Tip: Saatos pormat, sadayana aya dina tempatna

Tulisan ieu langkung khusus kanggo pangguna énggal Lisénsi / Linux Ubuntu, anu diterbitkeun ku kuring sababaraha waktos ka pengker dina proyék anu urang badé teraskeun deui, disebut Proyék Cepero.

Kuring mangrupikeun pangguna Windows langkung ti 8 taun, sareng upami aya anu leres-leres ngaganggu kuring, éta kedah ngatur sareng ngonpigurasikeun sadaya folder sareng program anu kuring damel unggal dinten saatos unggal instalasi sistem operasi anyar.

Salah sahiji hal munggaran anu narik perhatian kuring Lisénsi / Linux Ubuntu, mangrupikeun kanyataan yén saatos pormat partisi root (anu dina Windows bakal disk C :), folder abdi tetep di tempat anu sami sareng sasarengan sareng aranjeunna, anu sanésna: ikon anu sami, pointer anu sami, wallpaper anu sami sareng setélan anu sami dina program anu kuring anggo sapopoé sapertos mail client atanapi browser . Kumaha ieu tiasa dilakukeun? Nya jawaban na saderhana pisan.

Ieu kusabab distribusi Lisénsi / Linux Ubuntu, setélan pangguna (kacuali upami anjeun tangtoskeun sanésna nganggo tautan simbolis atanapi trik sanés) disimpen sacara standar dina folder / bumi / pangguna / anu mangrupikeun partisi anu dimaksud pikeun nyimpen data pangguna, sapertos anu tara tina disk D:.

Setelan ieu disimpen dina folder anu disumputkeun, (folder anu ngandung jaman payuneun nami)* sareng pikeun aranjeunna disimpen deui kami ngan kedah nyumponan dua sarat nalika pormat:

  • Entong pormat partisi / bumi.
  • Balik deui ka nempatkeun ngaran pamaké anu sami supados sistemna atur partisi anu sami / bumi.

Ku cara kieu, nalika sési dimimitian sareng urang lebet sareng pangguna biasa kami, sadayana tetep dina tempatna.

penting: Upami anjeun parantos milih pilihan pikeun nyungkeun kata sandi pikeun ngadekrip folder pribadi anjeun (pilihan ieu diatur nalika dipasang) kedah nempatkeun dina kecap akses sami yén anjeun kantos sateuacanna, upami henteu anjeun moal ngagaduhan ijin nyalira / bumi henteu paduli naha pangguna sami.

Terang sakedik deui.

En Lisénsi / Linux Ubuntu urang tiasa mendakan konfigurasi pangguna anu dibagi atanapi masing-masing. Masing-masing jalma nyaéta anu disimpen dina / bumi tina pangguna di jero folder anu disumputkeun sakumaha anu dipedar di luhur, sareng anu dibagi nyaéta anu disimpen (salaku akar) dina folder / usr / bagi /.

Dentro de / usr / bagi / Aya dua folder anu tiasa pikaresepeun pikeun pangguna: ikon y téma. Kahiji, ikon sareng kursor disimpen, sareng dina kadua, téma na gtk y metacity, anu urang bakal nyarios engké.

Upami urang ngadamel polder anu sami ieu dina / bumi tina pangguna sareng nambihan titik di payun (.icons, .tema) pikeun nyumputkeun aranjeunna, pas sistem dimimitian, éta ogé bakal tumut kana akun pikeun netepkeun konfigurasi urang.

Janten, upami urang hoyong ngagaduhan bungkus ikon, bungkus Gtk, atanapi téma pikeun kursor, benten sareng anu tiasa dipilih ku pangguna sanés, urang lebetkeun kana folder ieu dina folder kami / bumi.

Ngajelaskeun sadayana téori ieu dina sababaraha kecap:

Upami urang nempatkeun ikon, téma sareng font urang dina folder .icons, .tema o .font tina kami / bumi, ngan urang bakal ngagaduhan aksés ka aranjeunna, upami urang lebetkeun kana folder anu sami tapi lebet / usr / bagi, sadaya pangguna sistem bakal ngagaduhan aksés ka aranjeunna.

penting: Éta salawasna disarankeun, langkung-langkung upami urang ngalakukeun éta sacara manual, salin ikon sareng téma dina jero kami / bumi, kumargi biasana folder na / usr / bagi Éta bakal dihapus nalika urang pormat sistem urang.

Ilaharna lingkungan desktop sapertos Gnome o KDE Aranjeunna ngalakukeun padamelan ieu pikeun urang, nyalin unggal hal dina folder saluyu na ngalangkungan aplikasi anu didédikasikeun pikeun kustomisasi desktop, tapi ieu saé pikeun dipikanyaho pikeun lingkungan padamelan anu sanés sapertos Xfce, atanapi upami urang nganggo window manager sapertos Openbox o Fluxbox.

Ayeuna unggal-unggal dipasang deui, urang bakal ngagaduhan sadayana tempatna ...

