Streaming dina Linux nganggo DLNA

Kalayan penampilan na tipi anu tiasa maca eusi online, khususna ngalangkungan DLNA. Penting pisan pikeun ngadamel PC urang leutik server tina file kanggo tiasa ningali langsung tina TV (video, poto, musik, jst.) Upami anjeun gaduh TV atanapi alat sanés anu ngadukung DLNA sareng anjeun bosen mindahkeun file USB, ieu solusi.


Mimiti mangrupikeun watesan anu singget tina DLNA. DLNA (Digital Living Network Alliance) mangrupikeun asosiasi pabrikan éléktronika sareng komputer anu sapuk pikeun nyiptakeun jinis standar anu cocog pikeun sadaya sistemna. DLNA ngamungkinkeun alat anu béda anu tiasa aya dina jaringan anu sami pikeun saling sambung saling pikeun ngabagi eusi anu sanés. Kauntungannana tiasa nawiskeun nyaéta gampang nyetél sareng fleksibilitas. Sistem ieu tiasa dianggo dina jaringan Wi-fi sareng Ethernet.

Di dieu kuring ngajukeun solusi otomatis pinuh, diwangun ku ngagunakeun parangkat lunak MiniDLNA. Éta ngeunaan ngabagi folder sareng naon waé anu dikandungna katingali ku komputer dina jaringan. Urang kedah nyarioskeun parangkat lunak undeuran anu pikaresep pikeun ngahemat sadayana dina folder anu kami bagikeun. Program ieu tiasa dianggo dina Linux sareng gratis.

Kami ngajalankeun paréntah ieu salaku root:

apt-get -y install build-essential apt-get -y install libavutil-dev libavcodec-dev libavformat-dev libflac-dev apt-get -y install libvorbis-dev libid3tag0-dev libexif-dev apt-get -y install libjpeg62- dev libsqlite3-dev

Maka anjeun kedah ngaunduh kode sumber miniDNLA, unzip sareng kompilkeun:

./configure make make install cp linux / minidlna.init.d.script /etc/init.d/minidlna chmod 755 /etc/init.d/minidlna update-rc.d minidlna default

Sakali dipasang kami ngatur ku ngédit file /etc/minidlna.conf

nano /etc/minidlna.conf

sareng pikeun ngamimitianana

/etc/init.d/minidlna ngamimitian

Saatos dipasang salaku jasa, upami urang ngaktipkeun komputer deui, MiniDLNA bakal ngamimitian nyalira. Teu aya deui anu kedah dilakukeun.

sumber: Téknik Linux


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

16 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Canuteiro cenahna

    Saatos nyobian Mediatomb, Minidlna, Ushare. Sareng gaduh sarébu hiji masalah pikeun ngonpigurasikeunana leres, kuring tiasa ngadamel sababaraha padamelan, saatos lami berjuang sareng file konfigurasi, upami sanés pikeun hiji hal éta pikeun anu sanés, anu sanésna kuring bahkan henteu némbongan aranjeunna dina tv samsung kuring.
    Tapi kuring parantos mendakan RYGEL, éta aya di pusat perangkat lunak, nyaéta masang éta sareng sadaya plugins na, sareng éta waé. Aplikasi "konfigurasi rygel" diciptakeun, nalika anjeun mukakeunana anjeun bakal kéngingkeun jandéla pikeun milih folder anu anjeun badé bagi (sacara standar anjeun parantos milih folder multimédia anjeun) sareng ménu lungsur kanggo anjeun milih jinis sambungan (wlan0, eth0 jsb ...) anjeun pasihkeun pikeun ngahémat sareng sadayana jalan leres.
    Saatos bertarung sareng 3 tiheula sigana mah anéh pikeun kuring yén aranjeunna henteu kéngingkeun anu saderhana, kalayan ku 3 kali klik anjeun parantos tiasa dianggo. sareng henteu ngiringan ngarobih file konfigurasi dugi ka anjeun gélo.
    Sareng anu hébat nyaéta boro aya inpormasi ngeunaan anjeunna dina halaman dina basa Spanyol.

