Steamcompmgr, StumpWM, Sugar, SwayWM sareng TWM: 5 WMs Alternatipna pikeun Linux

Steamcompmgr, StumpWM, Sugar, SwayWM sareng TWM: 5 WMs Alternatipna pikeun Linux

Steamcompmgr, StumpWM, Sugar, SwayWM sareng TWM: 5 WMs Alternatipna pikeun Linux

Dinten ieu kami teraskeun sareng urang pos kadalapan ngeunaan Gerentes Jandéla (Windows Managers - WM, dina basa Inggris), dimana kami bakal marios hal-hal ieu 5, tina daptar kami tina 50 saméméhna dibahas.

Ku cara kitu, pikeun terus terang aspek-aspek penting diantarana, sapertos, aranjeunna atanapi henteu proyék aktip, que Jinis WM ari aranjeunna, naon ari aranjeunna fitur utamajeung kumaha aranjeunna dipasang, Di antara aspék séjén.

Gerentes Jandéla: Eusi

Pantes diémutan yén daptar lengkep ngeunaan Jandéla Gerentes bebas sareng tanggungan a Lingkungan Desktop Husus, éta aya dina tulisan anu aya hubunganana:

Tulisan anu aya hubunganana:
Gerentes Jandela: Antarmuka Anggota Grafis pikeun GNU / Linux

Sareng upami anjeun hoyong maca urang tulisan patali saméméhna Kalayan WM anu parantos ditinjau, ieu tiasa diklik Tumbu:

  1. 2BWM, 9WM, AEWM, Afterstep sareng Heboh
  2. BerryWM, Blackbox, BSPWM, Byobu sareng Compiz
  3. CWM, DWM, Pencerahan, EvilWM sareng EXWM
  4. Fluxbox, FLWM, FVWM, Halimun sareng Herbstluftwm
  5. I3WM, IceWM, Ion, JWM sareng MatchBox
  6. Metisse, Musca, MWM, OpenBox sareng PekWM
  7. PlayWM, Qtile, Ratpoison, Sawfish sareng Spectrwm

Banner: Abdi resep Software Gratis

5 alternatif WMs pikeun Linux

Steamcompmgr

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Manajer Jandéla sareng komposisi anu didamel pikeun log in standar (steamos-session) dina Distro GNU / Linux SteamOS, anu dina gilirannana, didamel khusus pikeun Steam Machine / Steamboxes".

perbawa

  • Proyék teu aktip: Kegiatan terakhir anu dideteksi sakitar langkung ti 4 taun ka pengker.
  • Tipo: Nyusun.
  • Ditawaran interaksi anu nyugemakeun sareng server X, ogé antar muka pangguna Steam.
  • Éta damel salaku Jandela Manajer sareng Komposer dina waktos anu sami nalika gimna ngajalankeun, sedengkeun sesa waktos éta berinteraksi sareng "gnome-session" sareng "gnome3" pikeun mempermudah pangalaman pangguna anu saé.
  • Éta ditujukeun pikeun fungsina sakedik mungkin, ngajaga aplikasi Steam, sareng sacara éksténsif midangkeun éta sorangan, payuneun tengah sareng tengahna.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Instalasi sareng panggunaanna ngan ukur tiasa dilakukeun dina Steam OS dina Stim Mesin / Steamboxes, anu tungtungna henteu pernah ngalaman kahirupan komérsial anu suksés. Nanging, pikeun langkung seueur inpormasi ngeunaan Steam OS anjeun tiasa pencét ieu di handap link.

StumpWM

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"ATAWAn X11 window manager jinis Tiling, dikokolakeun ku keyboard sareng nyerat sapinuhna dina bahasa pamrograman Common Lisp".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi kirang ti sabulan katukang.
  • Tipo: Kotak.
  • ICoba janten disesuaikan tapi sacara visual minimal. Kituna, éta henteu ngagaduhan hiasan dina jandéla, tapi éta ngagaduhan sababaraha kait pikeun nyetél kustomisasi pribadi anjeun, sareng variabel pikeun nyaluyukeun naon anu anjeun pikahoyong.
  • Éta pisan gumantung kana keyboard pikeun asupna data. Ogé, éta henteu ngagaduhan tombol, ikon, bilah judul, tulbar, atanapi widget GUI konvensional sanés.
  • Desain basis Lisp na ngagambarkeun popularitas WMs anu tuwuh salaku elemen produktif sareng tiasa disesuaikan.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami bungkus "stumpwm"Kusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link atanapi ieu anu sanés link.

