Server sareng CentOS sareng VirtualBox

Centos-Logo

Halo, waktos ieu pikaresepeun pamiarsa kuring sareng ngaréspon sadaya koméntar anjeun Dina sérver, sebaran Linux naon anu tiasa kuring anggo?: "Tingali Brody sareng clearOS sareng Oracle sareng CentOS ... (turunan RedHat) naha anjeun henteu nyarioskeun perkawis éta? Dimana anjeun nangtung? Nya dengekeun aranjeunna sareng kuring nyandak anjeun pikeun anu henteu kantos nganggo RedHat atanapi turunan studi kasus, nyata ... sérver anu nganggo CentOS.

Tutorial ieu kanggo anu henteu terang ngeunaan CentOS (RedHat) atanapi sahenteuna henteu pernah mikirkeun nerapkeunana dina sérver. Abdi hoyong nyauran tutorialna "Debian ka CentOS" o "Jalur ti Debian dugi ka CentOS" tapi kuring panginten yén fanboys Debian badé ngadukung kuring dina koméntar hehehe

Pikeun alesan kaamanan! xD ... Abdi henteu tiasa nyarios dimana? atawa modél pasti tina pakakas tapi kuring bakal resep wincikan kamampuanna.

  • 4 Prosesor 16 inti
  • 512 GB Ram
  • 6x600GB sata 3 disk, konfigurasi disk nyaéta: razia 0 2x600GB sareng razia 5 4x600GB
  • 1 Adaptec razia controller
  • 2 kartu Hlog Qlogic
  • 4 kartu jaringan 1 gb

Hayu urang teraskeun ... Detil detil detil ... Nya naon unduh di dieu. CentOS 7 atanapi langkung luhur nikah ka arsitéktur i386 sareng x86_64 dina halaman resmi na, tapi nalungtik sareng nalungtik sakedik deui, tétéla yén aranjeunna henteu lengkep ninggali pilihan sanésna, janten upami anjeun angkat ka alamat ieu di handap anjeun wiki aranjeunna tiasa milih rasa anu sanés.

Éta gaduh 3 vérsi Sadayana, Dvd ISO sareng minimal, kuring milih anu terakhir pikeun milarian anu diperyogikeun minimum sareng uji coba hal-hal sapertos kagancangan repository resmi, kagancangan instalasi, sareng hindaran masang jasa anu teu perlu, sareng anu sanésna.

Reuwas kuring, vérsi minimum beuratna 630 mb sakitar., Anu kuring teu resep pisan jujur. kitu deui ngali sakedik deui, tétéla anjeun gaduh pérsi netinstall tina 380mb sakitar. (Kuring henteu terang kunaon aranjeunna henteu ngagampangkeun kahirupan dulur sareng aranjeunna nempatkeun sadayana dina halaman kahiji !!!) anu kedah anjeun lakukeun nyaéta buka x86_64, pilih eunteung teras unduh vérsi netinstall di dieu.

Nya sajauh ieu misteri na. Urang mimitian ku boot sistem, sareng install opsi CentOS.

Urang milih basa.

20160215_100821

Menu "Ringkesan Pamasangan" ieu ngagaduhan pilihan anu saé pisan ieu sareng biasana ngadeteksi otomatis.

20160215_100942

Dina "Sarat jeung Kaamanan", bawa sababaraha propil lingkungan sareng lingkungan anu parantos ditangtoskeun, éta mangrupikeun pilihan anjeun anu paling cocog sareng kabutuhan anjeun.

20160215_101132

Teu anéh, kuring milih anu nyarios khusus pisan salaku pedaran profil "pamasangan server".

20160215_101138

Ok, bagian anu pikaresepeun nyaéta sadayana jalma lieur atanapi ngajantenkeun sistemna ngabeledug (pamula anu kuring hartosna, tong janten gelo ku anu terang. Kuring parantos ningali gelombang koméntar anu datang dina topik ieu). Gerentes menurut kuring sacara otomatis sanés pinter, kuring nyobian, éta keukeuh netepkeun sdb sakumaha bumi. Ayeuna ku pilihan "Abdi hoyong nyiptakeun tambahan rohangan anu sayogi", anjeun kedah milih partisi mana atanapi disk anu installer tiasa atanapi henteu tiasa némpél pikeun nyiptakeun sadaya sistem file.