    1.    Juanito cenahna

      Hai, abdi parantos masang rygel sareng pilihan preferensi rygel. Ayeuna naon anu kuring lakukeun pikeun maénkeun file dina jaringan? Program naon anu kuring anggo? Abdi anu énggal sahingga penjelasanana jelas sareng saderhana. hatur nuhun pisan

      1.    alister cenahna

        Alat anu patuh DLNA henteu peryogi sapertos "program." Upami anjeun gaduh tivi jengkol, contona, dina ménu anu sami anjeun bakal mendakan pilihan pikeun ngadeteksi server DLNA, ngaksés file-na sareng maénkeun éta. Éta panginten ngagaduhan nami sanés, tapi éta inpormasi khusus terserah ka pabrikan anjeun pikeun méréskeunana sareng masihan detail anjeun. Anjeun teu tiasa masihan jawaban umum, henteu raos teuing.

    2.    Maxi cenahna

      Nuhun kuring nembé masang Rygel dina Debian sareng jalanna sampurna! Kuring parantos parantos ngarepkeun kasempetan pikeun nonton file multimedia dina TV.

      1.    hayu urang nganggo linux cenahna

        Wilujeng sumping, Champ.
        Rangkulan! Paul.

    3.    Louis beureum cenahna

      Hai Kuring parantos masang Rygel pikeun ngabagi pilem anu disimpen dina hard drive sekundér PC kuring (ntfs) sareng teu aya jalan pikeun ningali folder éta tina panarima (Android). Éta nunjukkeun kuring folder anu sumping sacara standar (musik, pidéo sareng gambar), tapi kuring henteu tiasa ningali folder éta dina hard drive anu sanés. Saha waé anu terang naon anu tiasa janten masalahna? Hatur nuhun!

  2.   Dario Soto cenahna

    anjeunna henteu maca kuring avi ...

    1.    alister cenahna

      update libavcodec, libavformat, all libav, hayu

  3.   Daniel cenahna

    3 patarosan
    naon anu -y di pikahareupeun pikeun?
    Ieu ogé ngabantosan kuring pikeun ngabagi folder dina jaringan saolah-olah kuring ngalaksanakeunana tina samba?
    Kalayan konfigurasi ieu kuring tiasa ningali eusi multimedia tina konsol sapertos ps3 atanapi 360?

  4.   Dario Soto cenahna

    -y nyaéta supados anjeun salawasna ngajawab enya kana sadaya patarosan tina paréntah

  5.   Daniel cenahna

    Kumaha anjeun masang sareng ngatur PS3 Media Server?

  6.   Édél cenahna

    Kuring nyiptakeun aplikasi pikeun baranahan sadayana ieu sabab kuring tiasa nganggo ku php.

  7.   Marcos_tux cenahna

    Di Manjaro - Arch aya anu terang kumaha ngalaksanakeunana?

    1.    alister cenahna

      milari AURs pikeun rygel anu pastina anjeun gaduh

  8.   alister cenahna

    configure leungit sateuacan ngadamel 😉 #trolling
    lamun heunteu, sampurna! hatur nuhun pikeun manualillo

  9.   Anggo naon anu anjeun paling resep cenahna

    Kuring nyerat koméntar ieu, janten upami aya anu ngagaduhan masalah anu sami dina ngagunakeun dlna dina smartvna sapertos anu kuring ngalaman di awalna sareng kde plasma, kumargi dina linux mint kuring henteu ngagaduhan masalah dina ngajalankeun aplikasi, tapi hijrah ka kde pikeun épisiénsi éta nawiskeun upami telepon anjeun nyambung sareng kde iraha waé ku usb, wifi atanapi ku hostpot.
    Nya kuring ngalaman masalah sanggup ngajalankeun rygel dina kde plasma, bahkan saatos seueur usaha éta mutuskeun pikeun ngaeureunkeun aplikasi ku seueur cara, sapertos terminal, file halaman wéb, sareng ku pusat penemuan atanapi software.
    Kalayan aplikasi manajer paket muon anu dipasang sacara standar dina kde plasma, mesin pencari milarian rygel sareng ngaunduh sadaya bungkusan anu muncul sareng siap ngajalankeun rygel sareng nganggo tv pinter anjeun. sagala bantosan aranjeunna kedah nyerat wg000050@gmail.com

    Pamakéan minidlna sareng rygel berorientasi pikeun ngalakukeun hasil anu sami, pikeun ngédit minidla anjeun kedah nganggo nano tibatan nganggo rygel bakal aya jandéla anu langkung gampil dianggo sareng anjeun mutuskeun folder mana anu kedah ditingalikeun sareng jinis jaringan mana anu nyambung wlp3s0

bool (leres)