Nyaho alternatipna: Bubuka

Naon gunana pikeun ngalangkungan kahirupan anu nyatakeun yén distribusi urang hébat upami urang henteu leres-leres nunjukkeun pangguna Sistem Operasi anu sanésna Lisénsi / Linux Ubuntu?

Éta sababna kuring mutuskeun pikeun ngamimitian nyerat sababaraha tulisan dimana kuring bakal nyobian ngajelaskeun ngalangkungan gambar sareng téks, kumaha sababaraha aplikasi anu kami anggo unggal dinten dina OS kami disusun sareng jalan, sahingga nunjukkeun ngaliwatan conto praktis anu nguntungkeun sareng karugian masing-masing. .

Kuring bakal nyobian rinci sakumaha mungkin, sareng tangtosna, supados henteu janten panulis konéng, kuring kedah ngalakukeun panilitian awal anu langkung jero pikeun dibandingkeun. Anjeun kedah adil. Pikeun ieu kuring bakal nganggo Debian sareng KDE y Windows 7 Profesional.

Badé nganggo KDE pikeun 3 alesan saderhana:

  • Mangrupikeun lingkungan desktop anu kuring anggo sareng bakal langkung gampil pikeun kuring ngalaksanakeun tulisan éta.
  • Éta lingkungan anu ayeuna katingalina langkung mirip naon anu biasa dilakukeun ku pangguna ku Windows 7.
  • Éta téh lingkungan desktop anu paling lengkep, sakumaha urang tiasa tingali engké.

Saatos perkenalan ieu, artikel salajengna anu kuring mikirkeun dina produksi bakal gaduh judulna: Nyaho alternatipna: Lumba-lumba vs Windows Explorer, sareng tangtosna, anjeun tiasa ngabayangkeun kirang langkungna naon éta.

Tujuanana kuring henteu nyiptakeun kontropérsi, langkung-langkung tina flamewears, tapi ngan saukur pikeun nunjukkeun naon manpaat anu nyata tina aplikasi anu urang anggo sadidinten malahan ogé ngagaduhan pilihan anu urang malire tanpa disadari, dibandingkeun sareng anu sacara standar dina Microsoft Windows.

Kuring henteu nyarioskeun perkawis OS X, kusabab sacara logisna kuring henteu gaduh kasempetan pikeun ngajalajah OS ieu sacara tuntas pikeun masihan pendapat anu jujur.

Kuring ogé bakal ngalangkungan sababaraha topik anu tiasa dipikaresep ku anu anyar, kumargi urang tiasa mendakan seueur tulisan jinis ieu dina blog urang. Ieu sababaraha anu kuring anggap pikaresepeun pikeun diperhatoskeun:

  1. Naon anu kedah dianggo ku pangguna Windows ngeunaan GNU / Linux?
  2. Struktur file dina GNU / Linux
  3. Kumaha diréktori disusun dina GNU / Linux?
  4. Linux kanggo Dummies III. Lingkungan desktop.
  5. Tips pikeun milih sebaran GNU / Linux

Nya éta waé .. Mugi-mugi artikel munggaran ti séri ieu siap gancang-gancang ... 😉


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

18 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Daniel Rojas cenahna

    Hebat, abdi ngantosan tulisanana 😀

  2.   Brutosaurus cenahna

    Jigana éta mangrupikeun ideu anu saé, sareng éta ogé bakal mangpaat pisan nalika nembongkeun alternatif pikeun pangguna Windows ayeuna sareng bakal ngamungkinkeun ningkatkeun transisi ti Windows 7 kana sistem anu nganggo Kde (sanaos kitu, éta ogé bakal janten hal na pikeun nganggo Windows 8, langkung ti naon waé. pikeun anjeun ngabandingkeun sareng ngartos upami kurva diajar ti W7 ka W8 atanapi Debian sareng KDE pantes).