20160215_101400

Kasimpulanana, kuring henteu milih salah sahiji pilihan éta sareng kuring angkat pikeun tradisional. Partisi manual, dina titik ieu ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun partisi lvm, standar atanapi ngalegaan diantara jinis anu sanés, khususna nyiptakeun ieu tanpa seueur masalah kumargi ieu kanggo studi kasus ieu.

20160215_102943

Milih + naroskeun ka anjeun pikeun titik na pormat. Ukuran sareng ukuranana rada sesah kanggo ditingalikeun sareng manajer ieu, kuring henteu ningali pilihan, nganggo sésa rohangan, janten anjeun kedah milih ku soca teras parios naha anjeun masih sayogi.

20160215_102956

Penting pisan, dina pilihan ngarobih handapeun controller anjeun, anjeun tiasa milih jilid anu mungkin dimana manajer bakal ngaevaluasi upami partisi anu anjeun parantos pas.

20160215_103013

Salaku conto, upami kuring nyiptakeun / bumi kalayan 500 GiB sareng teu aya cekap rohangan dina sda tapi upami dina sdb maka éta otomatis bakal masihan kana disk éta, pikeun nyegah ieu pilih disk dimana anjeun hoyong partisi ieu aya.

20160215_103005

Akhirna, anjeun kedah nyiptakeun pangguna root sareng pangguna normal

20160215_103242

Dina akhir prosés, anjeun kedah ngabalikan deui sareng éta waé. Nalika sistemna dimimitian, layar hideung sareng ajakan ngantosan login sareng kecap akses, sapertos biasana.

Di dieu htop (kuring kedah masang htop henteu datang sacara standar, anu biasa).

htop

Di dieu df -h, saliwatan pamasangan awal beuratna 1.2GB saatos pamutahiran, kirang ti anu kedah di gaduh 1.4 GB. Alesan naha beuratna 4.4 nyaéta kuring masang Virtualbox sareng Kde (upami kuring terang, éta sanés anu paling enteng, aranjeunna bakal ngawartosan kuring masang xfce atanapi masang xen, tapi tutorial ieu kanggo ayeuna sareng anu ngamimitian), ditambah seueur perpustakaan.

df

Ti dieu, sapotong kuéh.

Jaringan / Jaringan

Sakumaha biasa aya sapertos 10 cara pikeun ngonpigurasikeun jaringan, Kuring bakal ngajelaskeun salah sahiji seueur, tapi gampang, sareng éta kalayan nuhun, Pikeun ngatur jaringan, urang mimitian ku ngarobih konéksi:


Tangkepan layar di 2016-03-01 08:20:36

Maka anjeun kedah milih panganteur jaringan mana anu anjeun badé ngarobih.

Tangkepan layar di 2016-03-01 08:20:56

Sareng pamustunganana, nempatkeun sadayana konfigurasi, Manual atanapi DHCP, kuring henteu nyarankeun dhcp dina sérver, tapi éta kaputusan sadayana. Abdi henteu nangtoskeun anjeun hahaha

Tangkepan layar di 2016-03-01 08:21:40

Ayeuna urang teraskeun pikeun ngapdet sistem kami:

yum update
yum upgrade

Kuring nyarankeun masang pakét ieu, sabab (dina kasimpulan) éta ngamungkinkeun anjeun pikeun ngahemat sababaraha megabyte ku ngan ukur ngaunduh modifikasi na sanés paket lengkep.

yum install deltarpm

Pasang panganteur grafis pikeun virtualbox, kuring nganggo kde, tapi anjeun ngagaduhan gnome, kfce, mate, sareng anu sanésna.

 yum -y groups install "KDE Plasma Workspaces" 

Teras kantun atur pikeun ngamimitian sacara standar nalika boot sareng ogé ngamimitian lingkungan sakaligus.

