Rehabilitasi tina distro hopping

Numutkeun kana akun abdi, kuring parantos nganggo GNU / Linux ampir 2 taun. Éta mangrupikeun waktos anu teu tiasa diémutan upami dibandingkeun sareng ayana kernel, atanapi tina sebaran anu langkung lami; sareng tangtosna dua taun henteu ngajantenkeun kuring ahli. Tapi upami aranjeunna dijantenkeun abdi a hopper distro sareng kuring kedah nampi yén seueur élmu ngeunaan sistem asalna ti jaman éta. Tapi dina jangka panjang éta sanés hal anu pikaresepeun.

Sigana mah kuring henteu kedah ngajelaskeun naon anjeunna hopping distro dina tahap ieu. Luncat tina distribusi kana distribusi milari hal anu anjeun henteu pernah mendakan. Ieu mangrupikeun pangalaman pribadi kuring sareng sama sakali henteu kedah cocog sareng pangguna sanés.

Ritus ngalangkungan

Mangtaun-taun ka pengker kuring mendakan halaman wéb anu ngajelaskeun manpaat parangkat lunak gratis sareng ngajak anjeun ngalih ka sebaran Linux gancang-gancang. Dugi ka tanggal ieu kuring ngarep pisan halaman éta dinten ieu ditingalkeun sareng kurang ngendalikeun diri. Janten kuring ngaunduh, kumaha saur kuring seuseueurna dimimitian dina jaman ieu, Ubuntu; dina vérsi na 8.10 Intrepid Ibex. Dina waktos éta pabrik kopi kuring anu terhormat ngajalankeun sareng 256MB RAM, janten kuring henteu tiasa ngetéskeunana.

Tapi kuring henteu nyerah. Saban dinten kuring ningali gambar tina méja pangcantikna anu kuring tiasa mendakan, maca ngeunaan tata ruang, sareng diajar kumaha ngabakar gambar ISO. Nalika kuring émut, butuh sababaraha dinten pikeun ngaunduh gambar na. Henteu dugi ka komputer kuring gaduh pamutahiran mémori anu kuring parantos tiasa ngetéskeunana, tapi ku waktos éta kuring parantos tukeur disk kuring pikeun anu langkung énggal (9.04) sareng guru, anu dagang langkung nguntungkeun pikeun kuring.

Kuring ngamimitian ngagunakeun Ubuntu sacara sporadis, kaseueuran kusabab kumaha kaget sistemna tinggaleun kuring. Sareng didinya petualangan dimimitian. Nalika kuring masang distribusi anu munggaran, Fedora 14 Laughlin, mangrupikeun serangkaian hal anu anéh anu ngamimitian anu nyababkeun kuring ngalih sebaran.

Tina sababaraha pamasangan Fedora, kuring parantos ngalih kana Ubuntu, Xubuntu, OpenSUSE, Debian, LinuxMint, Crunchbang, Trisquel, Mageia, ArchLinux, Archbang sareng anu sanés anu namina leungit dina sela-sela mémori kuring; sareng dina lingkungan desktop anu teu kaetung sareng manajer jandela.

Akhirna kuring bosen kieu. Kuring sadar yén ieu henteu nguntungkeun pikeun kuring komo pikeun komunitas anu masihan kuring seueur pilihan pikeun dicobian. Aya naon?

Kiamat sareng kabodoan

Pikeun nyingkirkeun distro-hopping hal anu mimiti kuring kedah lakukeun nyaéta mikirkeun kunaon kuring ngamimitian. Fedora pikaresepeun, tapi unggal sering éta bakal ngirim kuring kasalahan anu teu kahartos sareng pasti jalma séjén bakal tungtungna najong deui ka Windows, atanapi naon waé anu bakal aranjeunna anggo. Malah dinten ayeuna kuring henteu terang naon anu kajantenan atanapi kunaon layar tipi éta angker kuring dina unggal distribusi anu kuring maénkeun. Kuring naroskeun sareng ngawartosan sorangan saloba kuring tiasa, tapi teras hiji-hijina solusi anu katingalina ku kuring kalayan kawatesanan kuring nyaéta kabur ka distribusi anu sanés.

Hiji dinten Crunchbang sumping sareng kasalahan ampir magis. Sareng ti saprak éta sanés hijrah tina distribusi kusabab Kasalahan, tapi pikeun nyobaan sadayana anu aya dina pikiran kuring. Teu aya deui ubarna.

Ngadamel hal anu ngarugikeun anjeun

Salah sahiji supir utama distro-hopping nyaéta kurangna biaya distribusi. Sateuacan kuring keok pikeun nyungkeun distribusi anu mahal, kuring kedah nyarios yén kuring resep yén anjeun henteu kedah mayar nanaon kanggo sistem sapertos kieu. Éta impian tina unggal konsumén: kualitas anu teu tiasa dibantah sareng harga anu saé pisan.

Tapi seuseueurna sebaran hoyong langkung gampang pikeun anjeun. Modeu hirup, sebaran luar-kotak sareng hal-hal sanés anu ngajantenkeun gampang hijrah antara sebaran populér dina sababaraha jam. Pangalusna pribadi kuring nyaéta ngalih ti OpenSUSE sareng Gnome ka Fedora dina 3 menit saatos ampir sajam dipasang. Kasalahan fátidic angker kuring.

Nalika hiji parantos suksés masang ArchLinux pikeun kahiji kalina, hal-hal bakal robih. Unggal waktos anjeunna nyobian, anjeunna gagal sangsara. Éta lami saatos éta kuring tiasa nyumponan lingkungan anu munggaran kuring dina pabrik kopi kuring, sareng Kasalahan éta jauh tina némbongan. Sakabéh bug éta parantos ngamungkinkeun pamasangan Arch bersih pangénggalna mah janten pungsional pisan kirang ti 24 jam, janten catetan anu anyar mah jauh tina minggu-minggu pencét tabél.

Nalika kuring ngagentos Arch-hard-to-build kahijina pikeun Archbang, kuring teu tiasa ngabantosan karaos sapertos henteu matak nyéépkeun sababaraha jam deui. Upami kaayaan ngarugikeun anjeun, bahkan sacara simbolis; anjeun ngaraos langkung caket kana aranjeunna.

Meunteun jam damel kuring kanggo ningal Debian dina mesin kopi kuring sareng ArchLinux dina fungsina laptop kuring mangrupikeun léngkah munggaran pikeun henteu ngarobah distribusi deui.

Teu aya anu saé di jerona

Ngagunakeun distribusi pikeun waktos anu singget sapertos kitu urang teu nanaon. Kuring nganggo Mageia sababaraha dinten sareng kuring henteu tiasa nyarios langkung seueur ngeunaan éta tibatan kuring resep kana pusat konfigurasi. Naha kuring terang naon anu disebatna? Henteu anjeun terang kumaha ngagunakeun sistem pakét anjeun? Sanes. Naha kuring diajar nanaon? Mungkin, tapi éta sanés hal anu anjeunna henteu acan terang.

Pangetahuan ieu henteu ngabantosan saha waé. Anjeun lirén nganggo distribusi sareng hilap deui, sareng anjeun moal tiasa ngabantosan anu meryogikeunana. Karugian total.

