Sistem inisialisasi dina Debian tiasa uih deui sareng bakal ditetepkeun dina sora

Debian10

Handap utas ngeunaan téma tina sistem inisialisasi dina Debian, dina étal dina tulisan anu saencana sasama Linux Post Install urang dibagikeun di dieu dina blog (anjeun tiasa parios tulisanana di link ieu). Ayeuna dina berita anu langkung énggal, sababaraha dinten ka pengker nelepon pikeun pamekar Debian pikeun ilubiung dina sora ngeunaan keragaman sistem inisialisasi dina Debian, naha ieu kedah diaku deui atanapi henteu.

Anjeun kedah émut yén di 2014 aya sora saatos ti mana Debian ngadopsi systemd, di mana dina waktos éta janten masalah debat anu jembar. Dina Pébruari 2014, panitia téknis anu ngurus Debian parantos mutuskeun yén pikeun vérsi utama sistem operasi salajengna, systemd bakal dianggo salaku sistem boot standar.

Najan kitu, systemd ditolak ku sababaraha anggota ti komunitas open source, anu percanten yén proyék éta bertentangan sareng filsafat Unix sareng pamekar na bertingkah anti-Unix, kumargi systemd henteu cocog sareng sadaya sistem non-Linux.

Administrator anu nganggo Debian dina Oktober 2014 aranjeunna ngaluncurkeun sababaraha ancaman diantarana waé anu ninggalkeun proyék upami systemd badé dianggo standar.

Sababaraha minggu ka hareup, opat anggota masarakat Debian anu kawéntar mundur. atanapi ngirangan partisipasi na. Colin Watson sareng Russ Allberry, dua anggota Komite Téknis Proyék Debian, ngumumkeun pengunduran diri masing-masing dina 8 sareng 16 Nopémber 2014.

Saatos sadayana tekanan ieu, panitia téknis ngamimitian sora deui dibandingkeun sareng systemd sateuacan fitur anu ditawarkeun dina "Jessie" beku.

Salami waktos éta sababaraha pilihan diusulkeun (dina total lima) pikeun méréskeun konflik. Ian Jackson, anggota panitia téknis, ngajukeun gandeng sistem boot, nyatakeun yén paket Debian, sacara umum, henteu kedah sistem boot khusus, sareng perlu ngadopsi diréktif téknis pikeun maksa éta, kecuali dina kasus masing-masing dibenerkeun.

Pamekar anu sanés nunjukkeun yén dukungan pikeun sistem boot anu sanés disarankeun, tapi henteu diperyogikeun.

Tungtungna panggunaan systemd dijaga sakumaha aslina direncanakeun. Hasil pamilihan sora diterbitkeun dina bulan Nopémber 2014.

Sistem inisialisasi dina Debian tiasa uih deui

Ayeuna lima taun ka hareup, Debian parantos ngaluncurkeun sora anyar pikeun nangtoskeun minat kana "keragaman sistem init" sareng sabaraha atanapi henteu ngeunaan pamekar Debian ngeunaan alternatif dukungan sistemd.

Panggilan sora nembé diumumkeun dina milis sareng sora sora atosan tanggal 27 Désémber. Moal lami deui saatos, urang kedah terang naon anu diputuskeun ku komunitas pangembangan Debian pikeun peran kahareup dukungan distribusi anu henteu sistem.

Kusabab béda pendapat ti pamekar Debian ngeunaan nanganan kasalahan non-sistem di 2019 sareng minat / komitmen pikeun ngadukung alternatif sistem salaku bagian tina paket Debian sareng sababaraha titik tancep anu aya hubunganana, aranjeunna milari anu ngadopsi anu énggal. resolusi umum ngeunaan beuratna keragaman sistem init.

Saatos koméntar umum, Dalapan pilihan sora pikeun pangembang Debian kalebet:

  • Fokus kana systemd
  • Systemd tapi kami ngadukung ngajajah alternatif.
  • Pangrojong pikeun sababaraha sistem boot penting.
  • Ngarojong sistem anu sanés sistem, tanpa ngahambat kamajuan.
  • Ngarojong portabilitas, tanpa ngahambat kamajuan.
  • Pangrojong pikeun sababaraha sistem boot diperyogikeun.
  • Dukungan pikeun portabilitas sareng sababaraha implementasi.
  • Teraskeun diskusi.

Tina pilihan anu ditepikeun Pamekar Debian bakal tiasa milih langkung ti hiji upami aranjeunna hoyong. 

