Top 5 Klién IRC pikeun Linux

Sigana bohong, tapi sanaos fenomena anu disababkeun ku jaringan sosial sapertos Facebook atanapi Twitter téknologi lami anu saé masih tetep valid jeung popularitas. Nya éta kasus IRC (Internét Relay Chat), sistem anu ngamungkinkeun ngayakeun konperénsi multi-pangguna anu dimungkinkeun pikeun gaduh paguneman aktif dina grup dina cara saderhana sareng éfisién. Éta béda ti talatah instan numana pangguna henteu kedah satuju pikeun netepkeun komunikasi sateuacanna, sedemikian rupa sehingga sadaya pangguna anu aya dina hiji saluran tiasa saling komunikasi, sanaos aranjeunna henteu ngagaduhan kontak sateuacana

Protokol IRC ngagaduhan hubungan khusus di dunya Linux- Seueur acara sareng rapat anu dilaksanakeun ampir, sareng téknologi ieu ngajantenkeun gampang aub sareng terlibat rapat. Klién pikeun tiasa nyambung kana konperénsi ieu seueur, sanaos aya sababaraha anu luar biasa.
Sareng nyorot klien IRC justru naon anu parantos aranjeunna laksanakeun linux.com, dimana aranjeunna parantos ngaanalisis kaunggulan sareng karugian 5 palanggan IRC hébat anu ngamungkinkeun pangguna pikeun nyambung kana jasa ieu.

Protagonis ieu di handap:

Pidgin

Sanaos aya anu henteu terang éta, Pidgin sanés ngan ukur klien olahtalatah instan, éta ogé ngamungkinkeun anjeun meta salaku klien IRC. Ieu ngandung harti yén pangguna henteu ngan ukur tiasa ngobrol sareng réréncangan sareng kenalanna dina sababaraha jaringan IM, tapi ogé tiasa lebet kamar IRC pikeun ngabahas sagala rupa topik.

Konversasi

Este klien IRC khusus pikeun KDE Éta ngagaduhan antar muka anu has dibagi kana tab pikeun tiap rohangan, sareng dimungkinkeun pikeun ngonpigurasikeun bewara -kitu kalebet On Screen Display (OSD) béwara pikeun ngingetkeun urang nalika jandéla IRC henteu aya di payuneun- sareng ogé ngamungkinkeun urang pikeun nyiptakeun tetengger sareng saluran atanapi kamar paporit, sareng sajumlah alat bantu sanés pikeun ngajantenkeun sési IRC sakumaha nguntungkeunna.

XChat

Panginten mangrupikeun salah sahiji anu pangkolotna, tapi henteu pikeun anu dianggurkeun. Xchat mangrupikeun palanggan IRC kalayan antar muka anu leres-leres direngsekeun ogé anu manpaatna fitur séjén anu narik pisan: skrip sareng plugins, Anu ngajantenkeun pungsionalitas awal mangrupikeun panyuka alit tina naon anu tiasa urang kahontal kalayan tambahan-tambahan éta. Salaku conto, skrip anu nambihan RSS feed kana paguneman, atanapi anu sanés anu ngamungkinkeun anjeun maénkeun catur ngalangkungan IRC atanapi ngendalikeun pamuter MP3.

Chatzilla

Upami anjeun pangguna Firefox sareng resep ngajaga maksimal fungsi anu diintegrasikeun dina browser, anjeun tiasa nikmati plugin ieu pikeun browser Mozilla anu ngamungkinkeun anjeun sambung ka IRC langsung tina panyungsi. Sakumaha dituduhkeun dina artikel aslina, anu diintegrasikeun kana peramban teu ngirangan minat ChatZilla, sabab éta mangrupikeun klién sareng sadayana anu anjeun peryogikeun pikeun mikaresep pangalaman IRC éta, malah aya plugins tambahan pikeun ChatZilla, sanaos dina bagian ieu henteu ngahontal kuantitas atanapi kualitas XChat atanapi Irssi, protagonis urang salajengna.

Irsi

Anu paling Samaun sareng anu damel sareng paréntah konsol pasti bakal terang Irssi, klien dumasar kana antarbeungeut paréntah. Dina Linux.com aranjeunna nunjukkeun yén khususna pikaresepeun ngagunakeun Irssi kalayan kagunaanna Layar GNU pikeun ngahontal tandem anu hébat -tutorial lengkep didieu- nalika nyambungkeun ka sési IRC tina terminal. Salaku tambahan Irssi ngagaduhan katalog anu lega tina plugins, skrip sareng add-ons anu ngabantosan anjeun pikeun nguntungkeun.

sumber: Pisan Linux


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   bageur35 cenahna

    leungit irssi sareng quassel

    tapi irssi nyandakna ...

  2.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Leres ... Kuring parantos nambihan aranjeunna kana daptar Program. Tingali: https://blog.desdelinux.net/programas/

  3.   ara11 cenahna

    Di dieu anjeun gaduh langkung klien pikeun IRC

  4.   Reygun30012 cenahna

    Abdi hoyong langkung yén IRC ngajantenkeun janten Interface anu langkung mirip sareng MSN sareng di luhur sadayana kuring hoyong msn ngagaduhan sadaya pilihan dina cara anu tiasa diaksés sabab sanaos kuring resep paréntah éta henteu leres-leres produktif pikeun ngagunakeun éta.

  5.   Rodri Brv cenahna

    Irssi + Tmux… Kombinasi sampurna