Ogé, urang nyéépkeun waktos ngantosan hal-hal sapertos kitu. Abdi mangrupikeun pangguna Vim, sareng saatos file ~ / .vimrc janten langkung seueur diperyogikeun sareng berharga. Kaleungitan éta henteu pikaresepeun pisan sareng teras nempatkeunana dina USB atanapi respándando di Dropbox henteu pikaresepeun. Ayeuna kalikeun deui ku sadaya program anu tiasa anjeun anggo, sareng seueur anu setélan na leungit sabab anjeun henteu ngagaduhan file sapertos kieu.

Kuring sanggup ngantepkeun partisi / bumi hirup sareng saé, tapi kuring kantos biasa anéh upami ngantepkeun file config anu lami sareng mupus na saatosna sigana henteu ngumbar nanaon. Tapi henteu paduli ieu, masang bungkus anu urang peryogikeun hartosna waktos anu boros. Waktos henteu balik.

Henteu nuturkeun fashions

Cicih dorongan naon waé tukang sihung, henteu nuturkeun sebaran fad pangénggalna saé. Anjeun ngajamin diri anjeun pandangan anu langkung henteu adil upami anjeun nyobian, henteu nyéépkeun waktos upami aya anu lepat, sareng manpaat anu sanés, sapertos sababaraha bentuk kasatiaan kana warna sareng rasa pingguin anjeun. Sakumaha subyektif siga sigana.

Dina jaman terakhir ieu kuring ngalih ti Cakra ka Aptosid, teras ka SolusOS, teras ka Cinnarch. Kusabab aranjeunna henteu tiasa dianggo, kuring angkat ka Crunchbang Testing, anu kuring nampi kartu vidéo anu pilih-pilih kuring. Tapi kuring ngalih ka ArchLinux. Kusabab kuring henteu hoyong deui robih, sabab éta henteu deui distro modis atanapi ku AUR. Abdi tiasa ngabantah sarébu hiji alesan, tapi kuring mutuskeun tetep sareng ieu.

Émut yén modus na Live sareng virtualisasi mangrupikeun réréncangan urang.

Tip sareng kasimpulan

Kuring nganggap ngaluncatan ti distro ka distro kabiasaan goréng. Bakal aya anu bakal kontradiksi sareng kuring sareng sadayana, tapi kuring yakin kitu. Pokokna, kuring gaduh sababaraha tip kanggo anjeun ngaluncat janten langkung pikaresepeun:

  • Verifikasi yén distribusi nyumponan kabutuhan anjeun, atanapi langkung pas; gaduh bungkusan anu anjeun peryogikeun. Aya distribusi anu anyar - sareng pikaresepeun - anu henteu.
  • Entong buru-buru dipasang. Nguji heula hardwarena. Abdi gaduh masalah sareng kartu vidéo, internét nirkabel sareng sora na. Henteu mariksa deui sareng henteu terang kumaha menerkeunana nyaéta kasalahan fatal
  • Ngalakukeun tés jangka panjang Kuring nguji Chakra salami 15 dinten kanggo ningali sabaraha lami éta tiasa tahan dina KDE. Kuring ngagaduhan kesan anu saé, sareng kuring ngagaduhan kriteria anu langkung hadé pikeun dibahas ngeunaan hal éta.

Sareng sateuacan kuring lynched, laut cukup ageung pikeun sadaya lauk. Sebaran anu sampurna kedah aya, tapi kuring jauh tina mendakanana. Sareng kuring henteu buru-buru.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

67 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Adoniz (@ NinjaUrbano1) cenahna

    Nya, urang kedah ngaku yén seueur urang ngalaman masalah ieu nalika urang énggal, éta mangrupikeun hal anu robih ku lami-lami waktos sareng normal pisan pikeun kajantenan kitu ogé pikeun urang ngeureunkeun tés sareng tés sanaos aya pengecualian.

    1.    anti cenahna

      Aya jalma anu nyobian hiji tetep nganggo éta salamina. Masalahna sanés uji coba, tapi éta janten masalah. Kuring bahkan henteu émut sabaraha piringan Fedora kuring.

      1.    ditangtoskeun cenahna

        Aya jalma anu nyobian hiji tetep sareng éta salamina <- éta kajantenan ku Slackware 😛

  2.   Leper_Ivan cenahna

    Réncang tulisan anu saé. Éta dina seueur poin leres pisan. Sateuacan tungtungna cicing di ArchLinux, kuring ngalangkungan sadaya distro anu dipikaterang: Fedora, Ubuntu, OpenSuse, Chakra, sareng anu sanésna. Ayeuna, kuring nyéépkeun sababaraha dinten sareng sababaraha diantarana, kuring tiasa masihan pendapat kuring, kirang langkung subyektif, pikeun sababaraha diantarana.

    Salaku tambahan, kuring satuju pisan sareng naon anu anjeun carioskeun. Salah sahiji anu parantos masihan kuring kasalahan paling 'dina kahirupan kuring' nyaéta Fedora. Sareng sanésna, teu disebatkeun kadang-kadang, nalika anjeun ngamutahirkeun sistem, sadayana rusak, sareng éta henteu ngamimitian deui.

    Sae pisan ieu ..

  3.   kik1n cenahna

    Kami parantos nyarioskeun topik ieu dina halaman ieu 😀

    http://www.lasombradelhelicoptero.com/2012/06/confesiones-de-un-distrohopper.html
    http://www.lasombradelhelicoptero.com/2012/09/confesiones-de-un-distrohopper-ii.html

    Hiji anu dimimitian dina linux ngalebetkeun panyakit ieu anu nyita sorangan. Saatos nganggo, diajar sareng masang sababaraha distro, tina naon anu kuring ningali, anjeun teras-terasan ka Arch. Sindrom "Sakali Arch dipasang, anjeun moal pernah tinggaleun" leres, ku kuring mendakan anu mirip, Slackwaritis tepa.

    Hidup sindrom Arch

    1.    anti cenahna

      Abdi henteu kantos maca tulisan ieu. Kuring sieun yén kami langkung kapangaruhan tibatan anu kuring ngarepkeun.

      1.    Daniel Rojas cenahna

        Di dieu aya deui anu sanés. Kuring teras tungtungna balik deui ka Debian, sanaos kuring leres-leres ngarepkeun Arch. Kinten-kinten dua minggu ka pengker kuring masangna sareng éta kaluar pertama kalina, tapi kusabab kurangna waktos pikeun "ngalereskeun" éta kuring kedah balik deui ka Deb. Akhir-akhir ieu anu ngajantenkeun kuring paling rame nyaéta méja, teu aya anu ngayakinkeun kuring, kecuali pikeun Gnome 2.30 🙁

  4.   Lanceuk cenahna

    Kuring henteu terang naha éta musibah tapi kuring ogé kaserang panyakit anu sami ieu sanaos kuring masihan langkung seueur waktos ka distro biasana 1 atanapi 2 bulan, sanaos anu paling henteu lami parantos fedora, saé éta aya bug sareng bungkus éksternal tapi éta ku kasalahan Fedora dilewatan bahkan ku bungkus anu sumping dina iso, bahkan muka kalkulator, éta mangrupikeun hal anu henteu ditarima anu lumangsung saminggu dina hard drive kuring, tapi kumaha upami ieu ngabantosan kuring nyaéta mendakan distro anu saé sapertos mageia atanapi sabayon anu panginten hiji dinten salah sahijina tetep dina hard drive kuring sacara standar, ogé kuring henteu terang naha éta seueur panyakit.