# echo "exec startkde" >> ~/.xinitrc
# startx

Kalayan virtualbox, kuring nyarankeun henteu ngan ukur nambihan gudang virtualbox tapi anu rpmforge pikeun nyugemakeun sadaya kagumantungan, tanpa aya masalah.

Di dieu lebetkeun folder Repositories sareng unduh repo énggal

cd /etc/yum.repos.d
wget http://download.virtualbox.org/virtualbox/rpm/rhel/virtualbox.repo

Aktipkeun rpmforge sareng pasang dkms

yum --enablerepo rpmforge install dkms

Kami masang sadayana anu diperyogikeun, perpustakaan sareng aplikasi pangembangan ogé kernel devel kanggo header kernel diantarana

yum groupinstall "Pakakas Pangembangan"
yeuh masang kernel-devel

Kami nambihan pangguna kami kana grup vboxusers

usermod -a -G vboxusers ngaran pamaké

Sareng pamustunganana upami anjeun hoyong nganggo atanapi ngabagi alat usb anjeun sareng mesin virtual, laksanakeun ieu waé

mkdir / vbusbfs
echo "none / vbusbfs usbfs rw, devgid = $ (awk -F: '/ vboxusers / {print $ 3}' / etc / group), devmode = 664 0 0" >> / etc / fstab
gunung -a

 

Tangkepan layar di 2016-03-01 08:19:55

Gampang kan?

Kinerja? kauntungan? Kauntungan? Nya saat ieu kalakuanana saé, kuring teu aya keluhan, éta sami sareng Debian, kuring masang mesin virtual énggal, kanggo artikel kahareup


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

22 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Chaparral cenahna

    Dina kasempetan anu tangtu kuring nyobian masang Centoos 7 (saur DVD éta masih aya) sareng kanyataanna kuring berhasil kéngingkeunana tapi sakali dipasang, sistem grafis henteu kauninga kalayan kajelasan anu sakuduna na saatos ngalawan sareng éta salami sababaraha jam Abdi angkat éléh.

    1.    BrodyDalle cenahna

      Sacara standar éta nyandak supir sareng konfigurasi anu umum, anjeun kedah ngajalankeun sareng sacara manual masang sadayana supir tambahan atanapi proprietari anu anjeun peryogikeun. Naon waé, upami anjeun nyobian sareng gagal deui, ngahubungi kuring pikeun ningali naha kuring tiasa ngabantosan anjeun. Hatur nuhun kana koméntar anjeun

  2.   Kawani 2.0 cenahna

    sering bonténg tina server kan?

    1.    BrodyDalle cenahna

      beda budaya kauninga ... hahaha abdi henteu terang upami anjeun hartosna anu saé atanapi goréng, kami ti sababaraha nagara, naha éta alus atanapi goréng? Hatur nuhun kana koméntar anjeun

      1.    petercheco cenahna

        Naon hartosna bonténg yén mesin na saé :).

  3.   Pondok cenahna

    Oké; Dina koméntar kuring sateuacana kuring henteu nyarioskeun Centoos salaku demerit kana distribusi tapi, pikeun bagian kuring, kusabab kuring henteu tiasa install deui kalayan nyugemakeun.

  4.   Alejandro cenahna

    Kumaha RAID 0, dimana kuring damel urang nganggo seueur RAID 5, kaleresan dugi ka ayeuna kuring diajar tina éta sareng naon sistemna saolah-olah kuring ngabela diri langkung seueur.

    1.    BrodyDalle cenahna

      Tingali, éta langkung gancang kusabab inpormasi disebarkeun dina sababaraha disk, ku sabab éta laju maca langkung gancang, tapi nawiskeun 0 kaleuleusan, anjeun moal tiasa ngalakukeun nanaon pikeun milarian deui data upami disk rusak. Tapi dina postingan ieu mangrupikeun kalepatan, sabab kuring leres-leres razia 1 (mirroring) anjeun tiasa ningali éta dina d -h anu kuring nunjukkeun

  5.   petercheco cenahna

    Moal langkung saé nganggo KVM sasarengan sareng Virt-Manager? Jigana éta mangrupakeun pilihan anu langkung saé tibatan VirtualBox :). Saé razia ka 1 pikeun sistem.

