MySQL ka Maria DB: Pitunjuk Migrasi Gancang pikeun Debian

Nalika produk anu tiasa dianggo sareng mayar, sareng sumber terbuka, murag kana perusahaan anu tujuanana henteu sanés nyaéta ngahasilkeun artos anu langkung seueur, dunya ngageter.

Éta parantos kajantenan OpenOffice dina waktosna sareng ayeuna giliran MySQL. Bantalan pikeun Oracle balik teu aya anu terang naon anu tiasa kajantenan sareng saé alusna terang yén aya alternatif sareng khusus anu pangsaéna Maria DB.

Ngutip Wikipedia:

MariaDB mangrupakeun sistem manajemén database diturunkeun tina MySQL jeung Lisénsi GPL. Éta dikembangkeun ku Michael Widenius (pangadeg MySQL) sareng komunitas pamekar software bébas. Lebetkeun dua mesin panyimpenan anyar, hiji disebut Aria -anu ngagantikeun ku kaunggulan MyISAM- sareng telepon anu sanés XtraDB -ngaganti InnoDB. Éta ngagaduhan kasaluyuan anu luhur sareng MySQL kumargi éta ngagaduhan paréntah, antar muka, API sareng perpustakaan anu sami, tujuanana nyaéta pikeun ngarobih hiji sérver pikeun anu sanés sacara langsung.

Janten tanpa ado salajengna hayu urang tingali kumaha balikna MySQL a Maria DB.

Penting pikeun terang yén pikeun ieu jalan 100%, urang kedah gaduh versi anu sami tina MySQL (5.5) sareng Maria DB (5.5)

Migrasi ti MySQL ka Maria DB

Prosés ieu teu tiasa dilakukeun panas. Kalayan kecap séjén, urang kedah lirén sakedap jasa sareng prosés anu dieksekusi MySQL.

# service stop apache2 # service stop nginx # service stop MySQL

Dina hal ieu kami ngeureunkeun Apache atanapi NGinx gumantung kana anu mana anu kami anggo, sareng tangtosna kami ogé ngeureunkeun MySQL.

Engké urang ngadamel cadangan database MySQL kami:

# mysqldump -u root -p --all-databases > mysqlbackup.sql

Sareng kami miceun sadaya bungkus anu aya hubunganana sareng MySQL:

# aptitude remove mysql-server-core-5.5 mysql-server-5.5 mysql-server mysql-common mysql-client-5.5 libmysqlclient18

Ayeuna urang kedah masang Maria DB. Hanjakalna, éta henteu acan aya dina Repository Debian, tapi urang tiasa masang éta nganggo Repository nyalira. Pikeun distribusi sanésna, anjeun tiasa ningali éta pitunjuk di dieu.

Kami nambihan ieu kana file kami /etc/source.list:

Daptar Repository # MariaDB 5.5 - didamel 2013-08-02 13:48 UTC # http://mariadb.org/mariadb/repositories/ deb http://ftp.osuosl.org/pub/mariadb/repo/5.5/debian wheezy main deb-src http://ftp.osuosl.org/pub/mariadb/repo/5.5/debian wheezy main

Teras we update sareng install Maria DB:

sudo aptitude update sudo apt-get install mariadb-server

Urang mimitian Maria DB (upami éta henteu dilakukeun sacara otomatis) sareng parios yén éta tiasa dianggo:

# MySQL -u root -p -Be 'show database' Enter password:

Sababaraha setélan parantos robih pisan antara MySQL sareng MariaDB, nanging gampang pisan pikeun digarap. Ampir sadayana anu robih aya hubunganana sareng mékanisme anu parantos digentos, contona, réplika. Kami ngan ukur kedah nyalin pilihan optimasi kinerja anu urang gaduh dina file abdi.cnf de MySQL, sareng ngonpigurasikeun sésana ku panangan.

Salaku conto, data ieu:

bind-address = 127.0.0.1 max_connections = 10 connect_timeout = 30 wait_timeout = 600 max_allowed_packet = 16M thread_cache_size = 256 OR sort = 16M bulk_insert_buffer_size = 16M tmp_table_size = 64M max_heap_table_size = 64M

Kami ngarobih parobihan anu diperyogikeun sareng ngabalikan Maria DB.

# service MySQL restart Ngeureunkeun server database MariaDB: MySQL. Ngamimitian server database MariaDB: MySQL. . . Mariksa korupsi, henteu ditutup sacara bersih sareng ningkatkeun tabel anu diperyogikeun .. # MySQL -u root -p -Be 'show database' Enter password:

Sumuhun, Maria DB jaga nami MySQL anu sami pikeun ngabalikan jasa, pikeun ngajaga kasaluyuan anu langkung saé. Upami sadayana henteu kunanaon, maka urang ngamimitian sesa jasa:

# service apache2 ngamimitian # service nginx ngamimitian

Sareng siap. Upami urang hoyong uih deui (anu kuring henteu nyarankeun), urang kedah lumpat:

# service MySQL Stop # Apt-Get Delete Mariadb-Server-5.5 mariadb-Common mariadb-client-5.5 libmariadbclient18 # Apt-get install MySQL-Server

Sumber: Tulisan anu dicandak sareng dirobih tina BeginLinux


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

22 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Mauricio cenahna

    Salaku beban tina cadangan database leungit.

    1.    elav cenahna

      Sigana mah henteu merta, tapi hatur nuhun kana klarifikasi. Kami ngadamel cadangan upami Database ayeuna gagal, kumargi sigana kuring mah duanana nganggo DB anu sami. Kuring kedah maca langkung lengkep ihwal topik éta.