    Hiji patarosan: salah sahiji akibat tina janten tukang corong distro nyaéta pormat partisi konstan, naha ieu mangaruhan kaséhatan hard drive kuring?

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Unggal pakakas hardware gaduh kahirupan anu kapaké ... kuring henteu terang, tapi kuring ngabayangkeun yén ngabersihkeun (pormat) sareng nyerat teuing kana HDD nyingkat kahirupan anu saé na, ieu ngan ukur asumsi kuring 🙂

  5.   jotaele cenahna

    Mangrupikeun réfléksi anu saé pisan. Seueur urang tiasa ngaraos diidentifikasi kalayan pangalaman anjeun dina sababaraha hal. Kaleresan nyaéta tanpa perjalanan ieu urang moal aya dimana ayana urang, atanapi urang moal terang naon anu urang terang. Sareng nyatana nyaéta, sanaos seueur distro, salami ieu urang nganggo Linux.

    1.    anti cenahna

      Kaleresan nyaéta tanpa perjalanan ieu urang moal aya dimana ayana urang, atanapi urang moal terang naon anu urang terang. Sareng kanyataanna ogé, sanaos seueur distro, salami ieu urang nganggo Linux.

      Naon frasa éndah.

      1.    Jorge cenahna

        Kuring parantos mendakan distro anu sampurna pikeun pc kuring sareng Manjaro Xfce !!!

  6.   louis gonzalez cenahna

    Pos anu saé, sanaos kuring nahan diri tina ngaluncatan antar distribusi. Anu mimiti kuring nyobian nyaéta Ubuntu sareng sanaos kuring nyobian sababaraha kali anu sanés sapertos Mandriva, Opensuse, Kubuntu sareng Arch, dina tungtungna kuring ditingali sareng Ubuntu dina laptop sareng Arch kuring dina netbook kuring. Kuring resep Arch, tapi kuring ngan ukur ngagaduhan éta dina netbook kuring, sabab kuring henteu nganggo éta sakedap sareng Arch kedah ngagandenganana. Kusabab kuring nganggo laptop pikeun damel, kuring gaduh Ubuntu (anu kuring resep pisan) sabab sababaraha menit kuring tiasa nga-instal deui atanapi ngapdet deui sareng sadayana tiasa dianggo sakaligus.

    Di sisi anu sanésna, kuring ngaku yén anu sering kuring robih nyaéta administrator desktop, ngalangkungan gnome 2.x, gnome 3.x, KDE, XFCE, Cinnamon, Unity, sareng anu sanésna, bahkan kuring ngantosan SD kaluar ayeuna stabil pikeun nyobaan manajer Gala anjeun (anu katingalina geulis sareng fungsional pisan dina iklan pangénggalna http://elementaryos.org/journal/meet-gala-window-manager

    1.    anti cenahna

      Gala katingali saé, kuring henteu terang ayana anjeunna. Upami hiji dinten kuring bosen ku ubin atanapi xfwm, éta langsung ngarobah kuring.

  7.   susu cenahna

    hahaha urang sadayana ngalangkungan éta pikeun ngaraos nyaman upami anjeun bangor anjeun sadar yén distro moal ngeusian anjeun, topi beureum kajantenan kuring, teras muka suse, usik ubuntu, kuring resep éta anu pangsaéna pikeun kuring tapi kuring merhatoskeun beurat kuring masang seueur hal, Hal anu logis anu kedah dilakukeun nyaéta buka debian, kuring mendakan sadayana anu kuring pikahoyong stabilitas sareng sagala hal anu alus anu ditawarkeun ku ubuntu tapi anu sanésna pegon hoyong langkung bungkus arus anu langkung lengkep sareng teu aya anu mulang, ti anu tiheula distro Kuring cicing sareng debian pikeun sérver sareng stabilitas nyaéta raja, inovasi ubuntu sareng desktop anu ampir sampurna, suse kabuka ogé desktop anu sanés tapi kuring henteu kantos resep paket rpm, Arch muka panon anjeun sareng kuring resep filosofi na anu nyoba ngajaga éta . Ayeuna kuring gaduh 4 taun arch.

    1.    msx cenahna

      Hmm, kuring ngatur sababaraha server Lenny sareng Squeeze yén unggal sering anjeun kedah ngetok CPU -atawa langkung hadé reboot aranjeunna- sabab éta nabrak, kalayan Arch henteu pernah kajantenan kuring.

  8.   diazepam cenahna

    Abdi henteu pisan distro hopper. Distros anu kuring gaduh kanggo kuring sahenteuna 4 bulan. Samentawis éta, kuring nuju uji coba isos dina VirtualBox. Nanging kuring ngalakukeun éta pikeun kapentingan ngan ukur ngawasa aranjeunna.

    1.    msx cenahna

      «Abdi sanés corong pisan distro. Distros anu kuring kantos paling henteu 4 bulan. » ????
      Haha, éta justru janten jurig distro

      1.    diazepam cenahna

        sahenteuna 4 bulan, atanapi sahanteuna 4 bulan. tulisan éta nyarioskeun parobihan anu langkung sering

      2.    JP cenahna

        Oo! Ngahaja kuring janten hiji: S

  9.   jorgemanjarrezlerma cenahna

    Kumaha damang.

    Dina petualangan pribadi kuring di dunya LINUX kuring parantos nyobian sadayana, boh debian sareng turunan sapertos Suse, Mandriva sareng RedHat sareng turunan (perkawis paket RPM) sareng anu leresna kuring henteu terang naha kuring balik ka Arch Linux. Dina Desktops (DE) sareng Window Managers (WM) Kuring ogé parantos nyobian sadayana sareng kuring sok balik ka GNOME (dina laptop kuring) sareng LXDE dina desktop. Leres anjeun kedah nyéépkeun sakedik waktos pikeun nempatkeunana betah tapi teu aya tulisan anu ditulis ngeunaan bumi. Ubuntu sareng Suse (desktop) sareng Red Hat (Server) ngamimitian kuring di LINUX sareng kaleresan saatos praktis 10 taun kuring henteu pernah kaduhung parantos hijrah ti Windows ka LINUX.

  10.   Perseus cenahna

    Réfléksi anu narik pisan;). Kuring jujur ​​ogé ngaliwat sareng yén saraf saraf lumangsung pikeun waktos anu saé XD. Tapi tungtungna éta ngaganggu kuring tina nyobian sareng ngalih pisan. Naon anu kuring pikir ngabantosan kuring pisan, salian ti terang, nyaéta ngawangun kriteria anu langkung lega, nyaéta, kuring henteu nyempad pikeun ngritik sebaran anu tangtu sanaos kanyataanna aya sababaraha anu kuring henteu resep pisan atanapi henteu cocog sareng kuring . Sacara pribadi, kuring henteu nganggap éta mangrupikeun buang-buang waktu, tapi éta mangrupikeun cara diajar sareng terang, éta panginten sanés anu paling ortodok, tapi éta tetep nyéépkeun hal anu saé.

    Ku jalan kitu, naha aranjeunna goréng kalayan Fedora, naon anu dilakukeun ku jalma goréng éta? upami éta cinta, tanpa ragu salah sahiji karesep kuring;).

