Penanganan Dasar ABS (Arch Build System)

Héi urang, waktos ieu kuring badé nyarios sakedik ABS (Sistem Ngawangun Arch)Pondokna, éta sistem tina palabuhan kalayan anu diitung archlinux.

Naon anu kuring tiasa lakukeun sareng ABS?

Jalma anu resep ulin sareng PKBUILDS , ABS anu ngamungkinkeun urang nyaéta "ngaunduh" sadayana PKGBUILDS tina paket Repositori Archlinux, sareng ngarobihna sakahayangna, salaku conto, pikeun nambihan atanapi ngaleungitkeun panji dina instruksi kompilasi, pikeun ngaktipkeun atanapi nganonaktipkeun fitur khusus tina program

Masang sareng ngirimkeun ABS

Pikeun ngalakukeun ieu, urang badé masangkeun ABS:

sudo pacman -S abs

Teras kami badé nyinkronkeun tangkal PKGBUILDS tina réposo resmi:

sudo abs

urang bakal kéngingkeun kaluaran anu sami sareng ieu:

ABS

Teras anu diunduh PKGBUILDS dipendakan di / var / abs

Conto praktis: ABS sareng Gnome 3.16

Kuring nganggo béta Gnome 3.16 (3.15.91), dina Archlinux, sareng sanaos tiasa dianggo (éta jelasna jelasna) dina Arch khususna, aya aplikasi anu leungit anu, contona, alfa tina Fedora 22 parantos mawa, bisi kuring sababaraha ti anu kuring ngarepkeun, EOG sareng Nautilus, janten ayeuna kuring badé nunjukkeun ka anjeun, kumaha cara nganggo ABS, pikeun nyusun édisi versi EOG dina hal ieu.

Janten, urang nempatkeun diri dina diréktori dimana kami badé nyusun, sareng kami nyandak EOG PKGBUILD ti / var / abs / tambahan / eog , Kuring sacara pribadi biasana resep terminal, kusabab kitu kuring lumpat:

cp -r /var/abs/extra/eog $(pwd)

Ku cara ieu kuring parantos ngagaduhan pkgbuilds siap ngarobih. Teras kuring perhatoskeun anjeunna GNOME ftp anu mangrupikeun vérsi EOG anu pangénggalna, sareng kuring teras ngarobih PKGBUILD

EOG-Gedit

Ayeuna kuring teraskeun nempatkeun checkum anu leres (dina screenshot sateuacanna éta parantos disetél):

[x11tete11x @ Jarvis eog] $ makepkg -g ==> Nampi sumberna ... -> eog-3.15.90.tar.xz parantos kapendak ==> Ngahasilkeun Checksum pikeun file sumber ... sha256sums = (' 95fb566241f492f043d2e9d7301b657d159d68dbb51ba29d88c52a8b7ba8d243 ')

sareng siap! 😀 ayeuna kuring ngan ukur nyusun sareng masangna:

[x11tete11x @ Jarvis eog] $ makepkg -sic ==> Nyiptakeun iket: eog 3.15.90-1 (Sun 15 Mar 21 50:32:2015 ART 3.15.90) ==> Mariksa kagumantungan nalika ngajalankeun ... ==> Mariksa kagumantungan nalika nyusun ... ==> Nampi sumber ... -> eog-256.tar.xz parantos kapendak ==> Ngvalidasi sumberna ku sha3.15.90sums ... eog-3.15.90.tar.xz ... Disatujuan ==> Nimba sumber ... -> Nimba eog-XNUMX.tar.xz kalayan bsdtar ==> Ngaleupaskeun $ pkgdir / diréktori ... ==> Ngamimitian ngawangun () ... mariksa pikeun pamasangan anu cocog sareng BSD ... / usr / bin / install -c mariksa naha lingkungan ngawangun waras ... leres

Sareng éta 😀

EOG 3.15.90 dina Arch

Jelas ieu tiasa dilakukeun ku seueur paket sakumaha anu aranjeunna pikahoyong sareng aranjeunna tiasa ngaktipkeun atanapi nganonaktifkeun fitur anu dipikahoyong (contona aranjeunna tiasa nyusun Audacious ku ngaktipkeun antarbeungeut QT na sareng mareuman panganteur GTK)


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   aioria cenahna

    Salam, réréncangan, dina kasus Kaos, upami kuring hoyong nyusun sababaraha program pkgbuild lengkungan anu teu aya di kcp, éta bakal sami atanapi kuring bakal ngalaman sababaraha masalah ... sareng kagumantungan ...

    1.    x11 tete11x cenahna

      Leres, anjeun kedah parios katergantungan, sareng gaduh sababaraha pertimbangan, sakumaha dijelaskeun ku pituduh anjeun http://kaosx.us/es/packaging-guide/

  2.   joaco cenahna

    Éta henteu goréng, anu goréng nyaéta anjeun moal tiasa nyusun kagumantungan ogé, upami anjeun tiasa, éta bakal janten tujuan anu hébat. Éta masih tiasa disusun "ku tangan", tapi langkung saé upami tiasa sacara otomatis.
    Kuring nyobian nganggo sababaraha alat pikeun nyusun kagumantungan sirkular, kuring henteu émut deui naon éta, tapi kuring salawasna ngagaduhan kagumantungan sirkular, janten kuring nyerah.

    Saur Gentoo masih unggul pikeun nyusun, Arch siga pisan Slackware, anu kuring henteu resep, kuring henteu resep palabuan ogé, anjeun kedah tiasa ngatur sadayana sareng manajer paket.

    1.    x11 tete11x cenahna

      nyaéta anjeun salah tafsir, kompilasi bungkus dina Arch, sanés "niru" Gentoo, atanapi kéngingkeun performa, atanapi "langkung unggul", éta pikeun kaayaan anu khusus pisan, sapertos anu kuring nyebatkeun.
      Pikeun kuring yén katergantungan henteu disusun, éta ogé saé, pikeun alesan saderhana anu Gentoo pikeun éta, didieu anjeun milari hal anu khusus pisan, upami anjeun tiasa ngaleungitkeunana tina Repositori utama, tah, upami henteu, anjeun gaduh ABS salaku alat

    2.    111aa cenahna

      Leres, Arch sering ngabagi sareng Slackware tapi 'filosofis: anu janten sistem saderhana, bersih sareng minimalis.
      Anjeun jelas henteu ngartos nanaon tentang kumaha jalan Arch.