Naskah anu nunjukkeun inpormasi tina sistem kami

Upami anjeun gaduh sérver, tugas otomatis nyaéta mangpaat, éta ngahémat waktos urang sareng ogé ngabantosan kasabaran, anjeun terang ... «ngalakukeun ieu bisi ram low » ... "balikan deui jasa sapertos éta upami stop kontak sapertos gagal»… Jsb, detailna nyaéta pikeun ngajadikeun otomatis tugas, anu pangpayunna nyaéta terang status sérver ayeuna.

Skrip pikeun nembongkeun inpormasi tina sistem kami

Abdi parantos ngawartosan anjeun naskah anu nunjukkeun statistik konsumsi Apache RAM, waktos ayeuna kuring bakal nyaritakeun ngeunaan skrip anu nunjukkeun inpormasi ieu:

  • Nyaéta atanapi henteu nyambung kana internét
  • sistem operasi
  • sebaran
  • gawena undagi
  • kernel
  • Hostname
  • IP internal
  • IP éksternal
  • DNS anu anjeun anggo
  • Pangguna anu asup
  • Statistik RAM sareng SWAP
  • Rohangan HDD
  • Waktos anu dibutuhkeun pikeun skrip pikeun nembongkeun inpormasi
  • uptime

Kumaha kéngingkeun Skrip anu nunjukkeun inpormasi tina sistem kami

Hal anu pangpayunna nyaéta ngaunduhna, teras pasihan ijin éksékusi, tungtungna kami laksanakeun kalayan parameter -Supaya dipasang dina sistem kami sareng langkung gampang pikeun dijalankeunnana di payun. Buka terminal teras lebetkeun paréntah ieu:

wget http://tecmint.com/wp-content/scripts/tecmint_monitor.sh chmod + x tecmint_monitor.sh ./tecmint_monitor.sh Abdi

Éta bakal naros ka kami pikeun kecap akses, urang ngetik, pencét Enter sareng éta, urang tiasa ningali inpormasi sistem kami ku ngaéksekusi:

monitor

Conto inpormasi anu disayogikeun ku Naskah:

monitor-script-screenshot

Sakumaha anjeun tiasa tingali dina paréntah, panulis naskah nyaéta TecMint.com, hatur nuhun ka Avishek Kumar pasangkeun éta.

Nya, nanaon kuring ngarepkeun bakal aya mangpaatna pikeun anjeun 😉


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

28 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Aurelio janeiro cenahna

    Hello.

    Kuring nuturkeun léngkah-léngkah anu dijelaskeun sareng nalika kuring nyerat ./tecmint_monitor.sh -Kuring nyarioskeun yén pilihan henteu valid… Pesen na ./tecmint_monitor.sh: pilihan ilegal - I

    Dupi anjeun tiasa ngabantosan abdi?

    Wasalam

    1.    Edgar perez cenahna

      Éta aksara leutik i.

    2.    Jose Miguel Folgueira cenahna

      Parameterna nyaéta i-latin, sanés hiji ele 🙂

      Pokokna, naskah gagal kuring kusabab garis anu ngandung "su -c", kumargi di Ubuntu sudo dianggo pikeun kéngingkeun idin root.

      1.    Pepe cenahna

        sareng naon anu lumangsung yén «sudo su -« henteu jalan

    3.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Edit file (sudo nano / usr / bin / monitor) sareng dina jalur 75 nyatakeun "hostname -Sako" ... hapus -na Abdi parantos réngsé

    4.    Javier Espinoza cenahna

      cobian ku cara kieu
      ./tecmint_monitor.sh -i

    5.    Jose Miguel Folgueira cenahna

      Atoh, upami anjeun ngajalankeun skrip tanpa parameter, éta bakal masihan anjeun inpormasi anu saluyu. Naon anu dilakukeun sacara internal nyaéta nyalin skrip "tecmint_monitor.sh" dina / usr / bin / kalayan nami "monitor" (kalayan idin palaksanaan).

  2.   brito9112 cenahna

    abdi nempatkeun kana server Ubuntu 12.04 sareng kuring ngagaduhan kasalahan ieu

    Unduhan / tecmint_monitor.sh: 26: Unduhan / tecmint_monitor.sh: [[: henteu kapendak
    Unduhan / tecmint_monitor.sh: 36: Unduhan / tecmint_monitor.sh: [[: henteu kapendak
    Unduhan / tecmint_monitor.sh: 43: Unduhan / tecmint_monitor.sh: [[: henteu kapendak

    Kuring gaduh idin palaksanaan sareng kuring nempatkeun parameter -na, naon anu tiasa janten panyabab masalahna?