    1.    anti cenahna

      Anjeun leres. Upami kuring henteu pendak sareng Arch, anjeunna masih bakal janten tulang-beureum Fedorian (atanapi biru, pikeun masalah éta)

  11.   truko22 cenahna

    Nalika masa depan Kubuntu henteu dipikaterang, kuring mimiti milarian alternatif sareng anu munggaran anu kuring cobian tinggal (Cakra Proyék) sareng kuring henteu teras-terasan milarian babandingan. Henteu gumantung ka kuring pikeun sering ngarobah sareng kirang nalika sadayana tiasa dianggo saé, sami sareng alat sanésna kuring ngan ukur nganggo Debian.

  12.   msx cenahna

    Sacara total, distrohoppeás -utamana di awal- dugi ka hiji dinten UPS !! Anjeun mendakan yén distro sapertos kitu saé pisan sareng sanaos anjeun tiasa kambuh deui sakedap deui, upami distro anu anjeun anggo leres-leres ngayakinkeun anjeun nalika anjeun ngabandingkeun éta titik-titik kalayan distro anu sanés, waktosna sumping dimana anjeun sadar yén _that_ nyaéta distro anjeun.
    Kuring resep mikir yén upami kuring henteu nganggo Arch kuring bakal nganggo Gentoo atanapi Slack, tapi anu leres nyaéta nyusun sadayana teras-terasan bakalan sirah kuring sareng ngagunakeun Slack nyaéta miceun motor Ninja anu Arch pikeun Ford T angkat sakitar kota dinten minggu (sateuacan ngantosan!).

  13.   Morpheus cenahna

    Éta leres, tapi tungtungna éta bakal datang kana kacindekan yén teu aya alesan pikeun henteu cicing sareng Arch. Éta yén Arch anu dipikahoyong ku sadayana janten GNU / Linux.

  14.   Rue Jalu cenahna

    Sigana mah ieu wabah :). Kuring ngamimitian paling resep sareng Ubuntu, teras kuring nyobian Xubuntu sareng Kubuntu kanggo sababaraha waktos, teras, ku kabutuhan (kuring tetep nganggo 62 mhz k500) Kuring nganggo DSL anu dipikacinta, kuring ngagaduhan rasa minis (sanés rok, sanaos ogé ), usik Puppy, Tinycore, Slitaz sareng sababaraha deui; Kalayan mesin énggal kuring angkat deui ka Ubuntu (utamina kusabab kuring ngabagi mesin sareng lanceuk kuring sareng anjeunna salawasna benci kuring dina unggal luncat) sareng nyiptakeun partisi sanés anu kuring masang tés debian, anu terakhirna aya dua taun dugi ka saminggu katukang kuring masang Cakra (kumargi di dinya kuring nyerat). Buka teuing henteu tiasa masang éta (vidéo), Fedora ogé ngagaduhan kasempetan na. Kuring milih ngadamel partisi éksklusif pikeun uji distro, sanaos ayeuna kuring henteu luncat sakedik, kuring rada lami, tapi pikeun kuring resep pikeun nyobaan distribusi anyar atanapi WM, éta mangrupikeun wakil anu kuring papisah sareng bir tiis sareng roko. Hapunten kanggo billet sareng salam kanggo sadaya distro jonkis.

  15.   borges hirup cenahna

    Tulisan anu saé pisan. Pikeun ayeuna kuring henteu ngira yén kuring katéwak 'panyakit', sareng panginten kuring ngalangkungan ArchLinux gancang pisan: Mint -> Ubuntu -> ArchLinux -> Fedora. Kuring satuju sareng sésana yén Fedora mangrupikeun sebaran anu rada leueur dina pamekaranana, sareng miceun bug aneh saatos unggal pembaruan. Ubuntu sareng Mint mangrupikeun sebaran anu saé pisan dianggo, nanging nalika nganggo bari - sareng ieu ngan ukur kesan kuring - salah sahiji jinis macét dina diajar GNU / Linux na.
    Pangubaran anu pasti, pastina nyaéta ngawangun "Linux ti mimiti", tapi anjeun kedah gaduh cukup élmu ngeunaan hal éta (sareng kawani) pikeun ngalaksanakeunana.

  16.   srnJr cenahna

    ElementaryOS anu kuring atos lami ngantosan (Jelas 'Luna'). Kuring nyobian ayeuna sareng kuring mendakan éta saé. Sigana mah kuring bakal tetep sareng anu éta, tapi hanjakalna kuring ogé distrohopper sareng kuring henteu yakin naha kuring bakal minuhan anu kuring ucapkeun sateuacan xD ..
    Salam .. Pos anu saé

  17.   kalangkang cenahna

    Tulisan anu saé pisan, éta henteu nyarios yén kuring ngaraos leres pisan diidentifikasi 🙂

    Sareng, kabeneran atanapi henteu, Arch sigana sapertos tujuan akhir seueur jalma ...

    salam

  18.   Bervariasi cenahna

    Kuring ngamimitian di dunya ieu salaku pangguna permanén sareng leres-leres satia tina Mandriva. Masalah anu kuring gaduh ku Wi-Fi tina laptop kuring tina versi 2010 tina Mandriva maksa kuring pikeun nguji pilihan séjén pikeun milarian solusi anu kuring henteu tiasa mendakan di Mandriva. Kieu carana kuring janten "semi-distro hopper", ngalih ka Ubuntu, teras ka Linux Mint, teras sakedap ka Arch, teras ka OpenSuse, teras ka Sabayon, pikeun balik deui ka Mandriva dina versi 2011 na, anu kuring cicing salami 3 sababaraha bulan sateuacan balik tetep permanén di OpenSuse.

    Dina pertengahan taun 2010, kuring ogé distro-hopped dina desktop kuring, utamina saatos gaduh pangalaman anu pikaresepeun pisan sareng GNOME 2 (kuring kantos janten pangguna anu yakin KDE), janten kuring nganggo éta salaku alesan pikeun masang OpenSuse (kalayan GNOME ) sareng teras Linux Mint Debian Edition. Kuring resep ka GNOME 2, sareng sanaos kuring parantos nyobian ampir unggal jinis lingkungan (kuring kagoda masang XFCE sababaraha kali), épolusi GNOME ngajantenkeun kuring ngungsi sacara éksklusif di KDE deui, janten Linux Mint Debian Edition ngantunkeun dina desktop kuring. tibatan ka Sabayon, teras ka PCLinuxOS, teras ka Chakra sateuacan balik ka OpenSuse.

    Sadaya ieu tanpa ngitung jumlah distro anu kuring parantos nyobian di VirtualBox, kumargi kuring resep ningali distro anu narik perhatian kuring sareng lingkunganana.

