Kenalkeun Proyék Google Tango

Sababaraha taun ka pengker matak pikaresepeun tiasa nyandak pidéo atanapi poto nganggo telepon sélulér anjeun, praktis dimana waé. Kaméra smartphone kami parantos unggal dinten pikeun sadaya kagiatan anu urang hoyong candak dina mémori sélulér kami. Tapi ayeuna, hal-hal sanés anu salain ti nyandak gambar atanapi pidéo anu tiasa dilakukeun kaméra urang, anu bakal ngarobah sudut pandang urang kana hal-hal sareng ngagaduhan panggunaan anu gunana atanapi panginten kirang banal?

Kelompok Téknologi Advanced sareng Proyék o ATAP (akronim dina basa Inggris), sateuacan Motorola Mobility sareng ayeuna Google, tanggung jawab ngembangkeun naon anu katelah Project Tango atanapi Project Tango. Proyék tango mawa cara atanapi sudut pandang anu béda pikeun ngahargaan rohangan atanapi objék nganggo kaméra anjeun. Éksklusif pikeun smartphone sareng platform Android sareng alat sanés anu nganggo téknologi proyék Tango, anjeun bakal ngagaduhan inpormasi visual sacara real-time ngeunaan sagala rupa anu aya di sekitar anjeun; Candak lingkungan anjeun ngalangkungan gerakan 3D, berkat sensor jero. Pitunjuk gerakan anjeun sareng titénan rohangan anjeun ngalangkungan peta 3D sacara langsung.

Dasarna nyaéta ngeunaan nyiptakeun atanapi pemetaan lingkungan urang, sadayana dina usaha ningkatkeun sareng nyiptakeun pangalaman anu langkung réalistis dina rekreasi sareng apresiasi peta ieu. Jelas, éta henteu sakumaha dasarna sigana, janten kami bakal ngartikeun alat-alat sareng kautamaan tina sistem ieu langkung jéntré.

Tango 1 App Pangwangun:

Konstruktor mangrupikeun nami aplikasi anu tanggung jawab nyiptakeun peta atanapi bolong tina permukaan anu dicandak ku alat urang. Sakumaha urang parantos nyarioskeun sateuacanna, gambar na dihasilkeun dina 3D sareng sacara real time, anu ngajantenkeun langkung gampang pikeun anu ngalaksanakeunana pikeun langkung ngaapresiasi sareng ngatur gerakan sareng pendekatan nalika ngalaksanakeun ieu tugas, salian ti ngartos posisi anjeun dina hubungan sareng sadayana anu aya di sekitar anjeun.

Dihandap ieu kami bakal ngajelaskeun kumaha ngagunakeun aplikasi sareng naon anu kedah diperhatoskeun dina prosés.

Pikeun nyandak, nyimpen sareng ngekspor 3D «bolong» anu anjeun candak, kedah gaduh telepon sélulér android atanapi mésér tablet khusus pikeun proyék tango. Engké, Pasang aplikasi na Pangwangun Proyék Tango. Ieu link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.projecttango.constructor

Hardware prototipe tina Proyék Tango

Hardware prototipe tina Proyék Tango

Kalayan tablet anjeun ayeuna sareng aplikasi anu diunduh, buka aplikasi sareng pokuskeun kaméra kana naon anu anjeun badé scan; Pastikeun cahayana cekap salami prosés scanning sareng anjeun nyandak jarak anu tangtu tina naon anu anjeun badé scan. Perhatoskeun yén aplikasi konstruktor henteu dirancang pikeun néwak objék alit. Objek anu poék atanapi réfléktif ogé moal muncul nalika scan, punten émut ieu nalika nyeken. Mindahkeun alat anjeun, lakukeun dina kecepatan sedeng sareng lakukeun dina sudut anu bénten-bénten, supados éta nyandak rohangan sareng sudut pandang anu béda kalayan fokus anu langkung pas dina daérah éta. Upami anjeun parantos wareg, pencét Jeda pikeun bérés teras pilih Simpen di luhur layar. Parantos disimpen dina alat anjeun anjeun tiasa ningali éta iraha waé nalika anjeun muka aplikasi.

Pikeun nyeken adegan anu dinamis henteu seueur bédana; gambar anu dipindahkeun dicandak teras pandangan anu statis ngeunaan adegan didamel.

Maca bolong 3D

Maca bolong 3D

Upami anjeun hoyong ngekspor peta 3D anjeun mimitina kedah ngalebetkeun aplikasi, teras di beulah katuhu luhur layar pilih ékspor; lebetkeun nami file sareng format na. Sakali ieu réngsé, ékspor bakal dimimitian, nalika prosés réngsé anjeun bakal nampi bewara dina palang status Android.

Ayeuna format anu dianggo pikeun file nyaéta Wavefront, anu ilahar pikeun jenis file 3D ieu.

Anjeun tiasa ningali yén konstruktorna henteu sesah dianggo. Anjeun ngan ukur peryogi téknologi anu anjeun peryogikeun pikeun kakuatan anjeun.

Kontribusi kana proyék:

Proyék Tango mangrupikeun cara séjén pikeun niténan lingkungan anjeun; objék di kamar anjeun, jalan ka imah anjeun, atanapi ukuran lantai anjeun. Sagala hal anu mangrupikeun bagian tina kahirupan urang sadidinten tiasa ditingali ngalangkungan, sareng ku cara anu sanés, ku mata proyék Tango.

Upami anjeun hoyong janten bagian tina pamekaran Proyecto Tango, gabung sareng seueur pangembang sanés anu damel dina nyiptakeun aplikasi pikeun Proyék éta. Anjeun ngan kedah mésér tablet; alat Android anu ngagaduhan kaméra, sensor jero sareng sénsor néwak gerakan sacara langsung. Sareng kit pangembangan masing-masing; parangkat lunak ngalaan lacak gerakan sareng diajar daérah.

Salajengna, disarankeun kéngingkeun perkenalan ngeunaan tilu téknologi utama anu dianggo dina Project Tango, kanggo engké diajar sacara jéntré ngeunaan palaksanaan téknologi ieu dina ngalacak gerakan, néwak jero sareng zona diajar.

Pitunjuk tiasa didapet pikeun integrasi aplikasi anu didamel ku Java API kalayan standar Android. Nya kitu ogé pikeun panggunaan C API; anu ngamungkinkeun fleksibilitas dina tingkat asli. Sareng rujukan pikeun paréntah unit 3D khusus. Diantara tutorial sareng konsép sanés anu ngabantosan anjeun dina tugas ieu, sadayana anu anjeun peryogikeun dina halaman utama proyek.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   pedrop cenahna

    Dibagi !! (Goréng teuing koméntar ieu pondok pisan)

  2.   Pablo Kano cenahna

    Wah kuring henteu terang ieu ngeunaan proyék tango, tapi sigana kuring bom. Upami kuring ngartos naon waé anu diwangun, panggunaan na, contona, pangwangunan video game bakal brutal, éta bakal ditungtungan ku jam-jam ngararancang lingkungan anu nyata, sabab anjeun ngan saukur tiasa nyeken anu asli! Abdi tiasa mikirkeun sarébu carita sanés anu ngalarapkeunana…. Kuring bakal ngalacak anjeunna ... Nuhun parantos masihan terang

  3.   Jose Luis cenahna

    Nya, warta hébat yén aranjeunna ngembangkeun proyek sapertos kieu. Sareng ogé yén aranjeunna kéngingkeun anjeun pikeun nguji éta sareng alat anjeun nyalira, anu ngagaduhan API, singgetna, nalika hal-hal parantos dilakukeun saé ...