rm-protection: Alternatip anu aman nalika mupus file

Seueur jalmi anu ngalaman masalah nganggo anu terkenal tapi bahaya komando rmMalah sababaraha dinten ka pengker éta dipikaterang Leungitna data GitLab nalika salah sysadmin anjeun ngahapus database anu salah. Kusabab alesan terakhir ieu sareng sababaraha anu sanés, ideu ngeunaan nyiptakeun alat anu ngamungkinkeun verifikasi yén nalika ngahapus file pangguna pasti prosedur na anu dilakukeun sareng hasil tina ideu éta nyaéta rm-panyalindungan.

Sanaos parantos aya alat-alat sanés anu ngamungkinkeun urang mupus file sacara aman, rm-panyalindungan éta ngagaduhan ciri anu panginten ngajantenkeun langkung fleksibel sareng pikaresepeun.

Naon rm-protection?

Mangrupikeun alat sumber kabuka, dikembangkeun di python, salaku alternatif anu aman pikeun ngahapus file. Kalakuanna sami sareng anu kawéntar komando rm (kalebet alesan sareng cara panggunaan na). Hiji-hijina bédana nyaéta paréntah ieu henteu ngahapus file-file éta dimana aya .*.rm-protection sareng patarosan verifikasi henteu kajawab.

¿Naon cara paling aman pikeun mariksa yén nalika mupus file kami henteu ca $% / & ...? Nya, kanggo panyipta rm-protection, jawaban na nyaéta pangguna nyalira negeskeun yén anjeunna hoyong mupus file anu dimaksud. Salaku tambahan, éta masihan pangguna kasempetan pikeun nempatkeun tanda dina file-file anu leres-leres penting, ngahemat seueur pangguna seueur nyeri sirah.

rm-panyalindungan tujuanna pikeun nyayogikeun panyalindungan maksimal sareng kalenturan, ogé ngagaduhan pangaruh sahenteuna dina operasi sapopoé. komando rm

Kumaha ngagunakeun rm-protection?

Pamakéan rm-panyalindungan Éta cukup saderhana, éta diwangun ku dua fungsi: rm-p y protect. Janten ngalindungan jalma anu mayungan mayungan file anu urang hoyong teu dileungitkeun (atanapi anu tiasa dileungitkeun salami éta mangrupikeun kahoyong anu saleresna tina pangguna).

Ieu paling tiasa ditingali dina studi kasus di handap ieu:

Kami hoyong file anu namina no_me_elimines.txt henteu tiasa dileungitkeun, atanapi gagal yén éta ngan ukur tiasa dileungitkeun upami patarosan kaamanan dibales, dina hal éta cukup yén urang ngajalankeun protec no_me_elimines.txt  sareng nunjukkeun patarosan sareng jawaban kaamanan. Upami urang leres-leres hoyong ngahapus file éta kami ngan kedah ngaéksekusi rm-p no_me_elimines.txt sareng waleran patarosan kaamanan.

Urang tiasa ningali rm-panyalindungan dina aksi, dina GIF ieu:

ngahapus file

Kumaha carana masang rm-protection?

Pamasangan sareng konfigurasi panyalindungan rm lumayan saderhana, urang kedah gaduh pip python dipasang, teras urang muka terminal sareng ngajalankeun paréntah ieu:

pip install rm-protection Éta ogé merenah pikeun nyiptakeun landian rm-p, pikeun dijantenkeun rm, janten langkung éfisién nalika ngagunakeun alias rm="rm-p"

Maka mimiti ngalindungan file anjeun nganggo protect.

Ieu, tanpa diragukeun, mangrupikeun cara anu pikaresepeun pikeun mupus file sacara aman, sabab urang tiasa ngajagi file anu paling penting. Ogé, upami urang maénkeun paréntah, urang bahkan tiasa ngajagi file atanapi diréktori anu cocog sareng ciri anu tangtu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Cristian cenahna

    Mangpaat pisan Hatur nuhun pisan

  2.   carlitux cenahna

    Super mangpaat! Sareng pangalaman kuring nyalira ngawartosan kuring yén kuring kedah masang éta gancang-gancang sabab éta parantos ngingetkeun kuring ngeunaan épisode anu kuring hoyong poho ogé. Paréntah rm gunana tapi tiasa nyababkeun bencana ageung.
    Hatur nuhun pisan.
    Salam!

  3.   henteu aya namina cenahna

    Hatur nuhun pisan!

  4.   sebas cenahna

    Sesuatu ngawartosan kuring yén éta moal jalan, dina cara anu sami paréntah ayeuna nyababkeun masalah: sabab selangna réngsé saatos anjeun ngolésan.
    Sareng kuring mikir yén teu aya anu bakal ngajagi unggal file / folder, anu kedah sareng tiasa dilindungan ku ijin.