    Ayeuna sigana stabilitas hébat sareng pangalaman hébat sareng OpenSuse sareng KDE na bertindak salaku "antidote" anu efektif ngalawan distro-hopping xD

  19.   davidlg cenahna

    Halo tulisan anu saé, éta kajantenan kuring di awal nalika kuring ngamimitian dina GNU / linux dina laptop kuring parantos debian-cut sareng w7 anu kuring henteu anggo ti saprak ayeuna kuring parantos tiasa ngonpigurasikeun sadayana anu kuring peryogikeun, dina PC Kuring gaduh Archbang (kanggo waktos sakedik kanggo Arch) Sabayon (Kuring dipasang pikeun nguji, berkat tulisan blog Perseus sareng éta tetep) sareng Wxp (Diablo 3 sareng printer multifungsi).
    Kuring resep Arch sakumaha filosofi na salaku Pacman anu hébat sareng anjeun, tapi panginten upami dina sababaraha kasalahan update tim kuring ngarusak aztualize kuring ayeuna mingguan kumargi kuring henteu aya di bumi, kuring panginten mikir ngeunaan nempatkeun Debian salaku distro utama, kuring henteu henteu terang mana Arch-Sabayon bakal ngorbankeun.
    Nya kuring henteu ngagulung deui

  20.   ajag cenahna

    Tulisan anu pikaresepeun, anu kuring umumna ngaidentipikasi. Saatos kuring lebet kana Linux di 2008, sareng Ubuntu, kuring kabur tina datangna Unity di 2010. Kuring ngalih ka KDE, sareng LinuxMint, sareng sababaraha bulan ka hareup kuring réngsé di Chakra. Tapi dina pertengahan 2011 kuring hoyong nyobian Arch, sareng ti saprak éta kuring henteu ngarobih nanaon. Kuring parantos dipasang sareng éta salami ampir sataun sareng kuring henteu ngagaduhan rencana pikeun ngarobih kapayunna. Éta ngamungkinkeun kuring pikeun nguji lingkungan sareng bungkusan anu béda-béda sakumaha anu kuring pikahoyong, anu parantos nyugemakeun rasa panasaran anu teu aya watesna, haha.

  21.   elav cenahna

    Tulisan anu pikaresepeun. Dina hal kuring, kuring parantos nyobian sadayana sakedik sareng anu parantos ngajantenkeun kuring pikeun nyadar yén tungtungna, distribusi anu dipikaresep kuring sareng bakal janten Debian.

    Sakapeung kuring hoyong ninggali éta kusabab masalah "Versionitis" sareng kumaha kantun jaman bungkusan na, tapi hé, kanyamanan anu kuring raoskeun ku distribusi ieu sok maksa kuring tetep waé.

    Detil anu sanés nyaéta damel sareng Debian langkung gampang tibatan distribusi anu sanés. Pokokna <3 Debian

    1.    Juan Carlos cenahna

      Hal anu sami kajadian ka kuring tapi ku Fedora. Sakumaha kuring nyobian sareng nyobian, merhatoskeun perbaikan anu diiklankeun dina distro ieu atanapi éta, kuring teras-terasan balik kana topi biru (sanaos anu kuring poto dina poto coklat ... hehe.

      A mungkin ubar pseudo pikeun disebarkeun? mésér disk tina, hayu urang sebutkeun, 2 terabyte sahenteuna, sareng pasang sadaya distro utami. Naha anjeun tiasa ngabayangkeun, ngajaga sareng ngamutahirkeun sapertos 15 atanapi 20 distribusi dina hiji waktos? haha, matak uih.

      Wasalam

  22.   Windousian cenahna

    Kuring nguji distro ti Virtualbox sareng USB stick tapi moal nganyahokeun bungkus DEB sareng desktop KDE (ngalarang bencana). Kuring henteu gaduh waktos kanggo masang-configure-uninstall-install-configure-uninstall ... Pikeun nyéépkeun waktos kuring kuring parantos ngagaduhan Windows sareng sadaya program freeware atanapi shareware na.

  23.   jlbaena cenahna

    Nyumbang kana Distro Hopping Anonim:
    Pangalaman kuring panjang, ti saprak Debian Sarge (2005), sebaran munggaran anu lengkep ngagentos windows.
    Kuring kedah nyarios yén Distro Hopping mangrupikeun panyakit kronis, janten teu aya ubarna. Siklus éta bakal nyerang anjeun, sareng réréncangan, kendali henteu gampang: Kuring datang pikeun masang Gentoo kalayan ngadamel anu béda. Conf sababaraha kali dina saminggu. Tungtungna balik deui ka stabilitas Debian.
    Abdi parantos lami ngendalikeunana, kumaha?: Henteu rollingÉta mangrupikeun awal sadayana, mimitina édisi aplikasi anu teu aya dina Repository (Abdi badé nyusunna), teras anjeun ngegel jari anjeun: KDE-4 parantos kaluar.? Iraha?! Iraha?! Iraha?! , sareng tungtungna, anjeun murag !!!
    Pangubaranana teu aya (dina kasus kuring, tangtosna), tapi kendali na henteu, kumaha? sebaran stabil anu maksakeun anjeun ngonpigurasikeun pikeun adaptasi sareng karesep anjeun: Debian - Slackware.

    PS: Abdi henteu deui tuang kuku!

  24.   rla cenahna

    Nya, kuring nyobian ampir sadayana, kuring cicing sareng Arch tapi kuring tetep nyobian 3-4 distro per bulan. Kabeneran kuring mutuskeun pikeun nyobaan Kubuntu lts sareng éta tiasa dianggo sami sareng Arch, hiji-hijina hal anu parangkat lunak na henteu dugi ka ayeuna ieu tapi upami éta sampurna sareng kuring mikir yén salami 5 taun kuring bakal tetep tetep sakali.

  25.   Sergio Esau Arámbula Duran cenahna

    Abdi ngabios tetep di distro XD

  26.   ridri cenahna

    Sigana mah dina seueur kasus versionitis diubaran ku Archlinux. Kasus kuring mangrupikeun anu khas tina mimitian ku Ubuntu teras nyobaan sakedik, Fedora, Mandriva, Opensuse, Trisquel ... teras Debian sareng akhirna Arch. Sakali instalasi sareng konfigurasi dikuasai, janten anu paling gampang dibawa. Éta ibarat sadayana aya dina hiji sabab anjeun tiasa ngarobah kana naon anu anjeun pikahoyong. Kadang kuring masang ubuntu ka babaturan sareng sigana langkung rumit tibatan lengkungan.
    Tapi pas versiitis distros sareng Arch parantos réngsé, aranjeunna ngamimitian jinis séjén tina versionitis sapertos lingkungan desktop. Kalayan paréntah anjeun tiasa ngalih desktop tanpa masalah (sajauh ieu). Sareng kami perhatosan kana versi kde, gnome, xfce ... panganyarna atanapi ledakan nuju minimalism openbox atanapi fluxbox tapi sacara siklik saatos masalah atanapi rasa teu nyaman tangtu ngajantenkeun anjeun balik kana kanyamanan sareng stabilitas kde.

  27.   pandev92 cenahna

    Kusabab kuring nganggo cakra, kuring nyobian nganggo distro anu sanés tapi éta salami 3 dinten di partisi tés, teu aya distro anu pikaresepeun salaku cakra.

