Tuner pikeun alat musik dina Linux

Sapertos kuring, seueur jalma anu sanés gaduh hobi pikeun maénkeun alat musik sareng kadang-kadang jalma boga hate anu siap pikeun nyetél alat-alatna (sapertos gitar contona) sareng waktos-waktos sanésna ngan ukur hoyong maén sareng henteu nyéépkeun waktos pikeun nyetél "nguping". Nya, aya sababaraha alternatif anu bakal ngamungkinkeun urang pikeun nyetél instrumen urang nganggo perangkat lunak gratis.

Ingot Tuner

Lingot, anu mimitina dikembangkeun pikeun gitar listrik, mangrupikeun alat musik tuner pikeun sistem GNU / Linux. Aplikasi ieu tiasa nyetél kaseueuran instrumen: ti gitar ka piano. Ogé, éta gampang pisan dianggo sareng tiasa diatur pisan.

Pikeun nganggo Lingot (Lingot sanés gitar ngan tuner) perlu aya mikropon atanapi alat anu nyambung kana port input PC urang. Sakali nyambung, Lingot bakalan nunjukkeun catetan anu urang maénkeun sareng spéktrum frékuénsi.

Pikeun masang Lingot, urang tiasa ngaunduh sumber sareng nyusunna. Sanaos pikeun pangguna Debian / Ubuntu bungkus na sayogi di Repository, janten ngan ukur:

sudo apt-meunang install lingot

Gtkguitune

Ieu mangrupikeun tuner anu sanés pikeun instrumen, tapi khususna pikeun gitar. GtkGuitune mangrupikeun tuner instrumen pikeun GNU / Linux, anu ngagunakeun metode pemicu Schmitt atanapi pemicu Schmitt; contona: ngitung jumlah pemicu antara tingkat hiji pemicu sareng anu lain dina waktu anu ditangtoskeun.
Ngagunakeun gtkGuitune saderhana pisan, urang ngan ukur kedah ngadeukeutkeun gitar ka mikropon sareng Guitune bakal ngatur dugi ka aya sora anu pas.

Aplikasi ieu ogé sayogi dina Repository Debian / Ubuntu, janten pikeun pamasanganana bakal cekap pikeun ngajalankeun:

sudo apt-meunang install gtkguitune

Atanapi gagal éta, urang tiasa ngakses sumberna ti handap link.

FM Tuner

fmit (Alat musik Gratis Tuner), sanaos sigana rada katinggaleun, éta ogé mangrupikeun tuner alat musik gratis. Mangrupikeun aplikasi grafis anu ngamungkinkeun urang pikeun nyetél alat musik urang ku sajarah kasalahan sareng volume. Salaku tambahan, Fmit nyayogikeun fitur-fitur canggih sapertos: bentuk panjang gelombang, babandingan harmonik, tuning microtonal, sareng anu sanésna.

Fmit sayogi pikeun sistem Linux, sapertos FreeBSD sareng Windows. Salaku tambahan, éta ngadukung candak ngalangkungan Jack, Alsa, PortAudio sareng OSS.

Pikeun pangguna Debian (sareng turunan), Suse, Fedora sareng FreeBSD aya bungkusan anu sayogi dina website resmi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Fede cenahna

    Alus pisan !! Kuring resep musik sareng linux sareng kuring milari tuner gitar dina linux. Kadéngéna pikaresepeun pisan. Kuring badé nyobian!

  2.   Nadia cenahna

    kumaha cara ngaunduh kuring
    atanapi tuners