    1.    Kawani 2.0 cenahna

      Pastina kvm jauh langkung stabil tibatan VirtualBox, pikeun lingkungan produksi kvm kuring ningali éta langkung serius sareng mantap. Sajabi ti éta, oracle méré kuring ramé.

    2.    BrodyDalle cenahna

      tangtosna, aya alternatif anu langkung stabil tibatan virtualbox, tapi pikeun tujuan démo sareng didaktik, virtualbox damelna. Hatur nuhun kana koméntar anjeun

    3.    Gonzalo Martinez cenahna

      Fa, hatur nuhun anjeun netelakeun yén éta pikeun tujuan démo.

      Kuring badé nyarios yén éta siga anu pabalatak sareng runtah pikeun nganggo server kotor éta kalayan kotak virtual

  6.   teu aya namina cenahna

    Vbox maén / Prakték sareng KVM / LVM / VNC / CentOS-Minimal (pikaresepeun) ka Laburar…
    Émut yén KVM nawiskeun PCI-Passtrough, janten anjeun hilap dual-boot salamina

    1.    BrodyDalle cenahna

      Kuring satuju, éta sababna waleran kuring saencanna ... sanaos kuring langkung seueur ngeunaan virtualisasi sareng xen (éta ogé ngadukung PCI-Passtrough) ... langkung ti CentOS minimal, cobian net-install

  7.   Moises serrano cenahna

    Salam ti Vénézuéla, tutorial na pikaresepeun pisan, kuring miharep anjeun bakal gancang nyebarkeun kumaha ngonpigurasikeun mesin virtual kalayan fungsi anu béda.

    1.    BrodyDalle cenahna

      aya fungsi khusus?

      1.    Moises seerrano cenahna

        Proksi 😀 sareng server cetak

    2.    BrodyDalle cenahna

      Proksi anu parantos kuring lakukeun, éta bakal diterbitkeun antara dinten ayeuna sareng énjing ... pikeun printer kuring bakal ngantri éta pikeun pos anu bakal datang. Hatur nuhun kana koméntar anjeun

  8.   Alfredito cenahna

    Naon sapotong mesin !!!
    Kuring nyéwa vps tina 1gb ram sareng disangka 2 inti sareng éta tiasa dianggo kalayan saé pisan.

  9.   Gonzalo Martinez cenahna

    Centos 7 lancar pisan.

    Kuring gaduh seueur server dina produksi kalayan centos 7 sareng 0 keluhan kana salah sahiji waé.

    Salah sahijina ngagaduhan 32GB ram, 8 inti sareng razia 1 ti 512 SSD sareng ngan MySQL, anu nampi seueur transaksi per detik (pikeun masihan anjeun ide, kuring badé unggah rencana data pikeun hosting, sabab éta tuang sadayana 10 Simétris Mbps patalimarga), kusabab basisna dikonsumsi ku sakitar 8 server wéb anu ogé ngagaduhan patalimarga, sareng kuring ngagaduhan sababaraha detil anu sanés ku MySQL, tapi dina tingkat OS, aya batu.

    1.    BrodyDalle cenahna

      Éta leres, éta stabil pisan. Sugan kuring ngan ukur kritik nyaéta vérsi bungkusna rada katinggaleun jaman dibandingkeun anu ayeuna, contona postgres 9.2, cumi 3.3, sareng sajabana ... tapi éta mangrupikeun salah sahiji ciri anu ngajantenkeunana mantep pisan. Hatur nuhun kana koméntar anjeun

  10.   Pepito Pepe cenahna

    Abdi leres henteu ngartos naha dina bagian adaptor jaringan anjeun ngaburukeun ip lokal anjeun, naha urang badé ngabajak kartu jaringan anjeun?