  28.   elendilnarsil cenahna

    Kuring datang ka dunya Linux ngalangkungan Red Hat sareng Suse. saatos bari teu nganggo Linux, kuring mendakan Ubuntu 8.10. sareng kuring nganggona tetep dugi ka vérsi 10.10 (kanggo kuring, vérsi anu pangsaéna Ubuntu dugi ka ayeuna). Kuring mutuskeun pikeun ninggalkeun distro ieu sareng ngamimitian perjalanan kuring: Debian, OpenSuse, Mandriva, Fedora, PCLOS (Kuring cicing sareng ieu lami). Bosen sami, sataun katukang kuring disarankeun Cakra, distro anu nyababkeun kuring "murag asih" sareng KDE (sanajan éta kitsch), sareng kuring resep pisan ayeuna, pikeun stabilitasna, komunitas hébat na, kagancangan sareng karya seni.

  29.   Diego Silverberg cenahna

    xD Saur kuring kuring parantos nyandak luncat anu langkung pondok tapi langkung repetitive xD

    Kuring mimiti resep kana parangkat lunak gratis nalika kuring terang yén aranjeunna badé masihan kuring buku catetan sareng dina milarian program anu bakal kuring anggo, kuring mimiti maca GPL dina hiji xD

    -Kuring nampi notebook abdi nganggo win7, kuring anggo na sababaraha bulan sareng klasik parantos mimiti gagal xD

    -Kuring nyobian ngalih ka ubuntu, tapi seueur teuing bug ti 11.04 anu maéhan kuring xD

    -Abdi ngalih ka Fedora, tapi siga kuring urang Cina di Rusia, kasalahan anu aneh sareng teu kahartos, bentuk konfigurasi anu aneh, bug dina unggal pembaruan, mustahil pikeun ngapalkeun paréntah, fedora 15, musuh kuring anu paling parah xD

    -Kuring deui kéngingkeun 7 ... éta 3 bulan, tapi kuring ngamangpaatkeun éta pikeun diajar sagala hal ngeunaan sistem GNU / Linux

    -Suk kuring parantos kéngingkeun karya Ubuntu dina 11.10

    -bosen ku ubuntu kuring nyobian nganggo Linux Mint, kuring resep, tapi kuring seueur masalah sareng bungkus bahasa, sareng dina waktos éta kuring henteu ngartos seueur bahasa Inggris xD

    -Kuring nyobian masang Debian, tapi mustahil, leres-leres SANGSA aya anu gagal dina pamasangan, henteu paduli naon anu kuring lakukeun, sakapeung henteu seueur bungkus dipasang, kadang lingkungan grafis henteu dipasang, aya anu sok gagal

    -Kuring angkat deui ka Ubuntu dina 11.10

    -Dina polah kawani kuring mutuskeun résiko masang Arch, kuring maca saminggu sadaya panungtun instalasi sareng konfigurasi resmi sareng henteu resmi, kuring ngagaduhan 7 instalasi anu gagal sareng nalika kuring tungtungna tiasa masang sistem anu leres, kuring parantos ninggalkeun partisi Root leutik pisan, janten kuring hoyong ngagedekeunana ku gparted, kasalahan paling parah tina kahirupan kuring xD

    Saatos instalasi deui anu suksés (parantos langkung canchero: P) Tungtungna mah istirahat xD

    Ayeuna kuring gaduh Arch-Linux anu saé dina notebook, sareng Ubuntu 12.04 sareng Win7 Ultimate dualboot, dina pc desktop

    Lalampahan kuring ... parantos réngsé

  30.   Gaston cenahna

    Hai, kuring ngamimitian sareng Ubuntu deui taun 2008 saur kuring, nalika kuring mésér buku catetan sareng WVista anu ngorondang, sareng ngorondang sabab éta masih aya tapi ngan ukur pikeun kasus-kasus khusus sareng salaku partisi pikeun ngahémat hal. (Kuring ngantepkeun éta sabab kuring henteu resep masang w7). Nalika Unity mecenghul di Ubuntu kuring nganggo bari, tapi teras capé sareng verionitis nyerang kuring. Sateuacan kuring nyobian seueur dina Virtualbox sareng sababaraha distro lampu anu kuring pasang dina komputer lami (DML, Puppy, Xubuntu, Lubuntu). Kuring nembe nempatkeun LMDE dina catetan kuring, dugi ka sababaraha minggu ka pengker kuring bosen kurangna apdet sareng kuring angkat ka sisi Kde (Kuring kantos nyobian éta sareng henteu nutup), janten terakhir ieu kuring masang Opensuse, éta kuring dipiceun kusabab masalah wifi (lambat pisan), teras Mageia (teu aya sora), PclinuxOs (sami, teu aya sora), SolusOs (desktop henteu ngayakinkeun kuring, ayeuna kuring hoyong Kde!) janten kuring réngsé sareng Kubuntu . Sadayana sampurna pikeun kuring, janten pikeun ayeuna kuring masih aya.
    Ogé turunkeun Cakra janten kuring kedah nyobian.
    Kalayan Arch kuring ngamimitian sakali dina bentuk virtual, tapi kuring henteu tiasa ngabéréskeunna, pangetahuan kuring rada dasar.
    Wasalam

    Pd: Pikeun ieu, hayu urang tambahkeun yén hal anu sami kajadian ka kuring ku ponsel sareng Android!

  31.   David DR cenahna

    Hal anu sami kajadian ka kuring, tapi ieu sareng datangna Ubuntu sareng Unity, sadayana henteu kunanaon sareng Ubuntu tapi kuring nyobian Unity dina versi anu béda (kalayan 11.04,11.10, 12.04 sareng 12.04) sareng kuring henteu tiasa ngatasi éta, contona, ku XNUMX Persatuan Éta beurat pisan sareng kuring mimiti nyobian sababaraha distro sareng akhirna kuring cicing sareng Kubuntu 🙂!
    Luar biasa kumaha anu dilakukeun ku KDE dina komputer kuring, gancang pisan, henteu aya anu dipaksa, anu kalayan ngahiji dina 12.04 henteu kajantenan.
    Salam.

  32.   auroszx cenahna

    Sigana mah kuring tetep ngaluncatan ti distro ka distro.
    Kuring ngamimitian nganggo Ubuntu 10.10, angkat ka 11.04, teras 11.10. Ti dinya kuring angkat ka Xubuntu, teras ka Debian Xfce. Daptar na panjang, diantarana anu kuring resep pisan nyaéta Debian, Slitaz, Fedora sareng Arch. Abdi ayeuna di Arch, kanggo ningali sabaraha lami.
    Kuring ogé dd ngempelkeun partisi Slitaz, sareng nyimpen kana iso. Janten kuring bakal ngagaduhan upami peryogi.

  33.   kondur05 cenahna

    leres sajarah baheula!, kajadian ka urang sadayana, sanaos éta ogé panasaran, hatur nuhun kanggo tulisan éta saé pisan

  34.   Fernando cenahna

    Kuring ogé, ngalaman jaman Distro Hopping!

    Kontak munggaran kuring sareng Linux mangrupikeun sababaraha taun ka pengker sareng RedHat, sareng ti saprak éta kuring janten panasaran pisan sareng ngagaduhan gudang senjata sistem: openSuse, linux inti, teras mandriva, ubuntu, debian, arch, puppy linux, chakra, trisquel sumping ...

    Sareng tanpa nyatakeun yén sajaba ti distro hopping, masalah anu sanésna nyaéta hopping desktop, uji rébuan lingkungan desktop sareng pindah ti hiji ka anu sanés tanpa lirén dugi ka anjeun gélo. Teuing waktos anu boroskeun dina hal ieu sareng tungtungna naon anu urang bawa sakedik pisan, éta ngajantenkeun urang ampir "teu produktif." Nalungtik henteu kunanaon, tapi anjeun ogé kedah milari hal anu anjeun raoseun.

