Stallman on Jobs: "Kuring henteu bahagia anjeunna maot, tapi kuring senang anjeunna parantos teu aya"

Richard Stallman panyipta sareng promotor maksimal parangkat lunak gratis di dunya, nyerat catetan dina situs na tentang pupusna Steve Jobs di mana kritikus karasa pisan model naon anu ngajurung apel.


"Steve Jobs, pelopor komputer salaku panjara anu hadé, dirancang pikeun ngaleungitkeun kabébasanna tina jelema bodo, parantos maot," dimimitian kalungguhan.

Teras anjeunna teras neraskeun: "Sakumaha Walikota Chicago Hardol Washington nyarioskeun anu sateuacanna korupsi, Walikota Daley: Kuring henteu bahagia anjeunna maot, tapi kuring senang anjeunna parantos teu aya."

"Teu aya anu pantes maot," teraskeun Stallman. Sanés Padamelan, sanés Tuan Bill (ngarujuk ka Gates) atanapi jalma sanés anu kalepatan ku kajahatan anu langkung ageung. Tapi urang sadayana pantes tungtung pangaruh jahat Jobs dina komputasi. "

Sareng anjeunna nutup: «Hanjakalna, pangaruh éta tetep teras teu aya. Kami ngan ukur ngarepkeun yén panerusna, dina usahana nuluykeun warisanana, bakal kirang épéktip. "

Perlu diinget yén Stallman mangrupikeun lawan anu kuat pikeun perangkat lunak proprietari anu dihasilkeun ku perusahaan sapertos Microsoft atanapi Apple, ngémutan yén aranjeunna nyandak kabébasan pangguna pikeun ngalaksanakeun tugas anu dipikahoyong.

Pikeun maca tulisan lengkep (dina basa Inggris), kuring nyarankeun anjeun nganjang ka RMS blog.

sumber: Sorana


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Franky cenahna

    Ku maotna Jobs, seueur jalma anu dugi ka 2 dinten ka pengker teu terang saha anjeunna, dinten ayeuna aranjeunna henteu lirén nyembah sareng muji anjeunna (jelas dipangaruhan ku média).

    Jelas aranjeunna henteu terang nanaon tentang Stallman atanapi éta sababna pernyataan ieu siga anu ngareuwaskeun aranjeunna, tapi dina kanyataanna aranjeunna nuturkeun garis pamikiran anjeunna yén anjeunna teras-terasan ngajaga.

    Sugan kusabab maotna Padamelan, sadayana kedah nyarios pisan ngeunaan anjeunna?