Proyék GNU henteu hoyong deui halaman wéb ngirim tulisan java bebas pikeun panyungsi

Para Richard Mateus Stallman (RMS), merjuangkeun perangkat lunak proprietary, mangrupikeun inti tina kahirupan anjeun. Ti saprak pertengahan taun 1990an, anjeunna parantos nyéépkeun waktos-na pikeun promosi parangkat lunak gratis bari nyempad panyabutan kabébasan anu ditumpukeun, numutkeun anjeunna sareng gerakanana, ku anu disebut parangkat lunak propriétari.

Éta dina logika ieu anu langkung ti dasawarsa, proyék GNU parantos mutuskeun pikeun ngatasi bubu JavaScript.

“Seueur halaman wéb ngalanggar kabébasan pangguna ku ngirim program JavaScript anu henteu gratis kana peramban pangguna. Kami ngundang sukarelawan pikeun ngembangkeun ekstensi browser gratis pikeun ngagentos JavaScript anu dikintunkeun ku situs-situs khususna, "saur situs GNU Project Richard Stallman.

Diomongkeun ngeunaan curang JavaScript, éta masalah kanyataanna yén pangguna sacara teu sadar tiasa ngajalankeun program anu henteu gratis dina perambanna. Program ieu biasana ditulis dina JavaScript, janten nami "JavaScript cheat".

Tanggapan munggaran urang kana masalah kode JS anu gratis nyaéta ngembangkeun LibreJS, anu ngamungkinkeun panyungsi basis Firefox pikeun ngadeteksi sareng ngahalangan kode éta. Éta ngajagaan urang tina ngajalankeun program JS anu henteu leupas tina hiji situs, tapi éta sanésna ngajantenkeun situs éta jalan. Nulis penyuluhan kanggo éta, sakumaha anu urang usulkeun di dieu, bakal ngahontal éta. Éta ogé bakal nyingkahan résiko alamiah dina ngajalankeun parangkat lunak langsung tina halaman wéb batur.

Urang ogé tiasa ngarengsekeun masalah ku ngayakinkeun wébmaster pikeun ngalereskeun situsna pikeun dikerjakeun tanpa kode JavaScript, tapi ngayakinkeun éta tétéla sesah pisan sabab kalolobaanana henteu ngartos masalahna, langkung-langkung paduli na. Sugan nyarankeun panggunaan ekstensi ieu pikeun situsna bakal ngayakinkeun aranjeunna pikeun merhatoskeun ngadukung aksés non-JavaScript.

Ieu ogé salah sahiji alesan kunaon Yayasan Perangkat Lunak Gratis nyarankeun ulah nganggo Google.

"Sacara umum, kaseueuran jasa Google meryogikeun palaksanaan kode JavaScript anu henteu gratis. Upami anjeun nolak ngalakukeun ieu, anjeun bakal mendakan yén anjeun moal tiasa ngagunakeun jasa ieu. "

Ieu bakal janten kasus, sapertos Google Docs, anu meryogikeun palaksanaan kode JavaScript sanés gratis pikeun ngédit dokumén, atanapi bahkan YouTube, anu ngandelkeun parangkat lunak sanés bébas (kode JavaScript) pikeun panggunaan normal loka éta.

Solusi GNU Project anu énggal nyaéta nyiptakeun ekstensi khusus tina situs pikeun ngagantikeun kode JavaScript sanés anu aranjeunna kirimkeun ka pangotéktak pangguna.

Ku alatan éta, proyék GNU ngajak para pendukung gerakanana pikeun nyumbang kana tujuan ieu. Nanging, sigana anjeun kedah buka situs dumasar situs. Kusabab kitu, pikeun ngamimitian, daptar sababaraha situs pang populerna di dunya parantos diusulkeun. "Kami ngundang sukarelawan pikeun milih situs sareng nyerat ekstensi browser pikeun situs ieu tiasa dianggo, asumsina LibreJS meungpeuk JavaScript non-gratis dikintunkeun ku situs éta," maos situs GNU Project.

Ekstensi ieu kedah jujur, aranjeunna henteu kedah "curang" .... Mustahil pikeun nerapkeun kaamanan anu leres ngalangkungan kode JS anu dikirim ka pangguna, tapi naon waé situs anu dilakukeun pikeun nyobian nerapkeun hal anu sami sareng kaamanan, perpanjangan kudu dilaksanakeun dilaksanakeun satia. Khususna, upami situs éta naroskeun pangguna pikeun ngajawab patarosan pikeun ngabuktikeun yén anjeunna sanés robot nyalira, panyambungna kedah nunjukkeun patarosan anu sami, kéngingkeun waleran, sareng ngirimkeunana, ngamungkinkeun anjeunna ngabuktikeun yén anjeunna manusa.

Tujuan awalna nyaéta nyerat ekstensi pikeun nanganan aksés anonim kana situs ieu. Pitunjuk bahkan dipasihkeun kumaha sadayana kedah dilakukeun. Nanging, henteu prakarsa ieu jauh teuing?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.