    Sacara pribadi, kuring tungtungna ngahontal perjanjian kawajiban diri sareng diri kuring. Sareng kuring maksakeun ngajaga lengkungan salaku distro pikeun laptop sareng desktop kuring sareng debian salaku server pikeun komputer alit dimana kuring ngagaduhan halaman wéb kuring. Kuring nganggo Debian tanpa lingkungan grafis, sareng dina Arch kuring nganggo KDE dina desktop sareng cangkang gnome sareng WM anu hébat dina laptop, anu mangrupikeun komputer anu kuring paling anggo pikeun kuliah.

    Salam!

  35.   Elynx cenahna

    Ummm, nyeri pisan kuring masih ngalaman masalah ieu, kuring parantos nyobian sadayana sakedik .. Ti Ubuntu 8.04, dugi ka versi ayeuna, ngalangkungan LMint, LMDE, Fedora, Puppy, PCLOS, Lubuntu, Sabayon, Arch, Debian, Archbang sareng tanpa jumlah anu ageung sapertos éta bakal janten daptar anu cukup panjang pikeun detil di dieu.

    Anu kuring milari mangrupikeun sebaran anu mantep pisan di luhur sadayana, kalayan sajumlah ageung bungkus ageung, diénggalan sareng nekenkeun panggunaan Programming saprak, kuring ngamimitian latihan salaku pamekar sareng kuring milarian jinis distribusi ieu , Kuring ngaraos raoseun sareng Sabayon kumargi kuring gaduh sababaraha dinten di jerona tapi kusabab saeutikna entri anu dikandung Gentoo sareng dokuméntasi langka na sami, éta nyusahkeun kuring pikeun ngahontal hal-hal dina distribusi éta, ayeuna karep kuring sigana éta Archlinux ngeusianana tapi ku padamelan kuring ngajantenkeun kurva diajar sempit.

    Kuring parantos dua dinten ka handapeun Archbang sareng kuring bosen! .

    Sigana mah ku seueur pisan alternatip urang bakal tetep ngalaman sindrom ieu hehe xD!

    Salam!

    1.    anti cenahna

      Kanggo catetan, kuring maca sadaya koméntar anjeun, tapi kuring henteu kantos kedah ngaos sapertos kitu.
      Tapi Gentoo anu henteu ngagaduhan dokuméntasi anu saé mangrupikeun mitos. Aranjeunna gaduh wiki anu luar biasa di ditu.

      1.    KZKG ^ Gaara cenahna

        Persis, Gentoo Wiki sareng Arch Wiki leres-leres hébat 😀

  36.   Alexis cenahna

    Abdi parantos lami sareng kaayaan ieu ogé, tapi saur Open suse ngurus ngabantosan kuring dina rehabilitasi

  37.   Edgar J. Portillo cenahna

    Selamat anti!, Mudah-mudahan anjeun geuwat cageur ... Di sagigireun éta, kuring henteu terang naha kuring ngalaman distro hopping, kuring ngan ukur ngagaduhan Ubuntu 11.10, Linux Mint 11, Zorin 6, CentOS 6, OpenSuSE 12.1, Tuquito 5 sareng Kubuntu 12.04 ayeuna, sanaos henteu langkung ti 2 dinten kuring nganggona, kuring henteu nganggap serius aranjeunna ... Kaleresan kuring ngarasa kakosongan miceunan sumber sapertos waktos, cahaya sareng bobo Maybe ... Meureun kuring bakal ékspérimén langkung janten tiasa nganggo Arch Linux, anu hiji anu kuring nyeureud ...

    Salam!

  38.   rafuru cenahna

    Kuring kantos ngalaman anu goréng ti saprak mésér laptop. Éta ngagaduhan kartu ATI sareng éta ampir upacara sétan anu diperyogikeun pikeun masang D:.

    Abdi hoyong nganggo lengkungan deui, tapi sigana rumit sareng janten kuring henteu wani masangkeunana. Saran: C?

    Abdi henteu hoyong bubulubuntu!

    1.    anti cenahna

      Bubulubuntu xD

  39.   Edux_099 cenahna

    Kuring ogé ngagaduhan sindrom distro hopping, sareng kuring ngubaranana ku cara masang gentoo dina mesin anu lami tapi éta muncul deui nalika kuring ngawangun anu anyar, deui ngaliwat ubuntu, cakra, sareng anu sanésna kuring cicing di mageia (Abdi bahkan bagian tina kualitas tim kontrol) tapi kuring henteu kénéh gaduh kepuasan éta saatos masang gentoo, éta sababna hiji dinten kuring bakal uih deui (kumargi komputer lami béak disk atanapi sumber haha) atanapi saha anu terang kumaha uji coba lengkungan .. .

    Salam!

  40.   Dahar sareng cenahna

    Kuring sieun pisan yén kuring kaserang ieu ... Kuring henteu sanggup nahan leuwih ti saminggu tanpa ngarobah distro ... Tangtosna, kuring gaduh dua partisi, sareng dina hiji lantai kuring ngagaduhan anu langkung leres. Ayeuna kuring gaduh Ubuntu 12.10 sareng Mint Cinnamon, sareng ayeuna kuring mikir nyobian Kubuntu sareng anu mana ti dua éta dihapus.
    Mudah-mudahan hiji dinten kuring mendakan distro kanggo cicing, sabab ieu setrés!

    1.    Dahar sareng cenahna

      Naon agén bohong! Abdi nganggo Mint sombong hahaha

      1.    Dahar sareng cenahna

        Bérés! 😛

  41.   Ruben cenahna

    Halo, kuring parantos maca tulisan anu pikaresepeun ieu, sareng, sakumaha aranjeunna nyarios, unggal sirah mangrupikeun dunya, contona, kuring henteu ngamimitian ku Ubuntu, mimitian ku cd live anu disebut knoppix, raja sareng cd live anu pangsaéna, teras angkat langsung ka debian (anu saleresna mah nyalira) sareng kuring henteu kantos leres-leres ngantunkeun debian, kuring ngan ukur nganggo sistem ieu. sareng sadayana sepi kuring nganggap yén sikep paket anu paling saé apt sareng sebaran kalayan langkung bungkus anu tos dibungkus nyaéta debian. sanés pikeun kasenangan éta mangrupikeun sebaran utama seueur anu sanés kalebet ubuntu. Komentar tambahan ayeuna debian super ramah masang sareng ngantepkeun éta fungsina dina laptop sanés tugas rumit

    1.    msx cenahna

      "Saur sikep iket anu pangsaéna nyaéta apt"
      Kumaha anjeun tiasa nyarios ieu upami anjeun henteu pernah nganggo distribusi sanésna sacara jero pikeun mendakan kaunggulan sareng kalemahan manajer paketna?
      apt -dpkg, saleresna- ngagaduhan sababaraha fitur anu pikaresepeun, sapertos konfigurasi otomatis rangkep sareng sababaraha musibah anu teu kahartos sareng teu tiasa dianggo sapertos HOLD pikeun miceun bungkusan, éta ogé nunjukkeun mangtaun-taun yén éta parantos, henteu paduli sabaraha angkatna anu ngalaman , atanapi naon anu kedah dibahas ngeunaan format .deb, sampurna pikeun nyiksa setan!

      pacman, emerge, yum, zipper sareng conary mangrupikeun sababaraha manajer paket _excactor_ ayeuna, langkung saé tibatan dpkg dina sababaraha hal ...