  3.   Miguel cenahna

    Sae pisan ceuk éta tina
    »Naon gunana pikeun ngalangkungan kahirupan anu nyatakeun yén distribusi urang hébat upami urang henteu leres-leres nunjukkeun pangguna Sistem Operasi anu séjén kaunggulan GNU / Linux? «

  4.   Manual Jose cenahna

    Halo, kuring resep ideu éta, kuring nyaéta pangguna Windows sareng sesah kuring pikeun terang Linux, anu ku kuring diusahakeun dina 5 kali, sanaos ayeuna kuring langkung dikenalkeun, pikeun kuring aya istilah anu henteu dikenal sareng anu anjeun lakukeun gampang pisan sareng nganggap batur terang yén pikeun jalma sapertos kuring mustahil. Sareng kanggo aplikasi, kuring ngucapkeun selamat sareng ngadorong anjeun pikeun ngalakukeunana sepanjang waktos ku cara komparatif sabab ku cara éta bakal langkung gampang pikeun urang anu énggal terang sistem operasi ieu langkung saé.

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Halo 🙂
      Upami anjeun ngagaduhan mamang atanapi patarosan, entong isin sareng laksanakeun, leres leres sababaraha kali urang nganggap hal-hal atanapi konsép, sareng sababaraha pangguna anu masih énggal leungit. Komo lamun urang teras-terasan ngajelaskeun sagala rupa, urang bakal tetep tinggal barang 🙁

      Janten kuring ngulang deui, aya patarosan anu anjeun gaduh, kami di dieu pikeun ngabantosan anjeun 😉

      Wasalam

    2.    mitcoes cenahna

      Tanya tanpa kasieunan yén di dunya Linux urang sadayana parantos nyanghareupan jelema bodo ku seueur hal, éta upami anjeun terang basa Inggris sakedik sareng penerjemah google - sareng éta 'ampir sadayana dina basa Castilian - pilari di Google atanapi di ubuntu.com - anu kuring ningali anjeun anggo ku Chromium anjeun bakal mendakan dokuméntasi.

      Upami anjeun hoyong anggo Chrome anjeun ogé tiasa, éta pikeun ngaunduh deb, sareng ngalakukeun dua kali klik, USC ngan ukur dibuka sareng anjeun nampi pikeun nampi dina hal ieu langkung mirip masang exe MS WOS tibatan rangkep ngalangkungan USC atanapi konsol.

    3.    truko22 cenahna

      Tapi anjeun nganggo ubuntu anu mangrupikeun léngkah munggaran tina seueur anu kami nampi sareng kuring hormat diajar ngeunaan Gnu / Linux Saur anjeun bakal ngalakukeun éta unggal dinten.

  5.   mitcoes cenahna

    Upami anjeun badé nyarioskeun perkawis KDE, naha henteu nganggo Cakra, anu pikeun kuring nyaéta kaunggulan tara KDE.

    Kusabab nempatkeun, ngabandingkeun, Nautilus - Gnome sareng Unity - sareng Thunar - XFCE -, salian ti anu sanésna kedah lebet kana campuran - Nautilus ngadukung perpanjangan anu disambut pisan -

    Sareng nekenkeun yén dina Linux urang tiasa nyampur sareng nganggo KDE sareng Nautilus atanapi Thunar, bahkan manajer file Anggur sakaligus.

    Nyatana kuring anu nganggo XFCE sareng Thunar rutin, sakapeung kuring ngamimitian sudo nautilus pikeun ngalakukeun sababaraha hal - sapertos ngarobah anu gaduh file sacara rekursif -

    Hal anu sami nyaéta naroskeun seueur padamelan, tapi sanés teuing upami anjeun museur kana ciri-ciri tambahan masing-masing sareng cara damelna anu béda - henteu béda pisan antara anu di Linux -, bahkan maca tulisan anu saencana.

    Ogé kuring bakal nyarankeun XFCE sateuacanna, kalayan panelna turun ka batur anu asalna ti MS WOS tibatan KDE pikeun akrab, sanaos salaku pamendak butut, urang masing-masing gaduh milik urang - urang -.

    Pondokna, éta mangrupikeun Ti Linux langkung ti ti KDE sanaos anjeun tiasa nyarios sareng langkung seueur elmu ngeunaan KDE, tangtosna anjeun nyerat sareng ngalakukeun naon waé anu anjeun resep, éta ngan ukur saran sahingga resep maca anjeun - anu kuring bakal pikagaduh - nyaéta langkung sepuh di jaman na.

