntasi anu diperyogikeun".

perbawa

  • Proyék teu aktip: Kegiatan terakhir anu dideteksi sakitar langkung ti 7 taun ka pengker.
  • Tipo: Merdeka.
  • Éta nawiskeun pangaluyuan anu hadé (pangaturan) sasarengan kaindahan solusi anu siap dianggo.
  • Éta ngagaduhan fitur anu pikaresepeun atanapi fungsionalitas pikeun waktosna, sapertos transparansi dina taskbar sareng posisi otomatis windows khusus, berkat konfigurasi anu tiasa diprogram.
  • Éta kéngingkeun ngarobih unggal-unggal aspek na, ku cara parobihan alit dilakukeun dina file téks anu didokumentasikeun saé. Sadayana dina hiji tempat, kalayan konfigurasi otomatis muat ulang. Dina diréktori ~ / .playwm anjeun tiasa mendakan sadaya file konfigurasi pikeun komponén PlayWM anu sanés. Pondokna, éta diwangun tina aplikasi anu béda-béda dihijikeun dina hiji tempat, dina dokuméntasi anu saé sareng jelas ditulis dina bentuk koméntar.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Ieu diaktipkeun pikeun diunduh sareng dipasang link.

Qtile

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"A Tiling-type Window Manager lengkep, ditulis sareng ngonpigurasi dina Python".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi kirang ti sabulan katukang.
  • Tipo: Kotak. Sanaos, seueur anu nganggap éta jinis Dinamika.
  • EÉta saderhana, alit sareng tiasa diperpanjang. Sareng éta ngamungkinkeun anjeun pikeun gampang ngarancang sareng ngahijikeun desain, widget sareng paréntah anjeun nyalira, ngaoptimalkeun sareng nyaluyukeun alur kerja dina lingkungan grafis kana jalan pangguna.
  • Éta ditulis sareng ngonpigurasi lengkep dina Python, pikeun ngamangpaatkeun sadaya kakuatan sareng kalenturan basa ieu sareng nyaluyukeunana sareng kabutuhan seueur.
  • Mibanda komunitas anu aktif sareng berkembang, sok nginjeumkeun nulungan batur.
  • Éta leres-leres Gratis sareng Open Source Software, sareng éta ogé disebarkeun dina lisénsi anu permisif tina MIT.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Kanggo langkung seueur inpormasi ngeunaan unduhan, warta sareng pamasanganana, tautan resmi ieu sayogi: Link 1, Link 2 y Link 3. Sareng ieu anu sanés link éksternal kanggo inpormasi resmi langkung lengkep.

Racun beurit

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Pangatur Jandéla saderhana kalayan henteu gumantungna perpustakaan, teu nganggo grafik anu mewah, teu nganggo hiasan jandela anu clunky, sareng henteu gumantungna beurit. Umumna dimodelkeun saatos Layar GNU anu parantos ngalakukeun keajaiban di pasar terminal virtual.".

perbawa

  • Proyék teu aktip: Kegiatan terakhir dideteksi langkung ti 3 taun ka pengker.
  • Tipo: Genténg.
  • Ngidinan layar dibagi kana pigura anu teu tumpang tindih. Sareng yén sadaya windows dijaga dimaksimalkeun dina pigura-na pikeun ngamangpaatkeun rohangan layar saleresna anu dianggo.
  • Éta ngonpigurasi ngalangkungan file téks anu saderhana. Sareng nawiskeun interaksi anu raoseun sareng tangkas ngalangkungan kenop. Salaku tambahan, éta ngagaduhan peta awalan pikeun ngaleutikan konci konci anu ngalumpatkeun Emacs sareng potongan kualitas perangkat lunak anu sanés.
  • Éta tiasa dianggo salaku peluncur aplikasi sareng bilah béwara. Bar inpormasina ngan ukur ditampilkeun upami diperyogikeun, sareng henteu kalebet baki sistem.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami bungkus ratpoisonKusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link.