  2.   Ozkar cenahna

    Fedora 19 parantos sumping sareng Maria sacara standar, tapi henteu pondok ogé teu puguh kuring hijrah wéb-aplikasi kuring ka PostgreSQL, kumargi MySQL pencét tanduk kami, kuring miharep PostgreSQL tetep satia sahenteuna 2-3 taun.

    1.    elav cenahna

      ArchLinux ogé kalebet Maria DB 😀

      1.    Ozkar cenahna

        Anjeun gaduh Wakil Arch ... Komo kuring huntu lemah sareng hoyong nganggo deui ... tapi kuring teu puguh. 😀

  3.   3 ndria cenahna

    Kuring ningali hiji trend sistem kalebet pangrojong pikeun MariaDB sareng numutkeun naon anu kuring kantos baca sigana aya dina tataran MySQL bahkan ngaleungitkeunana dina sababaraha aspék, tapi patarosan kuring nyaéta: kanyataan yén ayeuna Oracle aya di tukangeun MySQL pikeun hijrah sareng tah ku margi nilarkeun manajer bd anu diuji waktos sareng jutaan panggunaan?

    1.    elav cenahna

      Anjeun leres. Ngan ukur nyarios Oracle mangrupikeun alesan anu cekap pikeun béak MySQL. Ogé, Maria DB mangrupikeun garpu MySQL anu dijaga ku panyipta MySQL sareng Komunitas. Kuring henteu terang ngeunaan anjeun, tapi sahenteuna éta masihan kuring seueur kaamanan. Sareng upami urang nambihan yén kasaluyuan éta saé pisan, sabab kuring pikir henteu aya alesan pikeun pindah ka Maria DB.

      😉

      1.    eliotime3000 cenahna

        Sareng éta naha kuring nolak masang Java dina Debian kuring. Kuring boro nganggo OpenJDK sareng IcedTea sareng éta tiasa dianggo saé, sareng langkung saé tibatan Java.

      2.    3 ndria cenahna

        Nya, manusa, kuring yakin anjeun pasti gaduh alesan anjeun pikeun membenci Oracle (éta bau sapertos anu ngajantenkeun anjeun benci kana Microsoft, Apple komo Google) tapi kumargi Oracle henteu ngalakukeun nanaon ka kuring ... sareng saur kuring éta bade masihan anjeun SPARC kanggo ulang taun XD anjeun

        1.    eliotime3000 cenahna

          Éta ngarujuk kana tingkat parangkat lunak, sanés tingkat hardware.

          1.    3 ndria cenahna

            Henteu, upami urang badé benci, urang benci sadayana, éta satengah ukuran henteu tiis ... hehehehehehe

          2.    elav cenahna

            xDDD

  4.   st0rmt4il cenahna

    Nuhun, ku omong, éta disarankeun pikeun duanana server wéb dimimitian dina waktos anu sami?

    Salam!

    1.    elav cenahna

      Sababaraha urang nganggo Apache salaku wéb sareng NGnix salaku proksi pikeun pamundut wéb. Rada ngaco. Misalna nalika nganggo Node.js, anu nganggo port ti tukang anu teu aya anu nganggo sareng kamungkinan ISP anjeun parantos diblokir 😀

  5.   eliotime3000 cenahna

    Tutor hijrah anu saé. Ogé, Slackware parantos lami hijrah ka MariaDB pikeun nyingkahan kekeliruan sareng MySQL.

    Pas éta dina repo kaamanan backport Debian, kuring bakal ngumumkeun éta gancang-gancang. Pikeun ayeuna kuring ngahijikeun tutorial kuring ngeunaan masang / ngonfigurasi / ngarobih Slackware.

  6.   jlbaena cenahna

    Tapi naha kde masih gumantung kana MySQL (dina Debian) atanapi ku hijrah ieu henteu kedah deui?

  7.   brunocascio cenahna

    Janten tina naon anu kuring ngartos, unggal aplikasi anu ngonpigurasi sareng mysql henteu kedah ngonpigurasikeun naon-naon deui? Kantun masangkeun MariaDB (sareng uninstall MySQL) sareng ngajaga nami salaku MySQL kedah tiasa dianggo?

    Ngeunaan kinerja, parobahan mesin disebatkeun.
    Naha aranjeunna ngalakukeun prestasi luar biasa sareng MylSam lami sareng InnoDB?

    Aya anu ngalaksanakeun métrik naon waé?

      1.    brunocascio cenahna

        Abdi ngartos haha, Hatur nuhun!

  8.   helena_ryuu cenahna

    Hatur nuhun pisan! ayeuna upami jelas ka kuring; D

  9.   Javier cenahna

    Teu tiasa nyetél kecap akses pikeun pangguna "root" MariaDB

    │ Aya kasalahan nalika nyetél kecap akses pikeun MariaDB │
    │ pamaké administrasi. Ieu panginten kajantenan kusabab rekeningna parantos │
    │ ngagaduhan kecap akses, atanapi kusabab aya masalah komunikasi sareng MariaDB │
    Sérver. │

    │ Anjeun kedah parios kecap akses akun saatos instalasi paket. │

    │ Punten baca file /usr/share/doc/mariadb-server-10.1/README.Debian │
    │ kanggo inpormasi lengkep.

    1.    Javier cenahna

      Kuring nyabut paket mariadb maridb-server
      Kuring ngaluarkeun diréktori / var / lib / MySQL.
      3 Pasang deui paket Mariadb, Mariadb-server.
      systemct ngamimitian mariadb; systemctl ngaktipkeun mariadb (masalah direngsekeun).

bool (leres)