    1.    elav cenahna

      Kuring bakal nyobian ngobrol ngeunaan masing-masing alternatif sareng réncang na, sahenteuna di GNU / Linux, tapi tetep émut yén lamun urang henteu nyarioskeun perkawis sebaran sareng Lingkungan Desktop anu sanés, éta sabab hésé pisan pikeun urang kéngingkeunana:

      1- Kusabab sambungan internét goréng pisan.
      2- Kusabab teu aya PC anu kuring anggo pribadi, éta sadayana asalna.

      Pokokna, kuring nampi saran anjeun kersa pisan .. 🙂

    2.    RudaMale cenahna

      Dina kasus pemula, aya sebaran anu ngagaduhan hal anu ngajantenkeun "kahirupan sadidinten" langkung gampang pikeun anu nembé ngamimitian: "pusat perangkat lunak", dina hal ieu kuring bakal milih Kubuntu, sanés sabab kuring pikir éta distro langkung saé tibatan Chakra ( Kuring ngagunakeun éta sareng kuring resep) tapi kusabab dina waktos anu kritis (masang software) éta anu paling tiasa diaksés. Kuring ngabagjakeun inisiatif tina tulisan-tulisan ieu. Surak

  6.   mitcoes cenahna

    Saran nalika anjeun milarian program éditan audio / video anjeun tiasa milih pikeun Ubuntu Studio anu XFCE, tapi upami anjeun tetep Debian sareng KDE anjeun kedah masang kernel latency anu handap - éta aya pikeun sadaya distro - sareng éta anu asalna Sacara standar di Ubuntu Studio sanaos dina distro naon waé anjeun tiasa gaduh duanana - anu normal sareng anu handapna low lat - janten hasilna dina audio sareng video postprocessing masihan "rambut pal" ka MS WOS sareng OSX.

    1.    mitcoes cenahna

      Anjeun ogé tiasa nganggo saé pikeun masihan prioritas khusus pikeun prosés ieu, tapi dina ngagunakeun anu saé kuring henteu mendakan tutorial anu saé

    2.    elav cenahna

      : Atanapi menarik. Abdi henteu terang perkawis éta ..

    3.    Carlos-Xfce cenahna

      Naon anu anjeun carioskeun narik pisan. Abdi hoyong diajar kumaha ngédit pidéo sareng leres masang program KDEnlive dina Xubuntu. Kuring henteu pernah sanggup ngalakukeun éta hasil. Sareng hal anu handapna laténna pikeun ngolah audio sareng pidéo… tulisan atanapi rangkay tulisan dina hal éta bakal aya gunana.

  7.   truko22 cenahna

    lumba-lumba anu pikaresepeun vs Windows Explorer, pikeun kuring lumba-lumba henteu gaduh contender dibandingkeun sareng file manager anu nyandak OS atanapi desktop 😀 Ngeunaan pangguna anyar, kuring parantos hijrah ampir sataun satengah sareng rata-rata pangguna Linux nyaéta 50% administrator sistem sareng 50% pangguna. Pangguna rata-rata win nyaéta 98% pangguna sareng 2% administrator sareng masang program anu nyéépkeun leres-leres ku ngan hiji klik. Hésé pikeun ngarobih pangguna tina platform anu sanés, upami anjeunna henteu resep ngirut OS sareng diajar.

  8.   Jose Miguel cenahna

    Ideu na saé, tapi hiji patarosan tetep kedah direngsekeun.

    —Cara ngahontal pangguna Windows—

    Upami anjeun ngagaduhan ideu, kuring hoyong pendak.

    Salam.

    1.    elav cenahna

      Sugan nunjukkeun ka pangguna éta yén kecuali upami aranjeunna pisan, hal-hal khusus pisan, aranjeunna tiasa ngalakukeun sareng Linux sami sareng Windows malah ngalakukeun éta langkung saé.

      1.    Jose Miguel cenahna

        Kuring satuju sareng anu anjeun carioskeun, tapi tina sudut pandang kuring kasusah anu paling ageung sanés dianggo atanapi dina kaamanan, tapi dina kanyamanan, dina kabiasaan ...

        Éta masalahna, sareng solusina henteu saderhana. Jigana kampanye pamasaran anu saé tiasa ngabantosan.

        Kumaha artikasina? ... éta masalahna.

        Salam.

bool (leres)