*Pikeun nembongkeun polder anu disumputkeun dina Gnome, urang buka file explorer sareng nganggo kombinasi konci Ctrl + h. Atanapi urang tiasa kana ménu Tingali »Tembongkeun / Nyumput File disumputkeun. Upami kitu KDE jeung lauk lumba-lumba, parantos dilakukeun nganggo kombinasi konci Alt +. (titik).

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

14 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   kawani cenahna

    Imah mandiri mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun nyingkahan éta sadayana, éta goréng yén kuring nyimpen

    1.    elav <° Linux cenahna

      Éta pisan anu janten perkawis .. Pisahkeun / bumi tina /

    2.    Edward2 cenahna

      Maka pentingna nalika masang, sahenteuna misah / bumi ti /
      Aya anu nempatkeun / boot / usr sareng anu sanés tapi kuring wareg sareng / bumi, / sareng gentos.

      Seueur jalma gaduh kabiasaan goréng henteu ngalakukeun pormat khusus sareng nempatkeun sadayana dina partisi anu ngalegaan anu ngaliput sadayana disk (prakték goréng distro pikeun manusa)

      1.    Joaquín cenahna

        Mémang nyatana ogé penting pisan pikeun ngahemat padamelan upami dipasang deui. Tangtosna, pikeun ngantepkeun sistem anu énggal, sababaraha file konfigurasi kedah dihapus.

        Goréng teuing, sakumaha aranjeunna nyarios di handap, sababaraha distro ngadamel ngan hiji partisi. Aranjeunna kedah sacara standar misahkeun / bumi sareng ngantepkeun akar sareng minimum sareng pilihan pikeun dilegakeun, gumantung kana jumlah aplikasi anu badé dipasang engké, anu kedahna henteu seueur. Distrons siap sareng fungsional ti pamasangan.

  2.   Tilu belas cenahna

    Biasana aya kasalahan idin sakapeung sareng / bumi nalika ngarobih distro, tapi gampang pikeun ngalereskeun (ku "chown" sareng "chmod), tapi anu penting, anjeun nunjukkeun, nyaéta sadaya data anjeun tetep gembleng.

  3.   Tuxor cenahna

    Tip saé! Ayeuna kuring terang naon tujuan ngabagi disk sareng / bumi kanggo sareng seueur distro sacara standar henteu ngajantenkeun anjeun. Anu sesah kedah ngitung sabaraha masing-masing supados henteu pondok.

    1.    KZKG ^ Gaara <° Linux cenahna

      Halo sareng wilujeng sumping di situs kami 🙂
      Ngitung henteu aya masalah, asumsina anjeun gaduh 1GB RAM atanapi langkung, kuring bakal nyarios:

      / - »10GBs
      SWAP atanapi swap area - »512MB
      / bumi - »Sésa ... sadayana anu anjeun pikahoyong

      Salam sareng patarosan anu aya, hayu urang terang 😉
      Wilujeng

    2.    elav <° Linux cenahna

      Éta henteu sesah leres. Anjeun tiasa masihan partisi root [/] (janten raoseun) rohangan antara 8 sareng 15 Gb. Kanggo ngagentos memori RAM dua kali anjeun salami éta henteu ngaleuwihan 1Gb, sareng sésana pikeun partisi bumi [/ bumi] .

  4.   kik1n cenahna

    MMM ...
    Nalika kuring dipasang Arch kuring nempatkeun 20 gbs dina akar (/), swap 500mb sareng bumi naon anu sésana.
    Lulus ku masang bungkusan kuring, Blénder, LibreO, jsb.
    Saatos sababaraha waktos kuring béak tina root space.

    Upami kitu, naon anu kuring lakukeun? coba pacman -Scc

    1.    elav <° Linux cenahna

      Nya, anjeun kedah parios sanés ngan ukur cache Pacman, tapi diréktori sanés sapertos log sareng anu sapertos na. Kalayan 20Gb jarang pisan yén akar dieusian ku cara éta.

  5.   Oscar cenahna

    Hatur nuhun pisan, hal-hal ieu ogé dijelaskeun langkung saé pikeun jalma anu buta huruf sapertos atanapi anu henteu ngabédakeun bumi sareng suku Serrano ham 😀

    Salam, sareng hatur nuhun pisan.

  6.   Heber cenahna

    Pos anu saé.
    Sajauh ieu sadayana babari ... misahkeun / bumi tina / kami nyimpen setélan sareng file pribadi kami. Ayeuna pamundut kuring naha aya cara pikeun ngahemat aplikasi anu dipasang?
    Nuhun pisan sihirna !!

  7.   gipsi cenahna

    Kuring kantos gaduh patarosan sareng dugi ka ayeuna kuring néang jawaban, berkat tulisan ieu.

    Kuring terang sareng ngartos kumaha gunana pikeun ngagaduhan .icons sareng folder .themes di RUMAH urang, tapi naon anu lumangsung dina kasus sapertos ikon Faenza anu dipasang ngalangkungan ppa? ikon sareng tema ku ppa sok dipasang dina / usr / share.

    Aya cara pikeun ngarobih dimana Faenza, Numix, NitruxOS, sareng sajabana bakal dipasang. iraha aranjeunna dipasang ngalangkungan ppa?

  8.   mrgm148 cenahna

    naon tuto alus