Trisquel 5.5 dina Libre Planet

Hai dulur, nembé dina édisi terakhir Libre Planet, Rubén Rodriguez (saha wae), pamekar kalungguhan tina Trisquel GNU / Linux, éta di Universitas Massachusetts, Boston. Dimana anjeunna nyarios dina konperénsi ngeunaan warta ngeunaan versi anyar Trisquel 5.5 sareng tantangan anu disanghareupan ku distribusi ieu.

saha wae

Maca tarjamahan konperénsi ditulis ku Rain en Dunya bodo, urang terang ngeunaan anu bakal datang Gnome 3 nyoko dina modeu Fallback, pikeun mastikeun yén éta tiasa dianggo dina komputer mana waé sareng éta sami sareng desktop standar édisi Trisquel samemehna.

Nyebutkeun ayana sareng naha Abrowser ogé nonjol.

[..] nalika ditaros kunaon ngadamel Abrowser tibatan peramban anu sanés, anjeunna mairan yén sigana Iceweasel moal ngumbar masalah nyarankeun éksténsif non-gratis (NT: I ​​can state as Iceweasel dina Debian ngingetkeun kuring terus-terusan yén aya panyambung anu sayogi pikeun maénkeun eusi Flash), sanaos salah sahiji mérek dagang kadaptar. Di sisi anu sanésna, anjeunna nambihan yén, sanaos Icecat mangrupikeun paket GNU sareng ngudag tujuan anu sami sareng Abrowser, Trisquel nganggo skrip (NT: tina basa Inggris, naskah. Dina kontéks ieu, cekap terang yén ieu pitunjuk anu ditulis dina file normal sareng arus, kanyataanna, ieu, anu ngajadikeun otomatis tugas) pikeun ngarobih [kode sumber] Firefox kana [éta] Abrowser [..]

Sareng anjeunna masihan pendapatna ngeunaan naha basa dirobih tina Debian kana Ubuntu ..

[…] Anjeunna nambihan yén éta mangrupikeun léngkah anu narik ampir direncanakeun [sabab] Ubuntu peryogi turunan gratis. Sakitar satengahna pangguna desktop GNU / Linux nganggo Ubuntu. Trisquel ngalih ka Ubuntu sabab, dina hiji sisi, [gNS] ngalih ka Debian pikeun ngadukung arsitektur anyar, MIPSEL, sahingga ngadukung komputer Lemote. Di sisi anu sanésna, aranjeunna ngalih ka Ubuntu pikeun ngadukung sajumlah pangguna anu langkung ageung. Pangguna Ubuntu hoyong langkung kabébasan, [sareng ti Trisquel] aranjeunna hoyong masihan aranjeunna padamelan réngsé. Ogé kusabab salaku pamekar aranjeunna ngaapresiasi siklus [ngan] 9 bulan antara sékrési versi anu béda [tina Ubuntu], sabab éta manpaat, tapi ieu ngan ukur argumén praktis. Saatos gangguan ku staf acara, Rubén nuluykeun, nunjukkeun yén seueur jalma naroskeun [naha aranjeunna henteu nganggo Debian upami éta] langkung gampang, tapi aranjeunna [Trisquel] paduli sabaraha langkung padamelan ieu.. (Seuri kadéngé) […]

Kami ogé terang ngeunaan Brigantia mundur Éta kusabab ku ngiringan konperénsi éta ngajantenkeun mustahil béréskeun detil na, sareng anjeunna ogé yakin antosan saminggu deui supados sadayana lancar.

Kanggo inpormasi lengkep, kuring nyarankeun anjeun didatangan Lawang hujan, dimana urang tiasa maca sacara langkung jéntré ngeunaan sagala rupa anu dicarioskeun dina konperénsi éta.

Kalayan ieu kami ngan ukur tiasa ngantosan sakedik deui kanggo gaduh Brigantia di antara urang. Éta pastina bakal masihan hiji hal pikeun diajak ngobrol di komunitas Linux.

Ieu nyimpulkeun berita pondok ieu, langsung sareng kaluar.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   pandev92 cenahna

    Narikna, sanaos jelas dina masalah pangotéktak, kuring ngan saukur mikir yén teu kedah nyarankeun nanaon, pangguna cukup pinter pikeun terang naon anu sakuduna na henteu kedah dianggo, sahenteuna pangguna Linux éta.

  2.   MetalByte cenahna

    Dimana éta asalna tina "sakitar satengah pangguna komputer desktop anu nganggo GNU / Linux nganggo Ubuntu"?

    1.    taragon cenahna

      Pamasaran ... reality kanyataan anu nyata.

  3.   rv cenahna

    Trisquel ngan saukur hebat. Kalayan 100% perangkat lunak Gratis na (kernel, driver, desktop, EVERYTHING) éta tiasa dianggo langkung saé tibatan sababaraha distro anu kuring parantos diuji anu ngandung kode proprietary. Kuring parantos kaleungitan sabaraha mesin kuring lumpat sareng boot kalayan lancar sareng sacara otomatis ngakuan sadaya pakakas. Distro anu digosok pisan sareng dianggo sareng idéal pikeun pangguna standar (utamina upami aranjeunna ngartos nilai sareng pentingna budaya bébas sacara umum, atanapi sahenteuna perangkat lunak gratis khususna).
    Salam!