Sawfish

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"ATAWAn window manager extensible anu ngagunakeun basa skrip basis Lisp. Kawijakan aranjeunna minimal pisan dibandingkeun sareng Manajer Jandéla. Tujuanana anjeun ngan saukur pikeun ngatur jandéla ku cara anu paling fleksibel sareng pikaresepeun. Sadaya fungsi WM tingkat luhur diterapkeun di Lisp pikeun kapanjangan atanapi réefinisi deui".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi sakedik langkung ti 3 taun ka pengker kalayan medalna vérsi pang anyarna # 1.12.90, nanging dina situs GitHub na komitmen terakhir kirang langkung sabulan ka pengker.
  • Tipo: Numpuk.
  • Éta ngagaduhan kamampuan ngiket konci anu kuat, hartosna sacara praktis sadaya fungsi anu disayogikeun ku Sawfish tiasa dikaitkeun kana konci (atanapi tombol mouse).
  • Éta nawiskeun penanganan anu saé pikeun acara, janten anjeun tiasa ngaropea cara na ngabalesna.
  • Éta ngamungkinkeun hiji ngatur kabeneran di antara jandéla, ngatur pikeun ngajantenkeun nalika jandéla tangtu saluyu sareng sakumpulan aturan, aranjeunna nurut kana tindakan anu tangtu sacara otomatis.
  • Éta ngagaduhan téma fléksibel anu saé, ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun téma anu béda pisan sareng anu tos aya. Tambih Deui, éta ngagaduhan rupa-rupa téma pihak katilu anu sayogi.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami bungkus sawfishKusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link atanapi anu sanésna: tautan 1 y tautan 2.

Spéktrum

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"ATAWAJandela leutik sareng dinamis Manajer pikeun X11 anu nyobian ngajauhan jalan supados rohangan anu berharga sareng lengkep dina layar tiasa dianggo pikeun hal-hal anu langkung penting pikeun pangguna.".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi sakedik kirang ti 3 bulan ka pengker kalayan versi terakhirna dirilis (3.4.1), sanaos komitmen anu langkung anyar kacatet dina éta.
  • Tipo: Dinamika.
  • Éta ngagaduhan nilai konfigurasi standar anu optimal pisan, sareng henteu ngawajibkeun anjeun diajar basa pamrograman pikeun ngarobah parobihan. Nanging, éta ditulis ku peretas pikeun peretas, sareng ngupayakeun janten leutik, kompak, sareng gancang.
  • Kaciptaanana diideuan ku WMs "xmonad" sareng "dwm". Nyandak anu pangsaéna tina duanana, pikeun nyiptakeun WM anu langkung mantep, lengkep tapi tiasa diatur sareng tiasa dikonfigurasi.
  • Éta dileupaskeun dina lisénsi ISC. Sareng tambalan anjeun tiasa ditampi, salami éta ogé dilisensikeun sareng ISC.
  • Fitur kasohor sanésna kalebet: Dukungan RandR Dinamis, dimana waé navigasi sadaya layar nganggo keyboard atanapi mouse, bar status anu tiasa disesuaikan, file konfigurasi anu tiasa dibaca ku manusa, restartable tanpa kaleungitan stabilitas, menu mimitian gancang sareng jandéla tiasa ditambihan atanapi dihapus tina daérah utami.

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami bungkus "spéktrwm"Kusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan 5 salajengna ieu «Gestores de Ventanas», mandiri wae «Entorno de Escritorio», disebut PlayWM, Qtile, Ratpoison, Sawfish sareng Spectrwm, janten minat pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ciwit cenahna

    Sigana kuring mah screenshot masing-masing WM bakal ngagambarkeun pisan, tapi hatur nuhun kanggo inpormasi 🙂

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Chiwi. Hatur nuhun kana koméntar anjeun. Pasti bakal idéal, tapi sabab penampilan masing-masing WMs robih kana waktos, cita-cita pikeun buka tautan resmi masing-masing sareng tingali langsung tangkepan layar resmi anu ditawarkeun ku pengembangna. Pastina henteu sadayana nawiskeun potret layar, tapi seuseueurna mah sareng anu diénggalan, asalkeun éta proyek aktip.

bool (leres)