gula

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Jandéla Manajer anu mangrupikeun bagian (komponén) tina Lingkungan Desktop anu nami anu sami, didamel dina usaha global dihijikeun pikeun nyayogikeun sadayana murangkalih kasempetan anu sami pikeun nampi pendidikan anu berkualitas. Salajengna, éta sayogi dina langkung ti dua puluh lima basa, sareng anu ngalebetkeun kagiatanana ayeuna dianggo unggal dinten di sakola ku murangkalih ti langkung ti opat puluh nagara".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi sakedik kirang ti sabulan katukang.
  • Tipo: Mandiri.
  • Salaku bagian integral tina proyék platform diajar anu nyiptakeun cara komputer dianggo pikeun pendidikan, ngamajukeun sareng ngadorong kolaborasi, réfléksi sareng pamanggihan sacara komprehensif langsung dina antarbeungeut pangguna.
  • Éta ngamajukeun 'diajar mikir' sareng 'prakték réfléktif', berkat kajelasan desain (grapik / visual) anu ditawarkeun ka murangkalih sareng guru, ngamungkinkeun aranjeunna ngarobih deui, nyiptakeun deui sareng ngalamar deui kadua perangkat lunak salaku eusi dina kagiatan diajar anu kuat.
  • Pendekatan Sugar pikeun ngabagi, kritik sareng éksplorasi dumasarkeun kana budaya parangkat lunak gratis (FLOSS).
  • Éta sering dianggap langkung DE tibatan WM, kusabab antarmuka grafis na sering ditingali salaku hartos anu béda pikeun konsép "Desktop" dina komputer, sabab éta dianggap salaku usaha serius anu munggaran pikeun nyiptakeun panganteur antar pangguna- dumasar sareng sosial - murid kedah kalibet dina éksplorasi sareng kolaborasi.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami bungkus "python-sugar", "python-sugar3" sareng "sukrosa"Kusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan dina tautan ieu: Link 1, Link 2 y Link 3.

SwayWM

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"ATAWAn Jandela Manajer anu damel salaku komposer tipe Tiling anu hadé pikeun Wayland sareng gaganti anu hadé pikeun i3 Window Manager pikeun X11. Gawe sareng setelan i3 anu aya sareng ngadukung seueur fitur i3, ditambah sababaraha tambahan".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir anu dideteksi sakitar langkung ti 1 sasih ka pengker, sanaos versi stabil terakhir na parantos ampir 2 bulan.
  • Tipo: Ngariung.
  • Ngamungkinkeun anjeun ngatur aplikasi windows sacara logis, sanés sacara spatial. Jandéla disusun dina grid standar anu ngamaksimalkeun épisiénsi layar anjeun sareng tiasa gancang dimanipulasi nganggo keyboard waé.
  • Éta ngamangpaatkeun "wlroots" pikeun nyayogikeun dasar modular pikeunna, ku cara ngagampangkeun pamekaran, evolusi sareng kustomisasi na.
  • Éta henteu ngadukung salah sahiji supir grafik proprietary, anu kalebet supir propriétari Nvidia. Supir open source Nouveau diperyogikeun sanésna.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Kanggo unduhan sareng pamasangan atanapi inpormasi lengkep, ieu diaktipkeun link. Sareng ieu anu sanés link Lamun perlu

TWM

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Manajer jandela anu saderhana sareng fungsional pikeun X Window System".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi sakitar langkung ti 2 bulan ka pengker.
  • Tipo: Numpuk.
  • Éta nyayogikeun judul-judul bérés, jandéla ngawangun, rupi-rupi manajemén ikon, fungsi makro anu ditetepkeun ku pangguna, pokus keyboard klik-na-pointer, sareng tombol-tombol anu ditetepkeun ku pangguna sareng tombol pointer.
  • Éta mangrupikeun program alit, anu diwangun nganggo Xlib, anu ngajantenkeun terang pisan dina hal sumberdaya sistem anu diperyogikeun. Sareng sanaos saderhana, éta tiasa ngonpigurasi pisan; fon, kelir, lébar wates, tombol bilah judul, sareng unsur sanésna, sadayana tiasa ngonpigurasi ku pangguna.
  • Antarmuka na pisan benten sareng WMs sareng DE anu dikenal modern, seueur anu condong fungsina sami sareng MacOS atanapi Windows, janten pangguna anu anyar sering sesah nganggo éta tanpa maca dokuméntasi na / atanapi anggo na kanggo waktos anu lami.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami bungkus "twm"Kusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link atanapi ieu anu sanés link.

nyatet: Émut ngajalajah halaman wéb resmi pikeun masing-masing WM pikeun terang kumaha visina sami, kumargi, dina masing-masing éta, umumna aya gambar layar anu diperbarui tina tampilan grafisna.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan 5 salajengna ieu «Gestores de Ventanas», mandiri wae «Entorno de Escritorio», disebut Steamcompmgr, StumpWM, Sugar, SwayWM sareng TWM, janten minat pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)