Sambungkeun sareng damel dina FTP nganggo terminal

Pikeun unggah, ngaunduh atanapi ngatur eusi FTP, kami ngagaduhan sajumlah aplikasi grafis, Filezilla mangrupikeun salah sahiji anu paling populér. Tapi kumaha carana ngalakukeun ieu tina garis paréntah?

Utamana nalika urang damel dina sérver sareng kami henteu gaduh GUI, urang kedah unggah file kana FTP atanapi ngan saukur mupus hiji hal, ngadamel folder, jsb, ngalakukeun nanaon sareng kami ngan ukur gaduh terminal, teu sanés anu sanés.

Pikeun digawekeun ku server FTP, hiji paréntah cekap:

ftp

Kami nempatkeun paréntah ftp sareng dituturkeun ku éta alamat IP (atanapi host) tina server FTP anu kami badé sambungkeun sareng éta waé, contona:

ftp 192.168.128.2

Sakumaha ditembongkeun dina gambar di handap ieu, pangguna bakal naros ka kami, kami nyerat teras pencét asup, maka éta bakal naroskeun kecap akses ka kami, kami nyerat teras pencét asup, siap urang angkat!

ftp-user-login

Ayeuna dimana urang nyerat paréntah dina cangkang énggal ieu anu mangrupikeun cangkang ftp, contona pikeun daptar kami nganggo paréntah ls

ls

Ieu screenshot:

ftp-ls

Aya seueur deui paréntah, sapertos:

  • mkdir : Nyiptakeun folder
  • chmod : Robah idin
  • éta : Hapus file

Éta katingalina sapertos anu Linux, leres? ... hehe, upami aranjeunna nyerat Tulung dina cangkang FTP aranjeunna nampi paréntah anu tiasa aranjeunna anggo:

ftp-bantosan

Patarosan (sareng sababaraha anu heran) kuring ngabayangkeun nyaéta ... kumaha carana ngunggah file anu leres?

Pikeun unggah file paréntahna nyaéta ngirim

Sintaksisna nyaéta:

send archivo-local archivo-final

Salaku conto, anggap kuring gaduh dina imah file anu disebat video.mp4 sareng kami hoyong unggah kana folder anu disebat video, paréntahna nyaéta:

send video.mp4 videos/video.mp4

Aranjeunna kedah teras nangtoskeun nami pidéo pamungkas, henteu janten masalah naha sami atanapi upami aranjeunna henteu hoyong aranjeunna robih, aranjeunna kedah nangtoskeun éta sami, éta wajib.

Sakumaha saderhana éta, log / output anu dipulangkeunana sami sareng ieu:

lokal: video.mp4 jauh: pidéo / videdo.mp4 200 paréntah PORT suksés. 150 Muka koneksi data modeu BINARY pikeun uji. 226 Transfer lengkep. 0 bait ditransfer. 0.00 KB / detik

Sakumaha kuring salawasna nyaritakeun, upami anjeun hoyong terang seueur pilihan deui, baca waé paréntah manual:

man ftp

Atanapi maca manual di tempat hiji tina Internét.

Nya éta, kuring henteu pura-pura yén ieu manual super jauh ti éta ... nyaéta pikeun nyiapkeun yayasan waé 😉

Masih, kuring ngarepkeun éta mangpaat pikeun sababaraha.

Wasalam


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

8 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   barnarasta cenahna

    Kontribusi anu saé !!!!
    Upami anjeun hoyong ngadamel konéksi otomatis sareng »ftp» sareng henteu kedah dilebetkeun pangguna & lulus, anjeun kedah ngadamel file dina $ HOME pangguna
    .netrc kalayan chmod 600 idin, ngandung:
    mesin [ngaran-ditetepkeun-di- / jsb / host] asup [ngaran pamaké] passwd [passwdor]
    ....

  2.   petercheco cenahna

    Artikel babaturan anu saé: D ..
    Ku jalan kitu, téma desdelinux samemehna henteu diperyogikeun pikeun proyek kuring sabab kuring nyiptakeun téma anyar kuring sareng tungtungna kuring milih Drupal salaku CMS tibatan WordPress.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Kuring parantos terang anjeun badé milih Drupal (pikeun desain téma, Drupal sapertos Blogger dina stéroid).

      Perkawis pembaruan, langkung gampil nganggo drush tibatan ngatur sadayana dina akhir FTP.

      1.    petercheco cenahna

        Nya Drupal langkung ti ngan ukur Blogger dina stéroid: D ... Éta ngagaduhan kontén anu rumit pisan sareng tiasa diukur. Kurva diajar jauh langkung ageung tibatan Joomla sareng abysmal dibandingkeun sareng WordPress, tapi Drupal henteu ngawatesan anjeun dina naon waé sareng gancang na pantes usaha :).

  3.   eliotime3000 cenahna

    Alus teuing. Kuring parantos nyarios naha paréntah ieu muncul nalika nganggo FileZilla.

  4.   Saul Uribe cenahna

    Kuring terang yén maksud tina tulisan éta nyaéta pikeun nunjukkeun kumaha nyambungkeun sareng hiji paréntah, tapi kuring leres-leres nyarankeun komandan tengah wengi (mc), éta ngamungkinkeun anjeun nyambung ka FTP / SFTP sareng ngirim (unggah) file ku cara anu saderhana.

    Nya, aya kontribusina kuring ka masarakat. Surak

  5.   neoki75 cenahna

    Alus soré,

    Kuring ngalakukeun prakték anu ngabutuhkeun kuring nyambung kana server FTP tina kali linux VM sareng éta nyarios ka paréntah henteu kapendak nalika kuring nempatkeun ftp atanapi man ftp di dinya.

    Abdi nuju sono, leres?

  6.   Edd cenahna

    Kuring nembé dipasang, sareng ogé kuring nyambung ka sérver lokal kuring, sareng nalika kuring nyobian ngirim file kuring ngagaduhan kasalahan
    "553 Teu tiasa ngadamel file."
    pesen ieu kuring meunang. Naon anu tiasa gagal?