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan Ngeunaan berita na, anjeun tiasa parios milis Debian di link ieu. Salaku tambahan kana éta, éta langkung rinci ngeunaan pilihan anu dipiboga ku pangembang Debian pikeun milih.

Akhirna, hasilna tiasa diumumkeun hiji dinten saatos akhir pamilihan umum, nyaéta dina tanggal 28 Désémber.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   luix cenahna

    systemd ngabandungan !!

  2.   salah sahiji sababaraha cenahna

    Sanaos sigana henteu sapertos kitu, saur kuring unggal aya deui kasadaran ngeunaan kumaha ngabahayakeun systemd sareng aya deui distro anu henteu ngagunakeunana atanapi nawiskeun sababaraha inisiat.

    Sacara pribadi, kuring resep sareng Artix (éta Arch tapi tanpa sysmted) sareng OpenRC salaku init, sanaos ogé nawiskeun Runit sareng ayeuna s6. Kuring ngan ukur tiasa nyarios yén éta éndah. Kuring gaduh triple boot dina laptop kuring sareng kuring masih gaduh (saat ieu kusabab kuring teu puguh) partisi sareng Arch sareng sanaos sigana teu aya anu ngabédakeun, aya. Anu kuring perhatoskeun nyaéta Artix ngamimitian langkung gancang nalika anjeun parantos ngahurungkeun tibatan Arch dugi ka layar login ssdm (kuring nganggo plasma) tapi éta ti mimiti anjeun lebetkeun kecap konci dugi ka desktop Arch némbongan langkung lami tibatan Artix janten kagancangan boot anu mangrupikeun kaunggulan anu disebatkeun tina systemd rusak. Hiji-hijina hal anu dilakukeun Arch langkung gancang tibatan Artix nyaéta mareuman sareng henteu teras-terasan. Upami aya salah sahiji hitungan mundur terkenal anu sumping nalika anjeun resep, éta langkung laun. Naon anu kuring diala ku Artix nyaéta saluhureun sadaya stabilitas, éta henteu ngajantenkeun konci-anéh anu anéh (langkung ti kuncén éta janten kura-kura sakedap), atanapi tingkah laku anu anéh ti waktos ka waktos atanapi pesen nalika mareuman anu terang anu hartosna naon anu Éta mangrupikeun salah sahiji conto deui (tina sababaraha conto) tina program anu saé pisan sareng pikareueuseun ti saprak di Debian ku kumaha stabilna éta kajadian (kuring ogé gaduh pc sareng Debian), kami sanés masalah distro atanapi komputer deui Éta kajadian persis sami dina hiji komputer sapertos anu sanés (anu hiji nyaéta 32 bit, anu sanésna 64, hiji anu optimus sareng anu sanésna henteu), hiji-hijina hal anu sami sarengna nyaéta systemd. Sanaos Artix mangrupikeun mesin guling tapi angger (nganggo kernel lts) sapertos biasana sateuacan kadatangan Jessie. Kuring ngalaman 0 masalah sanaos enya, kuring kedah maca sakedik tentang OpenRC terang sakedik perkawis paréntah tapi henteu langkung ti nalika kuring maca éta pikeun diajar kumaha cara ngatur systemd.

    Teras aya ogé masalah Devuan, anu tina sudut pandang kuring mangrupikeun tamparan dina nyanghareupan Debian kumargi aya mimiti aya sababaraha turunan Debian anu parantos ngarobih dasar pikeun Devuan.

    Distro nomer hiji dina peringkat distrowatch (MX Linux) henteu nganggo systemd salaku init (sanaos henteu nganggo shim supados cocog).

    Pokokna, parantos aya sababaraha conto distro anu cekap kompeten anu ngalangkungan sistemd sareng dianggo langkung saé dina pendapat abdi.

    Ideally, Debian kedah kalakuanana siga Devuan sareng ngantepkeun anjeun milih. Upami Ubuntu ngarobih init na saatos éta, sadaya turunanana bakal ngalakukeun ogé sareng saderhana, sanaos ku inersia, systemd badé angkat ka toilet, anu mangrupikeun tempat anu sanésna kedahna ti saprak praktékna, ngan ukur sababaraha distros anu nganggona. Pokokna dunya Red Hat, Suse, Arch sareng sakedik deui kumargi seueurna jagad raya Linux asalna langsung atanapi henteu langsung ti Debian.

    PS.- Hapunten parantos ngalegaan pisan, tapi kuring janten rada kabeurangan ku masalah éta.