  3.   NedHard cenahna

    Pos menarik, cara anu saé pikeun ngajadikeun otomatis paménta inpormasi, bari ngahémat waktos anu tiasa dianggo dina masalah anu sanés.
    off topik: @ KZKG ^ Gaara, punten anjeun tiasa ngabales email, anu henteu rumit.
    salam

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Naon email? 😀

      1.    Diaz cenahna

        artikel hébat.

        tapi sakumaha kuring mendakan sorangan?

        wget http://tecmint.com/wp-content/scripts/tecmint_monitor.sh
        chmod + x tecmint_monitor.sh
        ./tecmint_monitor.sh Abdi

        Abdi henteu badé ..

      2.    NedHard cenahna

        Dua anu kuring kirimkeun ka anjeun sababaraha minggu ka pengker, aranjeunna henteu bouncing, janten email anu anjeun pasihkeun ka kuring di FLISOL leres ...

      3.    KZKG ^ Gaara cenahna

        Tulis kuring deui kanggo ningali 0_oU

      4.    NedHard cenahna

        Pariksa ningali éta dugi

  4.   Ruben Cotera cenahna

    Hebat !! Éta saé, sanaos tiasa ditambahan ku inpormasi tambahan. Sanaos enya, éta gampang pikeun ngaropea. Hatur nuhun pikeun ngabagi!

  5.   Leandro cenahna

    Alat anu gunana pisan anu ogé dianggo pikeun ngawas jasa sareng sumber, salian ti tiasa nyetél tindakan dumasar kana hal-hal, ogé ngirim peringatan contona nyaéta monit:

    https://mmonit.com/monit/

  6.   eliotime3000 cenahna

    HENTEU JEUNG KUNCI KUNCI SINI!

  7.   NaM3lesS cenahna

    http://pastebin.com/uKRsrPvZ

    bisi leuwih kaharti 😉
    Wasalam

  8.   koratsuki cenahna

    apt-meunang masang inxi
    lumpat dina konsol:

    inxi-Fxz

    Sareng siap…

  9.   gugah cenahna

    "./Tecmint_monitor.sh -Kuring" masihan kuring kasalahan, kuring ngarobih kana aksara leutik sakumaha ceuk @Edgar Pérez tapi "monitor" nembongan salaku paréntah anu teu dikenal: /
    Naon anu kuring salah lakukeun? u__ú

    1.    lesco cenahna

      Sigana teu dipasang leres Kuring ngagaduhan Debian, tapi kuring parantos ngonpigurasi sapertos dina Ubuntu, nyaéta, kuring henteu ngagaduhan kecap akses anu ditugaskeun pikeun pangguna root na, ku alatan éta, kuring henteu ngagaduhan kecap akses anu kuring dipenta pikeun lebet nalika dipasang. Upami kuring ngalebetkeun nami pangguna, instalasi moal gagal, sabab sanés root root. Ieu dianggo pikeun kuring:

      chmod + x tecmint_monitor.sh
      sudo su
      ./tecmint_monitor.sh -i

      Maka sacara efektif dipasang. Teras lumpat waé dina terminal naon waé: monitor

  10.   Katekyo cenahna

    mmm ... bakal waktuna pikeun nyobaan

  11.   lesco cenahna

    Naskah na saé, tapi dina mémori RAM anu digunakeun éta nandaan nilai anu henteu pati dipercaya. Nalika dina monitor sistem naon waé kuring ningali yén kuring parantos nganggo 370 MB, skrip ieu nunjukkeun yén éta nyaéta 991 MB (¿?).

  12.   brutal cenahna

    Naskah na saé tapi ku inxi nunjukkeun langkung seueur data.

  13.   JoRgE-1987 cenahna

    Alus pisan !!!!

    Éta sampurna pikeun kuring lirén ngalungkeun paréntah hiji-hiji dina konsol nalika kuring kedah ngalaksanakeun tugas administrasi. 🙂

    Goréng teuing sanés dina GitHub tiasa ngajalin sareng tiasa ngagarap skrip langkung raoseun.

    Salam!

  14.   vicdeveloper cenahna

    Deluxe.

    Nuhun kana pangageungna.

    Salam!

  15.   stalker cenahna

    ieu henteu kunanaon, sanaos henteu cekap