Red Hat ngaluarkeun Project Quay, pendaptaran pikeun ngawangun sareng ngadistribusikaeun gambar kontainer

red Hat Quay mangrupikeun pendaptaran swasta anu mimitina dikembangkeun ku CoreOS Inc. anu dianggo pikeun nyimpen, ngawangun sareng nyebarkeun gambar kontainer, anu ngandung perpustakaan sistem, pakakas sistem, sareng konfigurasi platform sanés anu aplikasi kedah dijalankeun dina platform anu dikandung.

Saatos proyek murag ka Red Hat, éta diluncurkeun salaku bagian tina inisiatif pikeun mindahkeun kana kategori parangkat lunak kabuka produk dipaténkeun ti perusahaan kaala. Kodeu sual tuang duanana Red Hat Quay sareng Quay.IO, sareng ogé kalebet proyek kaamanan sumber terbuka Clair anu dikembangkeun ku tim Quay sareng diintegrasikeun sareng pendaptaran di 2015.

Dina tulisan blog ngumumkeun saklar proyék pikeun sumber terbuka, insinyur parangkat lunak utama pikeun Red Hat Joey Schorr nyerat:

"Kami yakin yén sasarengan proyék-proyék éta bakal nguntungkeun komunitas awan-awan pikeun nurunkeun panghalang pikeun inovasi di sekitar wadah, ngabantosan langkung seueur wadah anu aman sareng tiasa diaksés."

"Clair didamel di komunitas open source dina upaya ningkatkeun kaamanan ngalangkungan padamelan kabuka antara anu ngajual sareng pangguna," saurna deui. "Kalayan ningkatkeun kabutuhan kaamanan dina pipikiran, Clair ogé langsung dilebetkeun kana Project Quay."

Ngeunaan Kodeu Quay

Ayeuna yén éta janten sumber terbuka salaku bagian tina Project Quay, Basis kode Quay sareng Clair bakal ngabantosan komunitas asli ti awan nepi ka ngirangan panghalang kana inovasi di sabudeureun wadah, ngabantosan aranjeunna ngajantenkeun wadah langkung aman sareng langkung gampang diaksés.

proyék nu nyayogikeun alat pikeun nyusun, nyimpen, sareng ngadistribusikaeun gambar kontainer sareng aplikasi, ogé panganteur basis wéb pikeun ngatur pendaptaran.

Kalayan Quay, anjeun tiasa nyebarkeun wadah atanapi pendaptaran gambar aplikasi anjeun nyalira kana infrastruktur anu dikendali, ngan ukur peryogi aksés kana DBMS sareng ruang disk pikeun nyimpen gambar.

oge bakal ngabantosan pangguna pikeun kéngingkeun langkung seueur kaamanan ngeunaan Repositori gambarna kalayan sistem otomatisasi, oténtikasi sareng otorisasina. Éta cocog sareng kaseueuran lingkungan kontainer sareng platform orkestra sareng ogé sayogi salaku jasa anu di-host atanapi lokal.

Pendaptaran cocog sareng versi protokol munggaran sareng kadua (Docker Registri HTTP API) biasa ngadistribusikaeun gambar kontainer pikeun mesin Docker, ogé kalayan spésifikasi file manifest Docker.

Spésifikasi App Container Image Discovery ngadukung pamanggihan wadah. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nyambungkeun kana sistem pangiriman sareng integrasi kontinyu (CD / CI) sareng assembling ti Repositories dumasar kana GitHub, Bitbucket, GitLab sareng Git

Daratang nyayogikeun mekanisme kontrol aksés anu fleksibel, kendali pikeun tim pangwangunan sareng ngamungkinkeun panggunaan LDAP, Keystone, OIDC, Google Auth, sareng GitHub pikeun auténtikasi.

Panyimpenan tiasa dianggo dina FS lokal, S3, GCS, Swift sareng Ceph sareng ditiru pikeun ngaoptimalkeun balikna data dumasar kana lokasi pangguna. Komposisina kalebet Clair Toolkit, anu nyayogikeun otomatis scanning tina kontainer pikeun ngeusian kerentanan anu teu leres.

Red Hat negeskeun yén dukunganana pikeun Quay ngarencanakeun fokus dina ningkatkeun "pangguna umum sareng pangalaman sadidinten."

Pembaruan anu direncanakeun kalebet duplikasi otomatis namespaces, repositories, atanapi sawaréh ti éta ngalangkungan sababaraha rékaman. Ningkat pangrojong pikeun backends panyimpenan sareng paningkatan governance eusi ogé aya dina daptar tugas.

Proyék Quay ngandung kumpulan perangkat lunak sumber terbuka anu ditulis dina Python Dilisensikeun dina Apache 2.0 sareng lisénsi sumber terbuka anu sanés, ogé nuturkeun modél tata cara open source, sareng panitia pangropéa sareng komunitas terbuka, Red Hat Quay sareng pangguna Quay.io tiasa nguntungkeun tina tiasa damel babarengan dina kode.

sumber: https://www.redhat.com


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)