      "Sareng distribusi kalayan bungkus anu paling seueur nyaéta debian"
      Éta relatif. Sacara umum, seuseueurna bungkus Debian mangrupikeun aplikasi lami - antara 6 bulan sareng 2 taun, anu ngajantenkeun sampurna pikeun server tapi tinggaleun jaman pikeun desktop.
      Sid, di sisi anu sanésna, tanpa gaduh bungkus modéren, stabil pisan sareng anjeun pasti bakal nyéépkeun seueur waktos pikeun ngalereskeun naon anu rusak dina unggal pembaruan.
      Ayeuna masalah jumlah paket anjeun tiasa aksés henteu penting deui, teu aya anu paduli, distro sapertos Arch, Gentoo, Fedora, Ubuntu atanapi bahkan openSUSE gaduh repos paket 25k atanapi langkung, dimana anjeun ngagaduhan sadayana pikeun 99% pangguna .

      1.    elav cenahna

        Sid teu stabil? Saur kuring henteu kabagi titik éta .. Nya, sahenteuna tina pangalaman kuring, sababaraha kali kuring tiasa ngagunakeun Sid éta siga permata ..

        1.    msx cenahna

          Nuhun kana waleran anjeun.
          Kuring henteu nganggo Debian salami 2 taun (leres Ubuntu, tapi henteu Debian) sareng dina waktos éta nganggo Sid gagabah, sistemna ngajantenkeun kuring cai dimana-mana! xD

          Salam!

          1.    elav cenahna

            Nya kuring terang jalma anu ngagunakeun Sid unggal dinten sareng senang sakumaha cacing xDDD

  42.   Luis cenahna

    Khususna, kuring nyaritakeun yén kuring seueur ngaidentipikasi tulisan anjeun, kuring nganggo Linux salaku OS utama ti ditu di versi Ubuntu 9.04 anu tungtungna ngadukung supir Atheros pikeun Wifi Laptop kuring, dina hartos éta, kuring parantos nguji pertumbuhanana. ngeunaan Linux saprak Ubuntu versi 6.06, nalika sadayana ieu masih klasik sareng anyar dina waktos anu sami, di sisi sanésna, kuring kantos resep nyobian seueur sebaran anu kaluar, anggap yén éta janten wakil, anu disebat Versionitis , sareng kuring henteu nyatakeun yén henteu diajar, sabab sanaos mulih deui kana asal usulna masang Ubuntu, kuring angkat ti masang PCBSD (anu teu aya hubunganana sareng Linux) dugi ka masang rarame salami 2 dinten janten Arch, kuring nekad yén Jérman salian ti nyieun mobil anu saé ngajantenkeun distros mobil anu saé sapertos OpenSuse, kuring nyobian Fedora saé pisan tapi éta mangrupikeun taneuh anu kabukti RedHat anu ngajantenkeunana shotgun anu adil di kali-kali, sareng teu aya watesna sebaran langka anu sanésna, akibatna kadang-kadang salah kapangaruhan tremisme kabébasan sareng sagala rupa jinis ramuan anu ngamajukeun nilai étika tina Perangkat Lunak Gratis sareng di dinya mimiti kakuping ku terang anu distro nyumponan kabutuhan anjeun sareng ngagaduhan kabijakan kabébasan anu saé. Kiwari hayu urang sebutkeun yén kuring parantos dewasa sareng kuring nyimpulkeun sapertos anjeun akhirna anjeun kedah nganggo distribusi anu ngagaduhan bungkus anu anjeun kedah kerjakeun di rémo na, di luar éta sigana kuring konyol di Linux kedah sacara manual unduh sareng masang program tina sumber, kalayan make install sareng sajabana. Éta sababna kuring cicing sareng Ubuntu atanapi salah sahiji turunan langsung na Xubuntu, Lubuntu sareng Kubuntu, dina versi LTS masing-masing, anu kuring ngagaduhan stabilitas anu ditarima sareng avant-garde tanpa ragrag kana ekstremisme atanapi fanatisme, salian ti éta kuring nginjeumkeun langkung saé dukung duanana pikeun masang server sareng masang distribusi ka kolega anu badé ngamimitian, dina sababaraha kecap kuring lirén nyiptakeun deui roda. Kuring ngajak anjeun maca éntri anu kuring nyerat anu nyarios sakedik perkawis naon anu kuring nyilakakeun http://luismauricioac.wordpress.com/2012/03/01/ubuntu-es-una-distribucion-que-no-tan-solo-un-novato-puede-amar/ Salam!

  43.   josev cenahna

    Kuring henteu kantos ngaraos ngenalkeun kitu ... Kuring janten distro hoper saprak kuring pendak linux munggaran kuring deui taun 1998 .... Kuring salawasna nyobian tetep Ubuntu nalika kuring ngartos yén ngarobah éta henteu nguntungkeun kuring pisan, tapi kumargi Ubuntu ngalaman sababaraha kasalahan anu henteu gampang dibenerkeun, sapertos anu terkenal "start in safe graphic mode" (Sanaos anjeun henteu Henteu percanten ka abdi, milari e Kuring nyobian sagala anu disarankeun sareng dicobaan pikeun kasalahan ieu) sareng capé kuring balik deui ka distro anu ngarep sareng murag kana Elementary Os dimana kuring cicing (anéh yén dumasar kana garis Ubuntu henteu ngagaduhan masalah éta. ?) Hal anu saé ngeunaan ieu nyaéta Kami parantos diajar seueur sareng nalika urang mendakan distro anu kuring henteu terang naon, urang tetep sareng éta (ogé dugi ka kami hoyong nyobian distro anyar anu parantos kaluar .. . sareng sing saha waé muji ... hihi)

  44.   Nancy daniela cenahna

    Jigana tulisan éta saé pisan, ngan éta ku bagian akhir janten kontradiktif sareng teu akur. Upami anjeun jauh tina mendakanana tapi anjeun henteu buru-buru sareng anjeun henteu hoyong deui milarian, kumaha mendakanana upami anjeun henteu ningali sajumlah ageung "lauk" dina "laut" éta. Henteu aya gunana datang gratis atanapi gampang dina kahirupan. Sami-sami biologis laut teu gaduh waktos cekap pikeun gaduh sadayana inpormasi ngeunaan kahirupan laut, sanaos sabaraha aranjeunna nalungtik, éta ogé moal ngahontal "cyberbiologists laut". Mudah-mudahan aranjeunna bakal wareg ku naon anu tiasa diajar tina "kahirupan laut" ieu kalayan waktos anu sayogi. Pikeun bagian kuring kuring henteu milari sistem operasi anu sampurna, sabab éta henteu aya, tapi kuring resep terang naon kaunggulan sistem operasi anu bakal ditawarkeun ... naha WINDOWS, MAC, LINUX, ANDROID atanapi naon waé anu ngagabung daptar. Sareng éta ngan ukur dilakukeun ku milarian sareng ékspérimén.